Új hozzászólás Aktív témák
-
Z_A_P
addikt
Van 3 év gari... Az idő alatt remélem is hogy kinyiffantja ,aztán megyek hisztizni
Kizart dolog hogy erre vonatkozzon a garancia...
Ez "termeszetes, hasznalatbol adodo elhasznalodas"-nak szamit sztem.------------
Mas: a Crucial M4 miota nincs benne a tablazatban?
[ Szerkesztve ]
OK
-
nemetza
csendes tag
Ha egy cella már kifáradt, akkor az többé nem írható, tehát 1 cellával kevesebb lesz, tehát fogy a tárhely.
Van X GB nem látható tárhely a fáradt cellák kicserélésére. A kérdésem, hogy ezek fognak elfogyni ha rámegy 120TB, vagy az egész SSD-n található összes cella fog kifáradni ennyi adat után? -
unknownuser
tag
"Ez alapján már a 120-as is bőven túlteljesíti a beígértet... Szerintem nem lesz ezekkel gond"
Csak az a baj, hogy azok a srácok egy a valódi használattól teljesen elrugaszkodott tesztet végeznek. 24/7-ben írják-olvassák az SSD-ket, míg normális használat mellett a gépeket naponta többször, de legalábbis estére kikapcsolják, valamint az SSD-re írt adatoknak nem 15-20 másodpercig kell megörződniük, hanem napokig-hetekig-hónapokig.
Legjobb példa: egy 256 GB-os 830-ra már több mint 6 PB-ot ráírt az egyik srác, 24/7-es írás-olvasással, de most egy-két napja kénytelen volt kikapcsolni a gépét 10-15 percre. Mikor visszakapcsolta, az SSD már nem működött. Tehát érdekes az az xtremesystems.org os teszt, de a valós használat melletti elhasználódás jóval gyorsabb az ott kapott értékeknél.
-
unknownuser
tag
-
Killer01
őstag
Annyira félvállról azért nem venném a megdöglést, itt a ph-n is van user akinél extrémebb írásnál hullottak az ssd-k. Az egy dolog, hogy rám ez nem fog az életben vonatkozni (nem írok naponta 40-50 gigát), de mindenki legyen képben a technológia hátrányaival a nyilvánvaló előnyök mellett.
-
dezz
nagyúr
Inkább azzal, amikor a pendrive-okból kihagytak mindenféle wear-levelinget és egy időben sorra kezdtek meghalogatni. Ott most sincs wear-leveling, de legalább azzal kezdtek valamit, hogy a file-system ne ugyanazt a pár bitet b...irizgálja állandóan.
256GB/6PB -> ~25000 írási ciklus. Mennyi helyett is, annál? 10000? (5x nm MLC?) Akkor ezek az újak majd 1000 helyett 2500-at bírnak, de jó...
Mint már máshol is írtam, nagyon nem mindegy, hogy szekvenciálisan írunk vagy sokszor kicsit és hogy kellő mennyiségű szabad hely (a wear-leveling szépen cserélgetheti az aktuális írás helyét) vagy sem.
-
Vinyard#
aktív tag
Menj fel a Samu oldalára, aztán ott leírják neked, milyen hiberüberszuper a 840-es széria.
Az átlag vásárlónak fingja sincs mi az hogy MLC, meg hogy TLC, szóval a Samsung nyugodtan eljátszhatja, hogy a rosszabb, mellesleg számukra költséghatékonyabb terméket is ugyanolyan áron adja, mint a korábbi, de jobb minőségű technológiával vértezett modellt.
Ne legyen igazam, de szerintem az SSD piac rövidtávú jövője az lesz, hogy szépen megnövelik a tárkapacitást (persze TLC segítségével), megközelítve ezzel a HDD piac szintjét, majd úgy reklámozzák őket, hogy nyugodtan lecserélheted a HDD-det SSD-re, mivel "majdnem ugyanannyi adat fér rá, de sokkal gyorsabb".
Aztán az MLC szépen kiszorul a prémiumnak számító SSD-k piacára.
-
.mf
veterán
"Ha extrém módon van letesztelve, nem laboratóriumi körülmények között, az szerintem erősen bizonyítja azt, hogy a valós életben nem kapnak annyit"
Ellenkezőleg, a valós életben mást kapnak, ami az egész teszt eredményét félredobhatja. Több hasonló "extrém-tesztelő" is írta régen (amikor még volt időm oda rendszeresen járni) az xs-en, hogy ugyan ezt a sok írást meglepően jól viselték amíg a gép kikapcsolás nélkül futott, de amint a gép ki lett kapcsolva és újraindítva, már nem működtek az SSDk.
dfsz34:
"Azért ez érdekes, hogy rezegnek itt egyesek, mint a nyárfalevél, hogy az élettartama a TLC SSD-nek. Amennyi a stressz tesztből látható "Milyen stressz teszt, hol? Ha a kikapcsolás nélküli folyamatos futtatás, akkor ld. feljebb.
Ami az 1000 ciklusból látható, az viszont az, hogy ez nem való SSD-nek."A 24e pénz, amennyibe ez a samsung kerül meg nem akkora összeg, hogy halotti tort tartsak, ha meghal esetleg 5 év múlva az intenzív használat miatt."
Igen, az még kevésbé, de ha meghal, akkor viszont a vele elveszett adatok, a csere, az újratelepítés. Ha félévente csinálsz lemezképet, akkor a fél év alatt is elég sok új infó kerülhet fel rá, ami elveszik.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
fogtunder
nagyúr
válasz Graphics #141 üzenetére
azért az árverseny miatt kikényszerített, végletekig hajszolt költséghatékonyság és a tervezett elavulás két külön fogalom. nem mindegy, hogy eleve beletervezik, mert különben túl hosszú lenne az életciklus, vagy egyszerűen csak gányul gyártják le.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
dabadab
titán
válasz Graphics #141 üzenetére
"és megpróbáltak minél kevesebb anyagból olyan terméket gyártani, ami még nem törik össze"
Meretezni kell a dolgokat, ha feleslegesen sok anyagbol keszul valami, az is pazarlas, raadasul megdobja az arat es utana a kutya se fogja megvenni (pont mint itt, egyebkent: megy a siras az MLC/TLC miatt, de amikor odajut a dolog, hogy akkor lehet am venni SLC-t is, dragabban, akkor hirtelen megiscsak mindenki MLC-t / TLC-t vesz).
DRM is theft
-
szacsee
nagyúr
válasz Graphics #147 üzenetére
Volt benne minden, de sok itt a moderátor, inkább berakok egy képet, amin elgondolkodhatnának páran.
Majd ha a TLC-s is itt tart, akkor folyt. köv.
Én fosok tőle, főleg, hogy eddig csak a koreaiak jöttek ki vele, semelyik más nagyobb gyártó, ennek fényében túl lágynak találom a végszót/következtetést![ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz Graphics #187 üzenetére
nem tudom mi a bajod a Toshiba HDD termékekkel
jelen pillanatban még a WD-től is jobban ajánlanám mert azok hullanak mint a legyek (2,5" méretre gondolok)a Toshiba a Samsung után azt hiszem a 2. legnagyobb nand gyártó szóval szerintem ha 19nm-re váltottak akkor biztos tesztelték régóta mert nem akarnak bukni vele főként hogy millió cégnek beszállítói
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Bodor
veterán
válasz Graphics #193 üzenetére
Pl ezen az oldalon van vagy 4-5 ajánlott típus, ugyanabban az árkategóriában, mint a 840.
De azt hiszem kár ezen vitatkozni, az emberek így-is úgy-is rendesen meg vannak vezetve ebben a gyönyörű fogyasztó társadalomban a marketinggel.
Elhitetik velük, hogy az újabb az biztosan jobb,pedig nem mindig van így, ahogy a példa is mutatja, és utána sem néznek a dolognak.
Én mindenkit aki kérdez a Milyen SSDt topikban, "tudatos vásárlónak" tekintek, már csak attól hogy egyáltalán információt keresett, és odatalált, kérdezett. Viszont nagyon sokan az új 840-el kapcsolatban csak arra kíváncsiak, hogy tényleg rosszabb, mint a többi SSD, mert csak pl.130 MB/s az írása? Mert ennyit látnak a termékek adatlapján, meg az árat, és tulajdonképpen más már nem sokakat érdekel, csak az igazi tudatos vásárló néz jobban a dolgok mögé, ebből meg igencsak édes kevés van.
De legalább ezeket az igazi tudatos vásárlókat nem kellene félrevezetni. -
-
franc0
őstag
válasz Graphics #211 üzenetére
14.900 volt az a 11 ezer
Erről az egész témáról eszembe jut, amit vállalkozó ismerősöktől hallottam. Azért nem nagyon szeretnek akciózni, mert az akció végeztével is az akciós árhoz viszonyítanak a vevők és nem hajlandók normál áron vásárolni.
ThinkPad X200 X201 alkatrészek: http://bit.ly/Qcadc4
-
Graphics
Jómunkásember
-
kriszpontaz
veterán
-
TeeJay
félisten
válasz Graphics #347 üzenetére
nekem a 830 64GB 2hónapja van meg, intenzíven használom mert a laptop szinte mindig megy
ez idő alatt 28nap3óra üzemidőt raktam bele
és 508GB írástha így fogom használni egész évben és nem kímélem továbbra sem akkor jó ha a 3TB-ot karcolom 1év alatt
nos mivel ettől 100x több írást viselt el tesztekben azt hiszem nincs mitől félniMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo 128 GB MicroSD kártya 50/90MB/s eladó
- Eladó több darab ÚJ M.2 WD SN5000S NVMe 512Gb SSD 2230-as SSD 2280as átalakítóval
- 2TB Toshiba HDD 100/100
- 2TB SAMSUNG 980 PRO M.2 NVMe SSD-k garanciával/számlával, JÓVAL ÁRON ALUL! Max 7000/5100 MB/s!
- Eladó több darab winchester 500GB + merevlemez-ház külön-külön is eladó Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest