Új hozzászólás Aktív témák
-
Bodor
veterán
Milyen "érdekes", hogy a linkelt árgépes oldalon is félrevezetik a vásárlókat, mert a 840-re is az van írva, hogy " - NAND típus: MLC"
Már meg sem lepődöm.(#200) TeeJay : 120-128 GB-os , általánosan keresett SSD kategóriára gondoltam. Ha nagyobbat nézünk, akkor az Agility 4 és a Crucial M4 van hasonló árban.
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
írj az árgépnek hogy módosítsák, de hogy őszinte legyek aki tudja mit akar venni az azért megy az oldalra hogy lássa hol olcsóbb, aki meg nem tudja mit akar venni az is megnézi az árat és fogalma sincs a leírásról amit ott adnak.
az meg hogy MLC vagy TLC semmit se mond egy átlagos felhasználónak
sőt elmondom 2012év végén ismerek olyat aki azt sem tudja hogy a gépben merevlemez/hdd/vinyó van
nem érdekli mi tárol adatot csak tároljon neki 500gigát és kész
ha meg meghalt és mondtam hogy csere akkor sem érdekelte mi kerül bele csak legyen annyi tárhelye mint előtte. pl ha egy 120-128gigás SSD-t kapott volna a helyébe akkor is csak azt jegyezné meg hogy "fú de veszett gyors lett ez a gép" az hogy milyen NAND flash van benne sosem fog eljutni a tudatáig
hát még hogy hányszor lehet újraírniszívesen csinálnék ilyen kérdőívet gyárilag SSD-vel eladott notebook/laptopok vevőinek
hogy tudnak-e arról hogy mi az az SSD és hogy mivel jobb vagy rosszabb mint a HDD
szerintem 99%-ban lesz@rják ha látják hogy ég és föld a különbség sebességben a kettő közt.Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
oké és azoktól miben kapsz kevesebbet a Samsung 840 esetén?
hogy átlag felhasználással nem 100évig csak 50-ig megy?
szerintem a vezérlő a Samsungban röhögve veri mindkettőt
de még megkockáztatom a NAND is mert a Samsung ToggleDDR2 (most mindegy hogy TLC vagy MLC és hány nm-en gyártják) jobb mint az IntelMicron aszinkron chipjeitehát még mindig nem értem mitől kapsz kevesebbet a Samsung esetén
garancia is 3évMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Bodor
veterán
Dehogy írok, nem érdekel annyira, csak észrevettem.
Egyébként ha már az árak összehasonlításánál tartunk, akkor érdemes lenne az új Samsung 840-es Pro MLC-s típusának árait ( ami nem más , mint egy átcímkézett 830-as + 2 év garanciával) összehasonlítani,a többi ajánlott MLC-s SSD árával.
DE mivel a hozzászólásodban sajnos sok mindenben igazat írtál, így szinte felesleges ez is, meg a leírtak fényében az itteni topik 200 hozzászólása is az. Mert miről is beszélünk mi itt akkor ?Bye topik!
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
akkor te meg nézd hozzá a 840Pro-hoz az OCZ Vector árát ami vele egy kategóriában van
mintha "picit" a Samsung így is alávert volna az OCZ-nek pedig még nem is álltak be az árak
ja és nemkérdés a kettő közül melyiket vennémMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
franc0
őstag
válasz Graphics #211 üzenetére
14.900 volt az a 11 ezer
Erről az egész témáról eszembe jut, amit vállalkozó ismerősöktől hallottam. Azért nem nagyon szeretnek akciózni, mert az akció végeztével is az akciós árhoz viszonyítanak a vevők és nem hajlandók normál áron vásárolni.
ThinkPad X200 X201 alkatrészek: http://bit.ly/Qcadc4
-
Graphics
Jómunkásember
11490 Ft volt, hogy pontos legyen , / 14990 volt az e-ben /
Illetve volt 13990 is pár napra rá , azt tárolt változatban meg is találtam.
Ha hiszed ha nem[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
Graphics
Jómunkásember
-
ViiiiktorOC
senior tag
Hasznos részletes teszt! Köszönjük!
LamboLVR - CSR2 Lambo T. Hungary
-
pereces
tag
Egy idős rokonomnak tönkrement a notijában a vinyó (2 éves wd) pedig hetente párszor ha bekapcsolta. Gondoltam ha amúgy se használja túl sokat akkor tökéletes lesz neki az tlc-s samu840 meg az ingyen win8. Régen kerülte a gépet mert dög lassú volt most meg órákat ül a gép előtt mert milyen jó gyors. Lehet ez is kibír 2 évet mint a vinyó, de ha hármat az már happy end.
-
Chaser
legenda
Igen, neked ment volna. Bocs éjszakáztam. Dekstop is desktop akart lenni. Mire megtudtam már lejárt. Pontosabban webshopban annyi volt, csak kosárba téve 2x k ft Hát ez van, nem lehet mindent megcsípni.
szerk: Nem tudom hány darab volt, de nem eldugott boltocskáról van szó. Hanem az országban több helyen jelenlevő ismert notebook boltról.
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
economist85
csendes tag
Én vettem 840 Basic-ből 120-ast notebook rendszernek bruttó 23-ért. Akkor még lehetett kapni a 830-ast, de 5e Ft-tal drágább volt és nem adtak hozzá licenszt, ráadásul a vezérlésen is sok múlik egy SSD-ben, az meg itt újabb. 3 évig ha elmegy, akkor rendben vagyunk, utána úgyis lesz nagyobb/gyorsabb. Írási sebesség nem szempont, programok gyors betöltése és boot idő annál inkább, ebben viszont a 840 sem rosszabb. Így összességében ez szimpatikusabb volt, de majd meglátjuk mennyi gond lesz vele. A régi 640 HDD meg kiment egy USB3 rackbe, azon vannak filmek, zenkék, képek stb. Kb, SSD-n kábé a tárhely felét használom, nagyon gyors, és a Win 8 is tetszik. Így vonzóbbnak tűnt, egyelőre bevált, a többit meg meglátjuk majd.
-
Male
nagyúr
Remélem nem gond, hogy belinkelek egy másik tesztet, de talán másokat is érdekel, hogy a kisebb modell hogy teljesít ehhez képest... itt lemérték a 120-ast. Ahogy várható volt, írásban, főleg a szekvenciális írásban sokkal gyengébb, nem meglepő módon feleződött a tempó, olvasásban viszont nagyon hasonló... szóval rendszernek szinte ugyan olyan, aki viszont sokat írna rá, az inkább válassza a nagyobbat vagy másik típust.
-
félisten
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
törölt tag
Sziasztok!
Nekem 3 hónap használat után szép lassan meghalt a 128gb-os 830 Samsung ssd.
Kezdetben lefagyogatott a win7,újraindúlt a gép.Később már bootolni sem akart mert néha a bios-ban sem látta az alaplap.Sata kábelt cseréltem,átdugtam a létező összes sata portba,átdugtam másik csatiba a tápot hátha...
Most formáztam kíváncsi leszek sikerül-e újra telepíteni ha lesz időm.
Jelen pillanatban a backup windosról vagyok itt a hdd-ről.
Én csalódtam a 830-as szériában.
Hiába cserélik garanciában nagyon bosszant a dolog a macera miatt. -
Chaser
legenda
válasz #27051264 #226 üzenetére
Mindenben van gyári hibás, ez alapján akkor ne vegyél semmit Inkább annak drukkolj, hogy 830-ra cseréljék, ne 840-et akarjanak adni helyette. Lehet hogy nem lesz ezekkel gond, de akkor is írásban lassabb, kisebb élettartamra van tervezve.
-
Chaser
legenda
Itt nem arról van szó, hogy mi számít meg mi nem. Én nem fogadnék el 830 helyett 840-et, ha már voltak olyan kedvesek a törvényhozók hogy jogszabály adta kereteken belül van lehetőségem ezzel élni. 1ébként ha videot szerkesztget számít. Ahhoz se kell HC usernek lenni hogy homevideokkal pöcsöljön az ember, sztem.
-
peti_s
addikt
Én sem fogadnék el 840-t, de én nem az írási sebesség miatt, hanem a tartósság miatt. Szerintem ez a TLC technológia egyébként pont h nem OS-nek való, hanem háttértárnak. Egy SLC-s, vagy MLC-s SSD OS-nek, ebből így bőven elég egy 64 GB-s, és egy nagyobb TLC-s SSD a programoknak, játékoknak. Azokat úgy is inkább olvassa az ember, így pedig mindent hamar elér, nem kell semmit sem HDD-re telepítgetni. De, ennyiért még túl drága ez a technológia. Majd talán jövő ilyenkorra normalizálódik. Ne felejtsük, h a 830-s 64 GB-s SSD is 28k körül indult (v még feljebbről), a végére pedig h leesett az ára. Vmi ilyet várok a 840-től is.
-
Chaser
legenda
Így van. Techben is maradibb, hiába úttörő SSD terén, pont nem érdekel. Sztem nem lesz vele gond, csak látszódna meg a user felé is az a hatalmas spórolás amiből megszületett a 840-es. 3 év gar adott, ha annyit kibír már megérte. Addigra úgyis gombbkat fog érni
-
félisten
"Én sem fogadnék el 840-t, de én nem az írási sebesség miatt, hanem a tartósság miatt."
Jelenleg 350GB írt mennyiségnél jár a 840-esem, 100%-os még mindig"Szerintem ez a TLC technológia egyébként pont h nem OS-nek való, hanem háttértárnak."
Nem értek egyet, mert az SSD-ket nem tartom adattárolásra alkalmasnak, persze nem azért, mert nem lehet, hanem mert nem éri meg és konkrétan értelmetlen (aki meg SSD-n tárol, az nem 64-120G-vel égeti magát, hanem 512G vagy nagyobbal "játszik")Én szerintem az MLC-s korszak a végéhez közeleg, legalábbis a home user kategóriában. Már most vannak a piacon olyan MLC-s SSD-k, ahol a csíkszélt lecsökkentették, ezáltal az élettartamot is. Pl Kingston V300 19nm-es NAND-al, a gyártó a 120-as modellnél 64TB írást garantálja hibamentesen. Halkan jegyzem meg, hogy a Samsung 840 TLC-je 120TB írást garantál hibamentesen...
Aztán még van 2 versenyző a piacon, akik jelenleg lapítanak, de nagyon, holott annak idején ez a 2 gyártó ejtette ki a száján először, hogy a TLC felé is készülnek elmozdulni és 2 nem kis gyártóról van szó, lévén az ADATA és az OCZ volt ez. Nem érne váratlanul, ha az új év első felében(de lehet, hogy első harmad- vagy negyedévében) piacra lépnének TLC-s meghajtókkal.
UI: Akiknél eddig beüzemeltem 840-est, senkinél sincs semmilyen gond vele, teljesen jól teszik a dolgukat, az meg már csak hab a tortán, hogy ha W8 váltás előtt áll valaki, akkor 0 forintért lesz W8 Pro-ja...
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
peti_s
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #232 üzenetére
A HD Sentinel féle kondíció mérés nem hiszem h túlságosan valóságos lenne ilyen téren, mivel nekem 22 GB adat írása után leesett 99%-ra a 830-s 64 GB-s Samsungom. Ám látom te is egy 64 GB-s Samsung mellett használod, véletlenül nem a programoknak? Mert jövő karácsonyra én is gondolkodom egy ilyen TLC-s Samsungon, de mint írtam korábban, a programoknak, és a játékoknak. Persze, teljesen egyet értek, ez a jövő, nagyobb tárhely olcsóbban. No, meg ha csak a hivatalos specifikációkat nézzük, akkor mivel 2x akkora a TLC-s Samsung, mint a 64 GB-s MLC-s, ezért már jóval kisebb a különbség tartósságban. Az ár meg lassan közel azonos lesz. De, azonos árban kizárt h TLC-t választanék.
A 64 GB-s Samsungod egyébként h teljesít? Mennyi adat lett rá írva, mennyit írsz rá átlagosan naponta, illetve HDSentinel mit ír rá?
-
félisten
Ebben a témában azért van keveredés, mert 2 külön dologról van szó.
1. A meghajtók a SMART infókban visszaadnak egy Media Wearout Indicator attribútumot(MWI), ez egy nyers adat, nem lehet módosítani, ezt csökkenti a firmware -elsősorban- az írt adatmennyiséget figyelembe véve.
Samsung 470 és 830-nál 99-ről indul ez a számláló, a 840-eseknél 100-ról(ez új, de nem hiteles, a korábbi Samsung SSD tulajok nyavalygása miatt módosította a Samsung gy, de nem jött össze a dolog)2. A programok -és most maradjunk konkrétan a HDS-nél- nem ez az MWI SMART érték alapján határozzák meg a kondíciót, hanem más SMART attribútumok együttes vizsgálatával(pl nem lett kivonva/áthelyezve hibás szektor a tartalék területre stb stb). Ezért fordulhat elő, hogy a nyers smart adat szerint 99%-os az MWI, de az adott progik 100%-osnak jelzik.
3. Samsung 470-en W7 fut, minden szoftveremmel együtt, 840-en W8 fut, szintén minden szoftveremmel együtt(nem átlag user vagyok). Samsung 470-es nem ad vissza infót az írt adatmennyiségről, így pontosan nem tudhatom mennyit kapott, volt amikor 3 nap alatt kapott 6-7 tera írást
A Samsung 840 új, mint ahogy a TLC és új fejezet az SSD-k történetében. Jelenleg azt elfogadhatónak tartom, ha sokan esetleg tartanak tőle, aggályosnak tartják a használatát, vannak fenntartásaik vele szemben, és lévén új, hosszú távú tapasztalat sincs vele, ezeket teljesen elfogadom, de azt nem, hogy automatikusan "rossz, csúnya, semmire nem jó TLC"-nek van beállítva, holott csak egy kis matek kellene és el lehetne dönteni, hogy ki átlagfelhasználó és ki az, akinek valóban nem megfelelő a TLC.
A Samsung 840 120G 1 év alatt "nullázná" le az MWI-t, ehhez viszont minden hónapban 10TB írást kell elkövetni. Ha csak 1TB-t írsz minden egyes hónapban, az meg 10 év... Innentől mindenki döntse el, hogy átlagfelhasználó vagy sem és nem MLC-vel összehasonlítgatni.UI: Ha ezzel a HDS-el nézed a Samsung 830-asod, akkor 100%-os lesz vélhetően: [link]
[ Szerkesztve ]
-
peti_s
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #234 üzenetére
Köszi a választ, és a linket is.
(#236) Chaser, jaja ezért néztem direkt mennyi adat írása után esik le. És ez nálam 22 GB volt. Ám, 4.10-s HD Sentinellel is ilyen volt, amit most kaptam a linkben ezzel tökéletes, 100-t ír. Most van 33,33 GB írt adatnál.
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
továbbra is csak azt tudom mondani
kb. 40napja használok egy Samsung 830 64gigás SSD-t
ezalatt 13nap12óra üzemidő ment bele illetve 315GB írásmennyiség (oprendszer telepítés és CrystalDiskMark tesztelés miatt kb. 70GB-ról kezdte az első napot...)
semmiféle kímélést nem kap egyedül annyi hogy nincs pagefile mert 6GB RAM van a notiba és nincs szükség rá, minden egyéb alapjáraton van még a Firefox cache is az SSD-t fárasztjaha jól számolom 1év alatt 10x ennyi írást fog kapni ami jó ha 3 esetleg 4TB lesz de számoljunk kétszeres szorzóval hátha még durvábban használom
akkor sem érem el évente hangsúlyozom évente a 10TB-nyi írásmennyiségetnos az én típusomat külföldi tesztekben járatták és 3-400TB-nyi írást röhögve bírt a NAND flash benne
ha most jól számolom ez számomra legrosszabb esetben is 30-40év használatot jelent
ha TLC-s lenne és mondjuk csak fele ennyit bír (külföldi fórumon tesztelnek TLC-set és már az is bőven 200TB felett jár) akkor is 15-20évaz ilyen besz@ri embereknek sose lesz SSD
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
peti_s
addikt
Hát, ott épp arról volt szó, h MLC-se van, akkor ne fogadjon el cserébe TLC-t. Ez pedig sztem teljesen érthető, főleg notebookban, ahol csak egy meghajtó van mindenre használva. Én 1 hete használom, napi 5 GB írást kap átlagosan. Én nem látom rossznak a TLC-t, csak jelenleg drágának tartom. Kár h nem vagyok jós, de érdekelne jövő karácsonyra mennyibe fog kerülni a 120-s 840.
Más: kicsit off, de ha egy SSD-re felteszek mondjuk 10000 db fényképet, majd kikötöm a gépből, beteszem a fiókba, kb mennyi ideig marad olvasható róla az adat. Illetve ilyen téren van különbség TLC és MLC között?
-
félisten
"Más: kicsit off, de ha egy SSD-re felteszek mondjuk 10000 db fényképet, majd kikötöm a gépből, beteszem a fiókba, kb mennyi ideig marad olvasható róla az adat. Illetve ilyen téren van különbség TLC és MLC között?"
Erre egyszerű a válasz: Egész pontosan ma 23:59:59-ig, ugyanis ha bejön a Maja jóslat, akkor nem lesz holnap(vagy ha lesz, akkor arra rá fog illeni a "Bad day" jelző.De komolyra ferdítve: Olvasni szinte a "végtelenségig" lehet a flash alapú adattárolókat
(lehet, hogy neked is van "ezer éves" pendrive-od, lehet, hogy formázni már nem lehet, de ami rajta van, az még mindig olvasható. SSD-k esetén lényegesen kifinomultabb technikákat alkalmaznak(NAND-ok szintjén sem nagyon lehet összehasonlítani), mint egy Pendrive- esetén)[ Szerkesztve ]
-
Killer01
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #240 üzenetére
Nekem van ezeréves pendrájvom, állásában át is ment a fájlrendszere raw-ba....szóval ami rajta volt annak annyi. ssd-nél erre nem tudom mennyi esély van, még nem hallottam olyan elvetemültről aki azért vett ssd-t hogy bevágja a fiók aljára adatfelmásolás után.
-
-
peti_s
addikt
tévedés, 21.-e az utsó nap, de az még meglesz. Ezek alapján nem vágom miért van baja az embereknek a TLC-vel. Bőven sok ez is.
Próbáltam utánaolvasni, de nem találtam róla infót. Mert sztem ennyi erővel 4 bites NAND-okat is lehetne gyártani. Mert sok helyre még az is elég lenne, és az még olcsóbb lehetne. -
Bodor
veterán
válasz hibavissza #244 üzenetére
-
brd
nagyúr
Igazából ők sosem írtak ilyet, egyszerűen csak nem volt kedvük tovább írni a naptárat.
The only real valuable thing is intuition.
-
TeeJay
félisten
válasz hibavissza #244 üzenetére
mint írtam besz@ri alakoknak sosem lesz SSD
szenvedjetek csak a vinyóval aminek 1000x nagyobb a szórása mint az SSD-nekMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 1 TB Samsung M.2 2280, NVMe, PCIe, Gen4X4, SSD /számlával / 12 hónap jótállással
- BONTATLAN! WD Western Digital My Passport 2TB USB 3.2 Black (WDBYVG0020BBK)
- HGST 10TB Enterprise sata3 100/100
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Lenovo 128 GB MicroSD kártya 50/90MB/s eladó
- Eladó több darab ÚJ M.2 WD SN5000S NVMe 512Gb SSD 2230-as SSD 2280as átalakítóval
- 2TB Toshiba HDD 100/100
- 2TB SAMSUNG 980 PRO M.2 NVMe SSD-k garanciával/számlával, JÓVAL ÁRON ALUL! Max 7000/5100 MB/s!
- Eladó több darab winchester 500GB + merevlemez-ház külön-külön is eladó Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest