- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Letiltotta a DLVR megkerülését az Intel új mikrokódja
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Autós kamerák
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Gaming notebook topik
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
-
PROHARDVER!
Nokia Lumia 520 - gyakran feltett kérdések, hasznos tudnivalók
Új hozzászólás Aktív témák
-
starpeter
senior tag
Hogyan lehet vissza tenni 8ra a 8.1 helyett? Illetve megéri visszatenni?
Nem találom..
[ Szerkesztve ]
-
almoska84
tag
Tudom, hogy béna kérdés, meg csak vissza kellene olvasnom 20000 hosszászólást, de : ugye nem megoldható, hogy telefonszámokat sim-re tegyem. A kérdésem az lenne, hogy csinál-e a telefon névjegyekről mentést, ha igen, hova, hol kapom azokat meg, vagy ezt én hogy tudom megoldani manuálisan?
LG Leon 4G LTE :D
-
Morrissey
újonc
Már kezdek jobban megismerkedni a telefonnal, így rájöttem, hogy a Kapcsolatok csempe nem töltődik, hanem szüntelenül mozog és mutatja a kapcsolataim fényképeit. A SIM-en levő adatokat mégsem engedi a telefonra menteni, de ezen már nem parázok, megoldottam másképp. Köszi még1X a tanácsot!
A választásnál nagyon fontos szempont volt az offline térkép, ami megbízhatóan működik. Az útvonaltervezés tömegközlekedésre a legkevésbé jó, de az összes többi kifogástalan.
Sok használattal kapcsolatos kérdésem van, de a Care-ben általában megtalálom a választ.
Próbálom minél többet használni, hogy kijöjjenek a hibái, ahogy S0m30n3 is írta. -
Buster17
addikt
Hali. IE-n belül a keresőt, hogy lehet bingről googlera állítani? Régen megvolt, de most nincs.
-
szdavid16
csendes tag
Sziasztok. Hogyan lehet a cortanát megtalálni? A terület és a teló nyelve is United States-re van állítva. Mi lehet a gond? A 8.1 már régebb óta fent van.
-
Buster17
addikt
Megvan srácok csak másik wp telefon nem nyitja meg a speciális beállitások. Lumiámba nyitható.
-
Redome86
tag
Sziasztok!
Másnál sem akar működni a biztonsági mentés? Elmegy 95%ig aztán kiírja, hogy sikertelen...
"Nem tudom, hogy kell képernyőképet küldeni..." "Semmi baj. A billentyűzetet látod?"
-
-
Zsoltwader45
aktív tag
válasz S0m30n3 #23123 üzenetére
Hátnem jó. Szürkének kellene lennie. Nincs nagyon magasra állítva a fényerő. Bár az nem biztos hogy ilyet csinálna. Olyan mintha kiégett volna valami benne. Visszavinném ahol vettem aztán legyen vele valami.
élj lazán, dolgozz keveset, mert egyszer csak azt veszed észre, hogy vasárnap a templomban mindenki énekel, csak te fekszel a hátadon!!!
-
S0m30n3
aktív tag
(#23124) kopidoo: "Ahogy elnézem a kijelző felső részébe bele van égve a beállítások meg a fényerő felirat." - igen, pont ezért tettem a be a képet, hogy ez mégis mennyire normális látvány. Csak azért nem írtam oda, mert amikor leírtam a problémám 50 hozzászólással ezelőtt agyonrészletezve, akkor senki sem válaszolt, gondoltam azért, mert túl sokat szövegeltem.
(#23125) Zsoltwader45: Kibontás utáni negyedik nap kezdte el ezt csinálni, nem maxos fényerőnél. Képet speciel úgy lőttem, hogy maxra tettem a fényerőt, hogy látszódjon a problémám. Neked pl. max. fényerőn csinál ilyet? Mert akkor megnyugszom valamennyire. A lényeg annyi, hogy ha mondjuk fél percig van valami a kijelzőn utána halványabb egyszínű képen ott marad "beégve"/"szellemképként".
T-mobile-ban azt mondták elküldik pestre bevizsgálásra de inkább nézzek át nokia szervizbe, ott van a bolt mellett (Pécs). Ott azt mondták, hogy ilyennel még nem találkoztak, de lehet, hogy ez a kijelző alapjáraton ilyen, sosem vittek hozzájuk egy telefont sem ilyesmivel, de ha akarom kicserélik a kijelzőt, aztán lesz, ami lesz. Egyelőre elhoztam, gondoltam megvárok pár választ a fórumon.
-
törölt tag
válasz S0m30n3 #23126 üzenetére
Ez nem normális vagy megszokott dolog, ez a kijelző bizony hibás, úgyhogy érdemes lenne elvinned cseréltetni. Sokaknak van apróbb bevilágítás max fényerőn a képernyő alján, de ilyesmiről szó sincs.
Volt régen egy SE z530i telefonom "UBC" kijelzővel, ott aztán volt szellemkép meg minden, de még ott sem égett bele a felirat a kijelzőbe.
Nekem szerencsére sem bevilágítás, sem pixelhiba nincs. Ahogy olvasgattam a fórum eddigi hozzászólásait úgy tűnik, hogy általában a T-mobile-tól vett telefonoknál jönnek elő ezek. Hmm.
-
S0m30n3
aktív tag
válasz #58000384 #23130 üzenetére
Értem, akkor Nokia szervizbe beviszem Pécsre, azt mondták másnapra cserélik is a kijelzőt. Remélem nem lesz rosszabb, pixelhibás, bevilágítós, akármi. Nem akarok oda-vissza járkálni szervizbe... Pixelhibát akár 1 hibára is cserélik? Bevilágítást meg úgy olvastam nem cserélik. Vagy mégis?
-
törölt tag
válasz S0m30n3 #23131 üzenetére
Hát elvileg 1 pixelhiba miatt nem cserélnek, de még 3 miatt sem, meg önmagában a bevilágítás miatt sem, viszont ha már van elszíneződésed, beégésed meg pixelhibád is, akkor ezt illik cserélniük, és szerintem fogják is. Mondjuk tapasztalatom a Nokia szervizzel nincs, esetleg más többet tud mondani itt a fórumon. Egy próbát szerintem mindenképpen megér.
-
Zsoltwader45
aktív tag
válasz S0m30n3 #23126 üzenetére
Ha felhúzom maxra akkor sem csinálja. Erősebb lesz a fénye de színek megmaradnak. A szolgáltató sajna mindig vonogatja a vállát. Én vodás vagyok ráérdeklődtem a nfc és a infra protra mely a specifikációk között szerepel mint vodás lumia 520. válaszra sem méltattak. nem tudom hogy a garancia nokiás garancia-e. egy próbát érdemes vállalni, bevinni hozzájuk, mi a véleményük. én ezt tenném. remélem sikerül orvosolni mert korrekt kis készülék ez az 520. sok sikert.
élj lazán, dolgozz keveset, mert egyszer csak azt veszed észre, hogy vasárnap a templomban mindenki énekel, csak te fekszel a hátadon!!!
-
S0m30n3
aktív tag
válasz #58000384 #23132 üzenetére
Ja hát ezt mondta a Nokiás nőci, hogy kicserélik ha szeretném, én már a következő körre készülök, ha esetleg a kicserélt kijelző meg pixelhibás lesz, meg egyebek. Csak azért érdeklődöm ez miatt. Mert amúgy ennek a kijelzőnek ezen kívül semmi baja sem lenne, pixelhibáktól meg hajam tudnám tépni, még akár 2-3-tól is. Persze ez a szellemképesdi nagyon durva tényleg.
(#23133) Zsoltwader45: Igen, amúgy tényleg nagyon jó telefon, eddig Sony Ericsson G502-őt használtam, meg netezésre egy Samsung Galaxy 3-at. Azokhoz képest ez egy óriási lépés volt, teljesen meg vagyok elégedve a szoftveres résszel, meg a kijelzőt is csak ámulva néztem milyen szép, amég nem lett ilyen.
(#23134) m1lan: Hát látod, nálam mindenre képesek az elektronikai cuccok.
[ Szerkesztve ]
-
ViTToRe
aktív tag
-
mdraco
őstag
Minion Rush nektek is akad? Főleg az elején, wp8.1.
-
Namelesske
addikt
Senki nem mondta hogy más nem tud beégni, még az Apple Imac gépekhez is van direktíva beégés esetére! A legtöbb LCD megjelenítőn nem szabad 2 óránál tovább állóképet vetíteni (!)
Itt arról van szó, hogy az AMOLED ismert és létező jelensége ami rendeltetés szerű használatkor is jelentkezik vs egy extrém igénybevételt követő nem rendeltetés szerű használatból adódó probléma, vagy éppen ahogy látod gyártási hiba. Az Amoled pedig nem beég, hanem pont hogy kiég!
(nem egyenletesen kopnak a ledek)
Na most LCD esetén egy közepesre vett fényerő esetén kell full fehér képet vetíteni ameddig normalizálódik a helyzet. AMOLED esetén viszont kenheted a hajadra az egészet.
Ha érdekel amiket csinálok: shorturl.at/inoxV
-
törölt tag
válasz S0m30n3 #23135 üzenetére
Légy optimistább A pixelhiba ritkább mint a bevilágítás, szerintem meg Te vagy az első, akinek úgy is marad a kép. Talán nem lesz baja az újnak. Talán.
MöBalázs: Hát normál esetben nem kéne bevilágítania, de ha nem zavar, akkor nem kell vele foglalkozni, nem lesz ettől baja, csak a háttérvilágítás jobban látszik a kelleténél. A jóval komolyabb Lumiáknál is jelentkezik elvétve ez a dolog amúgy, akár az 1520-nál is, vagy éppen egy olcsóbb kijelzőjű laptopnál.
-
djtörök
senior tag
válasz Namelesske #23140 üzenetére
Épp most hasonlítottam a kis 520ast egy S2 kijelzőjével, a feketéje az durván veri az 520-ét,de a fehér az nem túl szép, abban jobb a Nokia. Persze ebben benne lehet az is hogy az s2 már 2 éves elmúlt.
-
Namelesske
addikt
válasz djtörök #23142 üzenetére
Mivel az Amoled esetén maga a panel adja a világítás, ergo ahol fekete ott majdnem kikapcsolt állapotban van a kijelző. Itt most nem a kép szépségéről van szó, hanem arról hogy az Amoled nem elég tartós, uv érzékeny, és hajlamos elkalibrálódni, és "beégni". Vedd le minimum fényerőre a telefont és nézd meg egy teljesen fehér háttér előtt milyen szellem képeket látsz. Főleg az értesítési sáv helyére koncentrálj.
Majd próbáld ki egy full szürke háttér előtt. Meglátod milyen ocsmány.
Ezt az előző posztokhoz:
Például: [link]
[ Szerkesztve ]
Ha érdekel amiket csinálok: shorturl.at/inoxV
-
törölt tag
válasz Namelesske #23143 üzenetére
Én úgy felejtettem a telefont mikor videót néztem (Youtube HD app), és mikor véget ért, akkor megjelentek a kezelőgombok, megállt az utolsó képkockánál, a kijelző pedig ilyenkor nem kapcsol ki. A telefon így világított kb. fél órán át mire eszembe jutott, de szerencsére semmi beégés nem lett a kijelzőn. Igazából én még ilyent nem is láttam egy telefonnál sem. Utoljára a régi monokróm CRT monitoromba égett bele a DOS prompt.
-
starpeter
senior tag
A minion rushal ne játszatok amikor töltitek a telefont mert megegeti a kezeteket 😈
[ Szerkesztve ]
-
duo
addikt
válasz Namelesske #23149 üzenetére
láttam star trekes triple facepalm mémet valahol
Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs