Hirdetés
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- Egyelőre nem sikerül játékra alkalmassá tenni a Snapdragon X-et
- Teszten a SteelSeries Apex Pro Gen 3 billentyűzet
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
dadada
tag
"az iphone-é tökéletes, a hero-é... hát ha azt mondom h gagyi akkor valószínű nem túlzok. 99% h hw-es probléma, tehát aki zenét is szeretne hallgatni a telón, és szereti a minőséget, az jobb ha elfelejti a hero-t persze ez nem fog kijönni egy 5e ft-os fejhallgatón, de egy komolyabbon már biztos meghallatszik. ez van sajnos "
Ez legalább annyira értelmes megnyilvánulás volt mint az előbbi kamera vita. Komolyan azért vesz valaki telefont, hogy profi fotózáshoz használja, vagy éppen egy 40 ezer Forintos pl: Sennheiser HD 280 Silver fejhallgatón hallgasson zenét, éppen egy Iphone-al, vagy egy Hero-val. De komolyan!
Nem inkább a tartósság, a jó minőség lenne a mérvadó! Mert ebben az Iphone nem annyira jeleskedik, ha csak nem vigyázol rá, mint a hímes tojásra. Szóval az éremnek két oldala van, de lehet hogy az Iphone szebben szól, csak melegszik (erre az apple válasza röhejes "tartsd hidegen" volt), karcolódik, drága, adatátvitel terén is hagy kívánnivalót maga után.
A Hero meg egy HTC, ami mindent elmond. Szóval kinek a pap kinek a papné.
MP3 hallgatáshoz egy Creative Zen. Fényképezéshez, meg egy fényképezőgép, ennyi, nem egy telefon, mert annak nem az a fő profilja.
-
metron
tag
Bocs nem neked szolt, aze tettem oda smileyt!
Ez egy tok felesleges osszehasonlitas szerintem.. -
metron
tag
De en pontosan vagom mi az a karakterisztika. A tesztet nem olvastam, mert a karakterisztika egyertelmu, bar a dB-k hianyoznak a fuggoleges sikbol!
"amit a képen látunk az az audiokimenet karakterisztikája. magyarul azt mutatja meg, h adott frekvencián mennyi erősítés/csillapítás van az ideálishoz képest."
Aze irtam speakert mert eszembe nem jutott hogy valaki ezeket a kutyuket professzionalis zenehallgatasra hasznalja! A karakterisztika az kimeneti erosito frekvenciafuggo karakterisztikaja. Nem az idealishoz kepest mutatja, mert az idealis kerdeses A jonak a +/1dBs valtozast mondjak egy meghatarozott szinthez, de 40Hz-14KHz-ig a 20-20KHz nem erdekes mar 1 atlag ember fulenel! De ezeket a valtozasokata budos eletben nem fogod meghallani egy 20eFtos fulessel sem, legfeljebb nehany vajtfulu.
Ani ebbol latszik:
1., Az iphone karakterisztıkaja korrigalt hw/sw-esen, mert ilyen erosites nincs ekkora meretben. Magyarul olyan mintha mukodne benne egy automata eq.
2., A HTC-e szvsz nem hiba, mert ez nem profi cucc, ha lesz ra sw-es eq szepen ki tudod egyenesiteni ezt a karakterisztikat.
Ennyi. Ez nem hw hiba, csak epp nem sophisticalt ez a resz, de kit erdekel?? EZ EGY TELEFON!A 7.2 es (kicsit) HSDPA igen kifogasolhato, mert minden rendszer tudja Mo.-n a 14.4et es meg nincs ra telo es a HSUPAt is! A HSUPA hianya mar igen erosen soherseg! Ha veszek egy smarphonet, az elso sorban phone es modemnek is akarom hasznalni, nem jateknak kell!! Ha a zeneatvitel zavar vegye mp3 playert! Ne telot
-
majom2
senior tag
nyilván aki nem hallgat rajta zenét, vagy beéri egy olcsóbb fülessel annak ez nem számít.
ugyanakkor - ha már kérded - én szoktam az én telómat 50e-es sennheiserrel hallgatni. nyilván nem az utcán, de irodában, vagy utazás közben kiváló.a példád a fényképezéssel erősen sántít, ugyanis míg egy jó fényképezőhöz kell a méret (normális méretű érzékelő, ehhez megfelelő méretű üveg optika) és ezért kivitelezhetetlen egy bizonyos szint felett egy telefonban, addig egy normális audiokimenet csak áramkörök kérdése, azt meg tényleg abba tesznek amibe csak akarnak.
[OFF]
tartósság: tény, ha a lakkozott hátlap elég érzékeny az iphone-nál, viszont az üveg előlapot és a fém keretet nem mondanám sem igénytelennek, sem filléres megoldásnak. a készülék felépítése is átlagon felülien stabil. semmi nyekergés vagy tekeredésre való hajlam.melegedés: majd szólj ha ez problémát okozott bárkinek IRL. nagyszerű szenzációhajhász hír volt mindenesetre.
az adatávitellel mi a problémád?
[/OFF][ Szerkesztve ]
-
dadada
tag
melegedés: majd szólj ha ez problémát okozott bárkinek IRL. nagyszerű szenzációhajhász hír volt mindenesetre.
Ez apple milyen szenzációhajhász. Nekik gondot okoz... :
"tartósság: tény, ha a lakkozott hátlap elég érzékeny az iphone-nál, viszont az üveg előlapot és a fém keretet nem mondanám sem igénytelennek, sem filléres megoldásnak. a készülék felépítése is átlagon felülien stabil. semmi nyekergés vagy tekeredésre való hajlam."
Nem is a fillérességel van a baj, hanem kivitelezéssel ennyi pénzért ne ilyet!
"a példád a fényképezéssel erősen sántít, ugyanis míg egy jó fényképezőhöz kell a méret (normális méretű érzékelő, ehhez megfelelő méretű üveg optika) és ezért kivitelezhetetlen egy bizonyos szint felett egy telefonban, addig egy normális audiokimenet csak áramkörök kérdése, azt meg tényleg abba tesznek amibe csak akarnak."
nem az enyém szerintem olvass fentebb!
"nyilván aki nem hallgat rajta zenét, vagy beéri egy olcsóbb fülessel annak ez nem számít.
ugyanakkor - ha már kérded - én szoktam az én telómat 50e-es sennheiserrel hallgatni. nyilván nem az utcán, de irodában, vagy utazás közben kiváló."Ok ez vagy Te és biztosan nem is vagy ezzel egyedül. De nem ez a jellemző!
[ Szerkesztve ]
-
majom2
senior tag
azért írtál speakert, mert fogalmad sincs mi micsoda.
egy drága fejhallgató már professzionális zenehallgatásnak minősül? csak miheztartás végett kérdem...
a kimeneti erősítő ezekben a kis kütyükben 1-2 kommersz HF tranzisztort jelent általában. ezek pedig 100kHz -es nagyságrendig lineáris átvitellel rendelkeznek. itt a gond az, h nem az 1$-os, hanem csak a 20 centes DAC-ot voltak képesek belepakolni. ennyi a történet, kb.
ki mondja jónak a +-1dB-t? te?
"áramköri szinten" a HF tartományban ez rengetegnem vagyok vájtfülü, de hidd el ilyen zalai dombság jellegű karakterisztikát egy átlagember is lazán kiszúr.
- hw-el, vagy sw-el korrigálni egy elcseszett karakterisztikát sokkal-sokkal drágább, mint eleve normálisan megépíteni valamit. ha egy kicsit is értenél hozzá, nem írnál ekkora butaságot.
- sw-es EQ-el fogod kisimítani a jelet? nincs több kérdésemlehet h téged ez a rész hidegen hagy (bár nem értem akkor miért kommentelsz ezzel kapcsolatban), de van akinek számít.
[ Szerkesztve ]
-
De, szemet szúrt, de ehhez nem tudtam kon(des?)truktívat hozzászólni. Talán annyit, hogy 1) ha ez a Hero hibája, akkor javítani fogják újabb rádió ROM-mal 2) az E51-esem, meg utána pár másik telefonom is csinált ilyet - onnan tudtam csak, hogy kerestek, hogy kaptam SMS értesítést a Pannontól. Szóval akár hálózati nyűg is lehetett, akár az elsővel kombinálva is.
fateless: Én erre gondoltam, de ha nem az LG volt a "pletyka" forrása, akkor utólag is elnézést tőle
“All nothings are not equal.”
-
-
Bog
HÁZIGAZDA
Pont a ki-bekapcs az, ami erősití a hálózati probléma lehetőségét. Előfordul, hogy a készülék leszakad a hálóról (megszűnik a signalling tevékenység, nem tudja a HLR, hogy hol van az MS), de nem jelzi. Szinte minden telefonnal előfordul, egy kibekapcs frissíti a feljelentkezést, és minden oké.
Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u
-
Racecam
nagyúr
Emberek!!
Most már be lehet fejezni az állandó iPhon kontra aktuális mobil flamet, mert ebből még soha jó nem sült ki. Ez a topic elsősorban a HTC Hero topicja, és nem a szifon kitárgyalására van. Arra vannak megfelelő iPhone szakmai topicok.
Ulkesh! Neked fizet valaki, hogy böngészd a fórumot és ahol az iPhon-ról valami negatívart írnak ott felbukkanj, hogy védd a mundér becsületét? ne tedd, ezzekl is csak a felesleges flame-et gerjeszted.
[ Szerkesztve ]
Com'è diverso il mondo visto da qui
-
HTC Hero
csendes tag
Ismét én, akinek van egy Hero-ja, immár negyedik napja. Összességében továbbra is nagyon szeretem a készüléket. Elégedett vagyok vele. Korábban valakinél felmerült egy kérdés a kijelző milyenségével kapcsolatban. Nos, zárt térben azt gondolom hibátlan mind a fényerőség, mind pedig a felbontás. Igazán élénk, pontos színeket ad vissza. Sokkal kevésbé szerepel jól a telefon napos időben a szabadban. Bár a fényerő aktívan vezérelt, azaz automatikusan szabályozott, napsütésben sajnos a dolog hamar láthatatlanba megy át. Most meg ugyebár éppen nyár van (még egy rövid ideig), szóval ez nem teljesen tökéletes. Gyorsan elővettem egy nálam lévő első generációs Iphone-t összehasonlításképpen. Így azért a két készülék között nem igazán tapasztalok különbséget. Egyformán használhatatlan erős napfényben. Ez van....
A beszélgetési minőséggel elégedett vagyok. Végre egy telefon, amin hallani lehet a másik felet torzítás nélkül.
Érdekes adalék: a készülék bal oldalán egy hosszirányú, a készülékházzal azonos színű kis valami látszik, amit ha géppuskával fenyegettek volna, akkor is valamilyen memórianyílásnak néztem volna. (nem olvastam a kezelési útmutatot) Ez a butaságom odáig fajult, hogy az első nap fel is voltam háborodva, hogy nem lehet kinyitni. Na ez a hangerő szabályozó. Esküszöm, hogy mindennek látszik, csak annak nem. Komolyan. Nagyon átverős.
Én viszonylag aktív telefonhasználónak számítok, tekintettel arra, hogy céges környezetben is használom, (kihasználom) a készüléket. És mivel ugyebár pótolhatatlan és megkerülhetetlen vagyok , ezért elég nagy mennyiségű hívást bonyolítok egy adott napon. Mindehhez be van kapcsolva az irodában a wifi rádió, illetve útközben a mobil adatátvitel és a bluetooth rádió is. Mindezek ellenére nagyon szép töltöttségi képpel fejezem be a napot. Eddig nem nagyon találkoztam olyan ún. okostelefonnal, vagy más hasonló rendszerű készülékre, amely ilyen jól bírta energetikailag a strapát, pláne néhány naposan. Ezzel elégedett vagyok. (Még emlékszem a HP 900-ra, te jó ég...)
-
HTC Hero
csendes tag
válasz iPhone2gg #522 üzenetére
Szia!
Én üvegre tippelnék, de ezt sajnos nem tudom biztosan megállapítani. Viszont érzhetően kevésbé maszatolódik, mint várná az ember. És nagyon könnyen tisztítható. Kétszer végighúzom a pólómon és olyan mint új korában.
"Well, this time HTC made a smart move. They have coated the phone with Teflon and treated the glass surface so as to reduce fingerprints and etc to the minimum." Ezt egy tech blogban találtam, így bizonyosnak látszik, hogy üveg a felülete.
[ Szerkesztve ]
-
kbencee
aktív tag
Igaz, hogy csak a fehéren van teflon bevonat, a barnán meg nincs?
-
HTC Hero
csendes tag
Ez egy jó kérdés... Nem tartanám logikusank. Ha jobban belegondolsz, éppen fehér színben lenne problemtikusabb a laikus számára teflon bevonatot létrehozni. Pl. palacsintasütő! :-)
Szerintem mindegyik teflonos... Miért ne lenne. Ráadásul valamennyi külföldi oldal egységesen teflon bevonatot említ, akár úgy is, hogy a bemutató készülék éppen barna.
Ezt az életben egyébként nem kell valami nagy dolognak elképzelni. A hátlap egy nagyon egyszerű műanyag fedél, ami rém egyszerűen lepattintható és gyakorlatilag a fényezése, ami teflon. Ettől nem lesz semmi extra, csupán a fényezett felület válik tartósabbá. Ez olyan mint az autókon a többrétegű lakk. Ha nem mondják, hogy teflon nem is gondolna rá az ember. Egyszerűen egy kicsit keményebbnek hat a felület. Maga a műanyag fedél nem, az pont olyan mint bármilyen más készüléken. Csodák nincsenek, nyílván idővel ez is elkopik. Én személy szerint erre a készülékre is, mint a korábbiakra, szeretnék egy silicon tokot tenni, ha végre elérhető lesz. Az valóban megvédi és kevésbé csuszkál a készülék az autóban pl.
[ Szerkesztve ]
-
Dudikoff
csendes tag
válasz HTC Hero #521 üzenetére
Köszi a hasznos és érthető tapasztalat megosztásokat. Én nagyon értékelem, mert egy ilyen készülék vásárlása van tervbe véve.
Elsősorban telefonálni, levelezni, rss-olvasni, calendarozni, internetezni, navigálni, IM-ezni szeretnék vele.
Másodsorban hobbi szinten fejleszteni akarok rá.
És csak harmadsorban (leginkább soha) akarok vele fényképezni, zenét hallgatni, videót nézni.Ha jól sejtem, ezt a telefont nekem találták ki. Vagy tévedek? Van alternatíva számomra?
-
ByB
addikt
válasz HTC Hero #521 üzenetére
Lenne egy kérdésem a névjegyzékkel kapcsolatban: alapból megfelelően vannak a nevek a telefonban: Alfa Aladár, Béta Béla... De ahogy hozzáérek a jobboldali görgetőgombhoz, megváltozik a nevek sorrendje: Aladár Alfa, Béla Béta és így nem annyira egyszerű keresni... Találkoztál ilyen hibával, s ha igen találtál-e rá megoldást?
-
gymagdi
csendes tag
Na, megvan a kicsike tegnap este óta.
Eddig nagyon tetszik. Igaz, hogy még életemben nem hallgattam zenét telón, és évente egyszer fényképezek vele.
A többi része szerintem szuper. -
Bog
HÁZIGAZDA
Kis infó tegnapról: beszélgettem a Nav N Go-val, jön az iGO Androidra is még az idén.
Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u
-
dadada
tag
HTC Hero:
Kösz az infokat, rengeteg nagyszerű dolgot elmondtál a telóról. Szerintem a következő nagyobb befektetésem ez lesz. Eddig bíztató!
-
HTC Hero
csendes tag
Sziasztok!
Igyekszem válaszolni a felmerült kérdésekre, míg továbbra is jelzem, hogy tetszik a telefon és még mindig élvezem a meglétét.
Nos, a flash támogatás különállóan szerintem nem kikapcsolható, viszont úgy általában van egy pugins kapcsoló a browser saját settings menüjében. Itt jegyzem meg, hogy a böngésző kifejezetten kellemes benyomást tett rám. Nagyon szépen használható, érzékeny a mozdulatokra és nem nagyon tapasztalok problémákat az oldalak megjelenítésével kapcsolatban.
Igen, ki lehet kapcsolna az automatikus fényerő szabályozást a fűmenü képernyőre vonatkozó beállításai közül.
Byb kérdésére válaszolva én is látok valami érdekeset a névjegyzék görgetési módjában. Őszintén szólva ennek nem igazán tudom követni a logikáját. Nem pontosan értem mire gondolsz a nevek sorrendjét illetően. Ezt ki kéne fejtened, hogy segíthessek megnézni nálam mi a helyzet…
Viszont van egy úgynevezett Phonebook nevű kis letölthető alkalmazás, ami grafikailag és szolgáltatásiban is elsőre egészen jónak látszik. Azonban ha ezt állítom be default-nak, akkor nagyon nehézkessé válik a nevek kereshetősége, mert tele van gyerekbetegségekkel a szoftver. Nem ajánlom. Én is kiiktattam, így most a gyári People listát használom és ezzel tulajdonképpen nincs is gond.
-
HTC Hero
csendes tag
Fontos új információ. Most jutott először lehetőségem arra, hogy az ominózus zenei képességeit teszteljem a készüléknek. Nos, rossz híreim vannak. Sajnos ezen a téren a Hero gyalázatosan teljesít. Egy Klipsch pro szériás fülest használtam a teszt során és hát szóval hogy is mondjam... Ez nem az igazi. Alul fölül nagyon levágott a hangkép és a dinamika mint olyan nem igazán tetten érhető. Azt hiszem zeneileg egy átlagos mobiltelefon hangzást érdemes elvárnunk a készüléktől. Egyértelműen nem zenehallgatásra tervezték, illetve kivitelezték.
Van is egy kis közöm a témához, mert professzionális hangeszközökkel is foglalkozunk, így azt hiszem tényleg el kell keserítenem azokat, akik a Hero-t, mint zenei szolgáltatót kívánják az oldalukon tudni a használat során. Ez nem az készülék. Bocsánat a rossz hírért. Szerencsére én nem is tervezem az ilyen irányú alkalmazást, arra ott van a Zune, ugyebár…
-
Typhoon47
senior tag
válasz HTC Hero #534 üzenetére
a hangjáért de kár...
a flash támogatás mennyire hasznos?
úgyértem kellően gyors, hogy full flash honlapokat is nyugodtan megnézhessen az ember?
tesztnek
másik kérdésem, hogy van e valami érdemi MSN kliens progi a storeban? vagy lesz vmikor?
nagyon köszi előre is"Education is important but big biceps are importanter"
-
válasz Typhoon47 #535 üzenetére
MSN-re: Meebo.
Fut a háttérben, használja a LED-et (legalábbis G1-en biztos) meg a Notification Bart a jelzésekre, kényelmesen használható és elég sokat tud. G1-en a kevés RAM miatt böngészés mellett ki-kijelentkezik, de valószínűleg ez a Magicen/Hero-n kevésbé aktuális probléma.
“All nothings are not equal.”
-
vtechun
veterán
válasz HTC Hero #538 üzenetére
még annyit ha tudsz nézz meg, hogy ilyen videókat ami pl. indavideo-n vagy videa.hu-n vannak lejatszik-e vagy ne is almodozzak ilyenrol?
egyelőre en a meebo-t használom a G1-en, bongeszes kozben eleg gyakran ki/be lepked, de most tesztkeppen atleptem root-nak es nyomtam ra egy renice -18 -at kivancsi leszek lesz-e valami eredmenye[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
"Teflon coating only available on the white version"
⭐ Stella
-
vtechun
veterán
-
eami
veterán
válasz HTC Hero #534 üzenetére
Nos, rögtön az elején szeretném leszögezni, hogy nem vagyok pro a témában, és bár nem rossz a hallásom, nyilván vannak akik jobban észreveszik a különbségeket, DE mielőtt még mindenki lemondana a gépről amiatt hogy nem lehet rajta zenét hallgatni itt az én tapasztalatom:
Választottam egy zenét, tök véletlenül ITT van youtube-on is.
Meghallgattam 2x-2x ugyanazzal a Philips fülessel PC-n amiben egy Creative X-FI hangkártya van, valamint a Heron. A mélynél lehetett érezni egy kis különbséget de nem számottevőt
Nekem ugyanazt a zenei élményt adta a kettő
[ Szerkesztve ]
-
nobika1
tag
Szokatlan forma, de tetszik.
06-70-419-1638
-
jubilleum
senior tag
Üdv!
Megfogalmazódott bennem egy két kérdés:
A hozzá adott fülesben van mikrofon? (telfonálni lehet vele)
Zene hallgatásra mennyire alkalmas? Eseteg másik fülessel?
És mennyire lassú? Láttam videókat, és ott néha laggolt, ez szerintetek rom frissítéssel javítható, vagy a öregecske proci számlájára irandó?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Filmgyűjtés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elemlámpa, zseblámpa
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- eBay
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vallás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
- Iphone 13 Mini 256GB Nagyon szép állapot, garanciával, üzletből
- Iphone 14 128GB fekete, Független 93%AKKU, Üzletből Garanciával
- iPhone 11 (product) RED 64GB 100% akkumulátor és hibátlan állapot
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB újszerű,hibátlan állapotban + tok + töltő szett, KORREKT ÁRON!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G 128GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest