Hirdetés
- Azonnali fotós kérdések órája
- Fujifilm X
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Hobby elektronika
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mini PC
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
Új hozzászólás Aktív témák
-
LonGleY
veterán
Végre valami jó! És mivel open a rendszer, a HTC újításai úgyis beszivárognak az alapba is. Nem hiányzik a jobb kamera (25-50 %-os méreten így is jók a képek), a design meg olyan, amilyen. Legalább funkcionális, és ha van más színben, akkor mindenképp nyerő. Ha ez dual sim-es lenne, kötelező újításnak vélném. De még várogatok újabb (HTC) Android masinákra.
-
erdoke
titán
Nem láttam a képeken, vannak hívás- és üzenetjelző aktív ikonok? Tehát ha új emailem vagy SMS-em, illetve nem fogadott hívásom van, akkor az látszik a "home" képernyőn? Ugyanígy a következő találkozók/tennivalók is kihelyezhetők?
A lentebb naranccsal kijelölt dolgokra gondolok, ami pl. a MS3-ban működik.A legjobb aláírás a héten
-
joergie
őstag
Mondd már meg kérlek őspannonosként mit kezdjek egy dominós iphone-al?
másrészt ha valaki ezt választja a a szifonnal szemben az a kompatibilitás miatt van. egyrészt mert google, másrészt mert memkártya bővíthetősége, akku cserélhetőség(látom haverom mit szenved vele), meg ugye ha kiforrja magát az android társadalom, akkor pont ezek miatt nagyobb lesz az egész hercehurca körülötte, mint az iphone körül. jövő ilyenkor már erősen érezhető lesz szvsz.Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.
-
infectedmann
őstag
Kezdődik a fika hercehurca mint ami az iPhone -nál volt, hogy ez nincs, az szar, ez nem megy, így nem jó, úgy nem jó... ezt máshogy kéne, azt úgy kéne.
Az Android is még egy viszonylat fiatal rendszer mint anno az iPhone OS volt. Ez is ki fogja magát forrni, jönni fog rá ezernyi applikáció amik nem lesznek olyan dúrván szűrve mint ahogy az Apple teszi a szifonos appök esetében.
Jön itt mindenki a kamerával, meg a zenelejátszóval. Az ilyen telókba ezeket csak azért teszik bele mert már alap cuccnak számítanak (sajnos), de aki ilyen telót vesz az alig fogja ezeket a funkciókat használni mert magasról tojik ezekre a funkciókra.
Én fél évente egyszer használom a telós fényképezőt ha esetleg nincs nálam a digi gépem, vagy ha utazás közben látok valami érdekeset ami méltó arra, hogy megörökítsem. Az átlag telós zenelejátszó neg bőven jó arra, hogy amíg a városban rohangálok elszórakoztasson.
A nyílt oprendszernek köszönhetően rövid időn belül rengeteg alkalmazás fog megjelenni az Androidra amik között biztos lesz olyan is amik, az egyesek szerint gyengére sikerült. gyári programok is kiváltják. Csilivili EQ -s zenelejátszó, mindennel megkűzdő Videó lejátszó stb.Az Android Market -ben megjelent programoktól és azok minőségétől függően még az is lehet, hogy leválotam egyszer az iPhone -omat egy Androidos telóra. Eléggé hozzá vagyok nőve az iPhone -hoz, de nem függ tőle az életem így nyugodt szívvel fogok váltani ha esetleg erre kerül a sor.
-
Van, de egyáltalán nem így működik, ennél jóval fejlettebb, konzisztensebb és globálisabb
Most nem tudok screenshotot készíteni, de itt kapásból látszik egy SMS-es példa - az ikon mindig látszik (fullscreen alkalmazások kivételével), a sávot meg le lehet húzni, mint egy reluxát, akkor vagy kiírja az SMS-t, vagy hogy több is van. A programok bármit kirakhatnak erre a sávra, pl. a Market letöltései progressbarként jelennek meg. Minden programozható, animálható, satöbbi.
A todo más kérdés, azt sajnos külső programmal lehet csak megoldani - de az is kipakolhat a notification panelre, nem korlátozza senki Én nem használok ilyet, nem próbáltam még.
[ Szerkesztve ]
“All nothings are not equal.”
-
Integra
titán
válasz infectedmann #356 üzenetére
"Én fél évente egyszer használom a telós fényképezőt "
sikerült neked is magadból kiindulni, szóval ennyit arról, hogy mi a szitu..
a másik pedig, hogy 150ezres cuccnál ELVÁRJA az ember, hogy minőségi legyen az a rész is, amit te nem használsz. más meg rendszeresen használja. vagyis használná.....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
erdoke
titán
A Hero-ban hogyan látszik a fő képernyőn a nem fogadott hívás és az olvasatlan üzenet, illetve hogyan rakható ki a következő találkozó/teendő. Ezt kérdeztem, nem azt, hogy mi és hogyan fejleszthető általánosságban Androidra.
Tehát ha én a widgetes 7 oldal egyikén egy digitális órát, egy találkozó listát (pl. következő 3-4) és a hívás/üzenetinfót akarom látni, akkor az a meglévő widgetekkel működik? Mint minden más widgetes megoldásnál, nyilván itt is, csak valaki adjon egy screenshotot, hogy miként néz ki, mekkorában rakja ki, stb.[ Szerkesztve ]
A legjobb aláírás a héten
-
infectedmann
őstag
Ezt látom már nem sikerült elolvasni:
"Az ilyen telókba ezeket csak azért teszik bele mert már alap cuccnak számítanak (sajnos), de aki ilyen telót vesz az alig fogja ezeket a funkciókat használni mert magasról tojik ezekre a funkciókra."
Kérdezz meg pár embert aki üzleti felhasználásra vesz ilyen árkategóriában telefont/pda -t, hogy mennyit használja a fényképezőt, zenelejátszót. Szeritem néhány még néha szentségelnek, hogy a nagy siettségben véletlen a zenelejátszót vagy a kamera program ikonjára kattintanak/navigálnak.
[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
válasz infectedmann #360 üzenetére
Integra és én is üzleti felhasználásra veszünk készüléket, sőt, már akkor is használtunk ilyesmit, amikor iPhone még sehol sem volt, úgyhogy rossz helyen kopogtatsz.
Nem hazsnálom gyakran sem a kamerát, sem a zenelejátszót, de 150e-ért igenis lehetne benne jobb. Sőt, ha lényegesen jobb lenne benne, talán többet is használnám. Mellesleg aki igazán komolyan üzleti felhasználó, az nem félévente egyszer utazik, és üzleti utakra nem igazán szokták az okostelefont, a PNA-t, az iPod-ot és a DSLR-t együtt cipelni...A legjobb aláírás a héten
-
Ezért linkeltem. De akkor leírom újra: a nem fogadott hívások és SMSek ott láthatóak a notification baron ikonként. Ha lehúzod, ott lesznek a részletek. Ez minden nem fullscreen alkalmazás esetén látható és elérhető.
Az események/todo-k eddigi tapasztalataim szerint akkor jelennek meg, amikor az emlékeztetőjük életbe lép. Widgettel calendart ki lehet rakni, a todo-t passz.
[ Szerkesztve ]
“All nothings are not equal.”
-
erdoke
titán
Nem akarom harmadszor leírni a kérdést... Úgyhogy egyelőre azt feltételezem, hogy nincs. Amit te linkeltél, az egy bolhaszar méretű ikonocska a sarokban, és nem látszik rajta, mi érkezett, és abból mennyi.
A widgettel kirakható naptár alakítható úgy, hogy a teendők és találkozók látszódjanak? Engem a hónap nézetben mutatott napok nem érdekelnek, az teljesen haszontalanul foglalja a helyet.
[ Szerkesztve ]
-
-
gabó
tag
Szia!
Ha "alvó" módban jön a a hívás akkor alul kirakja,hogy missed call(hívó + időpont). Normál home képernyőnél pedig a bal felső sarokba egy piros nyíl.Más: A marketban annyi cucc van már így is,hogy nem győzőm válogatni az alkalmazásokat.
Estére tudok videóról is nyilatkozni. Progit már lehúztam, már csak egy filmet kell majd fölapplikálni...csak közben ugye meló vanNekem8
-
Ulkesh
őstag
"Nem hazsnálom gyakran sem a kamerát, sem a zenelejátszót, de 150e-ért igenis lehetne benne jobb. "
A Touch Pro 2-ben 180-ért még ennél is gyengébb van, de az összes üzleti modellben kivétel nélkül jóval gyengébbek a multimédia funkciók.
"a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman
-
erdoke
titán
Vicces, hogy éppen egy másik HTC-t hozol fel példának. Nézz meg egy Omnia II-t (5 MP kamera, DI videó @30 fps, erős 3D gyorsítás), vagy az Xperia X3 specifikációját. Ez a terület éppen most erősen változik, és a HTC lemaradásban van. Szifonban is kapsz azért már elfogadható kamerát VGA videóval 150-ért.
Nade ne én ágáljak a multimédia mellett, hiszen engem nem igazán érdekel.A legjobb aláírás a héten
-
gabó
tag
Navi.
A nav4all fölment rá, azt is megnézem,h miként működik(tudom,h nem egy Igo8, de legalább tervez és dumál)Nekem8
-
MODERÁTOR
-
Joe bácsi
őstag
Előre is bocs, ha hülyeséget kérdezek, de van a HTC Android mobilokban magyar nyelv vagy csak angol, német és a többi?
Miért gondolják azt az emberek, h. az a normális, h. egy érintős mobil fogadott hívás után nem zárja vissza a képernyőjét?!
-
Integra
titán
válasz infectedmann #360 üzenetére
nem tudom hány éves vagy meg mit dolgozol, nem is tisztem tudni, de nyugodtan hidd el, hogy van aki használná..
mondok egy SZÁMOMRA teljesen életszerű példát: elmegyünk üzleti vacsorára, vagy jön valami nagy góré és éppen úgy döntünk, ugorjunk be valahova. nem fogok felugrani és a fejemhez csapni hogy bazmeg otthon hagytam a digi fényképezőm és rohanok haza érte.. ellenben rohadt jó lenne, ha a telefonomban lenne egy MINŐSÉGI kamera vakuval, hogy a hirtelen összeröffenésekből a vicces, SZÁMOMRA fontos pillanatokat megörökíthessük. lehet, hogy te 8 zsebbel jársz, meg teljes fotoapparáttal, én nem, sem időm, sem türelmem, sem kedvem hozzá. egyáltalán, bárhol ahol hirtelen felindulásból valamit szeretnék megörökíteni.... mindegy mikor és mit..
az, hogy neked ezek nem kellenek, kit érdekel.. senkit.
de az, hogy még csak fel se vagy képes fogni, hogy felnőtt emberek ennyi pénzért igenis ELVÁRJÁK, hogy megkapd azt a minőséget ami egy ilyen árú készüléknél a MINIMUM, ez már azért durva.. tudod itt nem mindenki 18 és nem mindenki diákhitelből vásárolgat magának 150ezerért készüléket...
ezt próbáld már meg felfogni, mielőtt csacsiságot beszélsz.
úgyhogy pont bukod, mert aki komolyan üzleti felhasználó az ezeket a funkciókat is ELVÁRJA. még egy bb-ben is jobb kamera van már...[ Szerkesztve ]
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Gubro
senior tag
válasz Viktor0610 #369 üzenetére
A nav4all azért nem generál akkora hatalmas forgalmat, mivel térképet nem húz le.
-
xxxbence
csendes tag
hogy nez ez ki? max sotetben vennem elo hogy ha masok is lathatjak 320 x 480 pixel?? aszem meg varni kell picit egy jo androidos telkara, mindenesetre nagyon biztato!
-
Integra
titán
van, igen
ez herélt igo8 meg hát nem is 100%-os a híváskor navigálásból kilépés "funkciójával"..
ha már off.
most nyomogattam back2back megint a hero-t meg a 3gs-t.
amíg a hardver nem lesz ugyanolyan erős a hero alatt mint a 3gs-ben, addíg az iphone a befutó. ha pusztán az oprendszer sebességről, folyamatosságról és felhasználásról beszélünk. de ez van.ami viszont nem off:
ez azt vetíti elő, hogy androidra is a herélt igo8 kerül kiadásra[ Szerkesztve ]
-
LonGleY
veterán
De ez kit érdekel? Mire több embernek lesz ilyen vagy egyéb Android-os telefonja, addigra millió féle zenelejátszó lesz elérhető hozzá. Itt az egész a szoftver, meg a bővíthetősége miatt jó. PC-t vagy laptopot is rendszer nélkül vesz az igényesebbje, nem pedig gyári cuccokkal elszart gépet.
És a kamerát meg telibesz.rom, pedig vagyok "üzleti felhasználó", de még életemben nem jutott eszembe, hogy azzal kapjak le akármit is, az megintcsak az ócska igénytelenség.
Aki Androidot vesz, rá tud szánni fél órát az állítgatásra, bővítésre, ahogyan - és a szoftver nyíltsága, bővíthetőség, jó hozzállás miatt a Firefox-hoz tudnám leginkább hasonlítani - Firefoxnál te is töltesz hozzá egy-két kiegészítőt. Akinek meg nincs szüksége az extra cuccokra, használja az alapot. A lényeg a lehetőség és a választhatóság, amiknek más rendszerrel a közelébe se lehetne érni.
[ Szerkesztve ]
-
Typhoon47
senior tag
egyetértek. a sw nyitottsága, bővíthetősége páratlan és pont ez a kulcs az ilyen kis nyomi hiányosságokra mint az EQ (ami alapból rotfl). a kamerán kiakadni meg gyerekes és szánalmas. nekem senki ne mondja, hogy egy "üzleti felhasználó" majd aszerint választ / nemválaszt mobiltársat, hogy "az milyen képet lő"... ilyen k*vára nincsen.
"Education is important but big biceps are importanter"
-
Integra
titán
amigom soha se volt, pedig 2005 óta végig láttam az igo evolúcióját, de most mit kezdjek egy herélt cuccal? márpedig az arénás amigo teszt semmi jóra nem utal az amigoval kapcsolatban. szomorú
kíváncsi vagyok ki fogja megoldani az igo8-at androidra...
de mondjuk azon nagyot röhögnék ha androidra viszont a teljes igo8-at portolnák hivatalosan..
[ Szerkesztve ]
-
vtechun
veterán
lol, mindenki szenved itt , en meg mar ezt is androidrol irom szokom a rendszert. nem olyan gaz ennek sem a kameraja szvsz. zarsebesseg lehetne gyorsabb.
#384 : meg kene kerdezni oket , allashirdetest lattam navngost, amiben android fejkesztot kerestek
[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
Telitalálat, minden böngésző fent van nálam, csak a bugróka nincs. PC-n már eljutottam oda, hogy azt szeretem, aminél nem kell semmit állítgatni és hozzá telepítgetni, hanem felteszed, rámásolod a korábbi verzióból a beállításokat (ha nem frissíthető az új verzióval), és használod fullosan. Jelenleg ilyet számomra csak az Opera nyújt.
PDA-n még szeretek bütykölgetni, viszont nekem MOST kell majd egy készülék, nem pedig "mire több embernek lesz", mire majd lesz iGO, mire lesz majd üzleti program is rá, stb-stb...Kamera használatáról fölösleges vitatkozni, főleg a lassan többséggé váló sokaságot bántani, hogy mennyire igénytelen.
Egyelőre az otthoni variálhatóságban és bővíthetőségben az Android messze elmarad az összes többi elterjedtebb mobil rendszertől, furcsa, hogy pont ezzel próbálsz érvelni. Lehet, hogy másfél év múlva már nem így lesz, de az a biztos, ami most van.
(#383) eami,
Nem érdekel, az OS alapból teszi-e ki, vagy a gyártó valahogy megoldja. Ha megnézel egy WinMo HTC-t vagy Samsungot, ott meg lehet oldani a gyári szoftverrel is. A kérdésem különben is arra irányult, hogy a Hero gyári widgetes felületén működik-e.(#382) Typhoon47,
Te azt sose fogod megtudni, mi alapján választ készüléket egy üzleti felhasználó... Gyerekesezni meg szánalmasozni borzasztó nagy kreativitás szükséges, de neked mégis sikerült.[ Szerkesztve ]
-
Integra
titán
csekkdisz!!!
ROTFLMAO.......egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
-
eami
veterán
Bocsánat rosszul írtam... teljesen kiment a fejemből mert én nem használom. De alapból van hozzá calendar widget. tehát IGEN TUDJA.
btw, navi is van hozzá, már MOST.... keress rá... iGO meg egyre bénább. Miért van az hogy a HTC-ken sorozatban késik a jel, egy rakás másik navi szoftverrel meg nem?
Szoftverekkel kapcsolatban pedig csak annyit, hogy a touch pro-ból kivett micorSD kártyán 1,5GB ilyen olyan install, mod stb volt. Most 0MB kell ilyesmire, mivel frankó, pöpec cuccok vannak alapból, a sok sok ingyenes és felhasználók által értékelt appokból meg folyamatosan jönnek a frissítések.
[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
Azt láttam a tesztben is, hogy van Calendar widget, éppen ezért nem is erre irányult a kérdésem. Majdcsak megnézi valaki, akinek van, és dob egy screenshotot.
Pár hónappal ezelőtt szifonos kollégáim felvilágosítottak, hogy a Google Maps is teljes értékű navi, úgyhogy inkább nem is kérdezősködök, miféle van, amivel itthon navigálni lehet.Leginkább úgy tűnik, hogy sekinek nincs, nem láttak még ilyet, mégis jönnek és ajnározzák. Sőt, osztogatják a jótanácsokat egymásnak, ki kinek ne válaszoljon. Mint az oviban, a bölcs nagycsoportos a középsőst felvilágosítja. Nehogy barátkozz vele, mert fel fog lökni a homokozóban.
[ Szerkesztve ]
-
Typhoon47
senior tag
nézd, nekem ne kötekedj, megértem , hogy neked ez nagyon fontos, mert valamire tudod használni..grat. de ne általánosíts. majd ha sorra jönnek ki a 8mpixeles bb-k, mondhatod azt, hogy üzleti ágon is fontos a kamera, de addig nem az.
"Education is important but big biceps are importanter"
-
eami
veterán
Szóval akkor mégegyszer:
"A widgettel kirakható naptár alakítható úgy, hogy a teendők és találkozók látszódjanak? Engem a hónap nézetben mutatott napok nem érdekelnek, az teljesen haszontalanul foglalja a helyet."
IGEN. IGEN. IGEN!!! Alap androidos widget tud ilyet. Még csak Hero sem kell hozzá....
btw, nekem androidos telóm van. Előtte volt winmo is. nem is egy.... tudod kell egy kis bátorság, hogy váltsál. De semmi pénzért nem váltanék vissza winmora. Igenis lassú, elavult rendszer. Lehet nincs még minden androidra, de ahogy elnézem eléggé nyomatják a rendszert ahhoz hogy az általad hiányolt dolgokra is legyen megoldás. Ha ugyan nincs már... rengeteg app van. keresgélj androidmarketen... cyrket.com a mirrorja
[ Szerkesztve ]
-
Inarus
addikt
válasz fateless #151 üzenetére
[OFF]"Ha találnék egy készüléket, amiben full qwerty van BB/i780/Palm elrendezésben, van benne WiFi és HSDPA, könnyű rajta a gépelés, megfelelően érzékeny a kijelző és legfőképpen a kezelőfelülete végtelenül egyszerű és magától értetődő, az lenne számomra hibátlan telefon. Ha emellett néhány másodlagos dolog is megtalálható benne, mint pl egy 3,2 MP AF kamera, egy rádió és talán még egy GPS is, akkor pedig már nem csak hibátlan, de tökéletes telefonra is lelnék a magam számára."
Ha ez az öregedés jele, akkor én is vénülök a 20-as éveim közepén... Bár az én mobilom kamerájából nekem csak a makró mód hiányzik néha...[/OFF]
Erdoke:
Ilyet találtam 20mp guglival, bár nem tudom, h ez mennyire gyári... Erre gondoltál?
[ Szerkesztve ]
-
-
erdoke
titán
Az alap androidos widget benne van a Hero HTC-s felületében is, ha jól értettem? Tehát működik azon belül is. Köszönöm, erre voltam kíváncsi.
(#398) Ulkesh,
Egy izmos WinMo készülék, innentől pont annyira lehet üzleti, mint bármelyik másik WM.[ Szerkesztve ]
-
Ulkesh
őstag
"mondok egy SZÁMOMRA teljesen életszerű példát: elmegyünk üzleti vacsorára, vagy jön valami nagy góré és éppen úgy döntünk, ugorjunk be valahova. nem fogok felugrani és a fejemhez csapni hogy bazmeg otthon hagytam a digi fényképezőm és rohanok haza érte.. ellenben rohadt jó lenne, ha a telefonomban lenne egy MINŐSÉGI kamera vakuval, hogy a hirtelen összeröffenésekből a vicces, SZÁMOMRA fontos pillanatokat megörökíthessük."
Valamit te nagyon keversz.
Egy üzleti vacsorán eléggé rossz szemmel néznének, ha bármilyen géppel elkezdeném kattintgatni a partnereket. Egyrészt bunkóság lenne, másrészt az üzleti kapcsolat valószínű addig tartana, mert ilyen komolytalan emberrel nem nagyon tárgyalna senki tovább.
Ha meg az a dolgod, hogy dokumentálj egy ilyen eseményt, akkor ha előhúzol egy mobiltelefont fotózás céljából, akkor valószínű nem kéne megvárnod a másnapot a felmondásodig, mert egy normális fényképezőgép ez esetben a munkaeszközöd.Egy baráti társaság esetén meg teljesen mindegy mit használsz, mert bulifotók csak addig élnek, míg az ember másnap szörnyülködve megnézi őket, aztán pár nap múlva letörli azokat.
" felnőtt emberek ennyi pénzért igenis ELVÁRJÁK, hogy megkapd azt a minőséget ami egy ilyen árú készüléknél a MINIMUM, ez már azért durva.."
Egy "felnőtt" ember pontosan tudja, hogy mit várhat el egy mobiltelefonba épített kamerától és nem igazán veszi számításba készülékvásárláskor, mert ez csupán egy mellékes valami, ami max. játszadozni jó (gyakorlatilag egy 10 ezres digi gép is köröket ver bármelyik istenítette mobilfényképezőre).
"aki komolyan üzleti felhasználó az ezeket a funkciókat is ELVÁRJA."
Az üzleti felhasználót nem érdekli a kamera a mobiljában, jobb esetben szándékosan olyat vásárol, amiben NINCS, mert bizonyos körökben ez nem elfogadható dolog.
Több olyan üzletembert ismerek, aki szórakozásból felvásárolhatná egy GSM bolt teljes árukészletét, mert napi szinten van, hogy többet költ szórakozásra, de a mobilján azt se tudja, hogy van-e ilyen funkció."a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Iphone 13 Mini 256GB Nagyon szép állapot, garanciával, üzletből
- Iphone 14 128GB fekete, Független 93%AKKU, Üzletből Garanciával
- iPhone 11 (product) RED 64GB 100% akkumulátor és hibátlan állapot
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB újszerű,hibátlan állapotban + tok + töltő szett, KORREKT ÁRON!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G 128GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest