- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jajjnemááár 2000-es évek végén melóhelyen az egyik részleg (csarnok) behisztizett, hogy nem akar fizetni a gyár gépbeszerzéseibe. Maradtak a P4 845, 865 chipsetes vasak, Intel lapokkal. Meg rengeteg maradék alkatrésszel. Csináltunk mi azzal mindent, pakoltuk tele RAM-mal, volt, hogy 4 azonos kapacitású se volt benne, de ment. (Azonos gyártmányok meg még ritkábban ) Az a pár Core2 amijük volt, de még a 945 P4-ek is elitnek számítottak
Másik trükk a +1 winyó volt, arra a swapfile, így hangyányival gyorsabb lett.Mondjuk ezeket nagyrészt arra használták, hogy vonalkódokat olvasgassanak be a munkaállomásokon egy adatbázisba, szóval nagyrészt az ette meg a gigányi RAM-ot, hogy Windows+AD+Explorer, különben egy szögegyszerű weboldalt kellett nyitva tartani, vagy egy kis C# .net-es klienst futtatni Akármilyen Linuxon elment volna fele erőforrással, ha eszük van
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
koby11h
őstag
Nálunk is volt jó pár MSI K7N2, én az enyémben kimondottan sok memóriát teszteltem, de egy alkalommal volt csak gond vele.
Nem voltak azok rosszak.
Előtte meg EPOX 8K7A, abba is mindent raktam és vitte szépen."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
-
koby11h
őstag
Epox-ok jók voltak.
Meg akkoriban ha fél évig nem változott semmi a gépben csak a háttértárak akkor az már matuzsálem volt. Minimum 1-1.5 évente volt csont új gépünk...Most meg mi van? Pont ilyet keres valaki, eladom és előveszem a tartalékot. Szinte bármiből ami nem gamer. Valami nem jó benne vagy kevés? Rakok bele mert úgyis van egy csomó alkatrész hozzá. Tönkrement? Előveszem a tartalék-tartalékot és az előző kettő maradék alkatrészeiből feljavítom. Ja és ami maradt alkatrész abból megint összerakok egy tartalék-tartalék-tartalék gépet.
Ha nem játszom, csak napi dolgokhoz kell, akkor a mostaniak ami 4 mag, 8GB, és valami SSD azok már nagyon sok mindenre elegek."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
-
koby11h
őstag
Ne a csúcsra gondol, K6-2 266 amikor másoknak már Duron/Athlon 800 volt, P4 2.8 Amikor mások C2D E6-7-8xxx. Athlon64 3000+ amikor mások már Core i-nél tartottak. Memória mindig 1 generációval korábbi, most is mindenben DDR3-van, cserébe 8-16GB.
Szóval boltból kb. az első két gépem volt a többi mások levetett cucca, játék meg low-on, mert a menete volt a lényeg nem a minél jobb grafika.
Csak én eladtam mikor még használható volt és szereztem másikat ami ha csak egy kicsivel is de jobb, vagy olcsóbb volt - épp ami kellett.[ Szerkesztve ]
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
-
BiP
nagyúr
válasz koby11h #13754 üzenetére
Akkoriban jók voltak az epoxok.
Bár 2001-2 környékén vettem egy epox lapot.(már nem emlékszem milyen volt, az volt az első és utolsó).
Háklis is volt, és hamar tönkre is ment.
Cserében volt hozzá egy mágneses csavarhúzó 4 fejjel, azóta is az a kedvencem, mai napig használom. -
tserrof77
őstag
Látom, erősen retróztok megint
Nekem is volt Abit NF7-S lapom, sulinet keretében kapott 2*512MB PQI ramot, azzal remekül üzemelt a 2500+ Barton benne ja, meg az omega moddolt HIS 9500 9600XT-ként
Epox lapokat szerettem, főleg hogy 3 éves korukban már lehetett is őket kondizni. Volt olyan, amin 24 kondit cseréltem, és újra ment, mint új korában
Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)
-
hobizoli
nagyúr
válasz tserrof77 #13759 üzenetére
erdekes modon egy kondi problema korabban szinte csak Abit alaplapokkal kapcsolatatban merult fel
pedig nalam volt olyan P2/P3-s gep Soltek alaplappal, ami hasonlo gondokkal kuzdott
meg Epox, MSI is... vmiert megis az Abit-kra ragadt ez csak ra
munkatarsamnak az Asus-sal is beleszaladt, mondjuk o elektromuszeresz leven sajat maga kicserelte otthon
pont olyan kapcitasuakat nem tudott venni, csak eggyel kajakabbakat, de azzal gondolom bajt nem csinalt, mert mukodott frankon
meg regen volt is hirdetes a neten, hogy alaplapok ujrakondenzatorozasa, mert volt aki raallt erre a piaci resretöbb drón kell ;P
-
tserrof77
őstag
válasz hobizoli #13761 üzenetére
Pedig ez nem volt Abit betegség.
Jól emlékeszem, amikor meg a 2000-es évek elején egy győri suli, a Hild egyik géptermének s370-es alaplapjait (16db) kondiztam át 2 nap alatt -utána természetesen full teszt- darabonként 16 kondit cseréltem minden. 8000Ft-ért javítottuk őket, újban már csak Tomato VIA-s lapok voltak, használt ATX-es s370 lap meg ritka volt mint a bűn, meg 10-11k-ért ment. Ja, ezek meg ming 815-ös chipsetesek voltak, ráadásul vagy NT vagy win2k ment rajtuk, ergo a lapcsere csak 815 chipsettel mehetett volna, így meg simán mehettek vissza a javított lapok. Még 3 év múlva is stabilan mentek, amikor lecserélték őket, mesélte a rendszergazda.
Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)
-
Tim82
félisten
válasz hobizoli #13760 üzenetére
egy uzleti notika araba is beleferhetett volna igazan ez...
marcsak a presztizsebb erteke miatt isHa a nagy tételes megrendelőnek nem volt SSD-re igénye, akkor nem került bele. Ha volt, akkor került. Ezek nem egyedi felhasználók igényeinek, hanem multis tömeges megrendelések kielégítésére kerültek forgalomba.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
válasz hobizoli #13760 üzenetére
Csak a beszerző nem a presztízst nézi, hanem a minél olcsóbb árat, a sales-es a laptopgyártónál meg hogy az összes ótvar maradék cuccot elszórja
2013-4 körül már rendelgettük a cégnél az SSD-ket mi is, az én telephelyemen már csopvez szintig mindenkinek frankó gépet intéztünk
Kondit mindenféle fajta lapon cserélgettem, nem csak Abit-on. Az elektrolitkondenzátornak mindegy, ha nem fűti valami rossz helyre rakott alkatrész, akkor majd az idő megoldja, hogy kiszáradjon
[ Szerkesztve ]
-
freemanone
addikt
-
Tim82
félisten
válasz freemanone #13766 üzenetére
Én (állami tulajdonú cégnél) most is HDD-s munkaállomással dolgozom. Oda már eljutottunk legalább, hogy nem 4 GB RAM van a 6-7. generációs Core i5-ös HP/Dell brand desktop gépekben, hanem 8 GB. Ehhez is kellett egy koronavírus/home office season...
Magáncélra meg 2012 óta minden gépbe SSD-t teszek.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
freemanone
addikt
végülis a munkaidő felét "várakozással tölteni" is lehet cél....
Engem már ez a puszta tény elhajtott volna arról a helyről.#13769Tim82: Nem álomvilág. Egyszerűen nem bírom elviselni, amikor a munkaeszközeim miatt nem lehet haladni. Az a munkahely nem érti, hogy az idő mindennél drágább és nem érzem keresztemnek, hogy erre felnyissam a vezetőség szemét.
Nem muszáj feszülni ott ahol nem akarnak jobbat... szerencsére akad más.[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz freemanone #13768 üzenetére
Engem már ez a puszta tény elhajtott volna arról a helyről.
Az egy érdekes álomvilág lehet, ahol a dolgozó azért mond fel, mert nem bírja elviselni a tudatot, hogy HDD van a gépében.
-
-
veterán
helyzetfüggő is a dolog, ha egész nap weben kell nyomkodni valamit meg néha wordbe, és a hdd miatt kicsit lassabban indul el a word, az más helyzet, mint 4 gb ram mellett hdd-re swappelve óriásplakátokat tervezni. az tényleg frusztráló lehet.
nekem is van gépem, amin hdd-ről fut a windows, igaz azt csak sd digitalizálásra használom, és az anyag ssd-re megy. nvme ssd-re, ami usb2-re van dugva
hanyas vagy, te disznó?
-
Tim82
félisten
Finom célzásom arra vonatkozik, hogy ez legyen a legnagyobb gond egy munkahellyel, amiért fel lehet mondani.
-
Tim82
félisten
válasz freemanone #13768 üzenetére
A szerk.-edet csak most láttam.
Sem a munkahelyem, sem a munkaköröm nem olyan, hogy a HDD lenne a legnagyobb kerékkötő. A szó szoros értelmében nem IT-s munkakörben vagyok, hanem olyan (ügyfélszolgálati) munkám van, aminek vannak IT-s aspektusai is.
Általában hálózati, illetve szerveroldali problémák (amikor vannak) sokkal pusztítóbban haza tudják vágni nálunk az érdemi munkavégzést, mint az, hogy HDD vagy SSD van a gépben. 4 GB RAM mellett az is számított, 8 GB mellett kevésbé, most nem az a szűk keresztmetszet.
A munkahelyemmel inkább az infrastruktúrán spórolás és munkaszervezési problémák a bajok, de ennél többet nem fogok leírni publikus fórumon. Másrészt viszont - korábbi munkahelyeimhez képest - nem keresek rosszul és nagyon-nagyon sok hasznos dolgot tanultam, ami sokat nyom a latban.
-
freemanone
addikt
Mindig elfelejtem, hogy itt nagyon vegyes a körkép, hogy ki mit csinál.
Ne érts félre, nem állt szándékomban bírálni a döntéseidet, nem is ismerem a körülményeidet, csak valahogy a sokadik vasárnapi söröcske után előbb jönnek a szavak mint hogy gondolkodjak.Itthon rossz helyen spórolnak szinte minden cégnél amúgyis, nade az egy mély téma megint.
-
dingdongkng
tag
Hátööö ezt azért vitatnám. Ha valakinek olyan workloadja van, hogy gyakran nyit meg kis/közepes fileokat, egy HDD nagyon idegesítő. És ha szólsz és nem adnak egy 10k-s SSD-t, az elég sokat elárul arról, hogy egy cég hogyan áll a dolgozóihoz. Ha ilyen mértékű a fillérbaszás/mismanagement/inkompetencia, az nem csak ebben fog megnyilvánulni, hanem sokminden másban is. Ergo teljesen valid felmondási ok. Ez akkor is áll, ha egy SSD 30k, vagy 100k.
A kávéautómata előtt mind egyenlők vagyunk...
-
Tim82
félisten
válasz dingdongkng #13776 üzenetére
A #13773-at remélem, sikerült utána elolvasni.
-
KROK640
nagyúr
válasz hobizoli #13711 üzenetére
Zánkán tapasztaltam ezt,, mikor ott laktam. ha nem mentem fel a hegytetjén lévő rohadt messze lévő boltba (az sem volt totál olcsó azért, cserébe nagyon rohadt messze volt), akkor azt tapasztaltam hogy 2013-ban egy kg kenyér 400ft, meg az a 1,5 literes ásványvíz ami Debrecenben 95ft volt, ott 300ft... és kb mindennek így el volt szállva az ára.
Gyrosos : 2019-ben a kelenföldi pályaudvarnál találtam egy Gyrosost, 500ft-ot gyros pitában + ajándék kóla. Kettőt vettem, de olyan finom volt, hogy bántam, hogy nem többet. Alig hittem el, mert itt Debrecenben egy ugyanolyan gyros pita 799ft volt. Kóla nélkül.
Bregenz : LOL tavaly két hónapot voltam Bregenzben, és igen, karácsonyi időben is. Előszöris gyönyörű város, imádom, legszívesebben vissza se jöttem volna onnan! Másrészt sokkal élhetőbb mint Debrecen. És most nem csak a tájakra, és a csodás utcákra gondolok, hanem úgy kb minden szempontból. A forralt bor 3 eur volt, 1 évvel korábban Debrecenben a karácsonyi vásáron 1000ft ugyanannyi forralt bor.
De Weiler Simmerberg (Németország) ugyanez, csak ha lehet még jobban : bementünk a boltba, és néztük, hogy ft-ba átszámolva kevesebbe kerülnek az élelmiszerek (joghurt, felvágottak, sajtok, gyümölcsök, gyümölcslevek, tea, kenyér) olyan 10-20%al voltak olcsóbbak a dolgok mint Debercenben. Mindehhez képest az ottaniak kb 3× annyit kerestek mint én Debrecenben, miközben még olcsóbban is vásároltak. A zacskós leves... na az drágább volt, kb 1,5× annyiba került mint itthon. Arányaiba nézve még ígyis olcsóbb volt.
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
válasz E.Kaufmann #13720 üzenetére
"azért van az asztali gép, hogy megtömjük minden jóval" - na ez igaz.
-
KROK640
nagyúr
Nekem ez úgy van megoldva, hogy 2HDD a gépben, kettő pedig backup. Csak sajnos az egyik külső háznak eltűnt a bekapcsoló gombja(!!!) úgyhopgy az egyik kinti winyót most egyáltalán nem tudom használni ami bnaj mert rengeteg dolog van rajta ami kéne ... Ha lesz kedvem és időm akkor beszerelem a gépbe és lementem róla ami kell...
-
válasz qnadam #13771 üzenetére
Valójában a 4GB+HDD-n teljesen mindegy, ott nagyvállalati AD-n folyamatosan tekeri a swap-et, ha bármi fut
Ha otthoni környezetben mondjuk 32 bites win, és egy dolog fut rajta, akkor lenyugszik, oké. Ilyen helyre is bármi jobb, mint egy Windows.@Tim82 : Ha van jobb, akkor fel is kell
Az életed felét ott töltöd, akkor már legyen olyan környezet is, hogy érdemes legyen.
Most OK, ha csak a tetű gép, akkor nyilván nem, de általában minden más is van. Nem érdemes szívni macerás helyen, ha van más lehetőség.
OK, az ország nagy részében nincs, azt is tudom.@hobizoli : Ne % -ban nézd, hiszen a HDD-s beszerzéstől is állandóan nyíg sok helyen a finance, nem hogy +5% ???!!!!
-
KROK640
nagyúr
2000-es évek végén azért a C2D még elég jó volt, én 2009 novemberében szálltam ki az Athlon XP-ből, és emlékszem, hogy akkoriban a 2D-k még ugyan jónak számítottak (Phenom 9500-ra mentem, C2Q-ra nem telt, de emlékszem, hogy még a C2D-k javában jók voltak).
Vonalkód leolvasás : Tavaly Ausztriában volt szerencsém ilyen géphez, és megdöbbentő vas volt : a procira most nem emlékszem hirtelen, de gépenként 16GB RAM és 2×4TB HDD. És mindehhez Windows XP ...
(A futószalag mozgató gépen konkrétan Win 3.1 volt ... a net meg úgy volt megoldva, hogy egy nagy csomó ADSL volt bevezetve és valami céleszközbe bevezetve, ami osztotta a netet... )Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
hobizoli
nagyúr
en azt az ardiffit maganemberkent bruttoban is kifizetem siman, a ceg meg nettoban veszi es le tudja irni nullara 3 ev alatt
ezen buziskodnak, akkor csukjanak be inkabb
egy egyeni vallalkozo se allna le ezen ruppotlankodni, mert o maganak veszi, a sajat munkajat konnyiti meg vele, es nem a gazdasagis mancika dont a feje feletttöbb drón kell ;P
-
KROK640
nagyúr
válasz koby11h #13756 üzenetére
Van egy ismerősöm Tomi, ő is ezt nyomatta, ő akkor vett 166-os Pentium 1-est mikor én a 366-os Celeron lecserélésén gondolkodtam, és aztán kb mint ahogy te írtad, így végig, 2-3 gennel le volt maradva mindig.
Az előnye az volt, hogy ő akkor vett 65-ért komplett gépet, amikor nekünk egy lap+CPU+RAM+VGA csere nem állt meg egy 100-asból sem ...
Hátránya az volt, hogy szerette (volna) az új játékokat, csak épp nem tudott velük játszani, ezért rendszerint több évvel utánunk játszott végig címeket. Emlékszem, a Red Alert 2-t akkor kezdte mikor mi a Red Alert 3-at ...De sajnos velem is gyakran megesett h kissé régebbi technikát használtam (azért nem ekkora lemaradások) mindössze két olyan gépem volt ami a legeslegújabb cucc volt mikor megvettem, az egyik az 1700-as Celeron, amit a megjelenését követő héten meg is vettem (de mondjuk az meg alsó közép kategória) a másik a 10400F + B560-as lap, ami a lehető legújabb volt mikor megvettem, sok PMet kaptam innen is, hogy meséljek, milyen?
De nekem sem maradt ki az az időszak mikor irigykedve néztem osztálytársam 900-as Duronját (meg a másiknak az 566×850-es Celeronját, akkor másnál az 1GHZ-es PIII-at) miközben nekem csak egy 466-os Celeronom volt ...
-
KROK640
nagyúr
válasz hobizoli #13775 üzenetére
De gondolj bele, az már 100db-nál 2 milla. Hogy lesz Adriai jachtozás a nyáron, ha azt nem tudja valaki zsebre tenni???
Egyébként én 2011 őszén döntöttem úgy hogy kell egy SSD, akkor még 32-64GBosokat néztem (22-28 ezer ft) de sajnos az akkori fizetésem és körülményeim mellett csak álom maradt, minden hónapban letettem a nagy esküt, hogy jövőhónapban tényleg megpróbálom megvenni, de sosem jött össze, végül 2015-ben sikerült egy 120GBosat szereznem.
-
szebe
addikt
válasz KROK640 #13778 üzenetére
Én ezt a karácsonyi vásáros dolgot se igazán értem. Fagyoskodva igyunk nagyon drágán a ki tudja milyen “remek” borból kotyvasztott valamit, ahelyett hogy a fűtött kocsmában söröznénk
[ Szerkesztve ]
"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
ElektrikusDE
senior tag
Nekem egyszer volt (majdnem) csúcs AMD gépem, lassan több mint 10 éve.
Valami hasonlót raktam össze:
Természetesen nem Buldozert raktam bele hanem Phenom II X6-ot!
A videokártya az nem volt annyira csucs, HD5850, de az "olcsositott" kiadásból legalább.
Ment a tuning, ram is elég (16 GB) HDD-böl is WD BLACK, meg még néhány háttértárnak.
Vitt is minden játékot!
Most már kicsit szűken elég (nekem) a C2Q 8 GB rammal HD 6970-el.
Nem játszom az új játékokkal, nem is hiányoznak szerencsére.
[ Szerkesztve ]
“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs
-
KROK640
nagyúr
válasz ElektrikusDE #13790 üzenetére
Azért AMD X6-ról C2Q-ra váltanmi nem volt visszalépés?
havernak volt egy X6. ami 3300MHZ helyett ment 4500-on is, illetve napira 4GHZ-en. na az azért eléggé kemény volt!
8GB RAMmal (DDR3) HD5870-el, komoly gép volt akkoriban.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
Barátnő... ennyi a kulcs.
Azok a nőszemélyek ugyanis szeretik az efféle vásárokat még akkor is, ha amúgy az év többi részében a kocsma melegét.
Több barátnővel megjártam az évek során jó pár karácsonyi vásárt... Bár sokszor megtérült a fagyoskodás, ha nem is mindig.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz KROK640 #13791 üzenetére
Persze hogy visszalépés, nem önszántából történt.
Jó pár évig még gépem sem volt.
Utána meg C2D laptop, ahhoz képest meg előrelépés.
“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs
-
válasz KROK640 #13784 üzenetére
Ja, de akkor sem volt az a hűha procim, csak jól meg tudtam húzni (a P35 lapban ez annyi volt, hogy beállítottam az FSB-t, szemben a 965-ökkel, amiken sokkal többet kellett macerálni ). A tuning olyan rossz hatással van, hogy kb. 2009-től 2017-ig azon az órajelen ment
"egy egyeni vallalkozo se allna le ezen ruppotlankodni, "
Az nem, de egy pár emberes cég már igen, egy multi meg pláne"ezen buziskodnak, akkor csukjanak be inkabb"
Márpedig ezen. Tudok mondani pár helyet, ahol idióta konfigokat hajlamosak venni
És azért, mert felfelé már csak az látszik, hogy működik a gép az olcsóbbal is, a beszerzőnek meg hoznia kell a költségkeretet, stb.Mutogatni való hater díszpinty
-
koby11h
őstag
Van olyan hely ahol már felajánlottam, hogy az i3/4G/500HDD gépekbe vegyenek 40 darab DDR3-1600 8GB memóriát, én belerakom akár hobbiból is egy szombaton. Egyikből ki a 4-es és be a 8-as, a másikba be a kivett 4-es. Így végig a kb. 80 gépen. Akkor mindben 8GB lenne és valamennyire használhatóak lennének. De nem...
Sem újat nem vesznek, sem a régieket nem frissítik. Pár gépnél megcsináltam a +4-et az elhullott gépekből kivett memóriákkal, érezhető még az a különbség is, de ez sem volt elég.
0-ra leírt gépre költeni nem akarnak, újat az árak miatt nem vesznek. Toporgás van.
SSD-t meg vagy majd lesznek új gépek, vagy majd ha ez bedöglik, de egyik sem, lassan második éve.
Kb. 6 éve lett új IT vezető, volt csere 100 gép, majd 4 évente cseréljük!, tartjuk a színvonalat!
IT vezető ment, gépek lassan 6 éve ugyan azok. Csere nincs, fejlődés nincs.
Ezek a nagy előrelátó KKV, multi cégek.
Nekem meló 2 mag 2 szál, 4GB, 500 HDD. Itthon 4 mag, 8 GB, 250+500 SSD + 2T HDD. Mondhatnak bármit én érzem a különbséget..."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
válasz KROK640 #13792 üzenetére
Pontosan, hosszabb kapcsolatban meg a békefenntartáshoz is jól jön
Én amúgy gyerekként jobban szerettem a régi debreceni Kölcsey központ (ahol most a MoDem, ami DeMo-nak indult de kitakarták a két szótagot, és a sarkon megmaradt a MoDem felirat) parkolójában tartott konténeres vásárt, de ugye kellett a rend és a flancolás az új főtérre, ami inkább csak a régi utak macskakövezése, közlekedési tilalommal, mint igazi térLe az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
nagyúr
válasz koby11h #13795 üzenetére
Az oszt igen !
Mert van is különbség.
W7/8/10-et már csak SSD-re rakok, s775/AM3-tól felfelé, azaz ha legalább SATA II-es a vezérlő a lapon.
A partys gépem finoman overkillnek tűnik eszerint...
i3-7350k+Z270m-ITX/ac+2*8 GB 3000CL15+240 GB A1000 nVME SSD.
HDD nincs, mert nem kell a tárhely ennél a gépnél, a fő gépben van summa 9 TB, 6 db-ban.Kollegina céges gépét upgradeltem (az utolsó s775-ös példány), tiszta "vadállat" lett: G31-es giga lapban CPU csere C2D E6700-at Xeon X3360-ra, 2*1 GB DDR2 667-et 2*2 GB 800-ra, 160 GB-os SATA HDD-t 240 GB-os Patriot Burst SSD-re.
Hát, finoman szólva is, jobban lép mint a core i5-3470-es Brand HP gépek 500 GB-os HDD-vel szerelve...RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Mi az a minimális VGA kártya ami 4K 60Hz-et tud? Nem játékra!!! Sima Win desktop.
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Xbox One
- Elektromos cigaretta 🔞
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Milyen notebookot vegyek?
- Call of Duty: Black Ops 6
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Gumi és felni topik
- Napelem - 100%-os támogatású pályázat
- További aktív témák...
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest