Hirdetés
- LG LCD és LED TV-k
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- [Re:] Xbox Series X néven jön a Microsoft új generációs konzolja
- [Re:] Kína két legnagyobb szoftvercége új operációs rendszeren dolgozik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Philips LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen asztali gépet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
-
- Utoljára frissítve: 2019-06-03 20:52:52
PROHARDVER!
600 Mbps-os tempót ígér 2,4 GHz-en az ASUS RT-N18U High Power routere
Hozzászólok Aktív témák
-
VANESSZA1
őstag
Köszönöm. Így már sikerült.
Mennyire stabil ez a verzió?
Jelenleg még nincs meg a router, mert a húsvét miatt csak keddre lesz nálam.
Érdemesebb ezt feltenni, mint a gyárit hagyni?
Érdemesebb ezt feltenni, mint egy DDWRT-t (sose volt még Tomato-m csak DDWRT-m)?Precision M6600; Precision M7710; Eladó DJI drón: https://bit.ly/2kAi0Fp
-
jimmy1801
tag
Az a helyzet, hogy a napokban vettem ezt a routert, így nekem is új minden. Eddig OpenWRT-t használtam TP-Link-en.
A gyári firmware-t használtam néhány napig, aztán raktam fel rá a HGG-t. A gyári és a HGG között kinézetre nincs sok különbség, csak kicsit fel van turbózva. Talán a legjobb, hogy a wifi-t lehet feljebb húzni.
Ha valamiért ezért érdemes esetleg cserélni, még ha elégedett vagy a gyárival is.
Ma feltettem a Tomatot és jelenleg úgy néz ki ez fog maradni, nekem ez jött be a legjobban. Mivel ebben is van HW NAT, így ez nyújtja szerintem a legtöbbet. Hogy mennyire lesz stabil az majd kiderül.
DDWRT-t csak pár óráig használtam TP-Link-en, így arról nem igazán tudok mit mondani. -
-
jimmy1801
tag
Igazad van. Ez csak szoftveres gyorsítás, de azért a 700-800MBit is jó sebesség.
Pláne nekem, mivel csak 50/30-as netem van. -
Persze, ilyen kisebb "trükkök" vannak, ott van a BCM_NAT is, de ez azért nem HW NAT, bár kétségtelenül javít mindkettő a NAT-olási sebességen.
Szakmai kérdésekkel privátban ne keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
MarQs
senior tag
Teljesen megbízható a HGGféle firmware. Egy ideje terhelem a vasat és mind a hardver (két napja 95°C-ig "sikerült" hevíteni a CPU-t), mind a szoftver stabilan, az elvárásokhoz képest remekül teljesít. Ahogy jimmy1801 is írja, ha nincsenek különösebb igényeid, de mondjuk turbóznál kicsit a wifin, akkor ezért minimum megéri feltenni. Plusz pont, hogy a router tudása tovább bővíthető terminálon kersztül (PuTTY) és mind a telepítés, mind az okosítás mondhatni elég egyszerű.
A Tomato is ugyanígy ajánlott... powerjúzereknek, buheráláshoz talán szélesebb a paletta, de ezt majd megmondják a témában tapasztaltabbak.[ Szerkesztve ]
"Vagy fejlődsz, vagy hanyatlasz, nincs stagnálás!"
-
kymco
veterán
Új, vsz javított custom verzió van fenn: RT-N18U_378.52.1_HGG-FINAL
[ Szerkesztve ]
www.refujvaros.hu
-
Pontosan!
-
VANESSZA1
őstag
Akkor jól csináltam
Precision M6600; Precision M7710; Eladó DJI drón: https://bit.ly/2kAi0Fp
-
Van még Tomato is rá, és messze még az este...
[ Szerkesztve ]
-
VANESSZA1
őstag
Miért ez nem Tomato: RT-N18U_378.52.1_HGG-FINAL ?
Ezt tettem fel, de...
Precision M6600; Precision M7710; Eladó DJI drón: https://bit.ly/2kAi0Fp
-
Nem, ez egy hggomes (HGG) féle RMerlin fork.
A témaösszefoglalóban ott van a Tomato linkje is.
[ Szerkesztve ]
-
VANESSZA1
őstag
Akkor kellene egy Tomato link nekem..
Kezdek belezavarodni.
Fontos, hogy DDNS beállításnál lehessen megadni a következő adatokat, amik a biztonsági kamerák beállításához kellenek nekem..Precision M6600; Precision M7710; Eladó DJI drón: https://bit.ly/2kAi0Fp
-
-
VANESSZA1
őstag
Köszönöm.
Próbálkozom...Precision M6600; Precision M7710; Eladó DJI drón: https://bit.ly/2kAi0Fp
-
OK!
Ha nem megy a webes felületről (már pedig nem fog menni), akkor próbáld így.
1, 2, 3/2, 4-es pontok sorrendben.
[ Szerkesztve ]
-
fudi2002
őstag
Érdeklődnék 1-2 dolog miatt.
Merlin féle firmware miatt garvesztés?
Az adóteljesítmény növelés miatt ki érzi úgy, hogy érdemes volt hekkelni rajta?Hogy értsétek az aggodalmam. Az Asus céggel tele van a hököm. Asus tabletnél ugrott a garanciám rootolás miatt, holott hardver gond van vele. Cigány és arrogáns módon viselkednek, most éppen harcolunk. Eddig az adóteljesítmény állítás miatt ez az asus volt kiszemelve, de megundorodtam tőlük. Erősen gondolkodom a tplink 1043-on, de ott nem láttam hogy lehetne állítani ezt az opciót, illetve ott is csak hekkelve. Ergo ha gar miatt már ezeket sem lehet piszkálni, akkor inkább az olcsóbb lesz.
Köszönöm a segítséget előre is.
Fudi
"A felnőtt olyan személy, aki befejezte a növekedést mindkét végén és most középen növekszik."
-
A garpapírok szerint elvileg minden eszköz esetén garanciavesztéssel jár, a nem gyári hardver és szoftver eszközökkel való használat, bármi is legyen az!
Nem tudom a tabletnél pontosan mivel buktál meg, de az biztos, hogy a routeren minden nyom nélkül visszaállítható a gyári állapot, akkor pedig semmilyen szerviz nem látja azt, hogy azon előzőleg nem gyári fw futott! Ez csak egy esetben nem igaz, ha oly módon meghal a router, hogy azt nem tudod már flashelni sem, mert mondjuk el sem indul, nem csinál semmit. Ilyenkor viszont a garis szerviz megint csak nem nagyon fogja tudni, hogy mi volt rajta.
Sőt, mindemellett az ASUS egyenesen hirdeti is, hogy egyes routerei DD-WRT kompatibilisek.
[ Szerkesztve ]
-
Nem értem, hogy miért van tele a céggel. Valószínűleg elég egyértelmű a helyzet, ha nyitod a bootloadert és/vagy rootolod ugrik a gari, tök mindegy, hogy mi a készülék problémája. Más kérdés, hogy a gyártókat sem értem, mert az az eszköz amivel még egyáltalán érdemes javításügyileg foglalkozni, arra nagy valószínűséggel könnyedén visszatolható a gyári rendszer, ergo könnyedén kideríthető, hogy független-e a probléma a rootolástól. valószínűleg ugyanez a helyzet a rooterrel is, garancia fronton. Más kérdés, hogy brickkelni nagyon nehéz ezeket (nekem 3 különböző asust sem sikerült, pedig a hozzá nem értésem minden esélyt megadott rá) és ha nem a tápegysége megy tönkre akkor nem derül ki, hogy nem a gyári fw van rajta. De majd a szakértők megmondják jól gondolom-e.
Na közben már meg is előzött.[ Szerkesztve ]
-
Tápegység hibánál azért lehet gond.
Bár ehhez már tényleg nagyon szőrös szívűnek kell lenni, hogy ne gariban javítsák a nem gyári fw. miatt.[ Szerkesztve ]
-
Mondjuk én egész biztosan megpróbálnám másik táppal, mielőtt szervizbe viszem, ha arra utaló jelek vannak. És úgy gondolom, hogy aki ilyen moddolásokra adja a fejét, abban úgyszintén legyen ennyi talpraesettség, hogy nem visz szervizbe egy egyébként tökéletesen működő routert, hekkelt szoftverrel.
[ Szerkesztve ]
-
Kitartást a harchoz!
Ez sajnos több cég részéről is bevett gyakorlat, de szerencsére a fogyasztóvédelem nagyon határozott a kérdésben: a garanciát szigorúan csak abban a körben vonhatják meg, amire a szoftvercsere kihathat. Nyertem már pár csatát ezen a terepen, ha azt látják, hogy komolyan veszed, jó eséllyel gyakorolnak "méltányosságot"
.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
kuruczz
tag
Lenne egy vad kérdésem: vettem egy USB Lanport 400-at, mondván LAN porton meg tudom osztani a több HDD tartalmát. Igen ám, de bár a routeren lóg a kütyü, a PC-n vannak a megosztott meghajtók, szóval ha kikapcsolom, a szép elképzelésemnek annyi. Van ötletetek, hogy több külső HDD-t, két nyomtatót és egy pendrive-t, amiről a visszaosztás megy, miként kellene csatlakoztatni, hogy a HDD-ket felhőként kezelje a router?
-
A routerre köthetsz USB HUB-ot, így használható rajta több eszköz is.
-
fudi2002
őstag
Köszönöm, a legszebb az egészben, hogy 4 hónaposan ugyanezzel garanciáztattam (digitizer), most azóta 1,5 hónapot ment, ismét szaraxik. Csak 97.000 Ft... Bocsánat az OFF-ért.
"A felnőtt olyan személy, aki befejezte a növekedést mindkét végén és most középen növekszik."
-
q13579
senior tag
Sziasztok!
Egy 500 gb-os winchester van a router-emre kötve, eddig hibátlanul működött a DLNA szerver is, a tartalommegosztás és a torrent kliens is.
Viszont ha jól emlékszem a torrent kliensre ajánlott frissítést, amit engedélyeztem.
Most valamiért nem nem látom se a megosztásokat sem, és a torrent kliens is azt írja, hogy nincs usb csatlakoztatva. A főmenüben viszont látszik, hogy kapcsolódik....
A firmware verzió: 3.0.0.4.376_3754
Nem tudjátok mi lehet a gond?
Origin nick: ZIGHY
-
Szia!
Igen minden elveszik, és nem tudod visszatölteni.
-
kuruczz
tag
Próbáltam, de nem akart a másik USB-n működni a Download Master. Bénáztam?
-
kuruczz
tag
USB 3-ra egy HDD van kötve ő a felhő (ezt akartam bővíteni egy hubbal), és a másikon egy SD kártya van amin a D.M. megy, mert zavart, hogy állandóan pörög a HDD seed közben. Így működik, de ha rákötöm a hubot, akkor egy idő után (fél nap) megáll a D.M. Mit bénázok el?
-
"...zavart, hogy állandóan pörög a HDD seed közben..."
Miért zavart? Hangos volt, rezgett, villogott, vagy fáraszt az állandó beszólásaival?[ Szerkesztve ]
*** Ha egy probléma megoldódik, akkor kérjük a megoldást is leírni, nem csak annyit, hogy "megoldódott"! *** Hosszú log-ok esetén külső oldal ajánlott mindenki lelki békéjének megőrzése céljából! https://pastebin.com ***
-
Akkor rosszul tippeltem.
Azt hittem, csak "kímélni" szeretnéd a hdd-t, ami az elgondolással szemben éppen az ellenkezőjét eredményezi.
Viszont ha zajos, és a megszokotthoz képest jobban rezeg, akkor érdemes biztonsági mentést készíteni róla hetente többször, és elgondolkozni azon, hogy mit szerezz be helyette, mert már nem fogja sokáig húzni.*** Ha egy probléma megoldódik, akkor kérjük a megoldást is leírni, nem csak annyit, hogy "megoldódott"! *** Hosszú log-ok esetén külső oldal ajánlott mindenki lelki békéjének megőrzése céljából! https://pastebin.com ***
-
cyber86
őstag
Sziasztok. A képen látható bekarikázott részt most hogyan kell értelmezni? Mert a kimenőre is ugyan annyit ír mint a bejövőre és ezt nem vágom miért. [link]
ASUS ROG MAXIMUS XI HERO (wifi), I3 9100F (Scythe mugen 2), 2x8 GB Kingston Hyperx Predator RGB 3200 MHZ, Zotac GTX 1080 AMP EXTREME 8 GB, 2 DB Samsung 850 pro 256 GB, Creative Sound blaster Z, Corsair RM650X, Be Quiet Dark Base Pro 900, Dell U2412m ( Oázisnál kalibráltatva ) , Onkyo TX-SR606, JBL E
-
fudi2002
őstag
Hi
Vkinek van tippje, hogy egy asus tablet ehhez a routerhez miért csatlakozik tetű lassan?
Telefon pikkpakk műxik, illetve egyéb eszközök is. Minden normálon hagyva, HGG firmware, 1edül tx power 100%"A felnőtt olyan személy, aki befejezte a növekedést mindkét végén és most középen növekszik."
-
flegga92
senior tag
Nekem ASUS T200 hibrid gépem van és szintén tetű lassú a sebesség, sokszor nem csatlakozik... A lehet a tiedben is ugyan ez az adapter van elég sokba ezt tették ahogy keresgettem a hiba okát
. Egy tplink nano usb sticket szereztem tökéletesen működik az egész lakásban. Persze ez tabletnél nem kivitelezhető. -
-
Maarki
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy hol tudom be állítani azt ,hogy távolról elérjem a routert (torrent részét) mit kell és hol kell be állítani. Kell esetleg egy program is ahhoz, hogy a gépemről elérjem vagy nem, ha igen akkor mi ?
Válaszotok előre is köszönöm!
üdv.: Maarki
10-20
Hozzászólok Aktív témák
ph A TurboQAM technológia révén az N szabvány maximumát kínálja a termék.
- [Re:] Samsung Galaxy S10e - esszenciális
- nVidia Maxwell / Pascal / Turing tulajok OFF topikja
- LG LCD és LED TV-k
- Óvodások homokozója
- DIGI Mobil
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- [Re:] [sziku69:] Szólánc.
- [Re:] [Luck Dragon:] Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- [Re:] Eladó Samsung 24" FullHD ívelt monitor (lc24f396fhuxen) - garanciális
- További aktív témák...
- Lenovo X1 Carbon 6.gen.üzletből,Lenovo garancia,ára alatt,8.gen.i7/16GB RAM/512 GB SSD FHD IPS TOUCH
- FÉLKINFIG ELADÓ = Foxconn 2ADA MicroATX + i5-3350 4x3.30 GHz CPU + GeForce GT620 1GB + 4GB DDR3 RAM
- Dell XPS 13,3" 9360, üzletből, gyártói garancia, ára alatt i7/16GB RAM/512GB SSD QHD érintőkijelző
- Új Zsír HP ZBook 15u G6 15,6 Workstation Tervező Vágó -35% i7-8565U 16Gb 512GB SSD FHD RADEON Pro WX
- Macbook Pro 13" /i5/8GB/256GB SSD/Iris Plus 640 - újszerű, teljesen karcmentes , 6 hónap garanciával