-
- Utoljára frissítve: 2019-06-03 20:52:52
PROHARDVER!
600 Mbps-os tempót ígér 2,4 GHz-en az ASUS RT-N18U High Power routere
Hozzászólok Aktív témák
-
MarQs
senior tag
Wow! Ezek elég durva számok!
Gondolom Tomato-val nem ennyit hozna... vagy elvileg nincs akadálya?"Vagy fejlődsz, vagy hanyatlasz, nincs stagnálás!"
-
kisbalazs83
tag
Elvileg ennyit még a Tomato is NAT-ol: (#790) Rabby
-
MarQs
senior tag
Akkor most dőlt el végleg, hogy beújítok...
Köszi!"Vagy fejlődsz, vagy hanyatlasz, nincs stagnálás!"
-
dubplate89
csendes tag
Sziasztok!
Asus RT-N18U-hoz kéne nekem egy stabil és megbizható (nem tesztelgetnék) custom firmware.
Ami funkciókat kihasználnék:
-Adattároló megosztás (csatlakoztattam egy 1TB-os USB 3.0 winchester-t), szeretném ha tudna mindenki böngészni rajta és minden fájltipus megjelenne -tehát nem csak media file-ok-, illetve Windows és iOs egyaránt tudná használni
-Torrentezés (beállitott időintervallumban)
-QoS
-Automatikus mentéskészités adatbázisról (naponta/hetente beállitástól függően szeretném ha a kiválasztott mappák szinkronizálásra kerülnének megbizhatóan, tehát automatikusan csak a biztonsági mentést irhassa felül!!!)Ezek közül sokmindent megtaláltam a gyári firmware-n is, csak mivel sokan itt az egyedi firmware-t javasoltátok inkább abba szoktatnám bele magam. Ma reggel jött a router, majd este akarom belerágni magam.
Előre is köszönöm a segitséget, remélem nem volt off!
Zsolt
-
kk831228
addikt
Szerintem ezen a routeren még mindig a gyári firm a legjobb...
SZVSZ ha meg vannak a kellő funkciók én maradnék a gyárinál...
[ Szerkesztve ]
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
dubplate89
csendes tag
Ha igy van, akkor nem variálok. Sajnos viszont valami gond lehet a masinával, ami remélhetőleg beállitásprobléma.. ma már 3x elvesztette a kapcsolatot a gépemmel, és néha felugrik a ping jó magasra.. a ping lehet hogy szolgáltatói hiba, viszont a kapcsolat megszünésére nem tudok magyarázatot..
-
kk831228
addikt
Azt nem tudom , nekem még nem csinált ilyet... Wifin?? Wifin tesóm panaszkodott hogy néha nincs kapcsolat... Viszont nekem semmi probléma telefonon se meg notebookon se...
[ Szerkesztve ]
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
Saua
tag
sziasztok
Pont ez az én problémám is, nem sikerül lejátszani a routerhez csatlakoztatott memory stickről a filemket.
Es File Explorer meg kellene nyissa a routeren levő memory sticket , rákattintanék a filmre és például az MXplayerrel lehetne nézni.
Nem tudom az elérési útvonalat hogyan kellene beírni az EZ File Explorebe?[ Szerkesztve ]
-
Saua
tag
köszi a válaszokat
Samba bekapcs, ES file explorer --> helyi hálózat .
A helyi hálózatban megjelenik a router.asus.com és ebben látszanak a mappák (a filmek amik nincsenek mappába téve nem látszanak). Ha rákattintok egy mappára ez az üzenet jelenik meg: "sikertelen bejelentkezés. a fiók nem rendelkezika szükséges engedélyekkel"
[ Szerkesztve ]
-
zambozoli
senior tag
Routerben:
USB alkalmazások--> USB alkalmazás - Hálózati hely (Samba) megosztás / Cloud Disk
Elérés androidon ES Explorer-ben:
Legfelső vízszintes fejélcben Local ikon legörget--> LAN kiválaszt--> menü előhív a dal oldali funkciógombbal-->
NEW-->Server-->kitölt--ment--élvez!Üdv:ZZ
-
Sziasztok!
Összedobtam egy alap optware (mc + rtorrent + lighttpd) telepítő scriptet Tomato ARM-re! Akit esetleg érdekel próbálja ki, bár sajnos az ARM optware csomagok elég régiek, nem is nagyon frissülnek, így rtorrent-ből is azt hiszem 0.8.0 kerül fel vele, de az működik...
http://asusrouterforum.besaba.com/index.php?topic=126.msg659#msg659
A bajok még folytatódnak, mert valami nincs rendben az auth modullal, annak ellenére, hogy rendben települt, a webszerver nem találta, és csak a kikapcsolása oldotta meg a problémát, csak ezután indult el a lighttpd! Ez viszont azt jelenti, hogy egyelőre nincs jelszavas védelem a rutorrent-en! Mondjuk LAN-on ez nem feltétlenül jelent problémát, ha meg távolról akarod elérni, használj VPN-t, vagy SSH tunnel-t!
Sajnos most ennyire volt időm, ezt is csak egy távoli hozzáféréssel "kölcsön kapott" RT-N18U routeren csináltam.
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésekkel privátban ne keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
MarQs
senior tag
Nagyon jó kis tutorial! Egyszerűnek tűnik, én köszönöm szépen!
Viszont az Optware-rel még mindig nem vagyok teljesen képben! Világosítsd már meg lécci: vannak ugye a Shibby-féle Tomato firmware-ek, amik közül már ARM-re is van fejlesztés - ez megy a topik routerére is, az RT-N18U-ra. Optware nélkül nem tudom más csomagokkal bővíteni a Tomato ARM firmware-t? Vagy az Optware amolyan csomagkezelő-féle, ami bővíti a telepíthető programcsomagok körét? ("Cross-compiler"?)
"Vagy fejlődsz, vagy hanyatlasz, nincs stagnálás!"
-
Flashcash
Közösségépítő
Tomato-t telepítettél?
Próbálj meg belépni a routerre SSH-n a putty nevű programmal.
192.168.1.1 a router címe
root/admin a felhasználónév és jelszó -
Nagyjából jól értelmezed... Kicsit pontosítva, az optware rendszer csomagkezelője az ipkg, vagy ipkg-opt! Lehet másként is bővíteni a rendszert, erre megoldás a r0by által leírt Debian rendszer, ami jóval frissebb, naprakészebb, ezt az optware-t csak amolyan végső alternatív megoldásnak szántam, ha valaki nem tud megbirkózni a Debian-al!
szerk.:
Mostanában kevesebb időm volt erre, de ha jól olvastam akkor már van valami alternatív Merlin fw az RT-N18U-ra is, bár lehet Tomato alá is fel lehetne küzdeni a Debian-t, ezt sosem próbáltam...[ Szerkesztve ]
-
MarQs
senior tag
Köszi szépen a választ!
Tomato+Optware-nél szimpatikusabb, hogy minden a routerre kerül, nincs szükség külső particiókra, mint a Debian Wheezy-nél - illetve fura ennél, hogy swap-ot is kell készíteni egy ASUS RT-AC68-nak.
Csomagok, funkciók közül nekem főleg a Transmission-re van szükségem, abból meg az egész friss 2.82-es elérhető, illetve működjön még a Samba és az M.Commander...[ Szerkesztve ]
-
Ki mondta, és hol, hogy optware-hez nincsen szükség külső partícióra?
Swap nem kötelező, már a 128MB-os router is elmegy nélküle...
Transmission benne van a Tomato-ban, ahhoz optware sem kell! Ráadásul szerintem 2.84-es, bár én nem használom...
Ha nincs optware, nem kell az MC sem.
-
MarQs
senior tag
Az MC néha jól jön a TM buzerálásához, a SWAP-ot meg csak a linkelt Debian telepítésének leírása alapján írtam! Minek említi az írás, hogy "Swap, mely kötelezően szükséges"? Az világos, hogy már a 128MB-os router is elmegy nélküle, tiszta sor - pont ezért fura, hogy egyáltalán benne van a leírásban! Optware-nél meg nem láttam az utalást, hogy kell hozzá extroot - még olvasgatnom kell a témában. Flashelni, tesztelni egyelőre nem tudok hardware híján...
[ Szerkesztve ]
-
MarQs
senior tag
Igaz, csak most látom, tárgyalja azt is az írás, ha nincs külön SWAP partíció... de minek egyáltalán?
[ Szerkesztve ]
-
Ha esetleg valakinek később mégis kellene, swap-elni lehet file-ba is, az meg bármikor beállítható, adatvesztés nélkül! Illetve ugyanígy a swap partíció is kikapcsolható fstab-ban...
[ Szerkesztve ]
-
MarQs
senior tag
Értem, köszi szépen!
-
MarQs
senior tag
Kicsit olvasgass errefelé... lehet segít!
-
net91
senior tag
Segítségetekkel sikerült tabletről elérni a routerre kapcsolt HDD-t.
BS playerrel próbáltam lejátszani egy feliratos filmet.
A magyar felirat megjelenik, de az angol nem. Pedig nekem az angol felirat kellene. Egymás mellett van, mindkét srt. A BSplayer beállításánál a felirat nyelvénél megadtam az angolt és ennek ellenére a magyar felirat jelenik meg. Van esetleg tippetek, hogy lehetne betöltetni az angol feliratot?A vlc-t is próbáltam, az a feliratot nem tudja megjeleníteni.
Semmi sem állandó csak a változás. UPC Fiber Power 500 with Cisco EPC3208 & Asus RT-N18U
-
benjoe1
aktív tag
Olyan kérdésem lenne, hogy usb-re csatakoztatott hdd-n a gyökér könyvtárban szereplő mappák között miért tart olyan sokáig egy áthelyezés, mintha másolás lenne?
Tehát pl. amikor a Download2\Complete mappából (ahová alapértelmezetten tölt a torrent) áthelyezek egy letöltött filmet a Media\Film mappába, az elég sokáig tart. A Media mappán belüli áthelyezés almappákba pár pillanat, ahogy windows alatt is.http://vendeghazszarvasko.blogspot.hu/
-
Ha esetleg érdekel valakit...
Transmission Web Control telepítése Tomato-ra, az eredeti Transmission webes kezelőfelület helyett!
http://asusrouterforum.besaba.com/index.php?topic=134.msg814#msg814
-
MarQs
senior tag
Wow! Ez elég jóféle!
El is mentem a linket!
Thx![ Szerkesztve ]
-
pH érték
tag
Nekem se seedel egy grammot se.
Hozzászólok Aktív témák
ph A TurboQAM technológia révén az N szabvány maximumát kínálja a termék.
- Eladó Intel i7-4770 CPU (+ Gigabyte Z97X-UDH3-BK + 32GB HyperX FURY Black 1866MHz DDR3)
- Corsair vengeance rgb pro series - 32 gb (4x8gb) 3200 MHz - CL16 - külön is vihető 2x8gb
- Eladó Gigabyte GA-Z97X-UD3H-BK alaplap (+ i7-4770 + 32GB HyperX FURY Black 1866MHz DDR3)
- Xbox One S 1TB új, 2 év garanciával
- ÚJ HP ENVY 13 Gyönyörű Ultrabook 13,3” -35% Bivaly i7-8550U 4Mag 8Gb 512GB SSD FHD IPS Bang&Olufsen