Hirdetés

2019. augusztus 20., kedd

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-06-03 20:52:52

PROHARDVER!

600 Mbps-os tempót ígér 2,4 GHz-en az ASUS RT-N18U High Power routere

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#901) mobilizmo


mobilizmo
(őstag)

Sziasztok.
Próbálok tomato-t felrakni, de a FW feltöltése a CFE-vel nem megy. NVRam törlés megvolt, amikor azonban a tomato-RT-N18U-ARM--124-AIO-64K.trx-t fel akarom tölteni néhány másodperc után jön a Find asus device lap és marad a gyári fw, újraindítás után legalábbis az eredeti beállító felület jön.

(#902) pH érték válasza PainKiller13 (#898) üzenetére


pH érték
(tag)

Tomato-t nem próbáltad még, hogy azzal hajlandó seedelni?

(#903) PainKiller13 válasza pH érték (#902) üzenetére


PainKiller13
(őstag)

Most seedel, igaz 2 naponta szarakodni kell vele egy fél órát, hogy megint seedeljen.

Tomato nekem teljesen világos, hogy, hogy is kell telepíteni, és brickelni nem akarom, így gondoltam várok valami egyszerűbb verzióra.

(#904) Intruder2k5 válasza PainKiller13 (#903) üzenetére


Intruder2k5
(MODERÁTOR)

ASUS routert meglehetősen nehéz brickelni, mivel a recovery mód sikertelen flashelés után is elérhető, így tetszőleges számban próbálkozhatsz újra!

Szakmai kérdésekkel privátban ne keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!

(#905) PainKiller13 válasza Intruder2k5 (#904) üzenetére


PainKiller13
(őstag)

Akkor kérnék, egy kis segítséget.

Gondolom innen a K26ARM mappából a legfrissebbet töltsem le (ami jelen esetben az 124) Illetve itt is van két verzió, AIO ez gondolom all in one, a VPN meg gőzöm sincs, de valószínűleg az AIO kell nekem.

Telepítési útmutatót itt nem találok sajnos.

(#906) Intruder2k5 válasza PainKiller13 (#905) üzenetére


Intruder2k5
(MODERÁTOR)

Így van, ez kell neked!
tomato-RT-N18U-ARM--124-AIO-64K.trx

Telepítési útmutatót itt találsz, 1, 2, 3/2, 4-es pontok sorrendben!
http://asusrouterforum.besaba.com/index.php?topic=21.msg21#msg21

Ha nem indulna el utána a router, ne pánikolj, akkor törölj NVRAM-ot a WPS/EZSETUP gombbal úgy, hogy az áramtalanított routeren lenyomod azt, nyomva tartod, úgy kapcsolod be a routert, majd ezután is tartod még vagy 10-15mp-ig, és elengeded! Ezután tuti menni fog!

Szakmai kérdésekkel privátban ne keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!

(#907) PainKiller13 válasza Intruder2k5 (#906) üzenetére


PainKiller13
(őstag)

Ezer köszönet!

Neki is látok, jelentkezem, ha megvagyok, vagy ha elakadnék :)

(#908) PainKiller13


PainKiller13
(őstag)

Fent is van rajta, már a webes felület is jóval gyorsabb, azonnal reagál mindenre, az alap dolgokat beállítottam a többit nem bántom inkább. Illetve most fogom a pendriveot rádugni, meg a torrentet kipróbálni :))

(#909) Intruder2k5 válasza PainKiller13 (#908) üzenetére


Intruder2k5
(MODERÁTOR)

Mondjuk a pendrive nem a legalkalmasabb hardver a torrentezésre, mert nem sok szálú, egyidejű írás olvasásra van tervezve! Persze működhet, de előfordul, hogy rohadt lassú lesz miatta!

Szakmai kérdésekkel privátban ne keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!

(#910) bRezo1


bRezo1
(csendes tag)

Üdv.

Kérdésem az lenne, hogy az mitől van/lehet, hogy simán a modemet rákötve a gépre, jön az interet 120-150mbit-el, de ha bekötöm a routert, akkor kábelen is meg wifin is 80-90mbit a sebesség?
Valami beállítás probléma? Gyári fw van rajta, nem akarom cserélni tomato-ra.

Előre is köszönöm a választ!

MSI GT70 0ND

(#911) Intruder2k5 válasza bRezo1 (#910) üzenetére


Intruder2k5
(MODERÁTOR)

Szia!

Ez kicsit olyan, mintha valami miatt a routerrel 100Mbps kapcsolat jönne létre a modemmel! Esetleg nincs a modemen valamiféle visszajelzés erre? Pl. zöld/narancs LED?

Ha van kéznél harmadik UTP kábel, próbáld meg cserélni...

[ Szerkesztve ]

Szakmai kérdésekkel privátban ne keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!

(#912) PainKiller13 válasza Intruder2k5 (#909) üzenetére


PainKiller13
(őstag)

Alapjába véve csak néhány torrent fog futni rajta, nem ezen tervezek BD filmeket töltögetni, a pendrive gyors, és csak pici fájlok lesznek seedelve, egy 10Mbites adslel, amit lekorlátoztam az 512kbites feltöltést 25KB/sec-re, ezt szerintem elbírja, letöltögetni ritkán fogok vele.

Az a problémám, hogy enabledeltem a torrent klienst, mégsem lehet elérni, 192.168.1.1:9091-en kéne, írja is a router, hogy ott tudom, mégis azt írja a böngésző, hogy nem elérhető, a gyári rom telepítette a klienst a pendrivera, lehet ennél is ilyesmit kellene? (nem találok ilyet)

Emellett total commanderből a hálózatnál idáig láttam a routert, bele is tudtam menni a pendrive tartalmába, most egyáltalán nem látni.

Rájöttem, átírtam a letöltési könyvtárt /mnt helyett /mnt/Transcend-re, így nem indult a transmission, visszaírtam, úgy igen, attól félek, hogy ha elkezdek letölteni valamit akkor nem a pendrivera rakja, jogosan félek?

[ Szerkesztve ]

(#913) Intruder2k5 válasza PainKiller13 (#912) üzenetére


Intruder2k5
(MODERÁTOR)

Nem, ebben a kliens a firmware része, a flashben van tárolva fixen! Minden bizonnyal azért nem indul el, mert nem jó a beállított tárhely! Az USB and NAS -> USB Support oldalon alul láthatod, hogy hova van csatolva a pendrive! Ez jó eséllyel /tmp/mnt/valami mappa lesz... Ezt a mappát add meg a Transmission beállításoknál, az USB and NAS -> BitTorrent Client oldalon, a Download directory mezőbe!

Esetleg ha érdekel egy kis extra hozzá...
http://asusrouterforum.besaba.com/index.php?topic=134.msg814#msg814

[ Szerkesztve ]

Szakmai kérdésekkel privátban ne keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!

(#914) bRezo1 válasza Intruder2k5 (#911) üzenetére


bRezo1
(csendes tag)

visszajelző led nincs a Modemen. Az ASUS saját UTP kábelével van összekötve a 2 eszköz, ezzel teszteltem én is

MSI GT70 0ND

(#915) Intruder2k5 válasza bRezo1 (#914) üzenetére


Intruder2k5
(MODERÁTOR)

Ha van újabb fw a gyártó honlapján, akkor frissítsd azt! Ezután reset, majd manuálisan állítsd be ami szükséges, és próbáld újra! Ha nem segít, vidd vissza garanciába! Ha ott is reprodukálható, ki fogják cserélni, ha nem, akkor a Te eszközeidben van a hiba!

Egyebet nem tudok javasolni, ha nem cserélsz fw-t rajta...

Szakmai kérdésekkel privátban ne keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!

(#916) PainKiller13 válasza Intruder2k5 (#913) üzenetére


PainKiller13
(őstag)

Köszi, mostmár elindul, viszont egyből kijön egy hibaüzenet, hogy connection failed, rámegyek, hogy dismiss, de ha megakarok nyitni egy torrentet ugyanez jön ki egyből, gondolom a torrentnél is megkell adni valami kapcsolatot, hogy a wan-t használja.

(#917) Intruder2k5 válasza PainKiller13 (#916) üzenetére


Intruder2k5
(MODERÁTOR)

Hmm...? Ilyenről nem tudok! Bár én nem használok Transmission-t, csak rtorrent-et, de már többször próbáltam, és a webes admin felületen lévő, és általam szükségesnek vélt dolgokat beállítva, semmi mást nem kellett csinálni, simán működött a Transmission!

Szakmai kérdésekkel privátban ne keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!

(#918) PainKiller13 válasza Intruder2k5 (#917) üzenetére


PainKiller13
(őstag)

Visszaraktam a /mnt-re, így nem írja a hibát, és működik is a letöltés, úgy hogy mikor betallózom a torrentet akkor alul beírom, hogy a /mnt/transcendre töltsön.

Viszont total commanderből még mindig nem tudom elérni, ezt nem lehet valahogy orvosolni?

[ Szerkesztve ]

(#919) Intruder2k5 válasza PainKiller13 (#918) üzenetére


Intruder2k5
(MODERÁTOR)

Fentebb leírtam, hogy miként add meg a letöltési mappát!

A Total Commander-ben való eléréshez előbb meg kell osztanod a kívánt mappát, az USB and NAS -> File Sharing oldalon!

Szakmai kérdésekkel privátban ne keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!

(#920) Saua válasza net91 (#893) üzenetére


Saua
(tag)

Esetleg megpróbálhatod az MX Playert, de a felirat váltogatást nem próbáltam, mindíg csak egy feliratot töltök be a filmhez. Innen tölthető a full változat:
[MX Player]

(#921) PainKiller13 válasza Intruder2k5 (#919) üzenetére


PainKiller13
(őstag)

Köszi, megvan miért írta a connection failed-et, NTFS-ben volt a pendrive, elméletileg támogatja, viszont nem tudott rá írni valamiért, átformáztam extfs-be, most tökéletesen megy.

Megpróbálkozom felrakni azt amit linkeltél, azzal azért sokkal barátibb a külseje.

(#922) net91


net91
(aktív tag)

Köszönöm, kipróbálom.

Semmi sem állandó csak a változás. UPC Fiber Power 500 with Cisco EPC3208 & Asus RT-N18U

(#923) PainKiller13


PainKiller13
(őstag)

Beállítottam a Samba File sharing-et a következő képpen.

Mentettem, csináltam restartot is, de én a windowsból semmit nem látok, csak a többi gépet.

Sikerült, bár nem tudom mitől javult meg, az UNKNOWN nevet, hogy tudom megváltoztatni, hogy ne ezt mutassa windowsban? :)

[ Szerkesztve ]

(#924) Intruder2k5 válasza PainKiller13 (#923) üzenetére


Intruder2k5
(MODERÁTOR)

Írd be Windows parancssorba ezt...

net use z: \\192.168.1.1\Letoltes

Név megváltoztatása: Basic -> Identification oldalon lehetséges.

[ Szerkesztve ]

Szakmai kérdésekkel privátban ne keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!

(#925) pH érték válasza Intruder2k5 (#906) üzenetére


pH érték
(tag)

Úgy látom, hogy a gyári menünél is van lehetőség a firmware frissítésére illetve másik feltelepítésére.

Ennek ellenére végig kell csinálni az általad leírt pontokat?

(#926) Intruder2k5 válasza pH érték (#925) üzenetére


Intruder2k5
(MODERÁTOR)

Igen, mivel ott nem fogod tudni feltenni a Tomato-t, mert reklamálni fog a router, hogy incorrect image file, és hasonlók...

Szakmai kérdésekkel privátban ne keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!

(#927) pH érték válasza Intruder2k5 (#926) üzenetére


pH érték
(tag)

Feltettem a belinkelt firmware-t, de a lan led nem hajlandó kigyulladni. Se auto se fix ip-vel nem tudok csatlakozni a routerre.

(#928) Intruder2k5 válasza pH érték (#927) üzenetére


Intruder2k5
(MODERÁTOR)

http://itcafe.hu/tema/re_600_mbps-os_tempot_iger_2_4_ghz-en_az_asus_rt/hsz_906-906.html

"Ha nem indulna el utána a router, ne pánikolj, akkor törölj NVRAM-ot a WPS/EZSETUP gombbal úgy, hogy az áramtalanított routeren lenyomod azt, nyomva tartod, úgy kapcsolod be a routert, majd ezután is tartod még vagy 10-15mp-ig, és elengeded! Ezután tuti menni fog!"

Szakmai kérdésekkel privátban ne keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!

(#929) pH érték válasza Intruder2k5 (#928) üzenetére


pH érték
(tag)

Közben, megtette és működik! :)

Köszi!

[ Szerkesztve ]

(#930) PainKiller13 válasza Intruder2k5 (#928) üzenetére


PainKiller13
(őstag)

Próbálom feltenni amit linkeltél Transmission felületet, már ott elakadok, hogy puttyban csatlakozom a routerre, SSH-ban, be is lép, viszont mikor beírom az mkdires parancsot azt írja, hogy read-only filesystem.

(#931) Intruder2k5 válasza PainKiller13 (#930) üzenetére


Intruder2k5
(MODERÁTOR)

Formázd meg, és csatold a JFFS-t!

Administration -> JFFS

Amikor az állapota "Loaded", akkor jó lesz...

[ Szerkesztve ]

Szakmai kérdésekkel privátban ne keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!

(#932) pH érték válasza Intruder2k5 (#931) üzenetére


pH érték
(tag)

Szerintem hasonló problémával küszködök én is.

Nagy nehezen elindítottam a Transmission-t utána beállítottam mnt/Download mappát, hogy oda töltsön.

Azt gyanítom, hogy a router saját lemezére írt mintsem a sajátomra mert kiírta, hogy elfogyott a hely! :D

Illetve azt hittem, hogy az egyszer már letöltötteket nem fogja újra leszedni.

Ezzel a JFFS-el tudom böngészni a router mappáit?

(#933) PainKiller13 válasza Intruder2k5 (#931) üzenetére


PainKiller13
(őstag)

Köszi, megcsináltam ami levan írva, mégsem a te verziód jön be, ezek után a tranmissionnél a binary path-t nem kell átállítani?

(#934) pH érték válasza pH érték (#932) üzenetére


pH érték
(tag)

Ja már írtad a megoldást...

[link]

Viszont így is bennem él a gyanú, hogy nem jó helyre töltögettem, bár a JFFS-nél még 31 mega szabad.

[ Szerkesztve ]

(#935) Intruder2k5 válasza PainKiller13 (#933) üzenetére


Intruder2k5
(MODERÁTOR)

Az legyen internal! De ez az alapbeállítás is...

PuTTY-ban mit válaszol a df -h parancs?

Szakmai kérdésekkel privátban ne keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!

(#936) pH érték


pH érték
(tag)

Na most sikerült elérnem azt, hogy bár a routeren van net, a kliens gépekről nincs. :(

(#937) benjoe1


benjoe1
(aktív tag)

Valaki írja már le a beállításokat, hogy működjön androidon mobilinternetet a Remote Transmission (vagy Transdroid).
Akárhogy próbálom, nem megy. :W

http://vendeghazszarvasko.blogspot.hu/

(#938) pH érték válasza pH érték (#936) üzenetére


pH érték
(tag)

Szerencsére egy router újraindítás segített.

Szóval nekem se a Tomato fő kezelőfelületén kell beállítanom a letöltési mappát, hanem magában a Transmission-on belül lent. És így már felismerte a már letöltött fájlokat! :)

(#939) PainKiller13 válasza Intruder2k5 (#935) üzenetére


PainKiller13
(őstag)

Azt nem bántottam, internalon van.

Ezt adja ki a df -h parancs.

(#940) Intruder2k5 válasza PainKiller13 (#939) üzenetére


Intruder2k5
(MODERÁTOR)

És a régi felület jön be? Böngésző cache ürítés?

Szakmai kérdésekkel privátban ne keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!

(#941) kk831228


kk831228
(addikt)

Próbálta már valaki az új gyári firm-et?? :U :)) Most jelzi hogy új frissítés van... :)

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317

(#942) PainKiller13 válasza Intruder2k5 (#940) üzenetére


PainKiller13
(őstag)

Tényleg csak a cachet kellett üríteni, mostmár olyan amilyennek megvan írva a nagykönyvben :) Nagyon sztár, minden elismerésem :R

(#943) bRezo1 válasza Intruder2k5 (#915) üzenetére


bRezo1
(csendes tag)

Problem solved!

A Jumbo Frame nem volt engedélyezve. Ezt engedélyeztem és megjavult!

MSI GT70 0ND

(#944) Ybear válasza kk831228 (#941) üzenetére


Ybear
(tag)

Nálam az (3.0.0.4.376_3754) megy már 2 napja. Nincs vele problémám, minden beállítást átvett, a router válaszdeje (a webes felületén) pedig szemmel láthatóan csökkent (a normálisra :) ).

[ Szerkesztve ]

(╯°□°)╯

(#945) kk831228 válasza Ybear (#944) üzenetére


kk831228
(addikt)

Köszi akkor megpróbálom... :R ;)

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317

(#946) mobilizmo válasza mobilizmo (#901) üzenetére


mobilizmo
(őstag)

Na, egy Xp-s gépről sikerült.

(#947) MaCS_70 válasza Ybear (#944) üzenetére


MaCS_70
(veterán)

Nekem az új gyári FW azt játssza, hogy időnként a böngészőbe csak a nyitóoldal alsó fele töltődik be, aztán reloadra bejön az egész.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#948) MarQs válasza MaCS_70 (#947) üzenetére


MarQs
(senior tag)

Lehet egy böngésző cache ürítés segít, de szigorúan csak tipp!

"Vagy fejlődsz, vagy hanyatlasz, nincs stagnálás!"

(#949) Intruder2k5 válasza MaCS_70 (#947) üzenetére


Intruder2k5
(MODERÁTOR)

Vagy csak a szokásos...

Szakmai kérdésekkel privátban ne keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!

(#950) Ybear válasza MaCS_70 (#947) üzenetére


Ybear
(tag)

Egyetértek az előttem szólóval, nálam is volt ilyen, ha ESET-ed van: nézz a körmére. :)

(╯°□°)╯

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.