- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Házimozi belépő szinten
- Apple notebookok
- DUNE médialejátszók topicja
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
xy.zsolt
őstag
Sziasztok! Áruljátok el legyetek szívesek, hogy tudom egy TX-P42UX30E tv üzemidejét megtudni....nincs a rendszermenüjében "Állapot4" sor, mint ahol az enyémen találom.
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
xy.zsolt
őstag
válasz MasterMark #86903 üzenetére
ok , de hol a szervizmenűben.....nem nálam van a tv és pontosan le kell írnom neki hol találja. köszi
-
xy.zsolt
őstag
válasz MasterMark #86903 üzenetére
jobbat mondok...annak a tv-nek még szervizmenű sincs a főmenüjében....legalábbis ilyen néven
-
xy.zsolt
őstag
válasz MasterMark #86905 üzenetére
a sajátomon tudom hol keressem de ez amiről szó van nincs nálam....csak segíteni próbálok a tulajának
-
batagy
őstag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Szeretett TX-P42UT50 (2013 eleji vásárlás) plazma TV-t használok teljes megelégedettséggel.Ma előjött egy hiba.
A csatlakoztatás évek óta az alábbi nálam:
- HDMI1-be megy egy DVD lejátszó.
- HDMI2-be megy egy Asus O'Play médialejátszó.Házimozi erősítőm nincs, csak analóg sztereó erősítő.
A médialejátszó hangja külön nincs is bekötve az erősítőbe, a TV-n keresztül van kierősítve.A plazma TV saját hangszóróját nem használom, hanem a TV SCART kimeneten keresztül (egy SCART - RCA adapterrel) a TV analóg hangkimenete van az erősítőre kötve. TV adást, HDMI1, HDMI2 bemenetet is mindig a TV hangkimenetén keresztül használom.
Ma előjött egy hiba, hiába váltok HDMI1 vagy HDMI2 bemenetre, a TV a SCART kimeneten továbbra is a TV adás hangját adja ki. Az a csatorna, ami az átváltás előtt futott. A kép átvált a HDMI-re, de a hang a TV műsoré.
Kipróbáltam a TV saját hangszóróját, a fejhallgató kimenetet, és az optikai hangkimenetet is (van DAC-om), ezekkel nincs gond. Ezek átváltanak a HDMI bemenetre. Tehát a probléma csak a SCART kimenetet érinti.
Nem állítottam semmit a menüben. Tegnapig soha nem működött rosszul.
Mi lehet ez? Találkozott már valaki ilyennel?
SW hiba? Reset, vagy ez hardveres gond?[ Szerkesztve ]
-
batagy
őstag
válasz batagy #86910 üzenetére
Azt hiszem meg is oldódott.
Ezt átállítottam:
Beállítások - Link beállítások - AV1-es kimenet : TV -> MonitorEnnek "Monitor" értéken kell állnia? Jogos, hogy "TV" értéken a jelenség fennáll?
Ha igen, nem tudom eddig hogyan működött vagy hogyan állítódott át TV-re. Én nem nyúltam hozzá. De így most megfelelően működik. -
gg72
veterán
Sziasztok! Lenne egy gondom: van egy Pana 50GT60 plazmám és költözés után eltűntek a fali tartó (Stell SHO1004S) csavarjai, így nem tudom feltenni a falra a TV-t... A [használatit] már megtaláltam a neten, de ebből sajnos nem derül ki, hogy milyen méretű/típusú csavarokat kellene vennem a TV-hátuljába, ill. a fali tartó falra rögzítéséhez. Tudna valaki segíteni? Köszönöm.
-
zsoltee10
addikt
Sziasztok!
50ST60 plazmámon meg akartam nézni az üzemórát és a menü-súgó-rendszerinformáció-állapot4 sorban a C betű után 9999 szám áll. Ez eddig rendben is lenne, elég sokat megy a tv, de ennyi volt 2 hete is, meg 1 hónapja is. MEgállt a számláló?? Hol lehet megnézni, hogy mennyi van benne?
-
kenguru99
senior tag
válasz zsoltee10 #86916 üzenetére
A menüben csak 9999 óra után megáll a számláló. Szervizmenüben tudod megnézni, a valós értéket.
[ Szerkesztve ]
-
Pazolini
senior tag
Sziasztok!
65VT60-hoz keresek gyári talpat (anélkül vettem ugyanis használtan), 50 col és 40 kg maxos falikonzolt kaptam mellé, de félek, az kevés lesz, inkább néznék majd valami combosabbat hosszú távra.
Viszont addig is használnám a tv-t vhogy. Illetve megnézném, hogyan is fest azon a híres V talapzaton. Ezért kellene a talp. Akár kölcsön. Vagy volna esélyem venni egyet? Ebay-en néztem, meg a amazon a másikon, amazonon. Nincs. -
gg72
veterán
A felrakás megoldódott (végül is ma előkerültek az eredeti csavarok), viszont felrakás után vettem észre, hogy bármennyire is vigyáztam a költözésnél a TV-re (eredeti csomagolást használtam), a fényes fekete káva csúnyán mikrokarcos lett, gondolom a ráhúzott eredeti nejlonfólia miatt (sajnos az öntapoadós védőcsíkok már nem voltak meg). Lehet ezzel valamit csinálni? Persze sötétben nem látszik, de felkapcsolt villanynál olyan, mintha valaki végigtapogatta volna zsíros kézzel a kávát...
-
DM-Fan
Topikgazda
Szerintem a mikrokarcokon csak rontani tudsz, én nem piszkálnám, bele kell törődni, hogy ez már ilyen marad.
Már elég rég volt szoftverfrissítés a VT60-on, de úgy emlékszem, hogy nem bántotta a képbeállításokat. Leginkább az applikációkra volt hatással a firmware, illetve a ventillátor sebességén állított a legutolsó, amitől még halkabb lett a gép.
Get Moded!
-
KTTech
veterán
válasz zsoltee10 #86921 üzenetére
A gyártó 100000 órában adta meg a panel élettartamát (ekkor esik felére a fényerő). Viszonyításképpen ugyanez az idő egy tetszőleges háttérvilágítású LCD-nél kb. 30000 óra (CCFL-nél még kevesebb, de az ma már nem létező kategória, legalábbis új készülékekben).
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
Ispy
veterán
Komolyan, aki kitalálta ezeket a fényes fosch felületeket, szíves nyakon b...nám egy szívlapáttal.
Anno, még régen a plazma korszakom előtt vettem a hálóba egy samsung LCD-t (broáf), na az első héten már tiszta karc volt az egész zongoralakk fosch, akkor megfogadtam, hogy soha többet ilyen, csak a matt.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
gg72
veterán
válasz DM-Fan #86927 üzenetére
Kösz, utánanézek, hogy ez min javít. Már nagyon régen kerestem rá FW-frissítésre, de tegnap hogy beállítottam az új hálózatot, jelzett, hogy van új szoftver. Azt nagyon nem szsretném, ha a kelibrált beállítások elvesznének...
@Ispy: Én is szívemből utálok minden zongoralakkos megoldást házimoziban, de eddig viszonylag megúsztam, hát most nem, nagyon randa ilyen foltosan a keret. Lehet majd megpróbálok ráhúzni szépen valamilyen fóliát, de lehet csak rontanék vele.
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Pazolini #86935 üzenetére
Az én pár HSZ-szel feljebb említett Harmantrade-em is dönthető, de soha az életben nem döntöttem meg a TV-imet, se anno a 42”-ost, de később az 50”-ost sem, most meg a 65”-osnál egyesesen istenkísértés volna, mert annyira nagy, hogy simán beleérne a falba alul, ha vadul elkezdeném dönteni. Jó, mondjuk 10 fokos döntésnél még biztos nem, de annak meg mi értelme van?! Az első percben fixre betekertem és jól meghúztam a feloldócsapokat kétoldalt, hogy még véletlenül se billenthessen a konzol.
Nálam a 65VT60 alja konkrétan 62 cm-re van a padlószinttől, a teteje meg 150 cm-re. Namost ezt hova döntsem, meg minek? Így a kanapén az ülőpozíóban a TV középvonala egybeesik a szemmagassággal, tehát tökéletes az elhelyezés. Fölösleges döntögetni akár csak pár fokot is. Ilyen súlyú TV-nél az erőkar növelése (a kihúzható konzolokra gondolok) meg aztán tényleg abszolút istenkísértés. Szépen szereld fel fixen az ideális magasságba, aztán hagyd békén![ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
KTTech
veterán
válasz zsoltee10 #86937 üzenetére
Minden órával romlik a minősége, ez egyértelmű. A 100000 óra arra vonatkozik, amikor a panel fényereje a felére esik vissza. Ilyenkor már nyilvánvalóan az egyéb paraméterek is romlanak. Az esetek többségében az elektronika hamarabb adja fel...
[ Szerkesztve ]
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
BBéci
legenda
válasz Csöves #86941 üzenetére
Azt azért nem ajánlom.
Ha csak 10-15 percre kapcsolnád ki, majd vissza, az felesleges, de ha legalább fél óráról van szó, akkor inkább ne működjön feleslegesen.
Szerintem.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Ispy
veterán
50ST50 újra a házban. Megvettem apróról, most ki kéne belezni a régit, tarcsinak, hogyan kell lebontani egy ekkora dögöt?
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
pataslogeza
aktív tag
Leveszed a hátlapot, aztán a kábeleket kikötöd a panelekből, majd kiveszed a csavarokat a panelekből és lejönnek a panelek. A szalagkábelekre vigyázz, mert be szoktak ragadni a foglalatukba és nagyon könnyű megtörni őket. A szalagkábelek foglalatainak szorítói a szalagkábelek irányába, felfelé hajtva nyílnak. Azokra is vigyázz, mert nem nehéz letörni őket.
-
Ispy
veterán
válasz pataslogeza #86946 üzenetére
Köszi!
Az egész belsejét érdemes kipakolni, vagy csak a fő paneleket? Egyáltalán mi micsoda?
[ Szerkesztve ]
-
oil120
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest