Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kernel

    nagyúr

    válasz MasterMark #85333 üzenetére

    Nyilván úgy van tervezve, hogy Afrikában is menni kellene, full kontraszton. Kérdés, meddig? Mindenesetre én a mi éghajlatunkon is sajnálom feleslegesen izzasztani, úgy komplett az egészet.

    Nem is csak a tápegységről van szó, a sustain panelok gyakrabban hibásodnak meg, minden bizonnyal a magas üzemi hőmérséklet miatt. De az alaplapon is szépen fűt a processzor.

    A fényerőt nyilván úgy illik beállítani, hogy a fekete jó legyen, ott nincs is mozgástér. Ehhez képest a kontraszt közvetlenül meghatározza az egész készülék terhelését, disszipációját, azon viszont lehet változtatni, igény szerint. Meg persze az sem mindegy, hogy nagy átlagban sötét jeleneteket tartalmazó filmet nézünk, vagy mást.

    Szerencsére nekem nem is kell full kontraszt, a szemem sem bírná. Viszont, amikor a kánikula volt, még a szokásosból is inkább visszább vettem.

    Pedig amúgy tisztában vagyok vele, szilícium félvezetőknél normál üzemi hőfoknak számít, amit az ember kézzel még épp elvisel, vagy már szinte éget. Ennek ellenére sem kínzom szívesen, mivel az élettartamra mégiscsak hatással lehet.

    [ Szerkesztve ]

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák