- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Bluetooth hangszórók
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Házimozi belépő szinten
- Apple notebookok
- DUNE médialejátszók topicja
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
GDani
újonc
Sziasztok!
Két dologban kérnék segítséget.
Van egy "40 -es Samsung LCD tv, amit szeretnék felrakni a falra. Meg tudjátok mondani, hogy minimum milyen vastagságú falra lehetséges ez? (Panelben lenne a két szoba közti falra).Másrészt az érdekelne, hogy tudtok valamit ajánlani miként lehet egyszerűen wireless fejhallgatót tv-hez csatlakoztatni, hogy azon szóljon a hang?
Köszönöm előre is a segítségeket.
Üdv. -
pataslogeza
aktív tag
Pioneer lx6090 plazmán hogy lehet megnézni az üzemórát?
Ja, és fekete szint meg képminősége hol áll a panasonic gt60-hoz hasonlítva?
[ Szerkesztve ]
-
Márk
senior tag
válasz pataslogeza #85203 üzenetére
Üzemóra megnézés: [link]
Kalibrálva feketeszint alacsonyabb mint a GT60-é (VT/ZT60 szint), a képminőség is a VT/ZT60-at idézi.
Hogyha használtan veszed, a pirosas feketére figyelj oda. Az LX5090-et vissza lehet tekerni a "gyári" állapotba, de állítólag az LX6090-et már nem biztos.
janos666 fórumtársunk sokat tudna róla mesélni, hogyha gondolod keresd meg privátba.
2009.08.: LG 42LH4000 ---> 2011.08.: PANASONIC TX-P42G20E ---> 2014.05.: PANASONIC TX-P50UT50E ---> 2017.05.: PIONEER 9G KURO PDP-LX5090 tuned by janos666
-
Márk
senior tag
válasz r.levente75 #85205 üzenetére
Szerintem a 8170 az a bekapcsolások száma.
Ez az üzemóra egy ilyen idős készülék esetén teljesen rendben van.
2009.08.: LG 42LH4000 ---> 2011.08.: PANASONIC TX-P42G20E ---> 2014.05.: PANASONIC TX-P50UT50E ---> 2017.05.: PIONEER 9G KURO PDP-LX5090 tuned by janos666
-
r.levente75
addikt
Köszönöm, picit azért kezdtem aggódni, utánaszámoltam és 675 napra jön ki az üzemóra. Olyan mintha majdnem két évig folyamatosan ment volna. Számomra ledöbbentő adat.
Mostanság próbálom kicsit kímélni, mindent lekötök róla, amit lehet monitoron is használni és érdemes.
Saját, új vételes volt, szerencsére nem tapasztaltam rajta semmilyen rendellenességet, teszi a dolgát. -
csucsu54
tag
Mikor vetted a készüléket,mert ez 2008-as típus?!
-
csucsu54
tag
válasz r.levente75 #85210 üzenetére
Akkor az üzemóra nem is sok,átlagos,durván napi 5 óra,még sokáig használhatod nyugodtan!
-
atom18
aktív tag
Sziasztok!
Milyen tv-t ajánlanátok filmre egy "régebbi"
Panasonic Viera P65ST50 vagy Panasonic Viera P65ST60
vagy egy új tv garival ami LG 55EG910V -
gg72
veterán
Tudja valaki, hogy a Pana 50GT60 TV-nek hány bites a panelja van? Vettem egy új Sony BD-játszót és abban 10-12-16bites beállítási lehetőségek vannak.
-
csucsu54
tag
válasz atom18 #85224 üzenetére
Valóban nagyon szép a képe,végig jártam a méretekkel a ranglétrát,ez a nagyság optimális számomra!A VT60-t még kipróbálnám,de még arra várni kell,vannak dolgok,amik előbbre valók,úgy hogy egyelőre még ne számíts a TV-mre,megéri szerintem ilyen készüléket venni,én sem bántam meg!
-
janos666
nagyúr
Tedd nyugodtan 12-re, minimálisan jobb lesz, mint 8-on.
Ami érdekesebb, hogy filmlejátszóból (ami ilyen céleszköz, nem [mini-]PC vagy játékkonzol) alapvetően inkább YCC-t küldj rá, abból is 4:2:2-t, ha lehet (ne RGB-t, főleg ne Full-t Limited helyett).Plazmán szerintem nem nagyon lehet így értelmezni a panel bitmélységet, mert a legtöbb árnyalat dinamikus dithereléssel áll elő, így attól is függ az effektív élmény, hogy mozgó vagy állóképp, milyen beállításokkal használod, stb.
A legtöbb TV, amin HDMI 1.3+ bemenet van, az fogad 12 bitet is (DeepColor), aztán ezer dologtól függ mennyi marad ténylegesen a végére.
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
mp54
senior tag
Milyen minőségű kép várható (Pana50ST50-en) a következő jelúttól:
A Telekom optikai kábele bejön a lakásba (telefon+net+tv szolgáltatás) az első konnektorig; onnan egy 10 eFt-os kütyü adja tovább (nem tudom, hogy a levegőben vagy a 230V-os kábeleken); majd valahogy eljut a készülékekig....
Megbízható ez a rendszer? Vannak buktatói? Nem akarunk falon kívül vezetett, ahhoz tűzött vezetéket...
Milyen ennek a szolgáltatásnak a képminősége normál vezetékezéssel?
Köszönöm! -
dgyuri0123
nagyúr
Srácok!
Bocs az OFF-ért, de szerintetek mennyit érhet egy 4 éves 8700 üzemórás 50ST60? Csak, hogy tudjam...
Kösz ha segít valaki.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Márk
senior tag
válasz dgyuri0123 #85232 üzenetére
150-200 között
-
csucsu54
tag
válasz dgyuri0123 #85232 üzenetére
Amennyiért itt hirdetik,az nagyon baráti ár,jól jársz vele!
-
csucsu54
tag
válasz dgyuri0123 #85235 üzenetére
Bocsi,lőkőtt vagyok,hisz Te hirdeted !
-
mp54
senior tag
válasz plazma tamás #85231 üzenetére
Hű, de velős válasz...
A kipróbáláshoz:
-elő kell fizetni erre a szolgáltatásra
-vezetékezni így vagy úgy...
Én cselekvés előtt tájékozódni szoktam... -
mp54
senior tag
válasz MasterMark #85238 üzenetére
Igen...de ha nem komolynak sikerült, akkor hagyjuk...
Egyébként valszeg "jelátvitel 230V-járta vezetéken" esete forog fenn: egy kütyüvel egy konnektornál beviszem a jelet és más (azonos fázison?!) lévő konnektoroknál a kütyü párjával kiveszem... -
mp54
senior tag
válasz MasterMark #85241 üzenetére
Hogy hogyan jut el és milyen minőségben..ugyanis ezt a kérdés feltevésekor még nem tudtam, azért kérdeztem...azóta volt aki felvilágosított.
-
M_AND_Ms
veterán
A technológia "powerline" névre hallgat.
A Telekomnál érdeklődjél, hogy ezt tudja-e a kütyüjük ill a megfelelő tematikus topikot keresd fel (Telekom iptv, valamint powerline), mert ez nem kapcsolódik a plazma tévé témához
Megjegyzem kétlem, hogy az optikai jelet a 230V-os hálózatra rátennék.Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
janos666
nagyúr
válasz MasterMark #85244 üzenetére
Azért írjuk hozzá, hogy nem a Powerline és hasonlók, hanem eleve az IPTV miatt, mert általában alacsony bitrátán kapja a fogyasztó az adást (mindegy mi hogy van kötve házon belül), ami így teljesen mindegy, hogy milyen közegen (fém, vákuum üvegszálban, levegőben rádiókkal, stb), vagy szoftveres protokollon (TCP/IP vagy UTP, stb) megy (az 1Mbps video stream az akkor is 1Mbps lesz, ha 10Mbps WiFi és akkor is ha 10Gbps lézeroptikás kapcsolaton megy...).
Sohasem használtam ilyet, de legjobb tudomásom szerint használható IPTV switch/bridge eszközökön keresztül, amennyiben ezek a hálózati eszközök tudják (és engedélyezve van a konfigurációjukban) az IGMP snooping és(/vagy?) multicast streams (ez utóbbi nem tudom előfeltétele-e az előbbinek, viszont a legtöbb SOHO eszközön úgyis működik kérdés nélkül) funkciókat (megint: a közeg lehet bármi; aluminium, réz, üvegkábel, rádiók, a lényeg hogy ezt tudják a kütyük, illetve férjen be a gyakorlatban is elérhető/tartható sávszélbe az IPTV adás).
Viszont... az ilyen szabvány SOHO hálózati eszközön csak a szabvány adatcsomagok mennek majd át adatként, tehát a kódolt IPTV adás utazhat, a szolgáltató video/audio dekódere (ami esetleg a titkosítási kulcsot is kezeli, ami lehet esetleg connax kártyán, vagy "beégetve" a dobozka eeprom-jába, stb [vagy nincs is, passz]) ugyan úgy kelleni fog a TV és IPTV közé.
... és itt jön a probléma ...
Ha üvegszálat kapsz kintről, és most ugyan az a "szolgáltatói dobozka" csinál neked HDMI-re képet/hangot és 8 eres UTP kábelre hálózatot (internetet), akkor valószínűleg nem jut át a dobozon az IPTV a hálózati részre (ő maga nem csinálja ezt a snooping dolgot; akár szándékosan nem, vagy szimplán nem "mert, csak, mert épp így sikerült") és amúgy sincs másik dobozod, ami "HDMI-t csinál az UTP-ből". Itt csak az optikai kábelt vághatod el és tehetsz bele switch/bridge eszközt, de ezzel szerintem nem leszel előbbre (1: az ilyen eszköz bonyolult és drága, nehéz kitalálni milyen kéne neked, 2: ha az internet elérésed is a boboz "hitelesíti", akkor csak "buta" repeater-t vagy passzív toldó-csatlakozót tehetsz be az üvegszálba, ami semmire nem jó most neked).
Viszont, ha most van két doboz, az egyik optikából csinál 8 eres rezet, a másik 8 eres rézből HDMI-t (bocs, hogy egyszerűsíteni kezdek, hogy értsük is), akkor elvileg te vagy a kis világod ura, bárhol elnyisszanthatod a 8 eres rezet, és tehetsz bele bármit, ami tud snooping-ot (ha ez a konkrét IPTV tényleg úgy működik, ahogy én sejtem).
A másik opció, hogy a szolgáltatós dobozról a HDMI kimenetet konvertálod valami más formátumba, ha kell, majd azt "lövöd" át tetszőleges protokollon és közegen (pl. előre ilyen célra készített wireless HDMI adapter, vagy "mókolós" passzív HDMI->UTP->HDMI átalakítók, stb) és visszaadod a TV-nek a HDMI-t. Ez önmagában lehet akár lossless is (ha pl. csak fizikailag alakítod át a HDMI kábelt UTP kábellé, nem tömöríted be és ki). Ez már mind "házibarkács", ezerféleképp lehet, így lehet veszteséges vagy veszteségmentes.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Kernel
nagyúr
Mindenesetre beírtam a keresőbe, hogy "Telekom TV vezeték nélkül", legelső találat.
Eszerint valóban lehet PLC (az erősáramú hálózaton) vagy WLAN, esetleg EoC (Ethernet over Coax), de mindegyik a HGW és az IPTV Set Top Box közötti UTP-kábelt váltja ki.
HGW (Home Gateway) vagy digitális elosztónak is nevezi a Telekom. Bemenet a vonal (DSL), kimenet a telefon, LAN, WLAN.
Bővebben a Telekom topikban.
[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest