Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tmscsaba

    tag

    válasz M_AND_Ms #83452 üzenetére

    "ívelt tévé alapból szétcseszi a képgeometriát."

    Ha az ívnek a közepén belül ülsz álsz vagy onnan nézed, akkor inkább a közeli nézőpont miatt keletkező geomertrikus torzítástól mentessé teszi a képet.

    Sőt, mivel a 4K képernyőt a FULL HD-hez képest a fele akkora távolságból nézheted, ezért egy perifériás látást kiszolgáló panorámát terít köréd. A 4K-s, négy vagy nyolc magos, valós idejű, videó processzoros kép javító technológiával készült (többnyire Sony) televíziók olyan minőségben képesek becsapni a látásunkat, hogy nem vesszük észre a FullHD és a 4K közötti különbséget egy FULL HD felbontású anyagnál.
    Amikor ezt egészen mozivászonszerű széles közeli látószögből nézheted és kicsit melléd borul a látvány, akkor iMax moziban érezheted magad, mert ott is ehhez hasonló upgrade technológiát használnak de ott jóval nagyobb mértékű a felkonvertálás mértéke és a javítás is.

    Egy 165"-os UHD képernyőnél 1,4 méter körül van a legkedvezőbb nézési távolság, ahol a feljavított FULL HD is teljesen hihetően 4K-sként nézhető, persze csak a realtime processzoros felkonvertálás és javítás után. Itt csak azon múlik a látvány, mennyire sikerül becsapni a szemet, már pedig ezek az új technikák mint pl. az iMax is, már "csodákra" képesek a vizualitásban is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák