Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    Topikgazda

    válasz balisz #80704 üzenetére

    "Nekem nem a képkockaszám adja meg a film-élményt, hanem a színészi alakítások, operatőri munka, történet, karakterek, stb..., de persze ez nem ugyanaz mindenkinél."

    A (mozi)filmnek viszont ugyanolyan elválaszthatatlan tartozéka a 24p, mint egy klasszikus festménynek a vászon. Mindig is megvolt és nem is akar kihalni, attól lesz ugyanis filmszerű. Festeni is lehet papírra is, csak teljesen más lesz a hatása és a műről alkotott összkép. Természetfilmnél, vagy szappanoperánál meg pont a 24p hiánya a természetes, ezért is sütjük rögtön rá a kadenciahelytelen lejátszásra, hogy olyan, mintha nem mozifilmet, hanem szappanoperát néznénk.

    "Én nem éreztem szappanopera hatásúnak a 48 FPS-es Hobbitot sem, szerintem nem olyan volt mint a maxra tolt mozgás interpoláció, de tudom hogy sokaknak nem tetszett, nem is próbálok senkit meggyőzni."

    Nem-e? Akkor mi nem egy filmet néztünk! Én mindhárom filmet 48p-ben néztem moziban és nemhogy erős szappanopera-hatású, de egyenesen művi volt mindhárom film. Nagyon-nagyon sokszor nevetséges volt a mozgás, mint a régi filmekben, amikor úgy akarták mozgalmassá tenni a történést, hogy kétszeres sebességre gyorsították a filmet. Semmi különbség nem volt ahhoz képest, mint amikor itthon a 24p anyagra ráengedem maximummal az IFC-t. Nagyon kevés volt az olyan jelenet, aminek tényleg jót tett, nem tudom volt-e ilyen nettó 5-10 perc mindhárom filmben. Nem véletlenül nem erőlteti ezt senki mai napig se.

    "Szerintem ez a nagy szappanopera-effekt ellenesség leginkább "rossz" beidegződés eredménye, nem ehhez vannak szokva az emberek."

    Szerintem meg totál természetellenes, nekem a hideg futkos tőle a hátamon. Az a baj ezen interpolációs algoritmuoskkal, hogy nem működnek jól és amellett, hogy még artifaktos is lesz tőlük a kép, még a mozgás sebessége is sokszor irreális, természetellenes, nem harmonikus.

    "talán a Transformers is kevésbé tűnne értelmezhetetlen CGI kavalkádnak ha tisztábbak lennének az akciójelenetek"

    Szerintem azzal legkevésbé sem ez a probléma, az egyik legdurvább eye-candy (pláne az IMAX-kamerákkal rögzített jelenetek vernek oda nagyon). Ott a filmekkel van komoly gond, tartalmilag, történetileg, dramaturgiailag, színészileg.

    "Nem mintha azért lenne a 24 FPS a standard mert olyan jól néz ki, szimplán azért lett az mert drága volt a fim."

    Egyáltalán nem a drága nyersanyag volt az oka.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák