- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
válasz Norbi 72 #81799 üzenetére
Ha DLP, akkor van is értelme a Hz értéknek (amit MasterMark már le is írt ).
Vibrál -> így szoktam magyarosan és tömören hívni az impulzus módot (ismerheted még BFI, black frame insertion néven), hogy nem folyamatosan világos a képernyő/vászon, hanem csak fel-fel villannak a képkockák és van köztük kisebb-nagyobb üres/fekete idő (legalább is névlegesen fekete).
Ha folyamatosan világít, akkor 24fps anyagnál mindegy, hogy 24, 48 vagy 9600Hz-es, hisz frissítéskor ugyan odanemvált át.TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
törölt tag
Sziasztok.
Van még jó és ajánlott plazmatévé? -
oncsi
őstag
válasz #09634560 #81803 üzenetére
Én a most vettem egy 50G30-at, és ráment pár éjszakám, de most már határozottan egyben van. A TV.-t szét kellett szedni, mert piszok cigi szaga volt. És ha már szétszedtem, kicseréltem a Ventiket is (az egyik kissé morgott már), És "bekalibráltam" szemre, és egy kis fénymérő segítségével. Biztos műszerrel még lehetne rajta javítani, de Ez a minőség nekem már íegészen elfogadható. Jobb mint egy új 200 esetleg 300e-es LCD-é.
Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
FerNandor
őstag
Én meg béreltem autót és holnap megyek a tv-ért
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
FerNandor
őstag
Nem volt bérelhető autó, dolgoztam, messze van stb
Meg az elején úgy volt, hogy barátommal megyünk Dacia logan 7 személyessel, de nem mertem bevállalni a doboz hatalmas méretei miatt.[ Szerkesztve ]
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
oncsi
őstag
Vagy nem vagyok rá érzékeny, vagy nem ghos-tol. Utoljára a PX80-am ghost-olt. Azt láttam, és idegesített is.
A G20 is kb ezt csinálta. A hétvégén megnézek egy ST50-et, és ha érezhetően jobb (és nem csíkos) akkor ezt eladom. Ha nem tetszik bármiért, akkor azt hiszem ez lesz az utolsó Plazmám, ha kibírja 3-4 évig. A GT30 meg marad azt hiszem még sokáig, mert csak hétvégén használjuk, akkor is csak filmekre.Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
tag
sziasztok .
kis segitséget szeretnék kérni .
van egy panasonic th 37pv60eh plazma tv-m .
a napokban jelentkezett egy olyan hogy lilás foltok jelennek. meg itt ott.
a képen. a homloknál látható vonal .
mindig máshol van, pl. emberi kezen , fejen ,hajon?.
jobban nem tudom leírni .
van esetleg valakinek valami ötlete erre .
hdmi s video mindegy milyen bemenetre teszek képet ugyan az .Minden napra van egy.....
-
FerNandor
őstag
Megvan a TV, szépen hazajuttattam.
Nagyon durva, összef*som a bokámat
Azt a motion judder cuccot kikapcsoltam. NAGYON-NAGYON DURVAItt van hackelési lehetőség? Szervizmenüben bekapcsolni valami extra mozimódot /THX-et stb?
Samsung PS63C7000"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
janos666
nagyúr
válasz FerNandor #81814 üzenetére
Samsung-nál az olcsó (három karakteres, pl. D550) modelleken lehet néha bekapcsolni a részletes finomhangolást a Mozi módhoz, ami le van tiltva a drágábbakhoz képest (mint pl. a D8000).
Létezik viszont hozzá "mókolt" firmware, ami a smart funkciókat egészíti ki egyedibb és/vagy szabványosabb megoldásokkal, mint pl. NFS (network file system) mount-olás a DLNA helyett, vagy rögzítés HDD-re TV adásból akkor is, ha az adott készüléken a gyártó letiltotta, és hasonlók (pontosan nem ismerem, sohasem használtam, de nézz szét a sammygo-nál, ha érdekel).
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Magnat
veterán
Üdv,
P65vtw60-hoz meg tudná adni vki az ajánlott képbeállításokat?̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Magnat #81816 üzenetére
Ez így ebben a formában nem lehetséges. Nincsenek ajánlott beállítások, mivel minden példány más és más, valamint az sem mindegy, hogy milyen eszközöket kötsz rá, azok milyen színtérrel dolgoznak, stb. Semmi értelme nem lenne, hogy megadjam a saját 65VT60-am beállításait, ami kapcsán egyébként igen sokat kellett pöcögtetnem a vágási szinteket, hogy a grayscale a helyére kerüljön. Ha ez így működne, akkor nem lenne létjogosultsága a műszeres kalibrálásnak. Szermre is csak kb.-ra lehet belőni, mert nem tudsz szemre target white-ot beállítani. Műszer kell hozzá, valamint szakértelem és még így sem gyors folyamat, mire megszületnek az értékek.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Magnat
veterán
válasz DM-Fan #81817 üzenetére
Igen tudom, volt már szó róla soxor, de még mindig jobb, mint a minden 0 beállítás... Hopp, közben meg is találtam, pont a te tolladból: [link]
Ismerősömnél vagyok, kb annyi ideje van foglalkozni a tv-vel, h semmi sincs rajta belőve, gondoltam kicsit játszom vele.
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Magnat #81818 üzenetére
Próbálgasd, de ezek csak az alapértékek, a színhelyes működés biztosításához ezek csak a kezdeti lépések. A neheze csak ezután jönne, de azt szemre tényleg nem igazán lehet belőni és azon értékeket már tényleg teljesen fölösleges megosztani, mert nincs két egyforma panel.
Get Moded!
-
FerNandor
őstag
válasz janos666 #81815 üzenetére
Köszönöm, kicsit nézelődtem. De nem annyira aktív az a fórum. Abban tudsz segíteni, csak kíváncsiság igaziból és saját alaposságom miatt érdekelne, hogy az üzemórát meg lehet valahogy nézni?
Samygo-n keresgéltem, de nem találtam display time-ra se jött találat. Hogy szokták még nevezni? Total running time?"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
FerNandor
őstag
Köszi, nagyon tetszik. Olyan mint egy új.
230ezer. Nekem az LG 50PV350 is már durva volt THX mozival, de ez a 63 collon... Beraktam A Sötét Lovag Felemelkedést és az Interstellart és kész voltam. Nagyon örülök, hogy tudtam venni egy ilyen nagy újszerű plazmát még. Teljesen elvoltam ezzel az LG-vel és nem is tudtam, hogy már nem gyártják őket. Ez még már aztán méretben is lefedi az otthoni szobamozit nekem, mert arra is gondoltam, hogy majd egyszer egy projektort, de ez a plazma nagyon szuper."A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
dobisti
csendes tag
Sziasztok!
Még véletlenül sem akarok vitát generálni, de teljesen tanácstalan vagyok.
65vtw60 600 ezerert, vagy lg 65eg960v 900 ezerert?
Istvan
-
-
rootmin
tag
válasz dobisti #81825 üzenetére
Kontrasztban ( az OLED 0 feketéje miatt) nyer az LG, minden másban (leginkább: színhelyesség, mozgásmegjelenítés) jobb a Pana. Nekem SZVSZ a hajlítottság nagyon nem fekszik ezeknél az LG-knél. Különösen, ha 2-3 embernél több nézi, mert csak egy szűk tengely mentén (gyakorlatilag középről nézve) ideális a kép, amúgy tök béna...
A VT60 feketéje is nagyon brutál, teszt jeleneteket leszámítva kevés anyag van, amiben nem tűnik totál sötétnek... Az itteni társaság biztos a Panát fogja preferálni. (hiszen a plazmás topicban kérdezel A plazma TV-ről)
A HDTV Shootout (éves nagy szakújságírói TV teszt) legfrissebb etapján azért a szubjektív vélemények többsége már az OLED felé húzott.
Valószínűleg a mélyebb fekete egymás mellett nézve többet nyom a latban a többség számára, mint az egyebek (ha azokkal alapvetően nincs komoly baj, pl. itt az LG-nél a színhelyesség ugyan nem referencia, de azért rendben van kalibrálás után).Ha van rá lehetőséged, szerintem mindenképp kukkantsd meg őket megfelelő környezetben (korom sötétben), jó forrásból. (ideális esetben egymás mellett) Úgy tudod eldönteni, hogy számodra melyik technológia előnyei a fontosabbak.
A fenti érvek házimozis szemmel íródtak, amennyiben a felhasználás nagyobb részt "átlagos" TV-zés jellegű, főleg ha nappali fénynél, akkor az LG előnybe kerülhet.
Természetesen, a fentieket csak abban az esetben tartom fenn, ha mindkét készülék hibátlan állapotú, és mondjuk a VT-ben sincs több tízezer üzemóra...
Szerk: Tudtam, hogy mire beírom, lesz már szavazat a VT-re, és számítottam is rád, DM-FAN
[ Szerkesztve ]
-
tag
válasz DM-Fan #81826 üzenetére
az én.korábban írt jelenségről nincs véleményed mi.okozhatja ?
néha ilyen lilás körvonalak vannak .
szerviz menüt nem tudom előcsalni , igy a órák számát sem tudom megnézni .
mindent végignyomtam . tv-n v- és info 3 szor vagy nulla vagy index , csak ez jön be .Minden napra van egy.....
-
DVlad
őstag
válasz rootmin #81827 üzenetére
Erről az jutott eszembe, hogy nem is olyan rég még az ehhez hasonló, szubjektív vélemények szinte elbagatelizálták a fekete jelentőségét "a fekete szint nem minden" jeligével nyomták az lcd marketing szekerét. Most, hogy van már egy (nagyon) lassan épkézláb megoldás, ami a fekete tekintetében jobb a plazmánál, most már ez az egy jellemző is elég ahhoz, hogy új löketet kapjon a hazúg marketing gépezet. Szánalmas egy világ ez.
-
-
janos666
nagyúr
válasz FerNandor #81822 üzenetére
A szervizmenüben bent van, de...:
- A Samsung TV-ken általában egy szervizmenüs Reset (ami pár gombnyomás) nullázza az üzemidő számlálót is (legalább is azt, amit ott ki lehet olvasni), így ez az érték inkább csak tájékoztató jellegű, ha nem első felhasználó vagy
- A Samsung TV-k szervizmenüjében véletlen félrekattintással is gyorsan előidézhető olyan hiba, amin már csak soros portos hozzáféréssel és/vagy speciális eszközökkel (amik nem mind helyettesíthetőek otthoni környezetben) lehet segíteni, így kiemelten veszélyes ott bóklászni (szervizmenükhöz képest is)Talán inkább videót nézz róla, mint leírást olvass, és azonnal állj meg, ha nálad nem pont ugyan úgy néz ki a menü. Egyébként csak pár lépés (de fejből inkább nem írnám le és nincs a közelemben C-s plazma, csak F-es).
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
dobisti
csendes tag
Köszönöm a válaszokat!
Eredetileg eszemben sem volt mást nézni a panasonic plazmán kívül, most is egy vt20-at használok, de belefutottam a jócskán áron alul kínált lg-be. 4k-s anyaggal gyönyörű képe volt, és hát hosszú távon is jobban hangzik a 4k felbontás. Néztem rajta hagyományos tv adást is. Attól tartottam, hogy a nem hd felbontású anyagok nagyon csúnyán néznek majd ki rajta, de pozitívan csalódtam, egészen nézhető volt úgy is. Az volt a furcsa, hogy a hd anyag nem igazán volt szebb rajta, mint a sima digitális adás.
A vt60-at még nem volt alkalmam élőben megnézni, illetve csak régen egy media marktban.
Egyébként főként hagyományos tévézésre lenne használatos. Mondhatnám, hogy majd ilyen olyan házimozizásra használom, de ugysem lesz rá érkezésem.
-
dobisti
csendes tag
A 10.000 üzemóra mennyire számít soknak?
-
Gigi01
őstag
-
Morph76
aktív tag
Bocsánat ,ha nagyon off ,de felteszem a kérdést (lehet már linkelte valaki).
Van hirdetve egy vt60 65-ös méretben itt a ph-n is 610-ért.Miért nem kelt el ez már jó ideje ilyen áron?
Tud valaki ,valami negatív befolyásoló tényezőt ,akár a termékkel ,akár az eladóval kapcsolatban?[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Morph76 #81841 üzenetére
Külföldről származik, tudtommal erősen használt, plusz az eladó is írja, hogy nem is makulátlan (karcos a panel). Aki ilyen kaliberű TV-t keres, az pedig többnyire makulátlanra vágyik. Meg ugye nem mindenki csenget ki ennyit TV-re, pláne nem a karácsony utáni/év eleji időszakban. Nem az a kaliberű termék, amit 2 nap alatt elvisznek. Előbb-utóbb viszont tuti elmegy ennyiért.
Get Moded!
-
FerNandor
őstag
A tv zizegése mitől lehet/van? Előző plazmámnál akkor volt ilyen hangosabb a zizegés, amikor fehér háttér lett valami műsorban, most kb olyan hangos alapból.
[ Szerkesztve ]
-
FerNandor
őstag
válasz MasterMark #81845 üzenetére
Köszi. Akkor ez így normális? Igaziból csak akkor zavaró picit, ha este csendben, halkan nézem. Nem lehet mérsékelni valahogy?
Amúgy ti használtok valami hálózati kütyüt, hogy biztosabb legyen az áramellátása a tv-nek?
-
Kernel
nagyúr
válasz FerNandor #81844 üzenetére
Plazma sajátosság, nem a tápegységből jön, annak 30-40 kHz kapcsolófrekvenciáját senki nem hallja.
A kijelzőt meghajtó alacsonyabb frekvenciájú impulzusok hangja, amit a Z és Y sustain panel generál. Mértéke típusjellemző, nem csökkenthető.
Itt nyilván nem arról beszélek, amikor valamilyen hiba okoz plusz zajt, hanem a gyárilag adott alapzajról.
Zajtompítás a hűtést is rontaná, bár elvileg lehetne próbálkozni a hátlap belső felületének zajelnyelő anyaggal történő bevonásával, de csak úgy, hogy a légáramlást ne rontsa. Bár nem hiszem, hogy érdemes ilyennel foglalkozni, csak elmélet.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
FerNandor
őstag
válasz Kernel #81847 üzenetére
Értem, köszönöm. Áh nem, nem zavar annyira, csak az feltűnt, hogy hangosabb, mint az előző volt. De engem nem zavar úgy
-
nagyúr
válasz Kernel #81847 üzenetére
"Itt nyilván nem arról beszélek, amikor valamilyen hiba okoz plusz zajt, hanem a gyárilag adott alapzajról."
Olyat is olvastunk már nem egyszer, hogy a tápegység rögzítőcsavarjainak meghúzása megoldotta a problémát. Szóval előfordul, hogy egyszerű berezonálás az oka a nagyobb zajnak, ami nyilván nem összetévesztendő a plazma normálisnak tekinthető "alapzajával".
Ha nem a tápegységnek van ehhez köze, akkor mitől van az, hogy megnövekedett terhelés, tehát világos képtartalom esetén erősödik föl?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Formula-1
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nyomtató topik
- DIGI internet
- Interactive Brokers társalgó
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest