Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • hunspikey

    őstag

    válasz DM-Fan #60798 üzenetére

    Teljesen így van ahogy DM írja. Hiszen gondoljátok csak végig a 3000 hz-es FFD-t elektronika "számolja" ki- a plazma képének nincs olyan időpillanata amikor a teljes képi információ ami a forrásból jön kint lenne egyben. Az egész FFD-s plazma kép nem más mint egy iszonyatosan gyorsan villódzó foltok - képi elem pacák halmaza. Az elektronika határozza meg, hogy melyik pixelt/subpixelt/segédpixelt milyen fényerővel mennyiszer kell felvillantani, hogy az a szomszédos pixelekkel/subpixelekkel/segédpixelekkel együttesen villogtatva kiadják egy egységnyi idő alatt a kívánt árnyalatot. Minél gyorsabb az FFD annál többet kell vezérelni. Az ST50-en pl 2000 / sec, a VT60-on meg 3000 - ez pont 50% többlet meló!

    Ez az egész abból adódik, hogy a plazma TV nem más mint milliónyi (1920 x 1080 x (3 + segédpixelek)) különálló gázkamrácskák falára felvitt foszforréteget UV fénnyel stimulálni tudó elektródák kisüléshalmaza. Egy pixelhez jelenleg tartozik RGB alpixel és mindegyikek még van miniatűr segédpixele is. Ezt egy mai TV mind külön tudja vezérelni és mint tudjuk mindezt 3000x / másodperc teszi. Ez borzasztó feladat a panel drive elektronikának (na ez melegszik a legjobban)

    EDIT: még valami - pont azért gyanús nekem ez a vörös foszfor dolog, hogy exclusive módon a VT és a ZT kapott 3000hz-es panelt, mert állítólag ugye itt debütált az új vörös foszfor, mely már nem volt "lassú" azaz 5 milliszekundumnál gyorsabban lehetett ki és bekapcsolni - ez ugye kell a 3000hz FFD-hez - na de a GT-nek is 3000hz-es az FFD-je, azt akkor hogy csinálták, ha a tavalyi vörös foszfor 5 milliseces volt??? :F

    [ Szerkesztve ]

    A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

Új hozzászólás Aktív témák