- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- SSD kibeszélő
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tamáspapa
aktív tag
ha már BD-lejátszó: Pio BDP 150 vagy Pana BDT 220EG ?
árban kb. ua., 40e.
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
Azért mocskos dolog ez a TV adás ügy itt az EU-ban.
Kénytelen vagyok újratelepíteni a Windows-t az asztali gépen, és gondoltam addig nézek valamit DVB-C tunerrel. Megörültem, hogy épp most kezdődik a Trónok harca a HBO-n.
Ezt először 1080i60-ban néztem, az USA-ból összekalózkodott stream-rip-ekből, Gyönyörű volt a kép, és folyamatos a mozgás.
De most 1080i50-ben teljességgel nézhetetlen. Nem csak a képminőség sincs köszönőviszonyban az USA adással, de úgy, vagy még rosszabbul hat a mozgás így 60-ról 50fps-re konvertálva, mint ha 24Hz-es bemenethez bekapcsoltam volna a SmoothFilm-et.
Hihetetlen, hogy a HDTV átálláskor nem szüntették meg ezt az 50-vs-60 Hz problémát. Bár már azt is nehezen értem, hogy miért nem terjedt el az 1080p24 adásformátum se, hogy ne gyorsítsák fel 25fps-re a mozifilmeket. Bár az nekem kevésbé zavaró, mint ez.A másik vicc kevésbé OFF topic:
Ahogy görgettem az EPG-t, először mindent korrekt magyar ékezetekkel listázott, de mire föléért a kurzor, már valami istentelen népek ABC-je került a szemem elé.Amúgy az se rossz, hogy már vagy 2 hónapja lejárt a hűségidő, és vissza is mondtam a HBO-t, de még mindig fogható.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
janos666
nagyúr
válasz polgcsabi #34850 üzenetére
Ja, tényleg, ez még egyszerűbb. A "fehérmosás" az beépített anyag. Ahová az nem jut el, ott nincs használható cella!
Minden PDP peremén van még üveg, ami alatt látod a fémszálakat, amik a pixelekhez viszik az áramot, ettől tűnhet úgy, hogy még ott is vannak cellák (rácsos, mint ha pixelek lennének ott is).[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
janos666
nagyúr
válasz polgcsabi #34855 üzenetére
Pontosabban nem is volt probléma, de azért megnézheted a korábban említett tesztvideót, hogy tényleg jó-e. Szemre csalóka lehet, ha pár pixellel mégis kisebb képet kapsz HDMI-ről, mint ahogy a "fehérmosás" mozgó fehér hasábja tölti ki a képernyőt a széleken. Mert amúgy tényleg trükkös lehet megtalálni azokat a beállításokat (lejátszón és TV-n egyaránt), amikkel korrekt képméretet kapsz. Tesztvideóval viszont biztosra lehet menni.
-
-
WhiteWalker
nagyúr
Tegnap megkínoztam az 50st50-et, 6 óra folyamatos FarCry 3-mal xboxon...utána nem volt semmi ghostolás vagy egyéb problem...túlélte
[ Szerkesztve ]
-
buci30
addikt
50UT50-be olvastam van a 2D-3D konvertakas.
Van ennek ertelme? Mert sokan szidjak ,h semmi koze a 3D-hez az ilyen konvertalasnak.iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
kovadika
őstag
válasz buci30 #34860 üzenetére
Van benne. Értelmetlen, felesleges funkció. Igazi 3D-s élményt frame packed 3D ISO fájlok vagy eredeti 3D Blu-ray lemezek lejátszásával lehet elérni. Mindkettőhöz külső lejátszó szükségeltetik(ami amúgy is ajánlott), előbbihez médialejátszó, utóbbihoz BD lejátszó.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz mayday00 #34863 üzenetére
Persze, van aki megveszi a beégés-eltávolító DVD-t, meg hozzá a DVD-visszatekerőt is. Ötletem sincs, ki lehet a célközönség.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Dexar007
veterán
válasz WhiteWalker #34859 üzenetére
Azért ez elég meredek kijelentés volt.. Biztos ott van az,csak nem fél méterről keresed.
Give me your cum,bull!
-
kovadika
őstag
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz kovadika #34867 üzenetére
Ez mind szép, meg jó, eddig is tisztában voltunk vele, csak sajnos ez még mindig nem sokat mond a hazai árazásról. Megint a 306 Ft-ot a középárfolyam és semmi sem kedvez annak, hogy később javulni tudna a tendencia.
Mindenesetre bízzunk benne, hogy valamelyest mérséklődnek a hazai árak is a tavalyiakhoz képest, de van egy olyan sanda gyanúm, hogy pl. az 50ST60 úgy 350 eFt környékén fog nyitni, miközben az USA ár jelenlegi árfolyammal számolva 270 eFt-ra jönne ki, csak abban még ugye nincs benne a hazai import- és áfa-teher, meg a kedves hazai árképzés haszonkulcsa sem.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Gabesz26
senior tag
válasz kovadika #34869 üzenetére
Ez az amerikai modellválaszték, és az ottani árak. Ezek szerint lesz nálunk 42ST60.
Egyébként nem rosszak az árak, de az euro árfolyam miatt sajna nem lennék benne biztos, h pl. az 50ST60 sokkal olcsóbban nyitna mint tavaly az 50ST50 (pedig az amerikai nyitóár 150 $-al csökkent)
-
Gabesz26
senior tag
válasz kovadika #34873 üzenetére
Ezt én már tavaly sem értettem. Az ST-t szánták a húzómodellnek, ez látszott is a modellválasztékon (42-65") és teljesen rendben is van.
Viszont a GT-t nem értettem a max. 50"-al (bár valószínű Európában a 42", 50" a legkeresettebb). Egyetlen dolgot tudok elképzelni: nem akartak konkurenciát a VT-nek, a két készülék közti kis különbségek miatt nem mindenki vette volna meg a nagyobb modelleket, így viszont akinek 50"-nál nagyobb készülék kellett annak maradt a VT (vagy az ST).[ Szerkesztve ]
-
rgeorge
addikt
Ha már árak: Panashop 50UT50: 219 899 Ft, 50XT50: 229 989 Ft. Az UT akciós.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
kovadika
őstag
válasz WhiteWalker #34881 üzenetére
Nem az a lényeg, hogy milyen közelről nézted, hanem, hogy milyen háttéren. Gondolok itt arra, hogy sárga, kék, piros, fehér színeken sem látsz ghostot?
-
tamáspapa
aktív tag
Halihó!
Szétnéztem itt a PH-en, de nem találtam az alábbiakhoz passzoló topicot.
A lányomnak van egy Pana dvd S48 lejátszója, aminek a távirányítója költözés közben eltűnt. Tudtok-e forrást, ahol beszerezhető, vagy van-e olyan olcsó univerzális, ami tartalmazza ennek a lejátszónak is a kódját? Tanítható nem jó, mert ugye nincs meg a tanitó-ketyere, nincs mivel szembefordítani.
-
buci30
addikt
válasz kovadika #34879 üzenetére
Dilemma ott nem lenne de itt olcsóbb így már dilemma
UT50- 206,850FTCsak a baj ,hogy 1,5-2hét a beszerzés itt
Sehol nem találok raktáron ebbe az árba pffszerk:
50XT50 az nem is full hd most néztem[ Szerkesztve ]
iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
Scoobyka
addikt
Valaki tud ajanlani most 150korul egy jo plazma tv-t? HD filmekhez es konzolozzni...beegges es foszforlag mentes jo lenne...van egy Samsung 40b650 Lcd tv-m is de nagyon sok jot hallottam a plazmakrol...es szeretnem kiprobalni.
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz junior11 #34880 üzenetére
Ezek továbbra is csak feltételezések, amiket ráadásul a Panasonic hivatalosan cáfol. Kvázi nem jelent semmit.
tamáspapa: amenyiért be tudnád szerezni az eredeti Panasonic távot, abból az összegből már kapsz egy jobb Harmony-t. Azt nem kell tanítani sem: garantáltan ismeri az S48-at és még ezen felül az összes többi készülékedet is vezérelheted vele, makrózhatod a tevékenységeket.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Scoobyka #34894 üzenetére
Ha a 150 eFt-os keret nem igazán növelhető, akkor ennyiből egyértelműen a Panasonic 42UT50 belépő fullHD 3D plazmája az ajánlható. Nappal igencsak tükröződik, de ezt leszámítva egész jó TV ennyiért. Beégésre/ghosting-ra viszont oda kell figyelni, mert nincs olyan plazma, ami erre ne volna érzékeny.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
mayday00
őstag
Van itt olyan, aki napi 8órát játszik konzolon és nincs beégés.
Szerintem ahhoz sokkal több idő kell, hogy beégés legyen. Mondjuk 24óra állókép egyfolytában a képernyőn, vagy több. De lehet tévedek#34900) Cha-b
Igen azt elfelejtettem, hogy azért utána ajánlott kis időre 1 órára rajta rendes mozgóképet nézni. Pl egy sorozatot.
[ Szerkesztve ]
"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
-
Cha-b
senior tag
válasz mayday00 #34898 üzenetére
Simán be lehet égetni 8 órákkal, hogyha játék után csak kikapcsolja, és másnap folytatja ugyanúgy a konzolozást. Ő irta magáról, hogy hanyag, akkor nem fog ő törődni a ghostokkal, és azok mosásával, ezzel nincs is gond sokan gondolkoznak úgy hogy a tv van értük, és nem forditva, de nekik nem plazma való.
Szerk: (34899) : ezt így nem nagyon lehet megválaszolni, mivel panelfüggő illetve beállításfüggő az egész. A g20am szinte semmit nem ghostolt. A G30am visszafogott beállításokkal 30mp után ghostol 1-2 percig, szal egy nagyon érzékeny panelt kaptam, ill 1-2 hetes maradandóbb ghostok is gyakoriak, de beégésem nincs. Csupán megnézek 1 meccset egy erős logójú csatornán pl digihd, sport1hd, és ottmarad min 3-4 napig. Úgy hogy közbe más nem nézem ugyanazt a csatit, vagy max a logót kizoomolva.
[ Szerkesztve ]
CSAKAKISPEST!!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest