- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- OLED TV topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Milyen TV-t vegyek?
- Apple asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- SSD kibeszélő
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Topanka #23598 üzenetére
A válaszokért nincs mit köszönni!
"Van 1920x1080-as felbontásban homogén fehér, fekete, kék, sárga, szürke 50%, szürke 20%, vörös, zöld.
Kellene még valamelyik szín?"Elég lesz, ezekkel már fogod látni az esetleges pixelhibákat és a sávosodást is, ha van - bár utóbbihoz a legjobb a mozgókép (látom, azt is töltöttél), de statikusan is látni, ha gond van.
Az üzemidőt csekkold le, valamint hallgasd meg, hogy zúg-e a táp, nézd meg, hogy működik-e minden bemenet, illetve, hogy van-e valahol külsérelmi nyom bárhol a TV-n!
"Házi" kalibrálásra nem nagyon tudok mit mondani, annyira azért nem egyszerű a dolog. Egy viszonylag elfogadható gyorsbeállítást össze lehet ütni egy THX-optimizer-rel (egyes DVD-ken - pl. Lucasarts - szokott lenni), vagy egy-két kalibrációs pattern-nel, esetleg egy-két oktatóvideóval kiegészített pattern-DVD-vel/BD-vel (pl. Avia Guide To Home Theater, vagy pl. Digital Video Essentials HD). A precíz beállításokhoz azonban spektrofotométer/koloriméter és némi szaktudás is szükségeltetik, azt inkább bízd hozzáértőre, ha már nagyjából bejárattad a panelt!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Pilács #23599 üzenetére
Leginkább a túlzó beállításoknál (nagy kontraszt) szokott felerősödni a plazmák vibrálása, valamint akkor, ha tényleg nagy, homogén felületeket jelenít meg éppen a TV. Van, aki erre kevésbé érzékeny, van, aki jobban. A megfelelő beállításokkal/kalibrálással minimalizálható a dolog, de aki tényleg érzékeny rá, az sajnos fogja látni így is.
gomzol: nekem már a multiplexek előtti mozikból is megvan a kukorica. Nem mondanám, hogy egészségtelen, jobb multiplexek mozibüféjében ott pattogtatják előtted, még forró, amikor a zacskóba kerül. Sós, persze, ami alapvetően nem egészséges, de manapság mi az? Az amerikaiak lassan 100 éve tolják magukba kilószámra, mégis magasabb az átlagéletkor (tudom, ennek számos más oka is van, de akkor is). Az meg, hogy havi pár alkalommal letolsz egy chips-et/nachos-t, nem fog megölni hosszútávon sem, hiába vannak bennük transzzsírsavak (most nagyon divatos utálni őket, ahogy korábban a vajat is, aztán majd 10 év múlva kiderül, hogy valójában nélkülözhetetlenek).
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Topanka
aktív tag
válasz DM-Fan #23601 üzenetére
A házi beállítást, kalibrálást csak a bejáratási időre gondoltam, az a min. 200 órától max. 500 üzemóráig.
Utána mindenképp szakihoz vinném, ha nem találok közelben, akkor "janos666"-hoz, ha fogad.A PC-ém monitorát is bekalibrálták, és a véleményem az, hogy minden megjelenítőt érdemes, mert észrevehetően jobb.
-
spiky03
veterán
[ Szerkesztve ]
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
BBéci
legenda
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
gerolka
tag
Azon gondolkodtam, hogy mi van akkor, ha megrendelem a tv-t és kiderül a szervizmenüből, hogy van már benne x üzemóra? Hogy tálaljam én azt a boltnak? Nem hiszem, hogy jó szemmel néznék ha azt mondanám, hogy belenéztem a szervizmenübe!
-
Dracula
őstag
válasz Pilács #23599 üzenetére
Én közel 2 éve szembesültem ezzel... azóta "sajnos" megszoktam és már csak ritkán veszem észre. Főleg homogén, világos felületeknél. Ez a plazma átka, és persze nem mindenki érzékeny rá...
A mostani újabb modelleket nem tudom, de vsz. a technológia miatt mi mindig így fogjuk látni a képet. Viszont ott van cserébe a fekete mélysége - kontraszt és a színek... No meg a válaszidő (input lag...) és a betekintési szög. No meg a k nagy fogyasztás.
Üdv!
-
janos666
nagyúr
-
joysefke
veterán
válasz gomzol #23586 üzenetére
Ha rajtam múlna, tuti nem lehetne enni a mozikban...
Engem speciel nagyon zavar, amikor film közben körülöttem csámcsognak/zörögnek/szürcsölnek.
Aztán egy jó részük még ott is hagy egy hatalmas disznóólat a helyén, mintha ez természetes lenne...Egyetértek. Én is utálam, ha körülöttem rágcsálnak, és én hallom, hogy a dobozzal zörögnek, vagy a szar kaja ropog. Őrületbe kerget, főleg, ha tetszik a film, mivel totál kizökkent a beleélésből. Eggyetlenegyféleképpen tudom ezt elviselni, ha én is rágok valamit.
Legalább arra figyelnének oda a mozi büféjében, hogy olyan dolgokat adjanak, amik nem ropognak, de ott még nem tartunk (a szószba tunkolható íztelen chipsszerű izére gondolok).A másik amit betiltanék az a későn jövés (persze itt kellene az is, hogy a műsor a kiírt időben kezdődjön) ocsmány amikor 10 percel kezdés után megjelenik egy 4 fős társaság és felállítják a fél sort.
A Harmadik pedig a mobiltelefon. Itt azzal is gond van, ha valaki csak az SMS-eit nézi, mivel a világító kijelző is elvonja a figyelmet.
J.
[ Szerkesztve ]
-
anonym1s
őstag
Hali.
En nem tartom kizartnak hogy nehany ora uzemidot az uzlet megprobal kimagyarazni azzal hogy "az a gyarban kerult bele a tesztelesek soran".
Ilyen lehetseges? Ugy ertem, hogy a szerviz menuben nulla uzemidonek kell lenni uj tevenel, vagy szokott benne lenni nehany ora a gyari tesztelesek miatt? -
tamáspapa
aktív tag
Ma jön az 50ST50... Kicsit izgulok...
A szervizmenübe való belépésről találtam egy beírást a keresővel, ahol az első pont az "F" gomb megnyomása oldalt, aztán valaki írta, hogy ez a lépés kimaradhat.
Mi az igazság? -
janos666
nagyúr
válasz tamáspapa #23622 üzenetére
Nem kell F-et nyomni. Legalább is 2011 óta biztos.
Inkább arra figyelj, hogy többet ér nézni, hogy mit csinálsz, mint vakon követni a leírást.
Pl. 2011-es és 12-es modelleken nem ugyan annyi lépést kell tenni az egyik irányba indulva, hogy az SRV-hez érj. De ha érted, hogy az 1 és 2 gombok lépkednek és látod, mikor ír ki SRV-t, akkor nem téveszted el-[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
8.utas
tag
válasz liszi70 #23590 üzenetére
Szia!
Meg fogom nézni, addig is egy kérdés, amit ha nem tudsz hirlelen, meg tudsz nézni:
pl. rtl klub > aspect Zoom2 > +csatorna > -csatorna > RTL klub teljes kép (szóval illeszkedik mindenhol de kicsit széles ugye, és ott a logo) > aspect gomb, és áll a Zoom2-n...pedig jól láthatóan nem így jeleníti meg a képet.
Neked is ilyen? Ez így jó?[ Szerkesztve ]
-
athka
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni, mert döntési helyzetben vagyok. Véleményt kérek 50ST50 és 50GT50 összevetésével pro és kontra. Jelenleg nincs módomban együtt megnézni a kettőt.St-t láttam bolti környezetben.Fontos a képminőség. Amit a család néz: tv adás, letöltött film, sport. Tervezett médialejátszó vétel: MED600X3D. Erősítőm: Technics:AX-6 -os
Előre is köszi. -
z123456789
addikt
Sziasztok!
Már másik fórumban próbáltam magam meggyözetni, de most egy kicsit megint visszatáncoltam TV ügyben.Pedig Karácsonyra szeretném leszállíttatni, vagy megvenni.
Szóval.Van 2 TV.Ami közül tuti az egyiket meg fogom venni.Csak a 2 TV között egy kicsit irreális a különbség árban szerintem.
1
2
Tudom HD-ra minél nagyobb kijelzö kell, meg átló*2,5 a nézési távolság (javítsatok ha hülyeség), de az az 5" valóban megérne plusz 140 000 Ft-ot?KB 10 m2-es placcot tudok berendezni filmezésre, ami azt eredményezi hogy elég közelröl lesz nézve, de mondjátok meg nyugodtan hogyha úgy érzitek meg fogom bánni hogy nem a nagyobbat vettem!Ez azért már nem kis összeg.Nem szeretnék hülyeséget csinálni, és pár hónap múlva bánkódva nézegetni az 55-öst
Bocsánat azoktól akiket eddig szekáltam a kérdéssel, ennek ellenére újra felvetem a talányt!
-
Cha-b
senior tag
válasz z123456789 #23632 üzenetére
Hát hogy kell-e a nagyobb, azt a pénztárcád, és a nézési távolságod válaszolja meg. amúgy 21%al nagyobb a képe az 55nek [link]
Milyen messziről néznéd? Mert a 10m2 placcból ez nem jön le.
CSAKAKISPEST!!!!
-
StLui
veterán
Szerintem irreális a felár az 5"-ért, én nem fizetném ki. Most sajna az 50"-os tévék vannak a legjobb ár-érték arányban, felette "luxux"-felár van. Várom én is a 60-as samu-k , 550, 6500, áresését, de sehol semmi. Most meg már úgy kinyílt az olló 50ST50 és egy 60-as samu között, hogy le fogok mondani a 60-ról ha így marad. 55" meg olyan minimális ugrás, hogy azt csak akkor venném jó áron is ha minél nagyobbat akarok, de nem fér be a 60"-os.
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
nagyúr
Én is sokat rágódtam ezen a kérdésen, azzal a különbséggel, hogy nekem már megvolt az 50ST50, de becserélték volna egy 55ST50-re, 120 ezer különbözet kifizetése, és a tévé Pestre szállítása után. Feltettem a kérdést a fórumon, azt hiszem 12:1 arányban a csere ellenzői diadalmaskodtak. Nem cseréltem.
Neked annyiban más a helyzeted, hogy vétel előtt állsz.. Ha nagyon sok pénzed van, akkor nem gond a 140 ezer, de az 55ST50 ára szerintem irreális az 50ST50-hez képest. Nyílt is az olló azóta, amióta foglalkoztam az üggyel, akkor még 120 volt a különbség, most már 140. Ez szerintem nagyon sok. De aki ennyit keres hetente, annak nem gond egy heti bérét rááldozni a kicsit nagyobb tévére. (Én sajnos nem ennyit keresek.)Szerk.: Miért tetted offba a kérdést?
StLui megelőzött.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
A 2,2 méteres távolságra még pont jó az 50", a 2,7 méterre már inkább 55" kell, az 5 méterre pedig már a 65" is kicsi lenne. Neked kell tudni, mennyire nélkülözhető ez az összeg, TV-ből ugyanis nem lehet elég nagyot venni. Én egy ST-ért biztos nem adnék annyit, amennyibe az 55"-os kerül, de ez a saját hülyeségem, másnak még megérheti. Az 50"-os ST50 ára viszont nagyon korrekt.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
gomzol
tag
A kérdés szerintem az, hogy az alapból kicsivel talán jobb kép, a valamivel hatásosabb szűrő, a THX minősítés és a DVB-S tuner megér-e Neked annyit, amennyi az árkülönbség. Nekem pl. nem érte meg, így ST lett, de idáig nincs okom panaszra.
z123456789 #23632:
Én is egyetértek liszi70 okfejtésével.[ Szerkesztve ]
-
tamáspapa
aktív tag
Hali!
Megjött az 50ST50.
Amikor a GLS-furgon ajtaját kinyitotta a srác, a doboz fekve volt. Kérdeztem, hogy nem kötötték az orrukra, hogy csak állítva lehet szállítani? Azt mondta, hogy már a kamionból is fekve jött ki szalagon, igaz azért, mert állítva nem fért volna ki (?) rajta és ő így tette be. Nem mondták neki, hogy nem szállíthatja fekve. Hívtam a panashopot, de nem vette föl senki. Megmutattam az oldalán több helyen a felfelé-nyilat, ami a szállíthatóságot mutatja, azt mondja, azok nem olyan nyilak, az máshogy néz ki.
Mondta, vigyük be, és mielőtt aláírom a papirt, megnézzük vizuálisan. Azt mondta, hogy nekik ki van adva, hogy felbontott csomagot nem vehetnek vissza ! (???). Bevittük, megnéztük, látszólag semmi gond. Ahol alá kellett írni, ráírtam csupa nagy betükkel, hogy a szállítás fekvő állapotban történt, aláírtam és elköszöntünk. Később tudtam beszélni a P.shoppal. Ott elmondták, hogy egyrészt azok a nyilak, amik az oldalán szélen és a végén felül (kb-3-4 cm-es) rajta vannak, azok jelölik az állítva szállíthatóságot, nem érti, hogy ezt mért nem tudja a GLS-futár. Megerősítette, hogy ők az állva szállítást kikötötték a GLS felé. Azt mondta, hogy írjam meg neki az esetet emilben és ha bár mi gond van a készülékkel, akár most, akár jóval később, csere lesz. Ugyanakkor elmondta, hogy a fekve szállítás egy problémát okozhat súlyos esetben, a panel repedését vagy törését, egyébb belső cuccban nem tehet kárt. A panel egyben van, tehát bízom benne, hogy egyéb gond nincs a készülékkel. A próba majd kihozza, ha még is. Reménykedem. -
mp54
senior tag
Csak egy kis adalék: szerintem amit az ebédlő asztaltól (5 m) nézel, ott már úgysem számít a képminőség, az már nálam inkább háttér-televíziózás....tehát ez ne legyen szempont, meg olyan nagyot úgyse tudsz/akarsz venni, ami oda is jó lenne. Marad a 2,2-2,7 m. Erre meg lásd a többiek véleményét...
-
nightshadow
veterán
Megjelent itt egy cikk [link], hogy mi várható a 2013-as CES-en. Itt megemlítik, hogy a Panasonic lehet, hogy jövőre ejti az 50"-nél kisebb plazmákat, hogy teret engedjen az LCD-einek.
"There’s also a whisper that Panasonic will introduce some all-new phosphor technology for their plasma TVs, scotching the numerous rumours that they’re just about to pull out of plasma altogether. We may see them dropping sub 50 inch plasma TVs, thus giving their LED TV ranges have more room to breath"
Ha már volt róla szó korábban, akkor sorry, csak mostanában nem követtem a topikot.
-
z123456789
addikt
Ha jól emlékszem akkor a maximális távolság még 2.5 méter sincs.Kb 2m ha jól rémlik.
(#23634) StLui
Valószínü arra játszanak hogy karácsonyra mindenki megveszi annyiért amennyiért fent van. :S
Esetleg egy "alkulevél" a shop felé?Egy kérdést talán megér nem?Hátha.Bár nekem még soha nem engedtek semmit még a piacon sem.(#23636) liszi70
Hát el tudnám természetesen másra is költeni, de mivel soha nem volt még TV-m, nem szeretnék költséges tanulóútra lépni(inkább az okos megoldást keresem, véleményeket meghallgatva)
Azért tettem offba, mert épp másról beszélgettek.Ilyenkor én udvariasan offolok. Ez hiba?Lefejeznek?(#23637) DM-Fan
Na ezaz!Nem szeretném hogy pont jó legyen, hanem hogy JÒ legyen! Ezért is kérdeztem.(#23638) gomzol
Ne haragudj, nem tudom mire utalsz a kicsivel jobb képre.A 2 TV ugyan azt tudja nem?Csak a méretben van különbség.Vagy?Nem tudok olvasni? Mindkettö ST.Az egyik 50 a másik 55. -
gyiku
nagyúr
válasz tamáspapa #23640 üzenetére
allva csak kezzel tudjak mozgatani at atrako depoban, azt meg nyilvan nem fogjak. elotte meg utana utazhat a kocsiban allva, ha a sofor nem hulye. mar legalabb 6 eve altalanos dolog a lapostevek szallitasa, nem ertem hogy lehet egy sofor ennyire susu.
viszont amikor leszedik a panabol erkezo autot a kozpontban, ott 100%, hogy fekve megy a tv az autobol a szalagra, ellenkezo esetben leesne rola. onnan a kiszallitojarmube megint fekve utazik a cucc (gls-nel ez kb max 100m). dpd, dhl-nel is ez a rendszer, a kiscsomagszallitas ilyen.hüllő
-
tamáspapa
aktív tag
-
gomzol
tag
válasz z123456789 #23643 üzenetére
Én alapvetően athka kérdésére válaszoltam, Neked csak az utolsó, különálló mondat szólt.
-
gomzol
tag
válasz nightshadow #23642 üzenetére
Itt is készülnek valamire 25-én.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest