-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nuke7
veterán
válasz benceb77 #21353 üzenetére
Azt nem tudom, de néztem egy ilyet is:
http://m.youtube.com/watch?v=tGTrUQhpApg
És itt sem volt semmi homogenitas eltérés az egyszínű kepeknel...
(Most talán ghost-ot kellene tesztelnem, de elhiszem, hogy ott marad pár percig a hud... Ha nem veszem észre és nyom nelkul el tűnik akkor nincs vele gondom - és eltűnt nyom nelkul mert különben ebben a videóban gondolom látszott volna az egyszínű háttér eseten )https://youtube.com/user/nuke7
-
DM-Fan
Topikgazda
Ezek nem mozgásban levő képek, ezeken nem is fogod észlelni, ha van homogenitásbeli probléma. Kell a mozgás, úgy ugrik ki rögtön, ha gond van. A foci már jobb erre, de legjobb az igazán világos, homogén felület mozgása, pl. szabad éggel a háttérben való svenkelés, sivatagi jelenetek.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
törölt tag
válasz DM-Fan #21357 üzenetére
Foci vagy jégkorongmeccs a legjobb, ott nem bújhatnak el a csíkok-sávok Egyébként LCD-n sokkal látványosabb, ott is szerencse kell, hogy kifogj egy homogén példányt. Jól mondtad az imént, szerencsére az emberek többsége nem tud a létezéséről, ill nem keresi szándékosan, ezért nem látja. Akkor van baj, ha észreveszi, utána nincs menekvés
-
StLui
veterán
60E530 ez is 210-ért, szóval akad jó pár ilyesmi ajánlat a vaterán úgy látom
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
M3nyus
aktív tag
Sziasztok!
Ma próbálgattuk kicsit az ST50 -et, gépről hajtva (ATI 6950) és olyan problémába ütköztünk hogy 24P nél szépet beállítottuk 24hz -re, maga a kameramozgás teljesen folyamatosnak tűnt, viszont egy vízszintes sávba elcsúszott a kép, főleg gyorsabb képjeleneteknél. 50/60 Hz -nél sokkal kevésbé jelentkezett, olyan mint ha játékoknál kivan kapcsolva a vsync. XBMC és TotalMedia Theatre 5 -el próbáltuk.
XBMC -nél kb 10 cm -es volt ez a elcsúszott sáv, TMT 5 nél kb 1-2 cm -es.Állítgattunk minden félét, de semmi javulást nem értünk el. HDMI kábel okozhatja ezt a problémát? Az UPC-s HD mediabox -hoz kapottal próbáltuk.
Én vagyok M3nyus!
-
DM-Fan
Topikgazda
Az lehet tápzaj is (világos képtartalomnál ugye megnő a teljesítményfelvétel - ha nem tökéletes a táp, akkor előfordulhat), illetve a panel is képes ilyesmire. Ez szokványos, önmagában még nem kell miata különösebben aggódni.
M3nyus: okozhatja a kábel is, de szerintem nem az. VGA-kérdéskör lesz ez inkább, tipikus V-Sync hiba. Másik driver, MPHC, azon belül ki kell próbálni többféle renderelési módot.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Sanyyka
aktív tag
válasz benceb77 #21353 üzenetére
Kedves ST50 tulajdonosok álljunk meg egy szóra: most akkor HD v. nem HD a YouTube ezen a tipuson?
Korábban itt azt mondta valaki, hogy át lehet állítani, hogy az legyen, eszerint pedig mégsem.
Nem HQ-ra, hanem HD-ra, sőt bizonyos tartalmaknál FHD-ra gondolok.
Aki ezt tényleg el tudja dönteni, kérem válaszoljon, köszönöm szépen!!! -
gyiku
nagyúr
vegre eljutottam oda, hogy sorbarakjam a csatornakat, csinaltam is egy kedvencek1 listat. viszont nem talalom hol kell azt kivalasztani? mert igy a default sorrend van, nem az, amit szeretnek.
hüllő
-
DM-Fan
Topikgazda
"youtube-on szerintem a fHD is sd-nek minősül egy normális BD mellett... "
Azért ez így nagyon nem igaz. Vannak ott elég jó 1080p videók. Pl. ez itt eléggé rendben van. De itt az új Gossip dal klipje, az is odabaszós minőség. Most csak hirtelen egy-kettő a rengetegből. A Youtube elég brutális is tud lenni.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
Aki teheti, az nézze most az m1HD-n a Robbie Williams koncertet. Élőben adják Londonból az O2 Arena-ból és valami brutális minőségű! Nálam legalábbis lemászik a falról, plusz olyanok a feketék, mint amilyennek lenniük kell.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
erdoke
titán
válasz DM-Fan #21379 üzenetére
TV adáshoz képest nem rossz, de pont a minap néztük meg BD-n Adele koncertjét a Royal Albert Hallból, és az a kép mellett hangban is eléggé ott van, szóval olyan nagyon már nem nyűgöz le az M1. Függetlenül a zenei élménytől, mert az már sokkal inkább szubjektív.
A legjobb aláírás a héten
-
Motion_Blur
félisten
üdv!
ABL - Automatic Brightness Limiter ez a jelenség mennyire jellemző általánosan a plazmákra?
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz erdoke #21381 üzenetére
Jó, most levehetnék a polcomról a gyűjteményből jópár koncert BD-t, azokhoz képest persze, hogy sehol nincs se képben, se hangban (zenei élményben sem nagyon, de ez tényleg szibjektív), de mint TV-adás abszolút világszínvonal, egyébként valós 5.1-ben jön. Tökéletes adásminőség, élőben. Jobb, mint bármilyen Youtube HD. Összetenném a két kezem, ha minden napra jutna ilyen. Engem igenis lenyűgöz.
M_AND_Ms: pont azt mondtam én is, hogy ez milyen hülyeség. Plusz nem hiszem el, hogy a médiában forgó összes szinkrontolmácsnak olyan oránuma és át nem élése kell legyen, mint egy alvó élőhalottnak.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Sanyyka
aktív tag
Tehát mi a válasz 21372-re, mert a 373 biztosan nem....
[ Szerkesztve ]
-
kenguru99
senior tag
Sziasztok!
A 21120-ban feltett kérdésemre kaphatnék egy szakértő választ?
Köszönöm. -
kpal
nagyúr
válasz KisApám #21332 üzenetére
Én az "életidő"-vel kapcsolatban annyit tudok írni ,nekem durván 5éves az LG plazmám és most van benne 4700 körüli óra, hál istennek semmi bibi vele . Az új plazmák nyilván tovább bírják ..az enyém még a 60.000 órásra tervezet verzió . ( hiába nincs baja már lassan váltani szeretnék nagyobbra .)
-
-
DM-Fan
Topikgazda
-
sancala64
csendes tag
Hali! A Mall.hu megbízható cég? Ugyanis a 42UT50 ára leesett 120k-ra ! Ha új akkor remek ár! Lehet hogy kezdődnek a leárazások ?
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz sancala64 #21395 üzenetére
Tudtommal nem az, legalábbis valahol olvastam, hogy valami gond van velük. Plusz ha megnézed, több mint gyanús, hogy mindenhol máshol 167 eFt-ról indul a 42UT50. Az biztos, hogy nem hivatalos viszonteladók, kérdéses, hogy érvényesíthető-e garancia az általuk forgalmazott termékekre.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
nagyúr
Na, tegnap éjszaka, a sávosodás mostanában gyakran előkerülő problematikája okán, az ST50-el szörfölés közben, szokásommal ellentétben megálltam egy nagyszerű magyar futballmérkőzés ismétlésénél, úgyhogy jelenthetem, bizony nekem is megvan a saját és elidegeníthetetlen, extra-bónusz opcióm, a cég kedves ajándéka. Soha eddig nem vettem észre, sajnos most már valószínűleg keresni fogom. A zöld gyepen, mozgásnál valóban elég feltűnő, ha nem azt néztem, hanem a kép közepét és a meccset, a periférikusból akkor sem tudtam kizárni. Jobb oldalon van a szokásos több halvány sáv, de nálam még kiegészül egy bal oldali, a szélétől kb. 10 centi széles határozott kontúrral rendelkező halványodással is. Ha mindkét oldalon lenne ez a halványodás, azt mondanám, hogy a 4:3 adások miatt változott meg a szélek homogenitása, de ez nem lehet, mert csak a bal oldalon van ilyen, a jobb oldalt fenntartották a sztenderd sávoknak.
Ismétlem, a focimeccsen kívül más esetben nem látszik, pontosabban soha nem láttam, szerencsére ritkán nézek meccset. Pedig biztos néztem focin kívül is mozgó, homogén, nagy felületű képet, csak ezt soha nem vettem észre rajta.De, hogy pozitív végkicsengése legyen az írásnak, büszke örömmel jelenthetem, hogy a kis csíkom viszont a jobb oldalon (majdnem) teljesen eltűnt. Biztos eltakarják a sávok.
-
gyiku
nagyúr
válasz sancala64 #21395 üzenetére
2 tevet vettem toluk, minden ok, 2 ev garpapir a dobozban pecsetelve, mondjuk mindkettot szemelyesen vettem at.
liszi70: meg jo, hogy nem nezek focit.
DM-Fan: 2872: hogy lehet aktivalni a kedvenc listat?
21400 amikor vettem, szlovakiabol volt a tv. megnezed az oldalt, kb minden komment/ertekeles csehszlovak.
[ Szerkesztve ]
hüllő
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz liszi70 #21398 üzenetére
Ne keresd a hibákat, mert beleőrülsz! Nyugtasson a tudat, hogy még így is jóval minőségibb megjelenítőd van, minta LCD-t vettél volna hasonló árban.
gyiku: kíváncsi lennék, hogy mi a trükk náluk, hogy 50 eFt-tal olcsóbban adják ezt a TV-t, mint a piac összes többi szereplője. Mert valami trükk van, ebben biztos vagyok. Csak nehogy gariztatásnál derüljön ki.
A kedvenc listát nem kell aktiválni, ott van az állandóan, csak el kell nevezni és elepakolni a csatornákat, amiket szeretnél, hogy benne legyenek.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest