Hirdetés

Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz nyurga82 #9093 üzenetére

    Akkor sem igaz, amit írsz, mert a 16:9-es TV a létező legjobb megoldás TV-n való filmnézésre, egyrészt - ahogy már előttem említették - a mai sorozatok, HDTV-adások 99%-ban 1.78:1 képarányúak, vagyis teljesen 16:9-esek. Ezek maximálisan kitöltik a panelt, sehol nincs fekete csík, sem alul, sem fölül. Nem kell bűvészkedni zoom-olással, semmivel. Másrészt a DVD-k igen nagy hányada nem is 2.35:1, vagy 2.40:1 képarányú, hanem igen nagy számban találhatsz köztük 1.85:1, illetve - kisebb arányban ugyan - 1.78:1 képarányú mozifilmeket. Előbbi kb. 2-3 cm fekete csíkot eredményez alul-fölül, utóbbi semmit, teljesen koppra tölti a képernyőt.

    A 21:9-es TV-knél ugyanolyan kompromisszumot kötnél (sőt, nagyobbat), mert ott meg igencsak bajban lennél a 16:9-es, de még nagyobban a 4:3-as képarányokkal.

    Amúgy meg meddő a vita, 1 évet adok és a jelenleg 4:3-ban sugárzó adók is mind áttérnek az anamorf 16:9-es sugárzásra, aztán lesheti az ember a 4:3-as TV-jét, amin csak geometriai torzulással/vágva fog megjelenni a kép, vagy leginkább úgysem.

    Én már 2 éve csak 16:9-ben fotózok, tekintve, hogy nincs kényelmesebb, mint kivenni a memóriakártyát a gépből, betenni a TV-be és teljes plazmaképernyőn torzulásmentesen nézni a majd' 1,5 méter átmérőjű színhű digitális képet, ami pixelre kitölti a képernyőt.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Aktív témák