Aktív témák

  • zippofcy

    senior tag

    válasz julius75 #38218 üzenetére

    Szerinted nem ez a helyzet az ÖSSZES eladott új autóval? ;]

    Én mondtam neki ne vegyen újat de azt mondta nem ül más szutykába (előző kispolszkiját is újonnan vette tizenvalahány évvel korábban)
    Mondtam neki vegyen Puntót de azt mondta az túl nagy. (az se érne most többet szal értékvesztés szempontjából irreleváns)
    Ha hitel nélkül vette volna akkor 700 ezerrel olcsóbb lett volna, vagyis évi 250 ezer HUF helyett csak 163 ezer lett volna az értékvesztés.

    Új autón ennél általában még többet bukik az ember (mert hitellel együtt 3 milla felett van az átlagáruk)... kivéve akkor ha mondjuk megy évi 15-20 ezer KMert minimum.
    Akkor már jobban megéri az új autó nagy értékvesztése mert használtnál sokba kerülne a szervizelés akkora futásteljesítmény mellett.
    Ugyanez igaz a dízelmotor felárára, van akkora éves futásteljesítmény ami mellett már megéri.
    Mármint újonnan. Mert használtan ezek vannak eladva visszatekert órával, vagyis használt dízelnél az üzemanyag megtakarítást bőven ráfizeted a szervízre.
    Három éves autónál épp úgy mint tizenhárom évesnél.

    Használtan nagy fogyasztású autót éri meg megvenni mert az egyrészt jobban bírja a strapát, másrészt azzal valószínű nem mentek annyit mint egy kis fogyasztásúval. Vagy pedig kis városi szutykot (Matiz, Yaris, stb) azzal valszeg nem mentek sokat.
    Csodák nincsenek, mindennek meg kell fizetni az árát ... előbb vagy utóbb ;]

    Nekem olyan okos a telóm meg a TVm hogy én már nem rajtuk játszok hanem velük. Társasozni szoktunk.

Aktív témák