Hirdetés

Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    Ma megvettem a 42PX80-at. Életem első saját TV-je.

    Röviden: várakozásaimat minden szinten felülmúlta.

    Értem ezt a TV-adás képére és a DVD-képére egyaránt. A design-nal kapcsolatban sokat nem tudok hozzátenni a már elmondottakhoz, ki lehet vele békülni, az inox-csík kicsit feldobja, a zongoralakk-káva meg elmegy. A talp szerintem borzalmas (az is full zongoralakk), de talán nem fogom soká nézni, mert gyorsban veszek majd egy falikonzolt és felfúrom.

    Aréna Plaza EW-ben vettem, 2 db volt, egyik a kiállítási, másik egy dobozolt origi, utóbbit hoztam el. 1+1 év pán-európai Pana garancia van rá, tehát normálisan kezelik a dolgot. Egy szokatlanul normális eladó-sráccal beszéltem, eléggé képben is volt, majd megkért, hogyha arra járok legközelebb, akkor számoljak be, mert ő is mások tapasztalatából tanul. Korrekt volt, félre is tette nekem pár órára a készüléket, míg vissza tudtam menni.

    Szállításnál vigyázzatok, mert nagy a doboz, én el is számoltam magam, nem fért be a kocsiba (fektetni egyébként tilos). Mázlim volt, egyik maszek EW-ös szállító épp végzett az aznapi adaggal és felajánlotta, hogy hazadob a TV-vel együtt a teherkocsiján. Nagyon korrekt volt.

    Itthon kb. 1,5 órát akklimatizálódott a készülék, majd beüzemeltem. Semmi gond, ipari vastagságú tápkábel bedug, Pio lejátszó HDMI-vel hozzáköt, upscale beállítva és lőn, tökéletes. Úgy vettem észre, hogy 1240x720p-ben a legszebb a DVD képe, néztem egy-két referencia lemezt (Verdák, Titanic, Hannibal, Volt egyszer egy vadnyugat stb.), megdöbbentően jó a készülék képe a DVD-knél is, rosszabbra számítottam, bár gondolom ebből sok a lejátszó érdeme. Némi állítgatás után "meglett" a nekem tetsző kombináció, a gyengébb kódolású DVD-k is teljesen tűrhetően néznek ki, 2,5 méterről nézem, onnan gyakorlatilag minden hibátlannak tűnik.
    A TV-adások képe is teljesen jó, kvázi-UPC-s kábelem van, nincs bajom a látottakkal, 4:3-as képarányra állítva is bőven elég nagy még a kép, feszes, tiszta képet ad. Kíváncsi lennék a DVB-re, de nálam nincs erre lehetőség.

    Vicces volt, mert az EW-del szemben ott a Pana üzlet az Arena-ban, először oda mentem be, épp akkor érkeztek a 42PV80-asok. Nagyon flegmán kezeltek, kérdeztem, hogy lesz-e PX80, erre közölték, hogy "Biztos lesz. Vagy nem. Vagy csak rendelésre." Kérdem, hogy mi lesz az ára, erre azt mondja, hogy "10%-kal több, mint a PV80-é." Mire kérdem, hogy az mennyi. Erre ő: "Úgy 300." Mondom most úgy 300, vagy mennyi. "Hát úgy annyi." Azzal megköszöntem és sarkon fordultam, na mondom nálatok se veszek TV-t. Egy órával később elhoztam az EW-ből 289.000 Ft-ért a PX80-at. Nem 330.000 Ft-ért. És nem rendelésre lett. Ennyit a Pana Magyarországról.

    Szóval vegyétek bátran, szerintem nagyon megéri az árát. Mondom ezt úgy, hogy nincs is még blu-ray lejátszóm, pedig ott állítólag még jobban teljesít a készülék. Ha kérdés van, válaszolok szívesen, ha tudok. Holnap dolgozom, délután rendesen tesztelem majd, úgyhogy este tudok írni.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Aktív témák