Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- SSD kibeszélő
- 3D nyomtatás
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
- Ismét kiszáll a tabletpiacról a Google?
- Sikkes Chieftec házpár, akár "lopakodó" alaplapokhoz is
- OLED TV topic
Aktív témák
-
1010
őstag
-
pana40
csendes tag
válasz krisztianfz6 #1103 üzenetére
Szia krisztianfz6!
Segíteni szeretnék neked ha még aktuális!
Samsungot ne vegyél,mert képes 4 óra alatt bele égetni az adás lógóját!
Az LG sokkal jobb neki sok időre van ehhez szüksége!
A Pana ezzel szemben nem tud beégni!(tapasztalat)
Ha gondolod még beszélhetünk róla!!
Üdv pana40!Lumia 640
-
humax
senior tag
tv nezesre,pc rol dvdrip,divix film nezesre,szerintetek jo a plazma,ugye?vagy lcd.
jatekra nem hasznalomha igen
van 37 dubla ablakos,jo ha 2 tuneres plazma?job ha uj tipus legyen
kosziElnézést kérek a rossz magyar írásomért, külföldi vagyok
-
magno77
csendes tag
LG 42PC51 - errôl van vélemény, ismeri valaki? érdemes erre beruházni?
-
ddt500
csendes tag
Sziasztok!
Egy plazma tv-ről szeretnék kérdezni.Ezt láttam tegnap egy műszaki áruházban:
Na most a neten nem igazán találtam róla semmit. Akkor sem ha kötőjellel írtam be.
Ismeri valaki? -
Firpo
tag
Hali!
Nos úgy néz ki, hogy egy Panasonic TH-42PV7P -re esett a választásom, ill. csak ennyit bír el keret, de így is financiális válságba kevertem magam. Mindenki dícsérte a Panasonicokat, szóval remélem jól döntöttem...
A kérdésem az lenne, hogy olvastam a plazmák bejáratásáról, van aki azt írta, hogy kell van aki azt, hogy nem. Akkor hogy is van ez? Ha igen akkor mi a módja?
csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot...
-
viizo
tag
-
-
S*Tom*
aktív tag
Vagy érdemes kicsit rádobni és inkább ez?
3. [link] -
ddt500
csendes tag
Az 1158-ra nem tud senki válaszolni?
-
krisztianfz6
csendes tag
válasz Zoliboy95 #1172 üzenetére
http://www.avx.hu/forum/index.php?showtopic=3808
Itt is érdemes körülnézni, és ha a keresőbe beírod hogy 42Q92 akkor csodálkozni fogsz, hogy a samu nem kispályás!! A hozzászólások alapján. Én is most fogok venni TV-t a PV70-es és a Q92-es mellett vaciláltam, de a Samu-t választom, ennek több oka is van.
-
Sza_Sa
senior tag
válasz Zoliboy95 #1172 üzenetére
Hát ez mekkora indok. Mert a Pana az csak Neked gyártotta le azt a tévét, rajtad kivül még nem használják kb. két és fél millióan, áá dehogy. Mellesleg mind a kettő jó márka, azt kell venni ami jobban tetszik, vagy jobban tudsz azonosulni vele.
"Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."
-
S*Tom*
aktív tag
válasz krisztianfz6 #1170 üzenetére
A samu plazmára már az elöbb írták, hogy hamar beég(ha igaz ) A nappaliban 2év van egy 400k-s projektor szal a hálóba a 220k-s szinthez ragaszkodnék, de nem mennék 1m-es képátló alá sem a jobb minőség miatt mert már furcsa volna. Maradt 2versenyző:
PANASONIC TH-42PV7P és a LG 42PC51 igaz nagyon nem néztem még utána mit is tudnak, de gondolom ebben az árba sok tipus nem fér bele. Azért köszi! -
S*Tom*
aktív tag
válasz krisztianfz6 #1177 üzenetére
Nem néztem még utána mert rengeteg a munka, de ugy is van még 2hetem mire megveszem most csak ár és méret szerint kerestem rá a gugliban és ezt találtam, egyébként így hirtelen képen a samu és a pana dizájnja tetszik jobban az lg kicsit egyszerű. A linket holnap átolvasom! Köszi!
-
Zoliboy95
tag
válasz krisztianfz6 #1174 üzenetére
Ismerem a linket, meg a samu szerviz szolgáltatását is. Kívánom, hogy odáig (szervíz) ne kerülj el soha. Sajna nekem volt velük dolgom és nem ment egyszerüen a szervízes dolog.
Kicsit barátibb a Panasonic szervíz ellátás.A másik nem véletlenül lett a Pana 42PV70-es EISA díjjas!
EISA - EURÓPA LEGJOBB HD-READY PLAZMA TV-JE 2007-2008 !Info: A mozirajongók számára a plazma készülékek kínálják a legtökéletesebb házimozi élményt főként kiváló fekete színreprodukciójuk miatt. Remek példa erre a Panasonic TH-42PV70 plazmatévéje (TH-42PX70 beépített DVB-T vevőegységgel némely országokban). A sorozat 10. generációs panelje újra definiálja a plazmatévézés élményét. 1080p kompatibilis HDMI bemenetén keresztül készen áll a HD műsoranyagok fogadására és a Panasonic fejlett Vreal II képfeldolgozásának köszönhetően majdnem tökéletes képfelbontást biztosít. Így a minőség garantált, de a kényelem sem utolsó szempont. A Viera Link funkció egyaránt alkalmassá teszi a televízió távirányítóját a kompatibilis DVD lejátszók és egyéb kompatibilis eszközök kezelésére is. Meggyőző kombináció, elfogadható áron.
[ Szerkesztve ]
A 95 a nevemben nem azt jelenti, hogy 95-ben születtem. :-)
-
krisztianfz6
csendes tag
válasz Zoliboy95 #1179 üzenetére
Olvastam már ezt a cikket.
Nem is oly rég ezeknek a TV-knek 40%-uk hibás volt, ezt is olvastad?? "Képcső" hiba. Cserések voltak mind. Az is érdekes, akik összehasonlítottak egy Q92-est és egy PV70-est mindenki azt írta, hogy a samun jobb a kép. Sőt, aki forgalmaz plazmákat ő is a samut dícsérte.
Szerintem a samu előnye, amiért mellette döntöttem. / C sorozatot nem vennék, ez már a Q, az okosok szerint naonjó/(még nincs meg a tv):
az elegáns formája
MoviePlus mód, ami kiküszöböi a BluRay 24P szaggatást, a PV 70 szaggat
És a képformátum. Hiába fele annyi van benne mint a Panában, de van egyféle amivel megoldották, hogy a TV adás teljesen kitöltse a képet és ne legyenek torzfejűek az emberek. -
Zoliboy95
tag
válasz krisztianfz6 #1180 üzenetére
Hy!
Mire elterjed a 24P-s szarság addigra már az új Pana figyel majd a lakásomba.
Addig meg tökéletes a PV70-is. Ami egy nagyon jó kis plazma!
Nem tudom te hol nézted,hogy a Pana-nál nem tölti ki a tv-adás a képet, mert nálam ha beállítom akkor kitölti. (Huhh, de érdekes egy mondatszerkezet volt .)Én már megégettem magam a samuval és többet sosem veszem samu terméket.
Nekem amúgy is tömegcikkek a koreai piacról. Üdv.A 95 a nevemben nem azt jelenti, hogy 95-ben születtem. :-)
-
hypno skate
senior tag
Mitől rosszabb egy 576 soros stúdióban tömörített PAL DVD mint az ebből a DVD-ből sufniban konvertált 720p vagy 1080i/p felbontás?
Nekem az egyetlen ilyen felbuherált filmem (Jégkorszak) úgy kockásodott mint állat. (PC-ről, natív felbontásban LCD monitoron)
A vegetariánus ősi indián szó. jelentése: ''Béna vadász'' TELEFONSZÁMOM a profilomban
-
viizo
tag
válasz krisztianfz6 #1180 üzenetére
és ezt Te hol is olvastad hogy 40% hibás?
ha jól sejtem az AVX-es fórum ugrasztott be, ahol egy kereskedő srác külföldről, ki tudja milyen forrásből beszerzett 6-7 eladott PV71-éből visszavittek neki gari-érvényesítésre talán KETTŐT. ez ám a megbízható statisztika, gratulálok
ha hivatalos adatot találsz róla, akkor szólj, csakmert a pana magyarországnál dolgozik egyik ismerősöm és ő kb hangosan kinevetett mikor megkérdeztem erről az állítólagos magas meghibásodásról. valóban tudtak egy szériahibáról, amiket itthon a szürkeimportosak hoztak be: ezeket itthon sosem forgalmazták hivatalosan, és kb. 45-50 készüléket érintett a dolog.
szemben az eladott több ezer PV7/70-el.
-
viizo
tag
a sam vs pana témához annyit, hogy én is meglepődtem, de tényleg jók már a samsung plazmák is, használtam egyet pár hónapig (E7H), kellemes meglepi volt.
-
Papácska
csendes tag
Sziasztok!
Nagyon megtetszett egy LG 50PT81 plazma TV [link] . Eddig nem találtam róla konkrét véleményeket, csak általánosságban az LG plazmákról. Kap hideget is meleget is. Ahogy nézem a tendenciát javul a minőség, ez pedig egy új modell. Ez vehetem bíztatónak? A kontrasztarány 15000:1, ez sem rosz. Beépített HDD, ez is jó. ~400kHUF az ára, na ez meg egyenesen zsír! Persze még nem döntöttem, kíváncsi vagyok a véleményetekre.
[ Szerkesztve ]
-
kovasz
senior tag
válasz hypno skate #1183 üzenetére
talan te is rajosz magadtol:
1280x720 vagy 720x576.
az hogy szerinted dvd-bol konverteljak nagyobb fel felbontasra nagyfoku hozza nem ertesre utal. egyreszt mi ertelme lenne? masreszt nalunk szerencsesebb orszagokban evek ota van hdtv es ujabban blueray, hddvd. azokbol konvertaljak le eleg nagy szakertelemmel.
az pedig hogy te egy rossz filmbol egy egesz formatumot megitelsz, hat finoman fogalmazva is demagog.
-
krisztianfz6
csendes tag
válasz Papácska #1186 üzenetére
Nos, ezen én is eltöprengtem, hogy mire jó a HDD.
Én inkább vennék egy olcsóbb 50-es plazmát a nélkül. Hogy miért?? Mert mit vennék fel vele a TV-bőL Semmit. Van egy pana videonk, és már vagy 2 éve semmit se vettem vele fel. Ha arra a hd-re meg velvettél valamit akkor nem tudod kiírni, mert talán (ennek nézzél utánna) nem lehet belőle kimásolni. Akkor meg minek? Vegyél HDD nélkülit és mellé egy DVD játékost HDMI kimenettel. Ami fel is vesz, és lemezt is lejátszik. Így is úgy is kell egy ilyen kütyü.Sőt, a merevlemezes sem muszáj, mert 50 ft egy DVD lemez, amennyi műsort meg felveszel a tv-ből, azt ki is kell majd írnod ha meg szeretnéd tartani. Nekem ez a véleményem, nem hiába csak az LG próbálkozik ezzel a merevlemezes felfevővel.
-
hypno skate
senior tag
Aha! Megvilágosítottál.
Csak nem igazán hiszek benne.
Mégpedig azért nem hiszek, mert ahogyan látom ezek a "nagyfelbontású" anyagok zömmel felférnek egy normál méretű DVD-re (a maradék meg egy DL lemezre) annak ellenére, hogy az 1280x720 képpont az valamivel több mint kétszer annyi, mint a 720x576. Ugyan miért görcsölnek a BluRay, meg HDDVD lemezek nagyobb kapacitásával, ha a jelenlegi kapacitás is elég.Nem a konvertálók szakértelmében nem hiszek egyébként (a szakértelem szerintem is a sufnikban tanyázik), hanem az eszközeikben.
Hogy mi értelme dvd-ből nagyobb felbontásra konvertálni? Ugyanaz mint kamerás mozi felvételből dvd-t vagy kétlemezes Mpeg-4-et gyártani. Utóbbit ráadásul úgy, hogy GMC-t, QPEL-t, meg minden mást is ráeresztenek, amitől azután az összes asztali lejátszó letérdel. Egyszóval parasztvakítás.
Az egy rossz filmből nem magát a formátumot ítélem meg, hanem a mai magyar valóságot. Ez nem demagógia, hanem realitás.
Ezzel részemről le is zártam a dolgot, nem kívánok sem veszekedni, sem személyeskedni.
[ Szerkesztve ]
A vegetariánus ősi indián szó. jelentése: ''Béna vadász'' TELEFONSZÁMOM a profilomban
-
Papácska
csendes tag
válasz krisztianfz6 #1188 üzenetére
Igen, a HDD egy dolog, amit vagy kihasznál az ember, vagy nem. Ami igazából érdekelne, az magával a kijelzővel kapcsolatos. Sokkal roszabb képre számíthatok mivel nem full HD-s a display? Valóban annyival jobb-e a Pana amennyivel drágább, vagy az LG lehet-e egy jó kompromisszumos megoldás? A 400e Ft-os ár elég barátságos, mert Pana-t 50"-ban hasonló felbontással 480-490 körül vannak, HDD nélkül. Szóval a nagy kérdés az, hogy látjátok oszlóban van az LG rosz megítélése?
-
Vajga
tag
Melyik lehet a legjobb választás 127cm-es full HD-s Panában? Azért az ára igen fontos! K*rva drágák! Pedig akkor is veszek, csak nem akarom meglátni 2 hónap múlva, h itt + ott ez a tipus 100k-val olcsóbb! Szal szerintetek hol, és melyiket?!
-
MODERÁTOR
Megéri a +40 ezer ft többletkiadás?
PANASONIC TH-42PV7P - 218.000 Ft
PANASONIC TH-42PV70 - 260.000 Ft
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Vajga
tag
válasz waterphone #1194 üzenetére
Köszönöm, megnéztem, ez egész jónak tűnik
-
Vajga
tag
bár az 5000:1 es kontrasztarány nem karcsú szerintetek?
-
Parlagfű
tag
Hali. Érdemes venni wxga plazmát, vagy inkább lcd-t vegyek?
-----------
-
hypno skate
senior tag
Eddig két boltban kérdeztem. Egy MM-ben, meg egy Panasonic márkaboltban. Persze nem azt hogy megéri-e, hanem hogy mi a különbség.
A válasz mindkét helyen a következő volt:
A PV70-es javára szól
1. Elegánsabb. (Ez viszonylagos, nekem a PV7 jobban tetszik)
2. PC bemenet
3. Plusz 1 HDMI bemenet
4. Elvileg jobb, panel (Ezt az MM-ben mondták, de hozzátették, hogy hivatalosan nem tudják)
5. Plusz 1000 oldal teletextNa most ez elég karcsú, a 2., 3., és 5. már az adatlapjukról is kiderül. Ha valaki még hozzá tud tenni valamit az ne fogja vissza magát.
Aktív témák
Hirdetés
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- PlayStation 5
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- SSD kibeszélő
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest