Aktív témák

• DM-Fan

nagyúr

válasz minas #10343 üzenetére

Pont tegnap-tegnapelőtt linkelgettük, hogy rendelésre már több üzlet is hoz neked 2010-es szériájú Panasonic plazmákat. A Pioneer-technológia alapvetően csak a NeoPDP panellal szerelt TV-kbe kerül bele, az alacsonyabb árkategóriába nyilván nem, hisz így nem volna tartható az ennyire alacsony ár - bár hozzáteszem, hogy már a 2010-es NeoPDP-panelesek indulóára is több, mint kedvező.
    A Pioneer plazma-üzletágának halála elkerülhetetlen volt, mert az tény, hogy akkoriban nem ért a nyomába senki, de egyszerűen nem tudta olyan számban eladni a plazmáit a Panasonic-hoz mért 3x-os, 4x-es árával, amivel biztosítani tudta volna a túlélését. Márpedig már akkor sokan megmondták, hogy nincs annyival lemaradva a Panasonic a Pioneer mögött, ami ezt az árkülönbözetet indokolná, úgymond a Pioneer plazmák ár/érték viszonylata - annak ellenére, hogy kiváló TV-k voltak - horrorisztikus volt, pláne a válsággal sújtott piacon. Ezen felül a Panasonic azért valamelyest több lábon álló társaság, így nyilván anyagi átcsoportosítással tudták elviselni a plazma üzletág által okozott veszteséget. Meg meg már bőven nyereséges a plazma üzletág, mert fokozatosan minimalizálni tudták a gyártási költséget, átvették a technológiát a Pioneer-től és kevésbé prémium körítéssel, piacképesebb áron tudja kínálni a kiváló plazmákat. Nyilvánvalóan a Pioneer nem volt hajlandó leadni a presztízséből, miután nem szerette volna azt látni, hogy azt írják a TV-iről, hogy gyengébbek, mint korábban. Egyébként a Pioneer nem tartotta kizártnak, hogy egyszer visszatér a plazmagyártáshoz, bár nekem erős kételyeim vannak, tekintve, hogy a technológiának magának sem jósolok már túlzottan nagy jövőt, különösen ha tökélyre fejlesztik az OLED-et.
    A garanciára meg annyit tudok mondani, amit eddig is: mostanság a Panasonic 5 év garanciát adott a magasabb kategóriás plazmáira, de többnyire egyébként is van lehetőség még garancia vásárlására. Többek közt én is kicsikartam a Pana-ból még plusz garanciát a TV-mre ingyen és bérmentve, ez a cég ilyen szempontból rugalmas.

Get Moded!

Aktív témák