Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Lami66

    őstag

    válasz gagyilovag #8905 üzenetére

    Ha már így szóba kerültek a kínai borotvák ...Temérdek gagyi van közöttük, de Kínában nem csak hülyék vannak, biztosan tudnak ők használhatót is csinálni, csak ezt ilyen messziről nem tudjuk reálisan megítélni. Ezért is jó, hogy vannak merész próbálgatók, akik kóstolgatják a kínai termékeket. A kínai recept egyszerű, kezdésnek lopkodják a vezető gyártók fejlesztéseit, másolnak .... csiszolgatnak és a rengeteg vacak gyártása közben lassan kitermelődik egy komoly szakember gárda, akik aztán beindítják a saját fejlesztéseket, vállalható minőséget kezdenek csinálni és az olcsó áraik miatt átveszik a piacot.

    Amikor európai felsőbbrendűségünk teljes tudatában lesajnálóan fitymálgatjuk a kínai cuccokat, olyankor eszembe jut pl. a Nokia. Majd’ két évtizedig az volt a nagybetűs TELEFON, egészen addig amíg Koreában/Kínában is elkezdtek telefonokat gyártani.... kezdetben röhögtünk a Samsung, Huawei telefonokon kb. mint most a borotvákon. Amikor a "samsug" szót először megláttam egy kazettásmagnó hangszóróján 1982-ben, konkrétan három napig röhögtem ....Ma pedig meg lehet nézni, hol van a Nokia és hol van a Samsung és a kínai mobil gyártás. De említhettem volna a Siemens-et is, akik egykor vezető fejlesztők voltak, ők csinálták az első színes kijelzős mobilt. Volt olyanom, nagyon menő voltam vele  (S10).
    Oké, a borotvák piaca nem pörög úgy mint a mobiloké, de ha így folytatódik, az istenített nagy borotvamárkák könnyen sokadrangú szereplővé válhatnak a borotvapiacon.

Új hozzászólás Aktív témák