- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
Köszi! Első használat előtt érdemes ilyet használni? Pontosan hogyan kell használni? Leveszem a fejet, picit nyomok a szitába meg a gépen a forgó alkatrészekre, hagyom 5-10 percet hatni és lemosom? Ezt olvastam valamelyik oldalon. A második amit linkeltél az nem abba a jet clean elektromos borotvatisztítóba való? Vagy teljesen mindegy, kézi használathoz is jó?
[ Szerkesztve ]
Your car, your life ;)
-
Jenne
őstag
válasz Pardise #9901 üzenetére
Szia!
A sprayből (miután kitisztítottad a szitát és a késeket) fogod és kicsit ráfújsz ezekre. Megvárod amíg kiszáradnak, ez max 20-25 perc, de látszik is ha már nincs ott a sprayből maradék, utána összerakod és használod. Nem kel minden alkalommal befújni.
A folyadékot, ha van valamilyen nagyobb szájú, alacsony falú és lezárható üveged, aminek a szája legalább akkora átmérőjű, hogy kényelmesen belefér a szita akkor abba kiöntesz a flakonból és (miután kitisztítottad a szitát és a késeket és összeraktad) megjáratod benne 10-15 másodpercig a borotvát. Hasonló a fíling mintha tisztítóállomásban lenne.
Utána megvárod amíg kiszárad és hajrá. Ha az ilyen tisztítás után leszeded a szitát akkor hamarabb kiszáradnak a kezelt részek.
Mondjuk nekem nagyon egyszerű a dolgom, mert beleteszem a szedmicá braunovicsomat a tisztítóállomásba aztán hagyom dolgozni a technikát.[ Szerkesztve ]
A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz HartgeH3-2.8 #9829 üzenetére
Ezt folytatva:
5 borotválkozásig mentem el. Bírja. Nem tudom mi alapján mérjek átlagot, mert durván egyén, arc, borostafüggő a dolog. Ha mondjuk utazik valaki és a környéken nincs fali aljzat, de meg kell borotválkozni háromszor, akár négyszer is, tökéletes. Az ötödik borotválkozásnál (sincs) még szerintem a kapacitás végén, értesítő led (még) nem jelzett, viszont a szőrszálak vágásának hatékonysága nem olyan mint full töltésnél. Leszedi, de nem érzem annyira kényelmesen magamat, mint az első , második, harmadik esetében.
Konklúzió: Bőven tudja a gyári értéket, de személy szerint odáig nem megyek el. Lehetséges lesz még egy köröm a Philips Supporttal, mert ha a hosszú élettartamot nézem, nem tudom a "rátöltés" , vagy a merítés jobb e. Igazából szerintem mindegy a 2évet, de még a 2+1 évet is bírni fogja ez a cucc, érzésem szerint. Szerk: Tegnap fullba rátöltöttem, közel egy órát töltött. ma borotválkoztam vele. Egy élmény volt, mint startnál. Szvsz "töltésen" kell hagyni a cuccot, akkor lehet kihasználni a termék kapacitását, de ez csak privát megközelítés.
Ahogy kolléga írta, túlspirázni nem kell, csak használni.
[ Szerkesztve ]
Az OFF topikban OFF, az ON by LaciCRM - Online túraautó E-Sport bajnokságok közvetítése élőben, kommentátorral! Real Cars Real Racing Hungary Youtube/Facebook!
-
senior tag
válasz HartgeH3-2.8 #9907 üzenetére
Ez a dolog engem is érdekelt, hogy elekrtomos borotváknál hogyan érdemes tölteni. Barun 3-as szériánál. Mindig teljesen lekell meríteni, majd fullra tölteni, vagy sosem szabad hagyni teljesen lemerülni és mindig rátölteni.
Your car, your life ;)
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz Pardise #9908 üzenetére
Én szerintem ezek elég modern akksik, amit megfigyeltem, hogy a töltöttséget amivel "még" rendelkezik rendkívül komolyan tudja tartani több napon át, tehát nem esik le drasztikusan. Egyenletesen adja le.
Ugyan ilyet eneloop akksinál láttam utoljára, hogy feltöltöttem fullba rá egy évre elővettem a digi gépbe, és telibe megvolt a töltése. Ez elképesztő.Én úgy gondolom helyzet, hely, lustaság alapján alakul úgy is. Azaz ha épp kezembe akad rátöltök mondjuk a 2-ik, 3ik szériánál. Ha elfelejtem, sietni kell, kiment a fejemből úgy is az lesz "áhh jó az még , leszedi az" és tényleg leszedi, lehet benne bízni. Szvsz ez Philips és Braun esetében is adott. Ha ennyire fontos lenne a szinte teljes lemerítés közeli állapot ILYEN vastag kiemeléssel lenne feltüntetve. (Ahol egyébként már nem is dolgozik annyira hatékonyan az eszköz). Nettó bullshit.
Nem azt mondom minden nap, de kezembe akad én rátöltök, lesz@rom.
[ Szerkesztve ]
Az OFF topikban OFF, az ON by LaciCRM - Online túraautó E-Sport bajnokságok közvetítése élőben, kommentátorral! Real Cars Real Racing Hungary Youtube/Facebook!
-
SirKero
őstag
válasz Pardise #9895 üzenetére
Sok mindent nem tudok hozzá tenni mert még nincs egy hónapja nálam és nincs mihez viszonyítanom mert ez az első elektromos borotvám. Én speciel minden borotválkozás után a csap alatt kimosom és kb. a 3. használat után a hozzá adott mosóállomást is használom. A véleményem ennyi idő alatt az ,hogy megérte váltani a pengés borotváról mert nem irritálja annyira a bőröm. Hátránya,hogy nem vág annyira simára ( bár frissen még nagyon is annak tűnik ) mert míg a pengés még másnap reggel is szinte ugyan olyan volt ennél már estére érezni a borostát. Ettől függetlenül én úgy értékelem,hogy a 34k-t megérte
Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
törölt tag
Elugrottam Müllerbe és most volt is Pitralon pre-shave. 1300 forint 1 deci. Holnap tesztelem, egyelőre tetszik az illata ezerszer jobb a Barbonnál. Nem olyan erős és klasszikus cédrus illat, nem tolakodó. Jó lesz ez.
-
törölt tag
válasz Pardise #9908 üzenetére
Ez teljesen akku típus függő, mint már írtuk is. Hagyományos akksinál sztem nem kell rátölteni, csak ha merülőben van. De a mostani gépekben már leginkább Lithiumos aksit raknak. Ezeket bármikor lehet tölteni, de még az se gond ha lemerülne, mert van benne védelem totál lemerülés ellen. De majd le lesz írva az ajánlott használata a kezelésiben, bármelyik borotvát is veszed.
-
SirKero
őstag
Nem is gondoltam,hogy még lehet egyáltalán kapni. Utoljára a katonaság alatt találkoztam vele
Pitralon, a legendás arcszesz[ Szerkesztve ]
Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
törölt tag
válasz zsoltzsolt #9914 üzenetére
Van más milyen is?
Zöld doboz, Pitralon Classic pre shave vor der Elektrorasur mit natürlichem Zedernöl -
törölt tag
válasz zsoltzsolt #9920 üzenetére
Ilyet nem láttam Müllerben, csak a Classic-ot. Abból is csak három doboz volt kirakva legalsó polcra. Most megnéztem a honlapot, a Pitrellhez nem írnak semmi különöset.
Pitrell pre shave
Pitralon Classic pre shaveEbéd után kipróbálom.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz #94529552 #9913 üzenetére
Néztem, ebben NiMh-s akksi van, de szerintem nem lesz vele gond. A használatit megnéztem a neten, ezeket írja:
A különleges csatlakozókábel segítségével (9) csatlakoztassa a kikapcsolt állapotban
lévő készüléket elektromos hálózathoz, és töltse legalább egy órán keresztül.
• Töltés közben az első alkalommal, illetve amikor a borotvát nem használja néhány
hónapig, hagyja tölteni legalább 4 órát.
• Amikor teljesen feltöltött a borotva, normál használat során merítse le. Ezután teljesen
töltse fel az akkumulátort. A későbbi töltések 1 órát vesznek igénybe.
• 5 perces gyorstöltés elegendő egy borotválkozáshoz.
• A teljesen feltöltött készülék 45 perc vezeték nélküli borotválkozást tesz lehetővé. Ez
az idő a szakállhosszúságtól és a környezeti hőmérséklettől függően eltérő lehet.Tehát akkor csak az első használat után kell teljesen lemeríteni majd fullra tölteni, utána már nem muszáj, hogy teljesen lemerüljön, meg elég 1 órát tölteni. van ez az 5 perces gyorstöltés, ezzel akkor elvileg bármikor rálehet tölteni. Ha ez így van akkor szerintem teljesen rendben van.
[ Szerkesztve ]
Your car, your life ;)
-
nyikszi
őstag
válasz andrasferenc #9923 üzenetére
Még szerencse, mert az tényleg büdös volt
''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''
-
törölt tag
Jól vizsgázott a Pitralon preshave. Nem büdös mint a Barbon, jól ment rajta a Braun 5, nyakon sokat segített. Nem kellett a végén külön Gillette igazításra. Nivea balzsammal zártam.
-
andrasferenc
tag
válasz #86564352 #9925 üzenetére
Nálam is jól vizsgázott a Pitralon pre shave.
Árban kedvező, illatban kellemes. Jól siklik a borotva a bőr felületén használata után.
Hasonló termék, amely legalább ezt tudja, nem igen van a magyarországi piacon.
Sajnos a Müllerben árusított Tabacco pre shave a kellemes illata, ára ellenére nem hozza a elvárt eredményt.[ Szerkesztve ]
-
Jenne
őstag
Én ebből a márkából az After Shavet és a borotválkozás utáni Balzsamot használom.
Szerintem igen finom illata van. A Pitralon illata nem tetszik. Nekem.
A Pre Shave most van beszerzés alatt. Remélem sikerül.[ Szerkesztve ]
-
Jenne
őstag
válasz andrasferenc #9928 üzenetére
Ezt ami a képen is van.
Ha sikerül akkor majd jelzem, de addig vájunk pár napot hátha nem lesz belőle semmi.A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
Jenne
őstag
válasz andrasferenc #9928 üzenetére
Küldtem PÜ-t.
-
bozont
veterán
Üdv
Tudtok ajánlani egy jó szakállvágót amivel szép egyenletesen lehet vágni? Van egy Philips körkésesem, amihez járt egy szákállvágó fej is, de azzal max 5mm-esre tudom vágni. Valami olyan kellene amivel hosszabbra is lehet. Arcomon, államon telibe hagyom, csak a nyakamon vágom le teljesen. Meg ugye a vonalak formázása amire kellene. -
Kutykurutty7
aktív tag
válasz Pardise #9922 üzenetére
Itt időnként feltűnnek emberek és jól megírják, hogy a NiMh akkut messziről kerüld, mert csak a Li akksik a jók. Sosem fejtik ki meggyőzően, hogy ezt mire alapozzák. Modernebb és drágább valamennyivel a Li akksi, de olyan nagy különbség nincs, hogy ez alapján kellene egy borotvánál dönten... pláne, hogy ezért fizessen valaki többet egy ilyen eszközért.
Ha kb. úgy kezeled, ahogy leírtad, is nem kell azokat sem szigorúan mindíg betartani és nem teszed szándékosan tönkre (pl. lemerülés után még évekig töltés nélkül hagyod), akkor sok-sok évig jó lesz még a borotvádban a NiMh akku is. Ezzeket sem kell agyon babusgatni.
Ha esetleg mégis ki szeretnéd nyírni az akksit, hogy örömet szerezz néhány Li akksi rajongónak, akkor próbáld meg, hogy a töltőn hagyod a borotvát néhány hétig folyamatosan. Úgy még talán menni fog! :-)
Életem a száguldás! - Szólt a csiga és bedőlt a kanyarban.
-
Kutykurutty7
aktív tag
válasz Dhampir #9915 üzenetére
"Ha NiMH akkumulátor van benne, akkor menekülj tőle."
Esetleg kifejthetnéd kicsit bővebben, hogy mire alapozod ezt a határozott véleményt?Miért annyira borzasztó, ha NiMH akku van egy borotvában a gyakorlati használat során? Az rendben van, hogy a Li alapú akksi valamennyivel újabb fejlesztés és könnyebb (ennek a néhány gramm-nak egy elektromos borotva esetében pont semmi jelentősége), mint a NiMH. Meg elméletileg nincs memória effektus egy Li-ion akksinál, ami megint pont nem befolyásolja azt, hogy a legtöbb ember akkor rakja fel tölteni a borotvát, amikor az merülni kezd. De mégis mi az a hatalmsak hátrány, amiért menekülni kellene a NiMH akkutól? A gyakorlati hátrány érdekel, nem az, hogy elméletileg...
Van olyan borotvám, amiben 15 éves a NiMh akku és még nem érzem, hogy a végét járná, pedig sosem babusgattam az akkut. Volt, hogy egy éjszakán át hagytam a töltőn, volt hogy csak 5 percet.
Dobjam ki azt a vackot, mert már el kellett volna romlania, de még tönkremenni sem képes?
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Kutykurutty7 #9933 üzenetére
Köszönöm a részletes leírást, így nem hátrálok meg a NiMh akksitól
Your car, your life ;)
-
törölt tag
válasz Pardise #9935 üzenetére
Nem is kell meghátrálni, nekem is vannak ilyen eszközeim, és alapvetően nem voltak gondok vele, csak kevesebbet bírnak, és sűrűbben kell töltögetni. Meg vannak Liitiumos cuccaim is(borotva, fogkefe), amit én is jobbnak tartok, szóval ha van mindkét féle aksis készülék van kb. hasonló árban, akkor mindig Lithiumost vegyél.
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Kérdeznék azoktól akiknek tisztítóállomásos Braun hetesük van és használják is azt a tisztítási módot.
Azt vettem észre, és ezt folyamatosan tapasztatlom, hogy ha a tisztítóállomásban van kitisztítva a borotva és feltöltve is abban van, akkor az azt követő használatnál az első 2 borotválkozáshoz elegendő a 10 perc és mintha picivel simább is lenne az arcom. Az azt követő 3.-ik/4.-ik/5.-ik...borotválkozásokhoz már nem elég a 10 perc, azokhoz minden esetben 2-3 perccel több idő kell. (nálam)
Nem gondolnám, hogy a frissen töltött akku miatt lenne ez, mert akkor "erősebb", mert kipróbáltam úgy is, hogy ha csak a töltőjével töltöm fel akkor hogy van ez, de akkor sosem volt elég a 10 perc már az a töltés utáni első borotválkozáshoz sem. Ilyenkor inkább 12 perc körüli idő kellett mindig.
Én minden borotválkozás után alaposan kitisztítom a szitát (combipackot)meleg vízben, minden második borotválkozás után plusz ultrahangos tisztítóban (kevés folyékony szappan hozzáadásával) is kitisztítom, és ilyenkor adok neki egy cseppnyi finom műszerolajat a szitára ahogyan a kezelési könyv írja.
-----
Egy kicsit az elektromos borotvák védelmében...
Tegnap találkoztam régi ismerősömmel. Amióta borotválkoznia kell azóta csak pengés borotvákat használt, de eléggé érzékeny az arcbőre és mindig picit megsértette valahol. Próbálta már a legdrágább, reklámokban tökéletesnek hirdetett borotvákat is de mindegyik kicsit megsértette az arcát. Én még tavaly ősszel próbáltam rábeszélni, többször is, hogy vegyen egy Braunt, minimum az ötös szériát, és próbálja meg, nem fog nagyon mellényúlni és biztosan jobb lesz az arcbőrének is.
Tegnap mondta, hogy karácsony előtt végül hosszas hezitálás után vett egy borotvát, egy Braun 7-7899CC-t. A jófogáson vette, igaz garancia nélkül, de bontatlan dobozost és 36 ezerért (lealkudta)
Tökéletesen meg van vele elégedve, szépen átállt az arcbőre a villanyosra, nem pattog ki a bőre sem már. A feleségének is jobban tetszik a braun simasága mint előtte a pengésé.
Összegzésül csak annyit mondott, hogy miért is nem vett már egy ilyet sokkal előbb.[ Szerkesztve ]
-
Kutykurutty7
aktív tag
válasz #94529552 #9936 üzenetére
Ezzel egyetértek! Ha hasonló árban van a kétféle akkuval rendelkező eszköz hasonló egyéb paraméterekkel, akkor az Li-osat választanám én is.
De az elektromos borotváknál (a legalsó kategóriát kivéve) a töltési időt is 1 óra körül szokták belőni a gyártók és a használati idő is egy töltéssel kb. 45-60 perc szokott lenni az akkutípustól függetlenül. Tehát itt az, hogy 'gyakrabban kell töltögetni' nem érvényes. Én kb. 2 hetente töltögetem a borotvámat.
A másik érvre amit írsz, hogy 'kevesebbet bírnak' pedig az én esetem is egy ellenpélda, hogy a borotvában lévő NiMH akksi is minden gond és babusgatás nélkül kibírhat 10-12 év aktív használatot (az utóbbi három évben már csak ritkán használom ezt a borotvát).
Nem vitatkozni akarok veled, egyetértek azzal amit írsz, csak azt próbáltam kifejteni, hogy én egy elektromos borotvánál a gyakorlati használtaban miért nem tartom fontos szempontnak az akku típusát.
[ Szerkesztve ]
-
Talala
senior tag
Üdv az Uraknak!
Kis útmutatást kérnék a tapasztaltabbaktól borotva választás ügyben. Eddig használtam egy braun350-es készüléket. Nem nagyon vált be. Erős az arcszőröm és érzékeny a bőröm. Húzta a szőrt, kipattogtam tőle, olykor még "vérzett" is az arcom a szőrszálaknál (nem vágtam meg). Úgy gondoltam adok még egy esélyt a dolognak.
Kinéztem pár típust.
Philips S5530/06
PHILIPS S5073/62
PHILIPS S7311/66 (többe kerül mint amennyit szánnék rá, de ha megkímél az eddigi kellemetlenségektől...)
Braun Series 5 5050Mint ahogy látszik, hajlok a Philips körkéses típusok felé. Nem tudom, hogy az előző után bepróbálkozzak e még egy rezgőkéses típussal, de körkéseset még soha nem használtam. ~ 40K-t szánnék rá
[ Szerkesztve ]
-
Jenne
őstag
válasz Kutykurutty7 #9938 üzenetére
Szia!
"...az elektromos borotváknál (a legalsó kategóriát kivéve) a töltési időt is 1 óra körül szokták belőni a gyártók és a használati idő is egy töltéssel kb. 45-60 perc szokott lenni az akkutípustól függetlenül..."
Van olyan beretva, ami ennél bőven többet tud akku időt tekintve, de egyébként is. Nem lett a legélesebb kép, de a lényeg az látszik és leolvasható.
[kép]A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
törölt tag
Ilyen esetekre mondják a belépő 3-as és más olcsóbb modellek az próba-szerencse kérdése, nem igazán ajánlható mindenkinek. Látatlanban ezért szoktuk középkategóriától ajánlani. (5-ös szériák mindkét nagy gyártónál) Amilyeneket linkeltél mindnek jobban kell vágnia a hármasodnál. Ha a Philips szimpatikus próbáld azt, viszont Braun 5-ös szériára és felfele a többi felsőkategóriásokra most január 31-ig van 100 napos visszavásárlási akció ha mégse válna be.
-
Kutykurutty7
aktív tag
Szia!
Igazad van, van ilyen. Ez egy Philips Sensotouch 3D borotva, nem sikerült pontosan behatárolnom a típusát, de ha jól látom akkor ez a típus a magyar árak alapján már inkább 100 ezer Ft feletti kategóriába tartozik, tehát erősen felsőkategóriás. Nyilván a felsőkategóriában gyakrabban előfordul, hogy valamilyen paraméter kimelkedik a mezőnyből, valamivel meg kell indokolni a kiemelkedő árat. Tehát itt már lehet olyan ami az átlagtól nagyobb akkut kapott és akár 100 perc körül is el tud berregni egy töltéssel.
Pontosabb lett volna talán, ha azt írom, hogy az elektromos borotvák túlnyomó része kb. 45-60 perces üzemidőt tud egy feltöltéssel... de a mondanivalóm lényegén ez nem változtat.
-
Jenne
őstag
válasz Kutykurutty7 #9942 üzenetére
Szia!
RQ1280/16 a típusa. Nekem már a legújabb RQ12+ (RQ12/70-es) fej van rajta, a linkelt képen még a régebbi "csak" RQ12-es fejjel látható. Ezen a régebbi fejen ezen kihajtható egyenként a három kés. Az újabb az jobb, picit tovább fejlesztett szita mintázat és kések és egyszerűbb is tisztítása a késeknek/szitáknak. Mondjuk kemény 21 K az áruk.
[link][ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A Philips honlap helyett inkább azt linkeld, ahol vennéd, mert esetleg abban esetleg könnyebb segíteni az árakban, ha valaki tud akciót, vagy előnyösebb beszerzést egy típusra.
A 33k körüli ár nagyon jó lenne egy Braun Series 5-re, főleg hogy tisztító állomással együtt van.
Most találtam egy Braun 7-est, és csak 36k!, ha van még(utolsó darab). Talán nem átverés, és új bontatlan készülék. -
törölt tag
A 7-es linkje lemaradt: Braun 7-720 borotva, és a többi. De van ott Remington HyperFlex Golfer XR1340G és villámáras Philips is, itt egy S7720-as, féláron 35k-ért.
[ Szerkesztve ]
-
HartgeH3-2.8
addikt
-
andrasferenc
tag
A Braun Series 7-es borotvához rendszeresen használom a vásárláskor kapott tisztítóegységet. Ajánlatos is használni, mivel a vágófej egység (szita és kés) egybe van szerelve, amelyet kefével nem lehet tisztítani. A tisztítóegységes tisztítással a készülék teljesítménye olyan lesz, mint új korábban. Persze a vágófej egységet 18 havonta ajánlatos cserélni.
A tisztítóegységhez használandó Braun CCR tisztítófolyadék tisztítja, keni, fertőtleníti, illatosítja a vágófejet.
Én akkor szoktam elindítani a tisztítást, amikor a tisztítóegységen minimum a legszennyezettebb kijelzés megjelenik, maximum hetente. A tisztítási ciklus (kb. 15 perc) után, valamint az azt követő szárítási folyamat után, elindul a töltési folyamat, amelynek az ideje az akkumulátor lemerültségétől függ.
Heti tisztítással kb. 12-14 tisztítás vagyis kb. 2 hónap időtartamra elegendő a tisztítópatron. A felhasználhatósági idő függ a külső hőmérséklettől, mivel a tisztítópatron magas alkoholtartammal rendelkezik. A patronon van két, egy kisebb és egy nagyobb nyílás. Melegebb időben jobban párolog belőle az alkohol. A hosszabb patronfelhasználhatósági idő növelése érdekében célszerű a tisztítási ciklus végén, ami kb. 15 perc, kikapcsolnia a tisztítóegységet még az előtt, mielőtt a szárítási folyamat elindul. Ez kézzel is észlelhető, amikor is el kezd melegedni a tisztítóegység burkolata. Célszerű kivenni a borotvát is, hogy a fej lehüljön egy 30-40 perc időtartamra, amikor is lehül a tisztítóegység, valamint az esetlegesen felmelegedett borotvafej. Ennyi idő alatt a borotvafejből elpárolog az alkohol. Kézzel is érezhető az olajozás, kenés hatása, ami a borotva üzemi működését, teljesítményét javítja.
Sokan különböző trükkökkel próbálják a tisztítófolyadék felhasználhatóságának darabszámát meghosszabbítani, de ezt nem javasolom, mivel 12-14 tisztítás után telítődik a folyadék a borotvából kimosott szennyeződéssel. Amikor teljesen "lemerül/kimerül" a folyadék, olyankor az eredeti mennyiség fele marad csak meg.
Azért célszerű csak is a tisztítás és töltés folyamata alatt a tisztítóegységben tartani a borotvát, mert a borotva burkolatán levő fényes lakkréteg pár hónap múlva elkezd lepattogzódni. Vélhetően a tisztítófolyadék reakcióba lép a burkolat festésével. Sőt hosszabb idő után a vágófejlet tartalmazó fejrészel, amelyen a nálam ezüst színű bevonat szintén kezd lepattogzódni. (Egy burkolat csere kb. 8 ezer, a burkolat és motor csere (ez tartalmazza a vágófejet is) kb. 22 ezer Ft.)
(A szerviz a Braun hozzájárulásával a garancia idő lejáratát követőn (2 év) ingyen lecseréli a burkolatot.)
A burkolat csere megelőzésére ezt javasolta a szerviz, mivel általában két évente vittem a burkolatcserére a borotvámat.
(Korábban két töltés között a tisztítóegységben tartottam a borotvát felszültségmentes állapotban.)
A napi használat esetén, amely maximum 3 perc, az akkumulátor még nem merült le 75 %-ig. A 100 %-os jelzés villog. Még az eredeti akkumulátor van benne. A borotva kb. 7 éves. Az akkumulátora elég jól bírja. Csak a töltés ideje alatt van feszültség alatt. A rendszeres burkolat cserével kinézetre, mintha új lenne.
Rendszeres vágófej cserével működése kiváló.
Javasolt egy elektromos borotvához való pre shave használata, amelyről lehet véleményeket olvasni ebben a fórumban.[ Szerkesztve ]
-
atua
aktív tag
válasz andrasferenc #9947 üzenetére
Köszönjük ezt a cseppet sem marketingszagú hozzászólást! Remélem, azért egy ingyen borotvát kaptál érte...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake