-
PROHARDVER!
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
K Norbi
addikt
-
Doki16
addikt
válasz yodamester10 #192906 üzenetére
Pedig mint két tojás
A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.
-
DrDobos
őstag
Hali!
Van egy B5os Passatom, nemreg vettem. Hol tudom ellenorizni, hogy mikor volt a legutolsó olajcsere? Van erre mód? Köszi!
Samsung Galaxy A55 5G
-
Doki16
addikt
válasz DrDobos #192909 üzenetére
Most vettél autót, alapból cseréld le az olajat. Annyira semmi tétel, főleg így, hogy nem lehet megmondani biztosra mikor volt benne cserélve. fedélzetin bármit be lehet állítani, ha meg nincs róla számla, de ha van akkor sem biztos semmi.
Amúgy van rá mód, be kell küldeni az olajat a MOL laborba
[ Szerkesztve ]
A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.
-
K Norbi
addikt
-
Motion_Blur
félisten
Ápolgattam picit a motorteret:
(az akku teteje nem lett porszívózva + egy félig eltávolított cimke rontja az összképet )
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
DrDobos
őstag
válasz macilaci78 #192913 üzenetére
Koszi a valaszokat! :)
Tovabba valtoolaj-csererol mik a velemenyek? Annyi felet olvasni, szerintem haromnegyede tevhit...Samsung Galaxy A55 5G
-
Habba001
csendes tag
Sziasztok! Nemrég vettem egy új Golf 8 Variantot 1.5 TSI motorral, 2021-es gyártás. Van vele egy visszatérő problémám és a márkaszervizben (Siófok) nem tudnak választ adni a problémára. Közúton, jellemzően az élesebb kanyarokban a pedálok irányából rezgés, recsegés hallatszik 2-3 másodpercre, a gázpedálon pedig enyhe remegés érződik. (Autópályán és városban nem jön elő.) A hajtásban eközben nem érződik más, pl. hogy elmenne az autó ereje. A szerviz csak annyit hajtogat, hogy a gázpedállal nem lehet gond, mert az elektromos. Egyébként azt nem is állítom, hogy azzal lenne a gond... Nem találnak ilyen jelenséget az ismert hibák listájában és széttárják a kezüket.
Valaki tapasztalt már ilyet? Van ötletetek? Esetleg, hogy kihez forduljak?
Köszönöm előre is a segítséget! -
-
veterán
válasz focvis #192859 üzenetére
Megjártam reggel a VW Bázist a Miskolci utcában, 6000-ért adtak ilyen csövet, de már nem mertem egyedül hozzányúlni, mégis a fék.
Bejött a szerelő unokaöcsém, pikk-pakk berakta és tökéletes lett.
Mondjuk az enyém szebb, fényesebb volt, mint a bontott.
https://tinyurl.com/rasoapro
-
-
-
válasz molnarpeter #192933 üzenetére
Olybá tűnik, de ott sem voltak túl ... magabiztosak.
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
DaaVee5
csendes tag
Sziasztok!
Mint első autó tulajdonos szeretnék tanácsot kérni motorjavítás ügyben nálam tapasztaltabb emberektől. Adott egy 2011-es Golf 6 1.6 crtdi (CAYB) 200 ezer kilométerrel, amivel sajnos tegnap nem tudtam hazaérni mivel az autópályán egyszer csak kifogyott belőle az erő, és félrekellet állnom. Mivel nem volt tapasztalatom ebben, így hívtam egy autómentőt, aki hazavitte az autót. A műszerfalon motorhiba világít, és egy narancssárga "spirál" villog, amiről a neten ennyit találtam: "Izzógyertya/izzítás visszajelzés. Ha folyamatosan világít, az izzítás folyamatban van, ha villog, hiba lépett fel a rendszerben."
Eltudtam gurulni vele ma egy a legközelebbi számomra ismeretlen szervizbe, ahol a hibakódot kiolvasták, és azt mondták, hogy az egyik befecskendező rövidzárlatos lett, és cserélni kellene, tehát az egyik henger nem megy, emellett pedig az EGR szelepet kiírják, mert arra is ír egy hibát. Én egyből megijedtem, és mivel nem tudtak normális árajánlatot adni, így inkább ott hagytam őket.
Esetleg ezzel kapcsolatban tudnátok segítséges nyújtani, hogy hova lenne érdemes vinnem? Budapesten (III. kerület környéke előnyben) kellene egy olyan megbízható szerviz, ahova nyugodtan vihetném be. Az Óbudai VW márkaszervizbe kértem már időpontot, viszont attól félek, hogy az egész sort szeretnék majd cserélni, ami nagyon zsebbe nyúlós lenne. -
Bdanyy
addikt
válasz DaaVee5 #192935 üzenetére
Hirtelen azt hittem, hogy ezt én írtam Pont ugyanez történt velem nyár elején. Azóta nekem nem jött elő (Skoda Schillernél volt az autó)
http://href.hu/x/frwq http://www.n95.hu Nokia N95-ös és egyéb S60 telefonos információs oldal http://febazo.hq.hu/ I8910 HD : http://href.hu/x/f1zt
-
venom8888
őstag
Ha Pl meg csipelem a 110 lovas TDI Jettat hany loerot kapok hozza, illetve nyomatekot, menyivel novekedne az amugy kb 5 literes figyasztas, es menyivel rovidulne az elettartamja az autonak, menyire karositana, terhelne meg ez a plusz ero elvetel?
-
iceQ!
addikt
válasz venom8888 #192939 üzenetére
Nekem ugyan ez a kérdés a 105 lovas B6 Passatnál. 140 lóra húznám fel. Hátha kapunk érdemi választ.
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
petir
senior tag
Sziasztok,
Keresőt használva találtam beszélgetést VCDS-ről és aliexpress komborol aki esetleg tudna nekem segíteni kérem írjon rám privátba.
Köszönöm
-
zsolt19900
őstag
válasz zsolt19900 #192571 üzenetére
erre a pulzáló dologra senkinek nincs semmi tippje? annyit venni még észre ill. a motortól kihallani, hogy a járása is egy nagyon picit olyan egyenetlen kezd lenni és tényleg random jön elő ez a kis háttérvilágítás pulzálás.... a fejegység voltmérőjén annyit látok, hogy 13,9-14,7ig akár felmegy a töltés, amikor nem csinálja akkor 14,1-14,3ra beáll a dolog.
Akkuról menő "fő" testkábelt megtakarítottam ill a sarukat is. Nézzem meg még a fesszabályzót, próbáljak rá egy cserére? Sajnos már nem csak a műszerfalon, hanem este a fényszórónál kívül is lehet látni ezt a bizonyos pulzálást amit a Volt ingadozás okoz.
Generátor kb. egy fél éve lett felújítva és cserélték a fesszabiban a szénkeféket (talán így hívják itt is őket).... gondolom azért nem cseréltek komlpett fesszabit, mert még a gyári lehet benne és gondolták jó lesz az, mondjuk eddig tényleg nem volt vele semmi baj.Ugye van "nagyzene" az autóba normálisan bekábelezve, de pl. amint azt lekapcsolom akkor sem szűnik meg a hibajelenség, szóval azt kizárnám.
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
Qru
MODERÁTOR
válasz venom8888 #192939 üzenetére
Ez annyira sok tenyezos, hogy pontos valasz nem lesz. Ha esszel van irva, akkor egy 170-180 lovat elvisel lazan a 2.0 tdi motor tarosan is (nyomatekban 380-400-ig oke vagy dsg-vel is). Nyilvan a lovak zabbal mennek, tehat annyival eszik tobbet amennyivel tobbet hasznalod az erotobbletet (ha nem nyomod a nagyobb nyomatek miatt meg kevesebb is lehet a fogyi reszterhelesen).
#nincsbennetarcsi
-
grizlisandor
veterán
Kérek egy ajánlatot a helyi vw márkaszerviztől ablaktörlő lapátra, meg olajszűrőre, kíváncsi leszek.
Nem dobtam ki a kocsihoz kapott lapátokat, nem is tudom miért.
Bosch ablaktörlőlapát katalógusból kikerestem mi kell nekem.
Gyári beszállítós Bosch-t találtam egész jó áron, ha sokkal drágább a gyári, akkor marad a Bosch, úgy is kell venni motorolajat is. -
bul07
nagyúr
[link]
2024 nyarától forgalomba helyezés esetén kötelező lesz a sebesség túllépés figyelmeztető rendszerHa jól nézem ezek lesznek kötelezők, tehát nem felárért kérhetők hanem minden 24 nyarától forgalomba helyezett kocsiba kötelező
(1) A gépjárműveket fel kell szerelni a következő fejlett járműrendszerekkel:
intelligens sebességszabályozó;
indításgátló alkoholszonda előkészítése;
a járművezető fáradékonyságát és figyelmét érzékelő figyelmeztető rendszer;
a járművezető figyelmetlenségét érzékelő fejlett figyelmeztető rendszer;
vészfékjelzés;
tolatóradar; és
eseményadat-rögzítő.Szerintem nem is árt kötelezővé tenni mert a gyártók maguktól nem tennének meg ilyeneket, csak rendeld felárért
Persze beépítik majd az árba valamennyire de akkor is[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest