- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
- Gamepad
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
-
PROHARDVER!
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
grizlisandor
veterán
válasz venom8888 #192951 üzenetére
Nézz inkább egy gyárilag erősebb motorral szerelt az autót, ha szeretsz dinamikusabban közlekedni.
Egy kis optimalizálást mind elbírnak ezek a CRTDI motorok, nagyobbat lehet nem vállalnék be.
Autokorbeléknél a 110 LE ->170 LE nettó 110k-125kAz autóm szerelőjének is hasonló korú CRTDI Passat-ja van, gyárilag 140 LE, megvétel után kapott valami 170 LE körüli chip-et, pár héttel később hengerfejes lett, mennyi köze volt hozzá a chip-nek ki tudja.
De jók ezek a CR motorok, mert egyértelműek és könnyen szerelhetőek elmondása alapján. -
veterán
válasz grizlisandor #192953 üzenetére
Az oké, de a 110 ló az egy szándékosan visszafolytott motor mert valamelyik piacon megkövetelték. Valószínűleg csavarra megegyezik a 150 lovassal, így az a teljesítmény nagyon lazán megvan, problémát nem okozhat. A 170 talán már egy fizikailag is más motor.
https://tinyurl.com/rasoapro
-
Faby
senior tag
Sziasztok!
Két kérdés:
1. Adott egy 2013-as Toledo IV, 1,6 CRTDI, CAYV motorkóddal.
Nem működik benne a klíma/fűtés hófokszabályzója (szerencsére 22 fokon ragadt, télen-nyáron ez megfelelő ). Sikerült vennem egy bontottat (illetve remélem, sikerült, holnap kapom meg a csomagot), a cseréhez kellene egy kis segítség. Mivel nem találtam semmilyen releváns videót róla (sem a Skoda Rapidhoz), ezért fordulnék hozzátok.
Tippemre a vezérlő körüli keretet kellene lepattintani, érzek is élt alul (nyilak), ahol talán meg lehetne indítani, de nem vagyok benne biztos.Tudna valaki segíteni?
Illetve a csere után kell-e valamit tanítani, állítani, vagy csak pug&play?2. VCDS-hez egy kérdés. Az itthon, akár a jófogáson elérhető eszközök mennyire alkalmasak otthoni használatra?
Van itthon a fentebb említett Toledo, meg egy fészlift előtti Octavia II, 2008. 1,6 MPI, BSE motorkód.
Ezekhez néha jól jönne egy itthoni diag, illetve pár apróság állítása. Megvehetők-e ezek, vagy felejtősek?A korábban linkelt FB csoport nem játszik, nem használok semmilyen közösségi médiát.
[ Szerkesztve ]
A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
venom8888
őstag
Hat ha veletlen a Jettara jut a valasztas, inkab hagyom ugy 110 loval, egyik kollega irta itt,hogy eleg lenduletes es jol megy azzal a nyomatekkal is. Es tesztekben is olvastam. Az egyeduli visszatarto ero a K val szemben a szegenyes belter, kialakitas,muszerfal, radio stb
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
Csaladban van egy 110 lovas pdtdi cordoba, nagyjabol 150 kore felhuzva, igy vettuk elozo tulajtol. Egyedul a kuplung oregszik gyorsabban es kellett csereltetni egyszer, de mar kb. 10 eve igy van nalunk a kocsi es semmi mas baja sem volt.
[ Szerkesztve ]
-
csiga8
senior tag
válasz petir #192942 üzenetére
Igaz még régebben, de nekem már fogtak meg VCDS-t, azt a tizenezer Ft-ot buktam.
( Hiába írtam, kértem, hogy ne tegyen bele CD-t az eladó, csak bele tette..., másrészt nem mindegy melyik országba kéred)Az eljárás megúszható volt, hogy lemondtam az eszközről és azt megsemmisítték.
Kicsival drágábban ország határon belül is elérhető volt, onnan még nem volt bukta, ugyanúgy működnek. Ők ismerik a mikéntjét, hogy hozható be az országba.... -
grizlisandor
veterán
válasz rasotamas #192954 üzenetére
Sajnos nem ismerem csavarig az összes motort, de még a VAG csoport motorjait se, próbáltam általánosságban, ismerősi tapasztalatokat átadni.
(#192957) venom8888:
Azt kell venni, amelyik tetszik, meg aminek gazdája volt. Szerintem is szebb a Astra beltere, de én az évjárat VW belterét is szeretem, valahogy praktikusabbnak tűnik, hogy az Astra-'é.(#192958) Reggie0:
Ismeretségi körömben az összes PDTDI-n van valami okosság.
Legendás PDTDI ≠ CRTDI.
CRTDI motoros autóknál 1/1 Chip-es, topikban is, ha jól emlékszem bitpork előző autója kapott chip-et. -
6030D
Ármester
válasz bul07 #192950 üzenetére
Na most vagy az lesz, hogy magyar piacra szánt autó 130-nál csipog, vagy minden autóban széria lesz a gps-es navi táblafelismerő kamerákkal. Gondolom az első.
Illetve nem hiszem, hogy azok az emberek, akik öv nélkül mennek, azok végig hallgatják a bimbammot, hanem kikapcsolták. Pedig az is figyelmeztet....Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
venom8888
őstag
válasz grizlisandor #192960 üzenetére
Te akkor melyiket venned 4 millio alatt a Jettat 110 loval, vagy az Astra K-t (melyik motorral?)
-
K Norbi
addikt
-
veterán
válasz venom8888 #192962 üzenetére
Én 100% hogy a Jettát. Mondjuk én az Opelokat nagyon nem csípem, még franciát vagy olaszt is szivesebben vennék, de ha a másikban ott a legjobb dízelmotor a VW 2.0 CR TDI személyében, ami egy iszonyat masszív konstrukció, 110 lóerővel sehogy nem keletkezhetett benne semmi kár vagy kopás a múltban és 150-re nyugodtan felhúzhatod, de ha így hagyod 1 milliót elmegy, nem tudom mi a kérdés.
Óriási szerencse, hogy talán egyedüliként a Jettába beletették azt a motort 110 lóval, minden másban 2 liter csak 140-150 lótól van és 110 lóra 1.6-ost használnak. Így évekig kímélve volt neked, be lett járatva, megveszed és így hagyod az örökkévalóságnak vagy felhúzod 150-re és használod normálisan. Elég a 110 is, persze 150 kényelmesebb de nem egy sárnehéz autó.https://tinyurl.com/rasoapro
-
-
raziel01
veterán
Sziasztok,
5 hónapja beszerelt zsu+u-tól rendelt TRW kormány gömbfej mitől nézhet ki így?
Hibajelenség még nincs, de ahogy látom nagyon a határon van, hogy elszakadjon a gumi.
Szerelő cseszhette el vagy anyaghibás lehet? Ez a vezetőoldal, másik oldalon nem vettem le a kereket csak alá néztem és ott is hasonló a helyzet csak talán nem ennyire durva.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz 6030D #192961 üzenetére
Erre lesz az a válasz, hogy nem lehet kikapcsolni. Oké, az első hónapokban nem lehet. Aztán meg lészen oldva ez is.
Ahogy a Volvo is azt mondta, nem lehet kikapcsolni a 180-as sebességkorlátozást az új modelleken, aztán egy ügyes német gyerek megoldotta.
Meg ahogy mi is azt mondtuk, hogy nem lehet ráokosítani a MIB2-re az Android Autót, csak márkaszervizben komoly pénzért. Aztán az enyémen mégis fut (35 e ellenében).
Szóval én egy percig sem aggódom.[ Szerkesztve ]
-
K Norbi
addikt
válasz grizlisandor #192965 üzenetére
Durván elszálltak az árak.
-
venom8888
őstag
válasz grizlisandor #192965 üzenetére
Igazabol ezek a kiteteleim: 4M alatt, 2015 felett, 120k km alatt, es megbizhato, dinamikus auto, lehet benzin, vagy diesel is .Es ne oregemberes legyen, azert ott meg nem tartok
[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
válasz raziel01 #192966 üzenetére
Ilyen az anyagminősége
Ha szétnyílik akkor lehet tervezni a következő cserét(#192969) Qru
De gondolom nem alapáras kocsiban
Kötelező dolgokban pont az a jó hogy nem tudják nem bele tenni
Mondjuk az már más kérdés hogy majd használt kocsi korában 10kor után mennyire lesz gazdasági totálkár egy nyúl elütése és a elején lévő érzékelők összetöréseAmúgy a "vészfékjelzés" alatt remélem az utolérés gátlót értik amikkor magától fékez az autó
Nyáron vezettem pár száz kilométert Superb-t abban is volt minden(1-2éves autó), autópályán teszteltem is hogy kamiont utolérve mennyire drasztikusan fékez magától
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
raziel01
veterán
válasz molnarpeter #192970 üzenetére
Igen az illesztesnel nyilt szét en is ugy nézem.
Na mindegy.
Veszek lemfördert azzal nem lehet mellé lőni. -
Asbee
veterán
-
venom8888
őstag
válasz Asbee #192979 üzenetére
Jaja idosebb autoknal jellemzobb, pl ha vennek egy 100k km es autot 5 eveset, az valoszinu hogy nem varosban lett belerakva, hanem palyan. De egy 10+ eves autoban ha van 200k km azt nem tudhatod hol raktak bele, akar varosban is bele lehetett tenni. De 100k az tul sok varoshoz, szerintem anyi ido alatt.
-
venom8888
őstag
válasz yodamester10 #192983 üzenetére
Arra nincs penz a legtobb Magyarnak :)
-
bul07
nagyúr
Nem a vészvillogóra gondoltál hogy azt villogtatja, de az nem benne van már nagyon régen minden kocsiban
Bár ki tudja hogy mindben benne van e márIgen a biztos, na meg a az olyan tempómat ami távolság tartó
De lényeg hogy minél több dolgot tegyenek kötelezővé
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
szika87
aktív tag
Sziasztok!
Valamiért a hűtőfolyadékom folyamatosan eltűnik kb a tartály minimum szintjéig, de ott megáll és onnan már nem megy lejjebb.
Igazából már egy ideje megvan ez a dolog de nem foglalkoztam vele mert a kocsi nem jelezte hogy kevés a folyadék, ahogy írtam a minimum felett picivel megmarad.
De ha után töltöm maximumig, néhány nap/hét és újra azon a szinten van. A hűtővíz nem olajos, nem bugyborékol ha felnyitom a tetőt, az alapjárat jó, erő is van, nem füstöl stb... tehát azt kizárnám hogy hengerfejes. De akkor hol megy el, és miért áll meg egy bizonyos szinten ahonnan tovább már nem csökken a szint?
Köszönöm
Audi A6 4f 2.0 TDI BLBWe are here for a good time, not a long time.
-
zsolt19900
őstag
válasz zsolt19900 #192943 üzenetére
megoldódtam' fesszabi volt a ludas
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
rostiron
őstag
Sziasztok.
VW féltengely csukló -ból az SKF milyen minőséget képvisel ? Vállalható ?
Egy 2001-es polo az alany.Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,
-
D4ni
őstag
Sziasztok!
Egy 2006-os Touareg 3.0TDi (BKS) elégedett tulaja vagyok. Az lenne a kérdésem, hogy létezik, hogy ugyan azt az automata váltót pakolták a V10 és V6-os Touaregekbe? Nem igazán találtam róla releváns információt. Egy ideje Stage 1-en használom, egyébként megelégedéssel, de eljátszadoztam a gondolattal, hogy mi lenne ha...?"Fujigama? Nem ismerem ezt a márkát. - Csak kívül Fujigama, belül Sony "
-
zsolt19900
őstag
válasz rostiron #192995 üzenetére
GSP, Ruville, Meyle HD is teljesen jó ill. az SKF is
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
Reggie0
félisten
Nalam a veszvillogot dobja ki, de tudtommal VCDS-bol allithato, igy attol is fugg, hogy melyik orszagban allitottak forgalomba. Mondjuk en idegbajt kapok tole, mert allandoan beindul amikor szamomra normalisan lassitok. (Foleg akkor ciki, amikor szembol sebesseget mernek es satuzol, ugy latjak is.)
[ Szerkesztve ]
-
rostiron
őstag
válasz zsolt19900 #192997 üzenetére
Régebben valaki írta hogy a Löbro, Spidan a tuti, a többi nem jó. Hamar kéne, és a bárdiba helyben nem nagy a választék.
Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,
-
zsolt19900
őstag
válasz rostiron #192999 üzenetére
hosszú évekig szinte a legolcsóbb GSP teljesen jól szerepelt a Passat alatt, ha van vehető az is nyugodtan szerintem
Gyorsan ránéztem (igaz motorfajtát hasraütésszerűen írtam), de ha betaláltam akkor FAG is van ha jól látom hozzá, az is teljesen jó márka
Ahogy látom (kedvesség nélkül) több mint 2x annyi pl. az SKF ill. a GSP közt a különbség, én azt mondom, nem muszáj megvenni az SKF-et feltételen[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- BestBuy topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Parfüm topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Külpolitika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest