- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
<>jana<>
senior tag
válasz Peter789 #1198 üzenetére
nem izlés kérdése nemrég belebújtam az auto hifibe mert szeretnék én is a kocsiba rakatni. a lényege hogy hátulról csak mély hangok jöjjenek mert a magas és közép az első hangszóróktól le lesznek maradva mivel messzebb van tőled .középen találkozik az első hangszóró hangjával és ebből származik a torzítás.ezért ajánlják hogy hátulról csak a mélyek szóljanak olcsóbb rendszereknél.
-
Peter789
senior tag
válasz <>jana<> #1201 üzenetére
a hang az egészen pontosan ''hangsebességgel'' terjed... ;) se többel, se kevesebbel... csak a mély jobban terjed, nem fogja le úgy egy elé eső tárgy, verődik mindenfelé az utastérben. ha meg a magas elé kerül bármi kis tárgy vagy takarás azt már nagyon meg lehet hallani.
torzítást az okoz, ha xar a jelforrás, erősítő, a kábelezés, a hangváltó, hangszóró, vagy a beállítások (rosszul belőtt aktív váltó, fejegység)...
valóban sok ''autóhifibuzi'' az előre egy komponens szettre esküszik, de nekem nagyon hiányzik az hogy rendesen kitöltse körülöttem a teret, ezért egy 8 centiset rakok majd hátra is...
az átlagos komponens szettekben található kis tweeterek elég korlátozott tudásúak. jó esetben 3-4KHz-ig, de inkább csak 5KHz-ig tudnak lemenni torzítás nélkül. ezt viszont a 16 centisnek már kicsit sok kiüvölteni tisztán. ezért jó pl a Visaton FRS 8 M hangszórója, mert az 150-20000Hz-ig lefed. én 250-ig engedem HPF filterrel őket, így nagyon tisztán és szép hangosan szólnak (8 ohm, de magas érzékenység, ezért szól mint állat). csak persze nehezebb egy ekkora hangszórót elhelyezni - még nekem is meg kell oldani a dobozolását, de free-air módban is jót szólnak...----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- AquAgorA ...Pál apostol nyomában: http://fleettracker.eu/index.php/component/aquagora
-
Lui76
őstag
Én pl azt tartom feleslegesnek mikor ''zárt'' csomagtartóba mélyládát tesznek.
Hogy tudna az egy hangkép tökéletes része lenni ?www.kezmuveskeramia.hu
-
radirpetya
tag
Hali veridodri!
Szeretnék a kocsimba (2006-s Octavia 1.9TDI DSG) egy gyári toatóradart.
Tudja valaki, hogy mennyibe kerül és lehet-e beszereltetni utólag?
Köszi!
Radirpetyahófehér félfamentes A4-s rajzlapomat hasonló típusú Audira cserélném
-
Nakata
tag
Rájöttem,hogy mennyire hülye voltam a kocsit 2006,12,22 vettem át asszem nap nem pontos és ha vártam volna jó pár napot akkor 1 évvel több a gari Nah mindegy,de eggyre jobban kezdem szeretni a vasat.Jó érzés mikor odalépsz neki és nem az van, hogy szép lassan megindul.Hát végülis 200-al lehet menni vele egyenes úton is majd kipróbálom ezt lejtőn, hogy akkor mennyit megy.
-=Old-Boy'S=-FoREveR
-
Peter789
senior tag
tud az jó és rossz is lenni... ezért mondják mindig a profik hogy úgy nem szabad mélyládát venni, hogy bemész a mm-ba és veszel egy nejonosat, hanem olyan helyre kell menni ahol meg tudsz hallgatni élőben 10 félét és kiválaszthatod hogy melyik illik a kocsid adottságaihoz...
az persze nehéz tészta ha olyan sedan a kocsi és ahol el van választva a csomagtartó az utastértől (cirka légmentesen), de mindent meg lehet oldani, csak persze nagyobb teljesítménnyel, jobb minőségű anyagokkal... az o1 ilyen szempontból szerencsés, mert bár kívülről szép sedan, de akkusztikailag inkább egy kombira hajaz...----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- AquAgorA ...Pál apostol nyomában: http://fleettracker.eu/index.php/component/aquagora
-
Peter789
senior tag
válasz radirpetya #1205 üzenetére
én utólag raktam bele. kemény 9e pénz volt a 4 szenzoros, távolságkijelzős szett valamelyik nagyáruházban. 1-2 óra volt beszerelni, és szépen teszi a dolgát. én a festetlen fekete díszlécbe fúrtam bele, de ha festetni kell az se nagy feladat, el kell vinni egy fényezőhöz és fillérekért lefújja színre...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- AquAgorA ...Pál apostol nyomában: http://fleettracker.eu/index.php/component/aquagora
-
misimagaki
aktív tag
válasz radirpetya #1205 üzenetére
A miénkbe a szalonban szerelték bele 32 eFT volt, no egérmozi, csak csipog.
Itt: [link] 41 eFt-ért szerelik, és színre is fujják.
A mi esetünkbe is a gumicsíkba fúrták, a Suberben is úgy van. Igaz ott egér mozi is van. 100 feletti összegért lehet is.
De ha barkácsolós vagy, akkor kövesd Peter789 eljárását. Lényegesen olcsóbb bármelyik megoldásnál.Murphy mondja: "Ha nem megy erőltesd, ha eltörik, akkor úgy is ki kellett volna cserélni."
-
misimagaki
aktív tag
Jana!
Lecseréltem a téligumikat. Lényegesn halkabb lett a gép.Murphy mondja: "Ha nem megy erőltesd, ha eltörik, akkor úgy is ki kellett volna cserélni."
-
hoember 2
aktív tag
ime egy kép a kicsi kocsinkról
[link]
még csak 2 hete van meg, de a suzuki után egy álom
[Szerkesztve] -
hoember 2
aktív tag
válasz misimagaki #1212 üzenetére
-
Peter789
senior tag
válasz misimagaki #1209 üzenetére
csak csipogós 2 szenzorost már 6e-ért is láttam. az enyém már LED számmal írja a legkisebb távolságot, meg 4 ledsorral jelzi szenzoronként a kb távolságot, plusz persze csipog, így már nagyon jól használható... a berakása nem nagy művészet: adnak hozzá egy maró lyukfúrót, így csak ki kell mérni a helyét, megfúrni a díszlécet meg mögötte a lökös műanyagját, majd egy merev drót segítségével behúzni a kábeleket a helyükre. a csomagtartó alján egy gumi sapin be lehet vinni a vezetékeket, és a központi doboz elfér a pótkerék körül valahol. a tápot a tolatólámpától kell levezetni, így magától bekapcsol. a kijelzőt előre vezettem a szélvédő jobb alsó sarkábába...
majdnem elcsaptam egy biciklis kisgyereket amikor kitolattam a kertkapun, utána szereltem be gyorsan... sajna hátrafelé nulla a kilátás...----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- AquAgorA ...Pál apostol nyomában: http://fleettracker.eu/index.php/component/aquagora
-
Peter789
senior tag
válasz hoember 2 #1211 üzenetére
én is suzukiból ültem át, ismerem az érzést... jééé, kisújjal lehet tekerni a kormányt... jééé, lefejeltem a kormányt úgy harap a fék... jééé, ebben nincsen halálfélelmem 170 felett... etc...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- AquAgorA ...Pál apostol nyomában: http://fleettracker.eu/index.php/component/aquagora
-
<>jana<>
senior tag
válasz misimagaki #1210 üzenetére
a héten én is lecseréltetem,csak nem lessz már hó
-
tomej
aktív tag
válasz Peter789 #1215 üzenetére
Az hagyján, de mi 1.6 glxi octi után béreltünk egy suzuki sedan-t (kocsi híján avval mentünk nyaralni) és a feleségem alig tudtam meggyőzni, hogy a futómű nem ment tönkre, hanem ilyen! Azután Siófokon bezártam a videókamerát a keszyűtartóba a tecsó parkolóban, de kinyitni már nem bírtam, mert besz@rt a zár. Nem tudtam kifeszíteni, így vissza kellett mennem venni egy fanyelű csavarhúzót...
-
misimagaki
aktív tag
válasz <>jana<> #1216 üzenetére
Én már két hete gondolkoztam rajta. Aztán meggyőztem magam, hogy maradjon. Ezen a télen összesen 4 ekm-t tekertünk bele a téligumikba. Plusz 500 km belefér. Öt év mulva nagy valószinűséggel kidobom majd a gumikat, mert elöregszenek. Akkor meg mindegy - belefér.
De ma reggel 9,5 fok volt. Ez már sok volt a jóból. Fél óra alatt átdobáltam, és most már lyo. (Nekünk külön felnin van a téli meg a nyári.)Murphy mondja: "Ha nem megy erőltesd, ha eltörik, akkor úgy is ki kellett volna cserélni."
-
marsu
veterán
Autó nélkül is lehet élni, de minek? ....
A március 9 helyett kicsit csúszik az autó átvételének időpontja ... Most a március 14 az aktuális. Ezt már nem szeretném ha húznák, mert utána a 4 napos hétvége miatt már csak a 19. lehet a következő ....Press any key to continue ...
-
marsu
veterán
válasz misimagaki #1223 üzenetére
Akkor helyesbítek:
Semmilyen autónak nincs olyan jó illata, mint egy új autónak ...
[Szerkesztve]Press any key to continue ...
-
<>jana<>
senior tag
válasz misimagaki #1223 üzenetére
no igen..khm
ugye ti is a szilvapálinkára gondoltatok?
[Szerkesztve] -
Peter789
senior tag
-
marsu
veterán
válasz misimagaki #1229 üzenetére
Én 32 éve ...
Na jó, azért előfordult már, hogy volt pohár a kezemben, de igazán nem iszom egyáltalán. Szilveszteri koccintás, szülinap, névnap ....
Canada Dry rulez!
Press any key to continue ...
-
<>jana<>
senior tag
válasz misimagaki #1229 üzenetére
szívem szerint mást mondtam volna de inkább nem,hátha olvassák gyerekek is
-
Peter789
senior tag
válasz misimagaki #1234 üzenetére
ez már a másik véglet... egy jó rumosmeggy bármikor jöhet... vagy egy tucat...
-
hoember 2
aktív tag
válasz Peter789 #1215 üzenetére
jaja
A tiedben is 4 légzsák van? Vagy csak az 1,9 ez szériában van ennyi? Hu de láma vagyok még hozzá
nem tudja valaki hogy hol tudok szerezni hozzá dc-s autórádiót? ( Használtat ) ugyanis minden van a kocsiban csak ez nincs. Gyári kazettás motyó van benne amit szivem szerint nagyon messzire dobnék -
marsu
veterán
válasz misimagaki #1234 üzenetére
A sportszelet kb annyi rumot látott, mint a milkacsoki lila tehenet ...
-
Nakata
tag
Nah fene egye meg még miníg hallani 2-esben azt a fura remegés hangot mindha valami lemez rezegne,de zavaró szal irány szervíz.Vagy ha valakinek van tippje mi lehet ez akkor szívesen várom a tippeket.De nem a motorból jön hanem az üvegnél van a levegőfújó hossszú rácstól hallani,vagy nem tom.Teljesítménybe semmit sem érezni külömbséget szal minden okés csak mégis zavaró az a valami
-=Old-Boy'S=-FoREveR
-
<>jana<>
senior tag
én is kérdeznék.nektek az 1.4 16v motor ferdén áll a motortérben? ha szemben állok vele akkor a jobb oldala lejebb van.ráadásul eggy ujjal tudom előre hátra húzogatni a motort.bementem vele a szervízbe esztergomban és azt állította a srác hogy ez így teljesen normális
[Szerkesztve] -
-
Peter789
senior tag
válasz hoember 2 #1236 üzenetére
az enyém idején a 2 légzsák volt a széria, ennyi is van benne...
láttam hogy a hwsw-n szerváltál egy erősítőt. ha mélyládát akarsz hajtani, ahhoz nem lesz jó a gyári cucc, mert azon cirka tuti nincsen line out! erősített jelről hajtva meg sokat romlik nagyon... nemrég vettünk a budaörsi madaras bótban 18e-ért noname mp3-as cd játékost egyik ismerősömnek, amin van USB és SD/MMC slot, valamint aux be és line kimenet is...
otthonról tudok típust mondani, talán tamashi vagy ilyesmi... de tök jól néz ki, szép szolíd ezüstös dizájn, nem neon-csilivili stroboszkópos rettenet...
[Szerkesztve]----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- AquAgorA ...Pál apostol nyomában: http://fleettracker.eu/index.php/component/aquagora
-
marsu
veterán
válasz misimagaki #1246 üzenetére
Láttam az akciós újságot! Egyik kollégám már meg is vette! 19.990.- az ára, mp3-as, zöld kijelző, és ebből még akár 10% kedvezmény is van ...
Nem én keresem a CD-s rádiót, hanem hoember 2 ...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Autós topik
- Milyen videókártyát?
- PlayStation 5
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xbox tulajok OFF topicja
- Óra topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-