- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nakata
tag
Amugy tleg nagyon pofás volt az első Octavia.De nem a kombi szerűség,hanem a sedan féle .És tleg nagyon fejlett volt abban az időben a Skoda csak annyira nem bírom azakat az embereket akiknek mondom, hogy vettem egy Skodát és reakciólyan xar Cseh f**st??,és mikor mondom az árát tiszta hülyének néznek.Nah erre fel**om az agyam, már bocs a kifejezésért,de sztem dühítő, hogy ők még mindig a 120-asra gondolnak,nah mindegy.És akkor elmegyek értük.1.már a látványtól kicsit megszeppennek, hogy jajj.2,beleültetem és nyomom neki egy kicsit és mikor látja, hogy a városba pillanatok alatt 140 el megyek akkor kicsit megalázkodva bocsánatot kérnek.Már elegem van mert mindenkinek ez a felfogása a Skodáról
-=Old-Boy'S=-FoREveR
-
XaraX
addikt
válasz misimagaki #746 üzenetére
'' Ha most rendelnék autót az is 3.594.000 Ft-be kerülne - Tour, és akkor felár nélkül járna. Értem én, hogy izé...., csak úgy mégis.''
Hát nem tudom...
Én most vettem itt,[link],és nem annyiba került.
Igaz,készleten lévő autókból választhattam,de volt választék.
Viszont nem is kellett annyi sokat várni rá. -
XaraX
addikt
válasz misimagaki #748 üzenetére
Még ma volt időm alaposan átnézni,de igazán tetszik.
A motortól tartottam picit,mármint,hogy csak 1,4-es,de kellemesen csalódtam.
Mint írtam,előző autómhoz képest lényegesen gyengébb papíron,viszont gyakorlatban ez nem tűník annyira vészesnek.
Nyugodt tempóval nagyon jól használható.
A váltó még leheletnyit akadós visszakapcsolásoknál,de mint írtam,70 km van még csak benne.
Idővel gondolom,ez is megszűnik.
Belső térbe gyakorlatilag minden kezelőszerv,kapcsoló a VW-ből ismerős.
Ja,és megtaláltam a hangszórót,és természetesen műkődik is.
Csak én régi beidegződésből természetesen a 2. párat hátúl kerestem.
Megnéztem hátul is,hátha be van vezetékelve,de sajnos nincs.
Választanom kellett,hogy 8 hangszóró,vagy ködlámpa.
A lámpa lett.
Nem volt olyan,amiben mindkettő benne lett volna.
Legalábbis gyémántszűrkében.
[Szerkesztve] -
misimagaki
aktív tag
A Wolfautó honlapján nincs kint a Tour árlista, de szerintem csak a skoda.hu-n vannak kint az árak. Mindenhol máshol csak az Octavia árak vannak.
Egyébként tudom, hogy nem annyi, mert az ''elméleti'' ár. Szerintem az csak akkor teljesíthető, ha a gyárból rendelsz és nem kérsz semmit, és alapszinben szeretnéd.
Mi is raktáron lévő készletből rendeltünk. Tudom hogy megy a dolog. Így lett nekünk nyolc hangszóró, meg metálfény - persze egyiket sem bánom.
Én is láttam akkor, meg most is látom, hogy a raktáron lévő autókon min. két extra van:
Fekete oldalvédő díszléc
Hátsó ablakmosó-/ és törlőberendezés
[Szerkesztve]Murphy mondja: "Ha nem megy erőltesd, ha eltörik, akkor úgy is ki kellett volna cserélni."
-
misimagaki
aktív tag
Megtaláltam az árat. Juhé!
Igen több szalon is akciózta januártól 2.999.999 Ft-ért.
Mi elvileg 3.594.000 Ft-ért vettük, de adtunk egy eszmei értékkel bíró Samarat, amit 600 eFt-ba beszámolták, így mi is 3 MFt kaptuk.
A miénk bazaltszürke, és csak két darab volt belőle decemberben az országban, és amit a kereskedő kiválasztott abban 8 hangszóró volt. A másikat nem is kérdeztem...
December 7-én rendeltem, és 18-án vettük át. Egyébként azt látom, hogy akinek ilyen autója van, azok szinte ugyanazokat nyilatkozzák róla. Érdekes!
[Szerkesztve]Murphy mondja: "Ha nem megy erőltesd, ha eltörik, akkor úgy is ki kellett volna cserélni."
-
XaraX
addikt
válasz misimagaki #757 üzenetére
Ott az ár,''aktuális akcióink,ajánlataink'' címszó jobb oldal.
Fekete oldalvédő díszléc
Hátsó ablakmosó-/ és törlőberendezés
Ködlámpa
Metálfény
Ennyi plusz lett benne,amiért fizettem felárat.
Bocs,későn láttam,hogy már megtaláltad.
Igen,szerintem nem elfogultság beszél azokból,akik azt mondják,hogy az Octavia kategóriáját és árfekvését is figyelembe véve nagyszerű autó.
Nekem a méret nagyon nem volt mindegy(3 gyerek),és természetesen az ár sem.
Ezért lett Oktávia.
Azt hiszem,nagyon jó választás volt.
[Szerkesztve] -
Nakata
tag
De a Tour-ban hátul nincs kevés hely??Mert sokan panaszkodnak az Octavia Tourban a hátsó helyre.Ezt csak azért kérdezem, mert ugye családi autó kell neked,de mondjuk a gyerekeknek meg nem kell akkora hely,de mindenesetre az Octi II-ben már annyi hely van, hogy csak na.Ezzel az autóval csak az a baj, hogy nem veszem észre, hogy mennyivel megyek csak ha lepillantok.A Peugeottal olyan 60 al mentem de ezzel mindig azt veszem észre, 100 al megyek.Nagyon megy ez az 1.9-es is Milessz akkor, ha már nem fogom kímélni Most max olyan 140 el, de kicsit gáz mert megnyomom a pedált és 140 és úgy nyomnám neki, de ÖNKONTROLL rendszerem segít kicsit nah meg a tempomat is hosszú egyenes utakon
-=Old-Boy'S=-FoREveR
-
marsu
veterán
válasz misimagaki #751 üzenetére
Ha az autód a szervizben van és nem akarnak csereautót adni ... pl.
A mobilitás az mobilitás ... Ami jár az jár!Press any key to continue ...
-
<>jana<>
senior tag
szerintem a tourban sincsen kevés hely hátul két száz kg feletti ember és egy gyerek kényelmesen elfért nemrég.igaz én sem vagyok túl nagy csak 175cm
xarax: a váltó szerkezetet fújd be siliconnal vagy wd40 el csodákat fogsz tapasztalni,nálam teljesen megszünt az akadás.
[Szerkesztve] -
degu
senior tag
Igazad van!
Elvezkedunk a nagynevu markakon,legyen az kocsi,vagy videokari,vagy grillsuto,azutan valahol elrejtve rajta a logo,hogy medinkinya,vagy athuzott L betuk/lengyel/ vagy neadjisten roman,bolgar... Lehet,hogy rossz komcsik voltunk,de most mi vagyunk az EU jomunkasemberei!verprofi pesszimista,aki felett nem repult el nyomtalanul az ido vasfoga
-
marsu
veterán
válasz <>jana<> #769 üzenetére
Utána már csak az alapszintű szolgáltatásokat kaphatod. Arra figyelj, hogy a szervizkönyvben a kötelező szerviz bélyegzője mellett a mobilitás garancia bélyegzőt is bepecsételjék.
Csereautót max 3 napra kapod műszaki meghibásodás esetén és baleset esetén is.
[Szerkesztve]Press any key to continue ...
-
marsu
veterán
válasz <>jana<> #771 üzenetére
Garanciális meghibásodás esetén a javítás ott sem kerül semmibe ... Ha a szervíz megállapítja, hogy valóban garanciális a hiba. De ha nem ítéli garanciálisnak a meghibásodást, akkor kp. Ha náluk olcsóbb, akkor itt nyerhetsz rajta valamennyit. A szolgáltatásokra külföldön is jogosult vagy. Segély, szállítás, csereautó, vagy szállás ...stb.
Press any key to continue ...
-
<>jana<>
senior tag
az igaz,csak elég nehéz ithon vezetni egy szlovák csere autót elvileg külföldi rendszámu autót nem vezethetek ithon úgytudom
még eggy kérdés chip tuninghoz mit szólnak ha viszem a járgányt valamiért szervízre? nekem már a 16v moci van benne ami az octi II-ben 86 pacit tud +135nm-t szlovákok szerint csak a soft dönti el mennyi lessz a motor.
[Szerkesztve] -
<>jana<>
senior tag
azért kérdezgetlek mert nem eggyértelmü amit mondanak a szervízben.mindenki másképp tudja.
-
XaraX
addikt
Nem kevés a hely,3 kiskorú gyermek,elférnek kényelmesen.
1.9 pdtdi motor nagyon jó,munkámból kifolyolag egy ilyet hajtok minden nap.igaz,nem Skodát,hanem VW T5-öst.
Viszont azt is nagyon tudja vinni,pörgös,dinamikus.
Normál körülmények között,sík úton a 175-180 simán kihozható belőle a T5-ben is. -
marsu
veterán
Egyébként azon gondolkodom nagyon, hogy a 6 éves Freelanderemet le kellene cserélnem egy Octaviára ... Előtte Passatom volt, tetszett az autó stílusa és a hangulata.
Mi a véleményetek a 4x4-es Octávia-ról?Press any key to continue ...
-
marsu
veterán
válasz <>jana<> #781 üzenetére
Decemberben voltunk Porsche Hungáriás teszt vezetésen. Ott volt egy ilyen 4x4-es Octavia is. Ez volt az egyik legszimpatikusabb autó, amit szivesen megtartottam volna ...
Volt még Skoda Fabia 1,4, Seat Cordoba 1,4, Seat Altea 1,9PDTDI, VW Passat 2,0PDTDI, VW Caddy, VW Touran, és a Skoda 4x4 ...Press any key to continue ...
-
marsu
veterán
válasz <>jana<> #785 üzenetére
Nekem a forrással nem volt gondom... De egyszer nyáron a Kecskeméti utcában egy srác összetolta a sor egy Peugeot 405-ot vezetve nem vette észre hogy előtte áll a sor. Egytrabit tolt bele a skodri hátuljába ... És ugye köztudott, hogy a 120-as Skoda hátulja nem egy kemény ütésálló lemez ... Motorig hajlott minden... De azért még saját lábon kimentem vele a Skoda szervízbe Kerepesi útra...
-
-
marsu
veterán
válasz <>jana<> #787 üzenetére
A kormány az nekem nagyon emlékezetes maradt ... Olyan holtjátéka volt, hogy iszonyat, a sebességváltó meg olyan, mint amikor a fakanalat forgatod a fazékban ... De meg lehetett szokni... Ezt az autót még apámék vették fél éves korában mert mire a Merkúrnál a mi sorszámunk következett volna ... Lehet, hogy még most is arra várnánk .... Aztán 1994-ben 11 évesen eladták 80.000.- pénzért ... kb ugyanennyi km volt benne ...
-
DeadMeat
nagyúr
tenyleg gyerekek nagyon pofatlan volnek,ha fabias letemre ide jarnek en is? Csak mert a fabias topik kicsit kihalt Es vegulis kisteso
Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!
-
DeadMeat
nagyúr
válasz <>jana<> #792 üzenetére
kiralysag koszonom
Akkor gyorsan osszegeznem a tapasztalataimat:
2 eves mult a draga febr. 2.-an 3200000Ft-ert vettem a vaci skoda szalonban.1,4 16V 75Le valtozat zold metalfennyel kodlampaval kozpontizar,riaszto kodlampa,4 hangszoro,stb.Klima nincs allergias vagyok ra.
4 honapot vartam a lelkemre,ami akkor qrvara idegesitett,de utolag azt mondom megerte.
Nagyon bejon a traktor,valtoja kivallo,motor kis morcos,szereti ha forgatom.Fogyasztasra nyaron 5.5-6L varosi!,most telen 6.5L fole nem ment meg.A hibalista eddig igen rovid,a hatso ajtok nem jol voltak beallitva nyikorogtak kisse..
Most van benne 35K km szal nemjarok vele tul sokat.
A vaci szerviz 1 nagy rakas sz*r senkinek nem ajanlom h odavigye.Inkabb valahova mashova.Atvernek,szarnak ra,nemertenek hozza.Pl: kezdetektol fogva kicsit jobbrahuzott az auto,nemtudtak megmondani miert,pedig a 15K-s es a 30-as kotelezon is felhivtam ra a figyelmuket,semmi.Aztan teligumit rakattam fel a felnikre es a hiba megszunt... NC...
aztan ugye ellenorizni kene 30 ezernel a fekeket elol,hatul,es a disztarcsakon meg 1 db ulenyomat nemsok nem volt,pedig nem volt am patyolattiszta.Szal meg sem neztek,mivel ahhoz a felniket is lekell vegyek,anelkul nem megy....
Kb ennyi.Megerte megvenniMar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!
-
Nakata
tag
válasz DeadMeat #795 üzenetére
Amúgy jó, hogy írod a váci szervíz hungutságát mert én is oda vinném,de oda is fogom a többi túl messze van.Nekem már megint előjött az a klotyogás de csak olyan 2-esben hallom leginkább és nem tudom mi lehet.De csak akkor jön elő mikor olyan 3 e fordulatig huzatom ki 1-esbe is.Pedig jól járattam be, szal nem az a baj.A teljesítmény ugyan az meg semmi változás rossz irányba csak az idegesít, hogy ne baszkódjon már nekem az a vmi.Pedig annyira jó csak ez a bajom vele. nem baj mostmár kibírom mert ugyís lassan elviszem én olajcserére nem érdelel az a kis pénz amit elkérnek az olajcserére.Már úgy bánok vele mind a családtagokkal
-=Old-Boy'S=-FoREveR
-
DeadMeat
nagyúr
miert nem viszed ki a szlovakokhoz?Az sincs tul messze gyarmattol szerintem... A vaci szervizt tenyleg nem ajanlanam neked.Nagyon dragak:nekem a 30 ezres kotelezo volt 60K,ugy,h a fele dolog amit atkellett volna nezniuk szerintem meg sem neztek... Nameg utana hivott 1 buxa,h megvoltam e elegedve a szolgaltatassal.Szegenyt kirohogtem majdnem.Foltett par kerdest is:lemostak-e szerviz utan,kitakaritottak-e belulrol,eltunt-evalami belole,ilyeneket.Ki kene takaritaniuk elvileg,meg lemosni szervizeles utan,amit nekem persze kifelejtettek...
Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest