- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
misimagaki
aktív tag
válasz parandroid #248 üzenetére
Valamit benézhettem. Pedig letöltöttem most is a friss Opel árlistákat. Nem értem.
Szerintem valami akció lehetett, mert most nem szerepel az alapfelszereltségben pl. a klima. Valamiért megfordult a sorrend - nem értem!
Idézet a pdf-ből
Alapfelszereltség
195/60 R15-88H gumiabroncsok
Teljes méretű acél pótkerék
Blokkolásgátló fékrendszer (ABS)
Állítható hátsó középső fejtámasz
Keréktárcsák
Acél keréktárcsa 6Jx15, feketére festve, dísztárcsával
Tárcsafékek elöl, dobfékek hátul
Zárt fejtámla elől (szövet)
Opel teljes méretű légzsák a vezető részére
Szervíz intervallum kijelző (30.000 km)
Háromfunkciós kijelző (idő, dátum, külső hőmérséklet)
Rádió előkészítés 2 hangszóróval
Rövid tetőantenna
Biztonsági Felszerelések
Sebességmérő (kilométer-óra)
Fekete műszertárcsák fordulatszám mérővel
Elektronikus indításgátló
Információs és Szórakoztató Felszerelések
Két hátsó zárt fejtámla (szövet)
Padlószőnyeg
Elektrohidraulikus szervókormány
3-küllős kormánykerék
Oldalvédő diszléc felirat nélkül
Classic felirat hátul
Belső Felszerelések
Első ülések állítható háttámlával
Classic
Alapfelszereltség
Külső Felszerlések
Fekete oldalvédő diszlécek
Nekem sincs semmi bajom az Opellal. Kacérkodtam az 1.3 dízel motorral, de olyan áron volt már, hogy inkább nem gondoltam bele.
A Fabia az szerintem érthetlenül drága. Korábban még az Octavia II-vel szemeztem, és a feleségem felvetette - akkor is, hogy inkább Fabia. Elkezdtem számolgatni,és számomra az jött ki, hogyől: az Octavia jobb vétel.
Aztán lett a tOur használtautó beszámításal... Igazából nem bánom....
A vonóhorgot ne is mond. Nekem 79200-ért teszik rá. Én elötte voltam érdeklődni, és azt mondta egy iparos helyben, hogy a kivehető fejes ennyiért király. Aztán most találtam 50 eFT-ért.
Tényleg a könyöklö RATI volt
[Szerkesztve]Murphy mondja: "Ha nem megy erőltesd, ha eltörik, akkor úgy is ki kellett volna cserélni."
-
<>jana<>
senior tag
válasz misimagaki #252 üzenetére
nekem a kötelező A0 ban van mert a másik járgányon maradt a régi
-
misimagaki
aktív tag
válasz <>jana<> #249 üzenetére
Ez elég korrekt.[link]
Csemegéztem én is, aztán kiderült, hogy amit ott adnak azt a szervízen kívül lényegesen olcsóbban megkaphatom. Ez alól kivétel a tolatóradar, ami kint drágább nem márkaszervízben, de attól húz is a görcs, hogy valami rendszámtábla-keretbe épített érzékelős lesz.Murphy mondja: "Ha nem megy erőltesd, ha eltörik, akkor úgy is ki kellett volna cserélni."
-
<>jana<>
senior tag
[SZERKESZTÉS: Basszus, ne haragudj, véletlenül a MOD gombra kattintottam a válasz helyett, ilyen se fordult még elő velem...
Nem tudom már pontosan, hogy mi volt az előző hozzászólásodban, ha jól emlékszem, akkor csak ez a felszereltséglista, amit én bepluszminuszoztam... Sorry még egyszer.
- peterkeT]
Bepluszminuszozom az Astrát:
+ 3 db hárompontos biztonsági öv hátul
+ 3 pontos állítható magasságú biztonsági övek elöl
+ 4 hangszóró, tetőantenna - a 4 hangszóró mind elöl van, akárcsak nálam...
- 4 küllős komfortkormány - csak háromküllős, ez most mínusz?
+ Ablaktörlő- és mosóberendezés elöl (intervallum-kapcsolóval)
- ABS+MSR+MBA - az első van, a többit nem tudom, mi...
+ Acél keréktárcsa 6 J x 15, 195/65 R 15 abroncsokkal
- Belülről nyitható csomagtartó ajtó
+ Belülről nyitható tanksapka fedél
+ Csomagtér - világítás
+ Elektromos ablakemelők elöl (komfortkapcsolással)
- Elektromosan állítható és fűthető külső visszapillantó tükrök - elektromos, de nem fűtött
- Elektronikus biztonsági öv kontroll - fogalmam sincs, de lehet hogy van
- Elektronikus gázpedál - fogalmam sincs, de lehet hogy van
+ Elektronikus indításblokkoló
+ Fűthető hátsó ablak
+ Fejtámlák elöl, dőlésszög- és magasságállítással
+ Fejtámlák hátul (3db)
- Fékbetét kopásjelző - fogalmam sincs, de lehet hogy van
+ Fényezett külső tükrök
+ Fényezett lökhárítók
+ Fényszóró magasságállítás
- Fényvisszaverő prizma az ajtók belső oldalán
+ Figyelmeztetés bekapcsolva felejtett fényszóróra
+ Fordulatszámmérő, digitális óra
+ Horganyozott karosszéria
+ Kormányoszlop magasság és axiális állítással
+ Külső tükrök, bal oldalon aszférikus, jobb oldalon konvex
+ Ködzárfény
+ Központi zár - kulcsba épített távirányítóval
+ Magasságállítható vezetőülés
+ Make-up tükör leöl, vezető-és utasoldali világítással
+ Mechanikusan szabályozható légkondícionáló
+ Megvilágított kesztyűtartó
- Multifunkciós kijelző - fogalmam sincs, mit ért alatta
+ Normál méretű acél pótkerék
- Olvasólámpák elöl (2db)
+ Osztottan dönthető hátsó ülés és támla
+ Por- és pollenszűrő
+ Pótféklámpa
- Rugalmas szervizintevallum - ezmiez?
+ Szervokormány
+ Tetőcsomagtartó előkészítés
+ Utasoldali légzsák
+ Vezetőoldali légzsák
+ Zöld hővédő üvegezés - van, csak kék...
Ez eddig nekem nem ellensúlyozza a motorerőt.
p -
<>jana<>
senior tag
válasz misimagaki #254 üzenetére
erre a könyöklőre aszem benevezek
-
parandroid
félisten
válasz misimagaki #251 üzenetére
Ez a hivatalosan kommunikált árlista az alapárért. Amit én írtam, az pedig az, amit a kereskedő gyakorlatilag már az alku előtt felajánlott. Ebbe már csak egy alsó motorvédő lemezt és egy díszcsomagot alkudtam bele (krómkilincs, színre fújt tükrök, meg még valami, amire nem emlékszem). Tetősínt nem akartak adni a szemetek, én meg 40e-ért nem kértem.
Használt autóm csak egy másfél éves Kalos volt, annak mindegy volt, hogy hol számoltatom be, ennyi idős kocsi mindenhol áron alul ment.
Jana: A motorerő nem a száguldozáshoz kell, hanem egyáltalán egy megrakottan majd' másfél tonnás batár mozgatásához. Emellett tény, hogy a kisebb motor azonos sebesség eléréséhez kiélezettebben jár, azaz többet fogyaszt. Az 1,6-os Astrám ugyanúgy 7,5 literből jár el, mint anno az 1,2-es Kalosom, a menettulajdonságok közötti különbség meg gondolom nyilvánvaló. Pedig a Kalos is 75 lovas volt, és önsúlyra csak 960kg. Ja, és autópályán a tartós 140-hez a Kalos 10 liter közelében evett, az Astra pedig épphogy 8 liter fölé megy...
pI talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
parandroid
félisten
válasz misimagaki #258 üzenetére
Ezek a régi Rati-k, az újabbak a csúsztatható tetővel szerintem szebbek...
pI talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
misimagaki
aktív tag
válasz parandroid #259 üzenetére
Akkor elmondható, hogy Te is jól jártál az autó vétellel... Szeretem, amikor a kereskedő saját magára ígér rá.
A mi esetünkben esély sem volt az alkura. Tulajdonképpen azt mondták - kimondatlanul, de utaltak rá , hogy adtak közel 600 eFt engedményt. Érjem be ennyivel. Szerintem még szőnyeget sem kapok hozzá ajándékba, pedig náluk a honlap szerint 9600 Ft.Murphy mondja: "Ha nem megy erőltesd, ha eltörik, akkor úgy is ki kellett volna cserélni."
-
misimagaki
aktív tag
válasz parandroid #260 üzenetére
Láttam az Armstereket. Aztán azt is linkeltem, de a Nefelejts Kft-nél csak az Octavia II-höz van Armster - az árlista szerint.
Murphy mondja: "Ha nem megy erőltesd, ha eltörik, akkor úgy is ki kellett volna cserélni."
-
parandroid
félisten
válasz misimagaki #261 üzenetére
Ja, szőnyegeket is kaptam, tök jó minőségű, a padlón előkészített lefogatókhoz patentolható cucc. Nagyon profi. Emiatt, és még sok apró figyelmesség miatt szerettem bele a kocsiba. No meg mert a C-Max már tényleg kicsit sok lett volna 3,6-ért sajnos...
-
<>jana<>
senior tag
válasz parandroid #259 üzenetére
tudom hogy a nagy motor hosszabb úton nemfogyaszt túl sokat,elötte volt egy 2.2es renault 21esem,volt 2.0 fiat argentám is régen.hosszútávon 8ból kijöttek,csak az a fránya város....sajnos ott a 10-11 lityi leszalad de tény hogy hiányzik az a sok paci, szerencsémre elötte vettem egy honda cicvicet 1.5 automata váltóval,ő segített lehiggadni és megtanított az öreguras vezetésre bármit csináltam vele csak cammogott
[Szerkesztve] -
Nakata
tag
Dejóóó már csak 2 nap és jön az autó de már nem kiabálom el mert már vagy 2 hete itthon lehetne
-=Old-Boy'S=-FoREveR
-
Nakata
tag
válasz misimagaki #262 üzenetére
Amugy amit linkeltél a könyöklő annyira nem néz ki jól eég KÍNA-is meg ez azért is jó a gyári mert a hátul ülőknek is megy a levegő
-=Old-Boy'S=-FoREveR
-
Nakata
tag
Nha mit mondtam ebben a pillanatban hívott a szalonból a srác és az autó elindult reggel de még ebben a percben sincsen a szalonban és emiatt ha csak holnap jön mag vagy nagyon este akkor is csak hétfőn mehetünk érte mert az okmányiroda pénteken 12 ig van nyitva semmi nem jön össze de hétfőn összejön és lesz benne Jumbo box mert ezt még megkérdeztem mert nem voltam bizos benne
-=Old-Boy'S=-FoREveR
-
misimagaki
aktív tag
Úgy látom egyszerre lesz autónk.
Ma engem is hívott az Allianzos tanácsadó. hogy mindent lezsírozott a szalonnal mindent. Hétfőn elfaxolják neki a forgalmit, és csak alá kell írnom a KGFB, meg a cascot. Aztán mehetünk az ótóért.Murphy mondja: "Ha nem megy erőltesd, ha eltörik, akkor úgy is ki kellett volna cserélni."
-
Nakata
tag
válasz misimagaki #268 üzenetére
Hát ez van nah mindegy remélem az 1.9-es PDTDI megvigasztal majd a teljesítményével és a felszereltségével mostmár egy két nap teljesen mindegy csak apum van begőzölve mondjuk megérteni az biztos hogy én nem fogok uj autot venni még így nem nagy tőkével jólessz egy használt 407-es is 2.0-hdi val
-=Old-Boy'S=-FoREveR
-
<>jana<>
senior tag
kitartás! megéri várni rá
-
Nakata
tag
Ámbár az igaz hogy régen az emberek egy Trabantra vagy Ladára volt hogy 2 évet vártak de azért már csak nem ott tartunk
-=Old-Boy'S=-FoREveR
-
Nakata
tag
-=Old-Boy'S=-FoREveR
-
misimagaki
aktív tag
Unokahugomék is sokat vártak egy Toyota Corollara.
Tavasszal rendelték, és nem volt nekik jó a raktáron lévő éveleji, nekik friss gyártású kellett Japánból.
Nem akartam nekik mondani, hogy nagy valószínűséggel Törökországban gyártották azt az autót, amire majd 3 hónapot vártak....Murphy mondja: "Ha nem megy erőltesd, ha eltörik, akkor úgy is ki kellett volna cserélni."
-
Blagoje
csendes tag
Megrendeléskor 12-16 hétre vállalták a szállítást, és sikeresen be is tartották ezt az időt. Azért tartott olyan sokáig, mert olyan színben, motorral és felszereltséggel kértem, amit itthon nem nagyon rendelnek, mert magyarországon a legtöbben 1.4-es motorral, népszerű színben és fapadosan rendelik a focus-okat (is).
Amikor annó rendelték a céges autómat, akkor azért nem lett Octavia, mert az sem volt olyan színben és felszereltségben raktáron amilyet szerettem volna, és emiatt sajnos opel vectrát kaptam...Az újra házasodás az optimizmus győzelme a tapasztalat felett
-
misimagaki
aktív tag
Hát igen. Az átlagos magyar autóvásárló számára sajnos elsődleges kell, hogy legyen az ár. Sokszor már a fapad is kemény dió...
Ezt némelyik autógyártó ki is használja, és tényleg olyan autókat hoznak forgalomba, hogy csak a forgatható kormány, és a nyitható ajtók nem extra felszerelés. Szerncsére azért akad üdítő kivétel.Murphy mondja: "Ha nem megy erőltesd, ha eltörik, akkor úgy is ki kellett volna cserélni."
-
misimagaki
aktív tag
válasz parandroid #248 üzenetére
Láttam a Schiller Opelen a reklámot. Astra 800 eFt, Clasic II 1 MFt árelőnnyel. Hát igen. Ekkora összegbe szépen lehet extrakat pakolni...
[Szerkesztve]Murphy mondja: "Ha nem megy erőltesd, ha eltörik, akkor úgy is ki kellett volna cserélni."
-
Nakata
tag
válasz misimagaki #268 üzenetére
Te melyik nap is mész az autódért??? mert én hétfőn 16:00-kor
-=Old-Boy'S=-FoREveR
-
<>jana<>
senior tag
válasz misimagaki #279 üzenetére
hiába van benne sok extra,hely akkor sem lessz benne
-
misimagaki
aktív tag
Hétfőn 13:00-kor.
Ma hívtak a szalonból a kötelező miatt. Futottunk egy kört az Allianzos tanácsossal, aztán hívott, hogy a szalon átfaxolta neki a forgalmit, minden rendben hétfőn reggel aláírok, és mehetek az autóért. Részéről minden rendben. Eszembe jutott, hogy lerohanok hozzá, és megkérdezem a rendszámot, de ma 13:30-kor zártak. Pofám meg már nem volt Őt hívni.Murphy mondja: "Ha nem megy erőltesd, ha eltörik, akkor úgy is ki kellett volna cserélni."
-
misimagaki
aktív tag
válasz <>jana<> #281 üzenetére
Ez így igaz. Helyben az Octavia nagy. A Skodaklub oldalon láttam egy videót, ami az Octaviaról szól facelift után. Egy Autó-Motor magazinos újságírő ecsetelte, hogy meglepő, de az 1,4-es motor karaj. Még elemezte, hogy az első ülések támlájának karcsúsításával nyert hely miatt már elég normálisan el lehet férni hátul is. Csak jót mondott az autóról.
Az Opel Classic II téma elsősorban a felszereltség, és a vételár aránya körül zajlott. Alapban nagyon spártai az az autó. Az Opei is erősen akciózik, csak pl. Ő nem használtautót számol be, hanem sok extrát ad pluszba. Részemről a Skoda akciója vállalhatóbb, mert egy jól felszerelt autó árát csökkenti a használtautó beszámítással. Az Opel akciój emgem nem tud megmozgatni, mert a mostani autónk a nyakunkon maradt volna. Aztán szenvedhettem volna az eladásával.
Így visszük ezt,és hozzuk azt...Murphy mondja: "Ha nem megy erőltesd, ha eltörik, akkor úgy is ki kellett volna cserélni."
-
misimagaki
aktív tag
Hétfőn 13:00-tól autóátvétel
15:00-kor téligumiátvétel. CSak akkor kezdik a felnire szerelni a gumikat, amikor láttam, hogy az original csomagolásból vették ki azokat. Ezért kell pontosan időre mennem. Pedig én azt hittem, hogy odamegyek. Zsé oda, kerekek a csomagtartóba, és tűz haza. Na ez nem így lesz. Végül is teljesen korrekt eljárás a gumiszervíz részéről.
Szerdán reggel viszem riasztó és indításgátló szerelésre. Aztán egy darabig csend, mert elfogyott a cash-
-
<>jana<>
senior tag
válasz misimagaki #284 üzenetére
nálam is sokat számított az autó beszámítás,mert én hondát akartam,de most már nembánom sőt inkább örülök hogy a skodát választottam
-
misimagaki
aktív tag
válasz <>jana<> #286 üzenetére
Jó a japán autó is, de én úgy érzem, hogy ilyen felszereltség mellett egyik márka sem olcsóbb. Mondjuk én az Octavia II-sel futotta ilyen köröket. Kollégáim javasolták: Ford. Jó áron volt, aztán amikor kiderült, hogy mit adnak érte....
Voltam Mazda szalonban is. A Mazda 3 1,4 motorral jobban felszerelt, mint a Skoda, de olyan motorral nem nagyon találtak volna nekem az országban. A szedán tetszett, az csak 1,6 motorral volt, és az ára 5 MFt körülre szaladt volna. Opel is hasonló áron volt, aztán rájöttem, hogy jobb ha maradok az Octavianal. Akkor kezdtem nézni a 2-3 éves modelleket, és tudtam, hogy baromi nehéz lesz találni valami frankót jó áron. A hasznaltauto.hu-n állítólag már a felkerülés pillanatában elkelnek a jó vételek. Nyernek rajtuk a nepperek.
Aztán jött ez az akció. Két nap, és egy este tanakodás a kedvessel, aztán go tesztvezetni vele, és hétfőn jön a vas.....Murphy mondja: "Ha nem megy erőltesd, ha eltörik, akkor úgy is ki kellett volna cserélni."
-
Nakata
tag
válasz misimagaki #287 üzenetére
Bakker te előbb átveszed a kocsit mind én bes******ás
-=Old-Boy'S=-FoREveR
-
<>jana<>
senior tag
nemsokára szervezhetjük az octi találkozót
-
<>jana<>
senior tag
válasz misimagaki #291 üzenetére
rendelni csak erőss idegzetüeknek szabad nekem a 7-8 nap várakozás is sok volt nagyon
-
Nakata
tag
De mondjuk a kritikus várakozási idő tleg olyan 1,5 hét volt utána ugy lenyugodtam és még most sem vagyok ugy toppon hogy jajj jöjjön már de ugy a szívem mélyen nagyon várom már
-=Old-Boy'S=-FoREveR
-
<>jana<>
senior tag
nekem jó volt,aztmondták szerda és péntek között meglessz,gondoltam magamban akkor ebből hétfő lesszpénteken kettőkor rájuk csörrentettem hátha,erre közölte a fickó hogy 16:00kor szerettettel vár,mert a járgány kint áll a parkolóbanledobáltam a melós ruhát magamról és robogtam óbudára
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest