Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz aleister #64795 üzenetére
"Az esetről annyit, hogy az áldozatok nem biztos, hogy teljesen vétlenek voltak. Sokak szerint versenyeztek."
Ebben nem hiszek, hiszen ahhoz, hogy a BMW-vel megálljanak, nagy tempóról elég sok idő (több másodperc) kell, ehhez képest nagy sebességgel csapódott beléjük a másik autó. Inkább az lehetett, hogy a vétkes autó vezetője versenyzett valakivel és az előtte haladó autó miatt nem látta, hogy a srácok BMW-je áll a pirosnál. Tipikus diszkóbalesetnek tűnik.
Rövidesen a motoros srácok következnek...
-
Studi
veterán
válasz Lassú Víz #64798 üzenetére
Jaja, valahol a Cetz János utca környékén lehetett, vagy konkrétan ott a benzinkút előtt, vagy előtte az Attila utcánál is van egy lámpa.
Én azt mondom, mindig, hogy ezeket az utakat folyamatosan ellenőrizni kellene éjszaka, mert állandóak a versenyek. Váci pont ugyanilyen, ott laktam mellette. A III. kerületben idén ez a harmadik halálos baleset, amiről tudok, az egyikben egy ismerősöm is részt vett, szerencsére neki nem esett baja.
-
Studi
veterán
-
Real_Necro
veterán
válasz Lassú Víz #64798 üzenetére
Ja ráakadtam, dolgoztam anno Csillaghegyen is úgy 1,5 évig...
Egyébként Kaszásdűlőn is pl sok volt anno a drift a Bojtár utcában, valamint nem egyszer láttam pl hondás csapatot "dinamikusan sietni".
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
rbalint88
addikt
válasz Real_Necro #64807 üzenetére
nem azzal van baj, hogy sietnek, hanem az agyatlansággal, a helyzetfelismerő-képesség hiányával.
ha a töküres, nyílegyenes Váci úton megy kétszázzal, akkor mondjuk ugyanúgy hülye, de alapvetően nem veszélyes.
én is szeretek gyorsan menni, de nem minden áron, csakis más emberek veszélyeztetése nélkül. -
Lassú Víz
addikt
válasz rbalint88 #64808 üzenetére
Minden gyorshajtó azt hiszi, hogy ő nem veszélyeztet másokat. Néztem pár dashcam felvételt, és amikor a határon autóznak baromira nem tudják, hogy mit csináljanak ha össze kell szedni az autót. De bizony olyan is van, hogy tudják, csak már nincs rá idő. Gondolom az F1 futamokon sem a közönség szórakoztatása miatt 'sszák oda a falhoz a technikát.
A Váci úti sztorihoz, csak annyit, hogy jó pár éve az egyik megyeszékhelyen egy hülye suhanc úgy gondolta, hogy mehet 150-nel a városban, két tini lány meg úgy, hogy hajnalban miért ne mehetne át a piroson. Apuka csak annyit mondott, hogy nem maradt mit eltemetnie sem.
Lehet, hogy a km/h mellé fel kellene írni a várható fékút hosszát is, hátha akkor kevesebben gondolnák úgy, hogy az 50 helyett 60, az semmi.A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
spanyoll
addikt
-
Studi
veterán
Erre akartam írni este, de most már csak Lassú Vizet tudom ismételni: de, veszélyes a gyorshajtás önmagában is. Különösen városban. Hiába a "helyzetfelismerő képesség" , éjszaka a városban annyira váratlan események történhetnek, hogy nagy sebességnél sose lesz időd reagálni. Neked se.
A halálos baleset okozói 98%-ban úgy gondolkodtak, mint te most: hogy ők tudják, látják, kivédik, megfogják. Végül mégse sikerült. És igen, valóban nem minden gyorshajtóból lesz gyilkos. De a lehetőség mindben benne van.
Fel kell nőni, és el kell fogadni, hogy a közlekedés egy társasjáték, kötött szabályokkal. Egyre több lehetőség van kipróbálni, feszegetni az autók, motorok határait, zárt pályán. Azt kell kihasználni, és nem a közutakon száguldozni.
(természetesen nem az 50 helyett 60-al haladókra gondolok, azt beláthatjuk, hogy a magyar szabályozás még kellően engedékeny is! Akit manapság itthon letrafiznak, az meg is érdemli a csekket, sőt!)
-
Freddy76
addikt
De, kurvára veszélyes. Mert este a töküres Váci úton sárgán villognak a lámpák, és ha jössz a kereszteződésbe, akkor csak azt látod, hogy rohadt messze jön valaki, nyugodtan kikanyarodsz. Csak éppen kétszázzal az a rohadt messze hirtelen rohadt közel lesz.
Én sem tartok be egy rakat szabályt, sokszor belemegyek a sárgába, van, hogy záróvonalon előzök, pályán szoktam menni 150-nel. De vannak sarokkövek, amiket nem lehet kitolni, az egyik ilyen az ittas vezetés, a másik a lakott területen belüli túlzott* gyorshajtás. Az ilyentől rögtön el kell venni a jogsit, én elvenném az autót is. De tényleg, ha valakinek bizonyos szint felett van az alkohol, vagy bizonyos mérték felett lépi túl a sebességet, annak kobozzák el az autóját a vizsgálat lezárásáig.
*A túlzottat szándékosan írtam, én is sokszor autózok a bírsághatáron belül (50 helyett 60-nal), de ezen túl nem.
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
Novics
senior tag
válasz Freddy76 #64812 üzenetére
+1 az autó elkobzásra. De nem csak úgy. Hanem végleg. A sok úrfi lehet, hogy jobban meggondolná a száguldást, ha nem 30ezer - egy napi zsebpénze - hanem az 1x milliós autója múlna rajta. De persze ugyanez a dinnyésladával is, de jellemzően nem azok mennek 200-zal a pályán.
Meg a másik, hogy túlzott gyorshajtás - hogy akkor már én is ezt használjam - során okozott halálos baleset legyen szándékos emberölés, ne gondatlan. Ugyanez a tudatmódosító szerek esetében. Az autó egy fegyver - amellett, hogy közlekedési eszköz.Amúgy azoktól a motorosoktól is egyből elvenném a gépet, amelyiknek meg van hekkelve a rendszámtáblája, hogy ne lehessen látni normálisan.
Persze ennek az egésznek a másik lába, hogy értelmes szabályok legyenek, és megfelelő közlekedési feltételek (útburkolat, normálisan hangolt lámpák, nem kintfelejtett 30-es táblák, stb.)
A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
m3ss
veterán
(#64800) Byk01 ezt te se gondolod komolyan, hogy szandekosan ment bele ilyen, latszolag oriasi sebessegkulonbseggel. senki sem csinal ilyet csak aki meg akar halni.
"ha a töküres, nyílegyenes Váci úton megy kétszázzal, akkor mondjuk ugyanúgy hülye, de alapvetően nem veszélyes."
inkabb studi meg lassu viz velemenyet osztom, azert sztem varoson belul sehol sem veszelytelen ketszazzal menni....tobb nyilt nap kellene, engedjek tobbet hasznalni a palyakat, ne zavarjak le aki mondjuk keresztbeteszi a kocsijat a versenypalyan..akkor kevesebben fognak varosban is orultkodni. sokkal komolyabb rutinvizsga kellene motorosoknak is, autosoknak is. fekezgessen kanyarban vizes uton, meg menjen palyan tapadashataron, essen bele parszor a soderagyba lehet elgondolkozik. persze orultek mindig lesznek, de talan erne vmit. ez jot tenne a masik vegletnek is, akik meg rogton harminccal mennek ha vizes az ut.
en is koszi a whiskys linket, meg a multkorit is
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Byk01
őstag
Ha van némi tudatmódosítás is a belemenőben, akkor akár ez is megtörténhet. Egyrészt nem méri fel a következményeket, másrészt a saját sebességét sem, harmadrészt az általa "elszenvedett" sérelem is jóval nagyobbnak tűnik.
Ma olvastam, hogy valami állítólagos ismerős nyilatkozott, hogy 4 üveg bornak megfelelő alkoholt mutattak ki a fickó vérében. Nem mondom, hogy igaz, de ha csak a felét hiszem el a felének, már akkor is olyan sok, hogy nem méri fel rendesen a következményeket.Mondjuk az azért valószínűbb, hogy volt egy harmadik fél, akivel versenyzett a mercis, és miatta nem vette észre az álló autót.
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
Mercutio_
félisten
válasz Novics #64813 üzenetére
Valahol régebben olvastam egy cikket, (naná, hogy most nem lelem) miszerint itthon a motorosok kb. 10%-ának nincs meg jogsija (gondolom ebben a falusi pistabácsik és az elvettjogsis pizzafutárok is benne vannak, de....)
Talán .mf és atok tud ez ügyben állást foglalni, mennyire lehet reális.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Freddy76
addikt
válasz Mercutio_ #64816 üzenetére
Nekem egy rendőr ismerősöm 25 %-ot mondott... A nagyobb probléma (bár ez nem a futárokat meg a pista bácsikat érinti), hogy a budai ficsúr vagy éppen a jól kereső ifjú menedzser gyorsan szerez egy jogsit, majd rutin nélkül megveszi a piacon elérhető legerősebb gépet.
-
Novics
senior tag
válasz spanyoll #64818 üzenetére
Pedig van ott valami szamárlétra, hogy hány év rutin kell ahhoz, hogy egy katagóriával feljebb lépj, nem? Nem lehet(ne) egyből.
Mondjuk én - mint önjelölt mini diktátor - de simán leszabályoznám, hogy a közúti forgalomba hozható járművek max sebessége mondjuk 150-160 km/h. Aki ennél gyorsabban akar menni, akkor ott vannak a versenypályák, ahogyan m3ss írta. De persze tudom, hogy ez kivitelezhetetlen, mert az autós lobbi - gyártók és vásárlók - nem hagynák. Meg persze attól a hülye még hülye, és a 150 is sok lakott területen. Igazából tényleg az lesz csak a megoldás, ha csak önvezető járművek lesznek az utakon.
-
rbalint88
addikt
válasz Freddy76 #64812 üzenetére
na, akkor az már rögtön nem töküres de ezért írtam azt, hogy attól még hülye, ha éppen nem is veszélyes, mert gyorsan változnak a körülmények és veszélyessé válik a szitu.
amúgy van igazság mindhármótok írásában, de szerintem demagógia is. ha egyszer majd azért kell sietned, mert a gyereked/párod/kutyád/macskád kórházba juttatására az a legjobb mód és nem mentőre várni, átértékeled ezt, legkésőbb akkor. aztán elég szarul esne, ha leállna a jard pattogni meg elkobozni a kocsit...*
aki tárgyalásra siet vagy mert eleve szarul osztja be a napját és normálisan közlekedve nem tudja elintézni a dolgait, az tényleg bassza meg, meg aki csak alig lépi túl, de közben (kézből) telefonál, meg bambul mindenhova, az főleg. na az tényleg kurvára veszélyes.de az is egy röhej, hogy Budaörsre melóba nem tudok úgy kimenni szabályosan, hogy az Alkotáson szinte az összes lámpa meg ne fogjon. a zöldhullámhoz 80-as tempó kell...
* péntek este egy harcikutya megtépte Ninát, majdnem Orsit is, úgyhogy volt alkalmam azon gondolkodni, hogy szarok a szabályokra és ahol lehet, ott tolom neki (nyilván nem 200-zal, de megengedett x1,5 azért simán). szerencsére megmarad, de nem sokon múlt, hogy a gerincét kapja el... rendőrségi feljelentést megtettük már.
-
Novics
senior tag
válasz rbalint88 #64821 üzenetére
Jobbulást a csajszinak! (Amúgy a harci kutya ugyanúgy fegyver, én már a nagytestű kutyák tartását is "jogosítványhoz" kötném. Engedelmességi vizsga lenne az alap, főleg egy olyan kutyánál aminek a vérében van, mert arra lett kitenyésztve.)
De azt be kell látni, hogy a gyorshajtások töredéke történik ilyen okkal. És ti most odaértetek. De ha útközben karambolóztok, akkor az megint más. Tavaly a srácok is túléltek a csúcstámadást a Páringban, mert k nagy mákjuk volt, és nem azért, mert olyan faszásan élik a hegyet. (Én inkább visszafordultam 2-300 méter után.) Amúgy én is mentem már kis Kia Piccantóval 3 emberrel 170-nel román autópályán. Szerencsénk volt, hogy nem kellett hirtelen reagálnom. (Persze azért is mertem menni, mert üres volt a pálya előttem.) Felelőtlenség volt. Többet nem is lesz ilyen, egyszer elég volt.
-
Lassú Víz
addikt
Ha a te lányod halna meg ilyesmi miatt, átértékelnéd ezt. És lehet szívtelenség, de inkább a kutya mint egy ember. Még akkor is, ha tiétek konkrétan tök jó fej és aranyos. Egyébként mielőbbi teljes gyógyulást neki.
Már az is baj, hogy tudod, hogy egy 50-es úton 80-as tempó mellett van zöld hullámod.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
Studi
veterán
Kár ezeket az eseteket felhozni indokként, mert te is tudod, hogy ez a gyorshajtások tízezredét sem érik el.
Harcikutya... másik vesszőparipám a gyorshajtás mellett. Igen, vannak gyerekkel játszó pitbullok. De kb azokat a gyerekeket (és személyeket) fogadják csak el, akik körül felnőttek. A kutyatartás eleve szintén nagy figyelmet igénylő, veszélyes üzem, az ilyen "harcikutya" félék, rotweilerek különösen.
Jobbulást a villámléptűnek!
-
Real_Necro
veterán
Kertszomszédomban van pár rottweiler. (igaz a környéken is akad még 1-1) Tavaly arra lettem figyelmes, hogy még 8 kicsi szaladgál az udvaron...
Idén nem tudom mi a helyzet, de a kerítést hamarosan megerősítem azon a részen...„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Studi
veterán
válasz Real_Necro #64826 üzenetére
Az király, ilyenkor még az hiányzik az embernek, hogy az anya átjöjjön értük.
Anyuéknál is volt a szomszédban Roti, full szétszedte a kerítést, amit persze nem voltak hajlandóak normálisan megcsinálni, azóta is egy összefoltozott romhalmaz. Ami egyébként segített, hogy ne ugráljon neki, az az, hogy nád lett a kerítésre kötözve, hogy ne lásson át. Picit megnyugtatta a dögöt. -
Real_Necro
veterán
Elkezdtem lebontani az előző tulajtól maradt hullámkartonokat és az utolsó 2 elemnél vettem észre, hogy hiányzik mögötte a drótkerítés. Az a tervem, hogy van fém váz, így arra rendelek kész kerítéselemeket és rárögzítem. Onnantól teljes lesz a takarás...
Egyébként egyszer már drótkerítésen keresztül farkasszemet néztem a blökivel. Azon kívül, hogy megnézett nem igazán érdekelte mit csinálok a túloldalon. Azóta oda sem jött a kerítéshez ha dolgoztam mellette... lehet a szomszédokat addig nem bántják, míg nem háborgatják a területüket...
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
j.bravo
addikt
válasz Lassú Víz #64824 üzenetére
Jó, a példában éppen kutya volt, de ha kétlábú családtag lenne, és a 104-et felhívva közlik, hogy értik a problémádat, de jelenleg a tiédnél is nagyobb gondok kötik le őket, ezért alsó hangon egy óra mire arra tudnak arra járni, ellenben a családtagnak addigra lehet hogy késő, akkor bárkinek tudna nehéz lenni a talpa hirtelen.
A kutyánál pedig szerintem a közvélekedéssel ellentétben tökre nem a testméret a lényeg...
Csivava is le tudj harapni ujjat/orrot/fület, vagy akár át tud harapni légcsövet ha arról van szó. Tacskó még simábban. Egy macska is tud veszélyes ellenfél lenni ha elborul az agya.
Sőt, nem is a szín - mi a bánatért tűnik veszélyesebbnek egy fekete kutya, mint egy szőke? Labradorból van pl mindkettő, egyik se agresszívabb vagy békésebb mint a másik, vagy mint akár a golden retriever.Persze élből le leszek oltva mint nagytestű fekete kutya gazdája (aki amúgy gyereket tuti nem bánt, max ha a (már nem annyira kicsi) kölök de facto megtámadja, de 99% hogy akkor se)
[ Szerkesztve ]
Whatever.
-
Studi
veterán
válasz j.bravo #64829 üzenetére
Igen, akkor megérthető a gyorshajtás, maximálisan az útra, és úton levőkre figyelve, nem a melletted levő sérültre. De egyrészt ez utóbbit elég kevesen tudják kivitelezni, ezért ilyen esetben különösen időzített bombaként száguldanak. Másrészt ez szerinted mekkora része a gyorshajtásoknak?
-
Byk01
őstag
Így van. Nekem is csak egyszer volt olyan nehéz, hogy 120-szal menjek a Gyömrőin (miközben a szülésznőnknek telefonáltam csak 100-zal). Az asszony éjjel 1-kor szólt, hogy keljek, mert szülni fog. 3/4 2-kor már a kezemben volt a kisebbik lányom (akit csak az asszony nadrágja tartott bent annyira, hogy ne az autóban szülessen meg), miközben a feleségem életéért meg dolgoztak a szülőszobán.
Szóval, amikor közvetlen az életveszély, az ember nem az esetleges életveszéllyel foglalkozik.
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
spanyoll
addikt
Ami (pénzhiányban érthetően) hiányzik szerintem a jogsiszerzésből és probléma, az egy tesztpályás vezetés. Szépen ki kéne vinni mindenkit, aztán megmutatni nekik, hogy pajtás nézd csak meg, hogy kis sebességnél is hogy el lehet dobni a kocsit és mennyire közöd nincs semmihez.
A rossz tapasztalatok nagy oktatók, legalábbis nekem.
Egyszer vezettem úgy m5-ön pár óra alvás után meló miatt Szolnokra, hogy nem tehettem meg, hogy kések, kipihenni meg szintén nem volt esélyem magam. Akkor azt hiszem aludtam pár másodpercet. Visszaúton rádiót buzgeráltam és azon vettem észre magam, hogy az üres út közepén megyek a szaggatotton. Rohadtul a szerencsén múlott, hogy nem lett semmi gáz.
Azóta ha ilyen van én is figyelek inkább, és lefosok munkát, bármit, inkább alszom egy órával többet (persze ezt egy esküvőfotózásnál nem teheted meg). Megint csak azóta telefon némítva, kirakva műszerfal környékére, buzerálása kilőve.Megint más: szintén kezdő jogsis koromban jöttem már úgy ki körforgalomból, hogy a kormánynak nem sok beleszólása volt abba, hogy merre megyek. Frissen lehullott eső, taknyos út, alulkormányzott kocsi. Ha nem motoroztam volna előtte évekig quaddal mindenféle időben, akkor abból árok lett volna.
Lényeg: ha mindenki megtapasztalná a lényeget(nem a technikát, mert azt egy óra alatt szart se tanulsz meg), akkor talán később jobban figyelnek és óvatosak. A lényeg meg a beszarás, hogy milyen az, amikor látod, hogy bizony megdögölhetsz egy ezredmásodperc alatt.
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
Balinov
titán
válasz spanyoll #64834 üzenetére
faradtsag gec* dolog..anno 09-ben mikor csapattunk haza a puntoval Becs elkerulon konkretan a leallosavban veszvillogozva szoltam a Veranak, hogy most azonnal vedd at a kormanyt, mert tobb mp-re bealudtam
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
spanyoll
addikt
válasz Balinov #64835 üzenetére
Na ezaz; és ha sietsz (persze senki nem gondolja végig, hogy az élete fontosabb, vagy az a dolog; mert én úgyis ébrenmaradok), akkor nem fogsz inkább aludni egy órát pihenőben.
Én is akkor fostam be, amikor arra ébredtem, hogy a pályán menet közben álmodtam egy fél másodpercre valamit."Super perfundo on the early eve of your day."
-
konyi79
addikt
Ez a gyorshajtás szerintem nagyon szubjektív dolog. Persze valahol meg kellett húzni a határt, hol-mit-mennyivel szabad, de a problémát jellemzően azok okozzák akik nem tudják felmérni saját, járművük és a forgalom korlátait. Egy gyakorlott proaktív gépjárművezető a megengedett sebesség akár 1,5x túllépve is kisebb kockázatot jelent, mint az, akit már a jármű kezelése is leköt. Az pedig, aki azt írja városban 50-hez odaragad a kilóméterórája, az nem őszinte.. Vagy ti lányok vagytok?
-
Mercutio_
félisten
válasz spanyoll #64834 üzenetére
Pénzhiányt felesleges ide keverni.
Ha nincs pénz a jogsira, akkor autóra se vagy csak kétséges állapotúra lesz, és az üzemeltetése, karbantartása is kb. ilyen kifogásokkal lesz elfelejtve.A jogsihoz jutás kötelező elemének kellene lenni a vezetéstechnikai tréningnek.
MÁS: Csak nekem tűnik úgy, hogy Pamela után ez az új wachgirl elég hurka?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
-
Novics
senior tag
Azért szerintem nagyon nem mindegy, hogy egy feldühödött tacsi tépi meg a nadrágszáradta vagy egy kuvasz tépi le a lábadat. Amúgy egy darázs is simán meg tud ölni ha lenyeled és a nyelőcsövedben megcsíp. De értem amit mondasz, és valóban egy berni pásztor mellett nyugodtabban hagynám ott a gyereket, mint egy közepes pittbull mellett.
-
t_a_m_a_s
addikt
Holnap majd jól beletépünk...
-
Studi
veterán
válasz Balinov #64839 üzenetére
A John Wick második felvonás néma bérgyilkosa? No ő lesz igazán megosztó: tetkós is, fiús is. Nekem
-
rbalint88
addikt
válasz Lassú Víz #64824 üzenetére
ezt szerintem már kibeszéltük anno, hogy aki biciklizés közben zenét hallgat, az könnyedén így jár. és igen, hibázott a mentős is, de szerencsétlen csaj házhoz ment a Darwin-díjért.
messzire vezető dolog ez és sok részigazság van benne, szerintem a fő probléma a nevelés minősége (illetve hiánya), amire van egy nagyon jó román mondás - cei sapte ani de acasa. majd jjeahh megszakérti, meg a többi székely vonatkozású.
amúgy én úgy hajtok gyorsan, hogy egyrészt alázattal kezdtem el a vezetést, elhagyott úton próbálgatva az autó határait, szereztem megfelelő rutint, elmentem veztech tréningre - és még el is akarok menni jó párra- és hangsúlyozottan ésszel...
-
Freddy76
addikt
Érdekes ez a pályán elalvás dolog. Én az utóbbi kb. egy évben elkezdtem relatíve sokat autózni, a munkám miatt, Budapest-Siófok, illetve Budapest-Győr szakaszok szinte minden héten vannak (a héten pl. ma Győr, holnap Siófok, pénteken megint Győr), közben adódik ugye az egyéb országjárás, attól függően, hogy hol perelünk be valakit. A Passatot java részt emiatt adtam el, emiatt váltottam, mondván, ha már belemegy évi 30-35e km az autóba, és megtehetem, legyen valami jobb, kényelmesebb.
Sokan óvtak, hogy az okosságok, mint automata váltó, adaptív tempomat, sávtartó, fedélzeti navi, hiperkényelmes ülés, koncertterem (=Bose hangrendszer), automata fényszóró, automata ablaktörlő csak elkényelmesítenek, még jobban hajlamos leszek a bealvásra. Tény, hogy inkább olyanok óvtak, akik nem használják ezeket a kütyüket.
Aztán mégsem. Múlt héten síeltünk, szombaton 8 órát vezettem haza, vasárnap dolgoztam, keveset aludtam, most este jöttem haza Győrből. Tempomat 145-re, adaptív módban, a pályán talán nem is nyúltam sem a fékhez, sem a gázhoz, szólt a zene, és én éberebben és biztosabban toltam le ezt az utat, mint korábban a Passat-ban. És ez általában jellemző, sokkal kevésbé vagyok hajlamos az elbambulásra úgy, hogy lényegében csak a kormányra figyelek, minden mást az autó csinál helyettem.
-
-
Balinov
titán
Miafasz, most ment el előttünk egy soszoro!
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
spanyoll
addikt
válasz rbalint88 #64845 üzenetére
Baromság, én még mindig ezt mondom. Mondj nekem olyan fülest, ami mellett nem veszem észre a mentőt és megveszem. A legnagyobb barát lófasz fejhallgatóm (nem sima füles) SEM zárja ki a mentő zaját. Egy 200K-s dj füles sem. De ha mégis, akkor kétlem, hogy a lányka egy félmillás zárt fülesben tekert volna.
Nem azt mondom, hogy a mentős a hibás, mert ő okkal sietett, de ne csináljunk ebből bringásfüleses (ami baromság és eltörném a kezét aki így teker városban) boszorkányégetést, mert ez csak mellékszál, amit felnagyítanak."Super perfundo on the early eve of your day."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- PlayStation 5
- BestBuy topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ukrajnai háború
- Ingatlanos topic!
- Xbox Series X|S
- Monitor hiba topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB Független
- Hibátlan - GIGABYTE Aorus GeForce GTX 1080 Ti Waterforce Xtreme Edition 11GB GDDR5X 352bit VGA
- Goldshell Mini DOGE pro bányagép 205MH/s 220W Dogecoin LTC (LTC Doge Bells termelésre is jó) miner
- Hibátlan - BITFENIX Formula BF750G 750W 80 Plus GOLD ATX tápegység
- Bontatlan Lenovo ideapad 3 "Kis Gamer" Laptop -25% 15,6" RYZEN 7 5700U 16/512GB FHD Radeon 2GB!!!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest