- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- AMD FX
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Összefog az x86-ért az AMD és az Intel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mckay
aktív tag
Sziasztok!
MaCS kérdése felbátorít, hogy én is itt tegyem fel a kérdést mobilnetes megosztás kiépítése ügyben. (Persze tanácsoljatok át, ha mégsem ide való.)
Az én kérdésem elég általános:
Kérlek igazítsatok útba, hogy fogjak hozzá egy mobilnet megosztásához?
A nyaralónk közelében van jó minőségű Telenor antenna, és a ház tetején jó is a jel, sebesség, stb.
De a ház maga nagyon árnyékolt, így oda le kéne vinnem ethernettel, és ott wifiként kiadni.Nyilván valami PoE mobilnetes eszköz jut először eszembe, ami etherneten kiadja a LAN-t.
Vagy egy All-in-One router, aminek csak az antennáját vezetném ki a tetőre.Ti a szolgáltatónál érdeklődnétek hardver után, vagy rendelni kéne valami hazai webshopból?
Netán kínából??Előre is köszi minden jótanácsot!
[ Szerkesztve ]
-
mezis
félisten
Üdv.!
- Antenna kábel: max. 3m a jelentős csillapítás miatt. Elektronikával egybeépített fejegység lenne az igazi, szektor antennával.
- Padlástér: mértem már 45C-fok-ot is, meg ugyanott láttam elhalálozott WiFi roputert is. Általában 40C-fok a megengedett maximum. (Nekem már második éve működik padlástérben egy DAP-1160, igaz a gyári adatok szerint 55C-Fok a max. Ventilátorral fújom rá a "hűtő" levegőt eddig 43C-Fox volt a legtöbb).
mezis
-
Proci85
senior tag
Értelemszerűen nem erről van szó, zéró hőkbocsátása legyeni. De nem normális, ha egy eszköz fűt, mint egy vaskályha. Nem azt írtam, hogy melegszik, hanem hogy forró. Hitvány kínai xarok ilyen esetben van, hogy elpukkannak, tuzet csinálnak illetve még egy neves gyártó eszközénél is szadizza a belső kondikat a magas hő. Főleg, ha a környezeti hőmérséklet 35 fok, mint az elmult napokban panelban.
Egyébként egy xarul illesztett trafó is tud benne fűteni. Nem tudom ezt idővel javították-e és a kolléga régi infókból táplálkozik, vagy még mindig ugyanaz a technológia.A klmatechnika meg nem értem hogy jön ide, de amúgy igen Moziban ülve meg 60-80W, de ez itt most mellékes
"Mennyi az az 5W melegen ? Fogj meg egy helyzetjelző izzót "melegen" ! "
Fogj meg egy 5V 1A-es telefontöltőt. Meleg? Nem, mert kapcsüzemű jó hatásfokkal. Fogd meg a 10W-os ellenállást, amit ennek a töltőnek a végére teszel. Meleg? Nem, forró, mert minden energiáját elfűti.
Tök más a kettő.
Az, hogy egy eszköz hány wattos még nem szükségszerű, hogy félvezetőn, ellenálláson fűtse azt el.Szóval a kérdés röviden: kézrátéttel meleg vagy forró ezeknek a vackoknak a doboza? Állja a kezed vagy nem állja 1 percig?
[ Szerkesztve ]
-
anglergab
addikt
LTE router, cserélhető külső LTE antennával a tetőhöz és onnan le lehet vezetni az UTP-t egy wifi AP-hoz (AP-képes wifi routerhez). A koax szakasz a lehető legrövidebb legyen a tetőn és figyelj az impedancia illesztésére.
2 db Yagi-antenna kell X polarizációval a legnagyobb nyereséghez.[ Szerkesztve ]
-
mckay
aktív tag
válasz anglergab #47906 üzenetére
Igen, valami ilyesmire gondolok én is, LTE router, cserélhető antennával.
De ez ügyben a szolgáltatótól kérjek modellt/antennát, vagy keresgéljek a neten?Mi az az X polarizáció?
Úgy érted, hogy az egyik vízszintesen, a másik függőlegesen, és persze mindegyik az adó fele néz?És igen, a 3m távot is jó lenne betartani.
No meg elkerülni a forró padlást.
Ezt a részét köszi!
:-) -
anglergab
addikt
LTE router: router, amiben PCI-kártyás vagy USB stickes LTE modem van.
Az LTE modem legalább UE Cat. 3 vagy 4 legyen.X polarizációs 2x2 MIMO: egyik antenna 45 fokban elforgatva a tengelye körül, a másik pedig alatta arra merőlegesen elforgatva. Mindkettő a sugárzó felé néz. A választott dBi nyereség a távolság/jelerősség/jelminőség függvénye. Az antennák közötti távolság változtatásával maximálhatod a MIMO nyereséget.
[ Szerkesztve ]
-
AndrewTdi
addikt
Szia!
Eloszor is koszonom. A leírás alapján működik a dolog, viszont majdnem ugyanaz a hiba áll fent.
Most online van a 2,4ghz wifi is, látni is lehet, de csatlakozáskor hol a hitelesítésnél, hol az IP cím kiosztásnál megáll majd kiírja, hogy nem lehet csatlakozni. 5ghz-n tökéletesen működik. Viszont olyan eszköz sem tud csatlakozni a 2,4re, amin csak 2,4 van (De 5ghz nincs).Esetleg erre lenne még ötleted?
[ Szerkesztve ]
-
pelgrim_v1
tag
válasz pelgrim_v1 #47896 üzenetére
Már offba teszem mert biztos idegesítő vagyok de nagyon idegesít a dolog (már azt se tudom én vagy az invitel a hibás). Az invitellel most telefonoztam és azzal zárult a téma hogy szerintük minden rendbe nem fognak kiküldeni senkit és innentől nem foglalkoznak vele (köszi invi)
A hiba:
zte zxhn h168n típusú . 4 kan csatlakozója van. Ip tv és internet (WiFi el együtt) erről megy. Végig próbáltam az összes lan portot, bármelyike állítom megy az IP tv. Laptopot rá kötöm ethernet tél az is megy (automata ip cim beállítás esetén nem, csak ha még adom neki konfigurációba a 192.168.1.1 - et). Ugyan ezt végig próbálva (összes lan port ugyanaz az ethernet kábel) asztali PC - vel a következő hibát dobja fel: az ethernet nem rendelkezik érvényes ip konfigurációvalAmit eddig próbáltam (saját erőből, inviteles support segítségével és a fórumok böngészése révén):
-Router újra indítás
-gép újra indítás
- automata és kézi ip megadás (192.168.1.1)
-router reset (defaultra. Mivel nem vált be vissza állítottam mindent úgy ahogy volt)
-Microsoft kisokos alapján ezt végig zongorâztam: Futtassa a parancssorban az alábbi parancsokat az itt látható sorrendben, majd ellenőrizze, hogy megoldódott-e a probléma:
Írja be a netsh winsock reset kifejezést, majd nyomja meg az Entert.
Írja be a netsh int ip reset kifejezést, majd nyomja meg az Entert.
Írja be az ipconfig /release kifejezést, majd nyomja meg az Entert.
Írja be az ipconfig /renew kifejezést, majd nyomja meg az Entert.
Írja be az ipconfig /flushdns kifejezést, majd nyomja meg az Entert.
Majd utána mindent megegyszer amit felsoroltam.A gép tegnap még tökéletesen működött thome-os internettel. Mivel az invitel feladta az én tudásom nem tart tovább (nem mintha eddig sok hozzá értésem lenne) ezért itt várom a segítségét. Bármiről kell kép vagy infó csak szóljatok és mellékelem holnap. Ötletem sincs mi lehet a baja
[ Szerkesztve ]
-
pelgrim_v1
tag
válasz pelgrim_v1 #47913 üzenetére
El írásokért elnézést. A mobil hülyeségekre javít
-
Topikgazda
válasz anglergab #47905 üzenetére
Köszönöm!
De akkor mi a teendőm? Ha az van beállítva a "külső" egységen (Mikrotik), hogy LTE -> Ethernet passthrough, akkor milyen néven keressem a megoldást arra, hogy ez az Ethernet-kapcsolat már az Asus router WAN-portja számára emészthető kapcsolatot adjon tovább?
Egyébként egy rövid ideig működött a dolog, és örültem is neki, mint kutya a farkának, hogy mennyivel gyorsabb, mint a routerbe dugott USB LTE stick. És persze fogalmam sincs arról, hogy az milyen beállításokkal ment és mi változott azóta.
Köszönettel: MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
-
Topikgazda
Őszintén szólva nem tudom, hogy mire szolgál rajta a két Ethernet-port. Az én wAP LTE-men csak egy van, azon kapja a PoE-táplálást és azon kommunikál.
A beállítása meg egyáltalán nem olyan nagy ördöngösség, a WinBOX nevű grafikus felülete már teljesen emberbarát. A jelenlegi problémára meg reményeim szerint hamarosan meglesz a megoldás, amit nem is biztos, hogy Mikrotik-oldalon kell keresni.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
mckay
aktív tag
válasz anglergab #47909 üzenetére
No most egy kicsit belekavarodtam.
Azt írod, hogy 45 fokban van elforgatva az egyik antenna, az az X polarizáció, ami nekem kéne.
Gondoltam találok a guglival, de itt 90 fokban állnak a képen:
5dBi
9dBi(Szerintem az utóbbinál el van írva a nyereség, mert ugyan 9-et ír, de 5m kábelen, miközben a termék neve 10m kábelt ígér. De mondjuk szebb is amikor el van takarva műanyaggal, szóval ettől még megérhet +7 ezer forintot.)
Ilyenekre gondolsz, amikor X polarizációt javasolsz?
Ha igen, akkor már csak egy olyan router kéne, amin van SMA konnektor...
-
mckay
aktív tag
válasz MaCS_70 #47922 üzenetére
Hát ja, egy ilyen all-in-one megoldás igen szimpi lenne, hiszen van benne nagy nyereségű antenna, modem, és még routol is.
A 40 ezer forint nem kevés érte, de ha csak az antennára elköltök 20-at, meg még veszek tp-link routert 9 ezerért, akkor még nincs is modemem.
Megvárom, mire jutsz...
:-) -
mckay
aktív tag
No, találtam egy out-of-the-box megoldást, router és lte modem egyben, és van nekijje külső antenna csati (SMA):
Zyxel LTE 3302
Mondjuk a hozzávaló antennával már 50 felett vagyunk, de még belefér.
Tapasztalata van valakinek? -
humigabi
aktív tag
Szia!
Te döntesz, csak segíteni akarok. Amit te választottál 33990,-Ft. Én az általam kipróbált és számomra bevált Huawei B525s routert ajánlom neked. Telenornál feltöltő kártyával most 31990,-Ft (ehhez persze Telenoros SIM kell)
Szintén két (MIMO) antenna csatija van, de a belső antennái is kiválóak. Nem kettő, négy LAN portja van. Kétsávos, 2.4-5 GHz megy, ha van megfelelő kliens eszközöd, ez nagy előny (max sebesség 765 Mbps)
Tavaly október óta használom, hiba nélkül működik. USB2 csati is van rajta, DLNA-t SAMBA-t tudja, jól konfigurálható.
Nézz rá, ha esetleg Telenoros vagy, csak ajánlani tudom.
Bocs, most látom, hogy a korábbi hozzászólásodban Telenor tornyot írsz, akkor a fent ajánlott készülék jó lenne neked![ Szerkesztve ]
humigabi
-
NeoPampalini
senior tag
válasz humigabi #47929 üzenetére
Ja, nem rossz cucc az a router, igaz (legalábbis nálam), ha torrent mellett be van kapcsolva a tűzfalban az IP vagy MAC szűrés, akkor lehal a netkapcsolat (és itt mindössze 4-5 torrentről beszélünk, max. 50 kapcsolattal).
A wifije is pöpec, itt a lakásban két téglafalon keresztül is hasít, mondjuk a vastag külső falakat nem szereti, azokon kívül már alig van jel. -
mckay
aktív tag
válasz humigabi #47929 üzenetére
HumiGabi,
köszönöm a tippet, úgy néz ki, telitalálat!
Elmentem egy ilyen boltba, kikértem, és tényleg ott van rajta a műanyag takaró, és tényleg ott van alatta az SMA konnektor!
Ohh, hogy én ezt miért nem láttam a képen!
De az a lényeg, hogy meg van oldva, hiszen ez is 32 ezer, és ezt még akár el is engedik ha aláírja az ember a hűséget.
Samba meg torrent nem játszik, egyszerűen a legolcsóbb megoldást kerestem, hogy antennára lehessen kötni a SIM kártyát.
És megvan, mégegyszer thx!Hétfőn, ha a helyszíni próba után még mindig szükségesnek látszik (márpedig kelleni fog) megrendelem még hozzá azt az antennát, a MIMO-sat, az lesz 20 ezer, és készen lesz.
Mindenkinek nagyon köszönöm az útbaigazítást!
-
DeFranco
nagyúr
sziasztok! két épület között kellene megoldanom az internet továbbítását, kábeles megoldásra nincs mód.
két opcióban gondolkodtam egyelőre, vagy ezek közül az egyikre a megerősítést, vagy valamilyen alternatív javaslatot szeretnék kérni.
a net valamilyen mobilnet, megfelelő wireless eszközzel, ezt a célhelyen valamennyire látják az eszközök de bizonytalan, szakadozó a kapcsolat.
az első ötletem az volt, hogy beteszek félútra egy repeatert, áramellátás van, de kint van a szabadban, esőtől, hidegtől, párától korlátozottan védett helyen, mivel nádtető van fölötte, és én parázok a tűzveszélytől így ezt ha lehet hanyagolnám.
a második az volt, hogy valamilyen irányantennával lövöm át a netet a fogadó helyre a küldő helyről, ehhez viszont még annyira sem értek mint a repeateres megoldáshoz, így konkrét tanácsokra lenne szükségem, mit vegyek és hogyan oldjam meg.
esetleg ha van alternatív javaslat azt is szívesen fogadom
előre is nagyon szépen köszönöm!
-
Gyurka6
őstag
válasz DeFranco #47934 üzenetére
Ubiquiti , tp-link eszközök (is) vannak erre a célra Pl:[ubi kültéri]
Gyurka
-
DeFranco
nagyúr
válasz Gyurka6 #47935 üzenetére
Kicsit overkillnek erzem ezt de nem ertek hozza. A ket haz kozott lehet kb. 20m zavar nem nagyon, fizikai akadaly sem, es valami jelet natur is fog a vevo eszkoz csak szakadozik.
Valami routerre kotott erosebb vagy iranyitott passziv antenna nem lenne eleg?
Lehet butasag, nem ertek hozza de ezert kerdezek.
-
anglergab
addikt
válasz DeFranco #47941 üzenetére
Elvileg félútra kell tenni.
De a tapasztalat azt mutatja, hogy 10-20 méteren meglepően jól működik a céloldalon (a belső antennáival), ha max. 2 vékonyabb fal van.
De kis mértékű csomagvesztés, némi sebesség-csökkenés és ping/latency növekedés elkerülhetetlen ekkor.
Természetesen a 300 Mbps-re nem alkalmas (hiába van ráírva, az a wifi linksebesség), 100 Mbps alatt van a maximum.[ Szerkesztve ]
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
nem tudom jó helyen teszem e fel a kérdést. Egy 5 portos gigabites switchet szeretnék vásárolni, netet osztva tv-nek, nasnak, media lejátszónak és xboxnak. Van valami amit szem előtt kell tartanom vásárlásnál, vagy igazából erre a célre szinte mindegy? olyan 5-8K környékén szánnék rá, bár nem tudom ennyiből lehet e megfelelőt venni erre a célra. a NAS és a media lejátszó között előfordulna 3-400Mbit ha UHD 4K filmeket játszok le. Tovább NAS-ra másolásnál is lenne 4-600mbit másolási sebesség.
Mit ajánlanátok erre a célra? természetesen nem lenne baj, ha nem lenne túl nagy.[ Szerkesztve ]
-
marec1122
senior tag
Sziasztok!
Meg tudjátok mondani hogy egy sima mezei modemet távolról újra lehet indítani, vagy csak kihúz bedug működik?
Csak megfontoltan :D "Öregember nem gyorsvonat!" John McClane
-
MODERÁTOR
-
marec1122
senior tag
válasz Intruder2k5 #47947 üzenetére
jah egy koax kábel modem, és az a kérdés hogy homemade van más megoldás a kihúz bedugós módszernél
Csak megfontoltan :D "Öregember nem gyorsvonat!" John McClane
-
MODERÁTOR
válasz marec1122 #47949 üzenetére
A kábelmodemek menüjét többnyire a 192.168.100.1 címen tudod elérni. Ha van benne reboot funkció, akkor ott újraindítható szoftveresen, de csak LAN-ról. Szerintem az "only modem" eszközök nem igazán érhetők el távolról, ha csak a routered nem alkalmas a trükközésre. Én anno Tomato fw-ben tudtam forwardolni portot a 192.168.100.1 IP 80-as portjára úgy, hogy a LAN-om nem ebben a tartományban volt, így elértem távolról a modem menüjét. De szerintem gyári állapotú SOHO routerek ilyet nem engednek, ez leginkább csak CFW-vel oldható meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest