Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • treb_

    csendes tag

    Üdv mindenkinek!
    Remélem jó helyen járok.

    Nemrég adtam a fejem gépbővítésre és kicseréltem ezt-azt. Csak valahogy a hálózat nem akar normálisan működni. Az alaplapon (ASUS P5B Deluxe) van kettő integrált LAN bemenet. (Marvell Yukon 88E8001/8003/8010 PCI Gigabit Ethernet Controller és Marvell Yukon 80E8056 PCI-E Gigabit Ethernet Controller)
    Gondolom a kettő nem teljesen egyforma és mivel nem nagyon értek ezekhez a dolgokhoz, meg tudná mondani valaki, hogy mi a különbség a kettő között?

    A probléma a következő: Mindegy, hogy melyik helyre dugom be az internetkábelt folyamatosan az történik, hogy a hálózatnak új IP címet próbál kérni, de sosem sikerül neki és a végén a tálcán megjelenik egy kis hálózati ikon benne sárga felkiáltójellel, hogy ''Állapot: nincs kapcsolat vagy korlátozott''. (viszont ettől függetlenül ha megnézem kap egy IP címet illetve alhálózati maszk is rendben van de a hiba továbbra is fennáll)
    Ez még nem is zavarna annyira, bár idegesítő, hogy nem jó neki valamit. (közben a másikat letiltottam, hogy ne keresse állandóan a hiányzó kábelt)
    A netnek semmi baja, ha pingeltetek bármit 35ms-ot kapok, de ha elkezdek játszani bármivel, folyamatosan 2 másodpercenként lagol egy hatalmasat az egész. Pl.: COD-ban figyeltem fel erre a lagométeren.
    Nem használok se routert, se semmit. Sima ADSL (4Mbit), egy gépre kötve a net.
    Gondoltam a tűzfalra, jelenleg csak a windowsé van bekapcsolva, de ha azt kikapcsolom, akkor sem szűnik meg a probléma. (Windows XP Professional SP2)
    Mi lehet a baj? Próbáltam már a BIOS-ban letiltani/engedélyezni, egyéb beállításokat keresni (mondjuk találtam egy LAN Option ROM beállítási lehetőséget de nem tudom mire való, alapból ki van kapcsolva), de nem találtam semmit. Ha a kapcsolat javítására megyek, szintén az IP cím megújításán fáradozik, de nem tudja végrehajtani.
    Esetleg tudja valaki, hogy mi okozhatja a lagolást illetve ezt a hibát?


Új hozzászólás Aktív témák