Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    Lehetséges kilukasztani a dobhártyát azzal, ha az ember befogja az orrát, és megpróbál levegőt kifújni az orrán?

    Azért kérdezem, mert már nagyon régóta olyan problémám van, hogy "letapad a bbelső fülem", és ha nem "fújkálom az orrom", akkor 'vezetéses halláscsökkenést' mutat a műszeres mérés (az a 'milyen decibel értéken hallod az X frevenciát' teszt).
    Már több orvossal beszéltem, állami és magánorvossal is, és nagyon megoszló tanácsokat kaptam, de a többségük azt mondta, hogy nem tudok magamban kárt tenni azzal, ha 'fújkákálom az orrom' és némelyik azt mondta, hogy ez akár hosszú távon is helyre teheti a dolgot (azt most hagyjuk, hogy lassan kéne nekem egy plasztikai orrműtét, mert az éveken át véghez vitt számtalan orrszorongatástól elkezdett elgörbülni az orrom - az csak optikai dolog, nem egészségügyi - pedig szerintem nincs is domináns kezem, mindenhez, pl. szerszámokhoz épp azzal nyúlok, ami szabadabbnak tűnik, mindkét kézzel tudok írni, stb, de már az is elég, hogy sokat ülök gép előtt, és a billentyűzetes kezem szabadd, mint az eger, és máris kész a probléma...). Ellenben volt orvos, aki azt mondta, hogy inkább hagyjam "bezárva", ne 'fújkáljam'.

    De ma próbáltam fújni az orrom, és rájöttem, hogy több nekifutásból, akár egy percen át sem változik semmi, fújás közben hallok egy folyamatos hangos zajt. akármeddig fújom, és most parázok, hogy kilukasztottam a dobhártyám, és a lukon át fújom ki folyamatosan a levegőt. Lehetséges ez? Ha nem, akkor hova megy "végtelenül" az a levegő, aminek a zaját hallom 'fújás' közben...?
    :Y

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák