- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- NVIDIA® driverek topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple notebookok
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD FX
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Pendrive irás-olvasás sebesség
Új hozzászólás Aktív témák
-
ImACeltic
őstag
Sziasztok!
Februárban lefognak venni a hátamról két anyajegyet. Korábban már vettek le, kb 10 éve és akkor elég csúnyán kezdett el hegesedni a seb, ezért elmentünk egy orvoshoz, hogy ezzel lehet-e valamit csinálni. Azt mondta a doki, hogy a bőröm olyan, hogy hajlamos a ronda varasodásra, alias keloid. Anno is rá gugliztam, de nekem azért messze nem volt olyan ronda, mint amilyen képeket lehet találni. Mondott egy tapaszt, hogy az majd segít, és segített is, laposabb lett a heg és kevésbé feltűnő. Na ilyen tapaszt keresek, csak elfelejtettem a nevét, a bőrgyógyásznál meg elfelejtettem megkérdezni és ha Ti itt tudjátok miről beszélek, akkor nem akarok csak ezért visszamenni.
Gamer(PS5, PC), sport fan.
-
Davidkoma
tag
Üdv!
Kórházban (közgyógyellátásban) nemrégiben műtött fórumtársaktól érdeklődnék, hogy mi az, amire figyelni/gondolni kell kórházi befekvés előtt?
(Nem azt kérdezem, hogy élve jöjjek ki )
Altatásos műtétben nem volt még részem.
Próbáltam informálódni a műtétet végző orvostól, illetve az osztályos szakápolótól, (adminisztráció közben), de érdemi információkat nem nagyon sikerült kipuhatólózni.
Epekő-műtét (epehólyag eltáv.) lesz.
Amire rákérdeztem még korábban, hogy pizsama helyett poló+tenisz rövidnadrág megfelel-e, az oké, illetve bevinném a tabletemet, hát erre nevetve közölték, hogy olyan már tünt el korábban, szóval akkor az marad itthon.
Amit még hasznos infóként kaptam, hogy bubimentes vizet hozzak, meg nyilván a szokásos higiéniai felszerelést.
Csak olyan ismerősöm van, akit ezzel huszon-éve műtöttek, ő nem tudott rákészülni, mert rosszul lett és vitték is be.
Tőle annyit tudok, hogy intenziv hányinger jelentkezett műtét után, amit kólával tudott mérsékelni.Reggel kell beérkezni 9-re, és valószínű, hogy nem aznap műtenek.
Ami egyértelmű, hogy jön be velem:
-leletek, okmányok
-rövidujjú pólók, papucs
-tisztálkodási cucc, törölközővel
-keresztrejtvény
-mobil+töltő
-nagy bögre
Eszembe jutott még egy üveg méz is, a kórházi teába.Ha netán valaki tudna még valamit javasolni, megköszönném.
-
törölt tag
Sziasztok!
Csütörtök óta náthás vagyok vagy nem tudom de már az őrületbe kerget. Ha orrcseppet használok folyamatosan folyik az orrom, ha nem akkor meg eldugul. Nagyon elegem van az egészből. Máskor ennyi idő alatt át szokott ilyen menni rajtam most meg lassan egy hete kínlódok. Nem aludtam három napja. Van valami praktikátok?
[ Szerkesztve ]
-
citkar
addikt
válasz #42308056 #1969 üzenetére
Patikában vehető többféle termék, pl ilyen. Én fecskendővel is csináltam, valahogy juttass be folyadékot ne nagy nyomással, szó szerint öblíteni kell. Nem muszáj a gyári por oldatával, kis só, vagy más is mehet bele, csak ne irritálja az orrnyálkahártyát, tömény ne legyen.
Filmekben talán láttál olyat, hogy régi teaforralóval (hosszú kiöntője van) csap felett oldalra fordítja a fejét, a felső orrnyílásába önti vele a vizet, teát, részben kifolyik a másik orrnyíláson, vagy a garaton hátul le.Nasotason orrspray-t érdemes írattatni a háziorvosoddal, egy-két hétig használható szükség esetén.
-
őstag
Sziasztok. Végre párom már jogosult ellátásra, szóval zöldre váltott a TB Annyi lenne csak a kérdés, hogy vesebiopsziát lehet kérni altatás vagy bódításban? Másik kérdés, hogy, hogyan lehet pl nem a körzetünkhöz tartozó kórházba bekerülni? Igaz, hogy pont az utcasarkon van a Szolnoki Hetényi Géza Kórház, de párom úgy fél tőle mint a tűztől Nyilván, ha nincs más opció akkor oda megy, de jobban szeretne más kórházba menni
-
őstag
válasz DrDobos #1972 üzenetére
Köszönöm. Jó lenne már ezen túllenni, mert egy picit az én idegeim is megviselik, hogy "hülyeségeket" beszél Sajnálom tényleg, de néha már kiakaszt, mindig mindenben a legrosszabbra gondol. Az orvosi dolgoktól meg iszonyatosan fél. Úgy látom nagy igazság az, hogy a férfiak nagyon rossz betegek
-
őstag
válasz DrDobos #1974 üzenetére
Most nem éppen a biopszia a fő probléma, hanem a fejébe vette, hogy már nem sokáig "húzza". Látom rajta, hogy valami nem stimmel egyébként, mert eddig ő hülyéskedős, jókedvű volt, most viszont ez teljesen megváltozott sajnos A vizsgálatoktól is azért fél inkább, mert mi van ha "jön az orvos és közli, hogy halálos beteg?" Dehát kint volt 2x CT, meg ultrahang vizsgálat, akkor csak kiderült volna ha daganat. Attól fél a legjobban, azt mondogatja, hogy csak daganatba ne kelljen meghalni! De ezt hallgatni meg én nem szeretem, nem tehetek róla. De csodalkozom, hogy meg tudja viselni mentálisan az embert, úgy, hogy tulajdonképpen még nem is tudjuk mi van Aláírom, hogy biztosan van valami, mert a vérnyomása is magas, meg ugye ott a labor ami nem túl jó. Multkor ugye bement ide a kórházba, örültem is, mert készült rá, hogy bent marad, de ugye nem birta a doktornő befektetni, mert külföldi biztosítottként szerepelt. Most viszont mire megint rászánja magát, hát nem tudom.
-
Lipton
őstag
Több ilyen biopsziám is volt már. Saját veséből 1 és kapottból 2.
Maga a biopszia abszolút nem vészes, igazából semmit sem érzel belőle. A legrosszabb az egészben, a "folyamat maga", bevisznek, készülnek, zörögnek, fertőtlenítenek, helyi érzéstelenítés, szúrnak, stb... Fájdalom nincs.
A saját vese biopszia után jellemzően nem szabad nagyon mozozni (24 óra). A vese nagyon tudna vérezni ha úgy alakul és ezt meg kell előzni. Ez azt jelenti, hogy addig nem kelhetsz fel, wc-re sem mehetsz ki, stb... az volt a legrosszabb az egészben. -
őstag
Köszi neked is. Fél a biopsziától is, de legfőképpen az eredménytől Most is marha nagy "szerencsénk" volt. Végre mostmár biztosítottként tud menni orvoshoz. Ment ma is, kérte a beutalót a dietológiára is. Itt szolnokon van egy nagyon jó doktornő, de most közölték, hogy táppénzen van és nem is tudják mikor jön vissza Pár hónap elvileg. A másikra pedig még a háziorvos is azt mondta, hogy hozzá inkább ne. Tehát maradt megint a magán út Nem tudom ti hogy látjátok, de elég katasztrófálisnak érzem a magyarországi egészségügyi helyzetet. A háziorvosunk nagyon lelkiismeretes, de már annyi teher van a nyakában, hogy a multkor azt mondta, hogy lassan befejezi az egészet
-
őstag
Sziasztok. Úgy bánom már, hogy nem orvosnak tanultam, azon belül is nefrológusnak
Annyit olvasok már a vesebetegségekről, hogy tényleg belehülyülök. Mindenhol azt olvasom, hogy ha biztos a vesekárosodás, akkor a romlást már csak lassitani lehet.Akkor, hogy lehet, hogy a mai laboron is javult az eGFR 75-re? Miközben a Mikroalbumin 4407mg/l Vizelet fehérje: 7.95 g/l, vörösvértest 216/HPF, fehérvérsejt 86/HPF.
-
P11
csendes tag
Sziasztok!
Tud valaki ajánlani normális magán urológus Budapesten? Prosztata problémám van, körzeti nem talált semmit… valószínű gyulladás. Szeretném megvizsgáltatni újra egy jobb orvossal.
-
ImACeltic
őstag
Hátról eltávolított anyajegy esetében mennyi ideig nem célszerű fizikai munkát végezni?
Gamer(PS5, PC), sport fan.
-
törölt tag
Jöttek rajtam ilyen fura, nagyobbacska dudorok, egy a nyakamon, meg néhány a fejem tetején. Nyomásra fájdogálnak, meg néha picit belenyilall ilyen szúrósan. Fejemre gondoltam hogy beütöttem valahova, de hogy a nyakamon is jött egy, nem értem.
Meg a fülem mögött van egy pont ahol ha megnyomom magam, fáj. Mik lehetnek ezek? Hova kéne mennem ha néhány héten belül nem javulnak?
[ Szerkesztve ]
-
erdey_a
addikt
válasz #42308056 #1989 üzenetére
ja, akkor az valami más. én hónapokig nevelgetem a fejemen a faggyúcisztákat, amíg elég nagyok lesznek ahhoz, hogy zavarjanak és kivetessem. (legutóbb 2 hete szedettem ki egyet a fejemből )
szóval azért az nem máról holnapra keletkezik.
más értelmes ötletem nincs[ Szerkesztve ]
Vérboci
-
smgy
újonc
Az új egészségügyi finanszírozási törvénnyel tisztában vagytok?
Magáneüben elkezdett szakorvosi vizsgálatból át lehet menni állami ingyenes eübe? Elölről kezdhetem az állami vonalon?Vagy elköteleztem magam a magáneü mellett, ha ott kezdtem el?
Lehet, hogy félreértelmezem ezt a részt:
"Tehát, ha valaki a kivizsgálást magánegészségügyi rendszerben kezdi, akkor annak számolni a kell a kért konzilliumok, vizsgálatok árával is és nem csak az egyszeri megjelenésével."[ Szerkesztve ]
Iherb 28% akció 09.23 19 óráig. Részletek az iherb FB csoportban: https://t.ly/YjQ_g ||| vagy a reddit csoportban: https://t.ly/EKhOj
-
smgy
újonc
még egy kérdés:
Magáneüben elvégzett felvételekhez hozzáfér az államiban dolgozó orvos is?
Ultrahang és röntgen.EESZT-ben én csak a szakorvosi véleményt látom. Az orvosok máshoz is hozzáférnek?
Iherb 28% akció 09.23 19 óráig. Részletek az iherb FB csoportban: https://t.ly/YjQ_g ||| vagy a reddit csoportban: https://t.ly/EKhOj
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest