- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA® driverek topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple notebookok
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD FX
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
Új hozzászólás Aktív témák
-
margithid
veterán
Hm, lehet akkor nekem is meg kell csináltatnom.
Én most tudok levegőt venni az orrom mon, de érzem, hogy van lerakódás.
Olyan fura, mert kifújn nem tudom, de érzem hogy ott van a takony
Ma már talán humánusabban csinálják, lehet én majd fizetős helyen csináltatom.
Csak utána legyen jo... -
User_2
tag
válasz margithid #2301 üzenetére
várj a fizeőssel, ne ott kezd.
mert ha legombolhatnak, akkor tuti lesz valami olyan tüneted amire kiszámlázhatnak neked egy kisebb összeget.
államiban kezd, és csak ha nemtetszika doniknéni akkor menj fizetős helyre.
közeli ismerőst a héten küldte a fizetős gasztroenterológus fizetős első-hátsó endoszkópra, csak mert. pedig kezdhette volna a vizsgálatot beszélgetéssel is az általános hygiéniáról.
nem kell azt gondolni, hogy mosdatlan az ürge, meglepődnél ha tudnád mennyien nem tudják mennyi minden tárgyakat is tisztán kell tartani az általános mosakodáson és rendszeres kézmosáson túl is. -
margithid
veterán
Szeptemberben voltam orr fül gégészeten, ott mondták, hogy orrsoveny ferdulesem van és adtak az orrsprayt.
Műtétre azt mondta a doktornő, hogy ezzel el lehet élni 100 éves korig is, van amikor nem is zavar, de nyártól is félek, mert allergiás is vagyok.
Egyébként ma is kicsit ki tudtam fújni, meg futottam 12 km-t is, szóval azért annyira nem zavar, de mint írtam, értem, hogy van lerakodasom.
Az a baj hogy nincs valami olyan szer, amit mondjuk orrmosóval felpumpálok az orruregembe, feloldja a váladékot és ki tudom fújni. (folyósabb lesz a váladék) -
citkar
addikt
Szerintem sétálgatni tudsz majd, de pl lépcsőzni, buszra szállni, ott kapaszkodni, dülöngélni már nem jó, panaszokat okozhat. Előre azért is nehéz megmondani hogy érzed magad, mert az emberek sem egyformák, ha megoldható kocsival vigyenek haza. Nyugodt szívvel nem tudnám azt mondani, hogy egyedül menj haza.
[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
ha a hasban szinte állandóan feszítő érzés van(mint amikor erővel nyomod ki a hasad es ugy tartod),de talan etkezes utan fokozódik (lihegek is emiatt ha le lell hajolni,stb) akkor milyen gyógyszert ajánlanátok erre?
már 20 napja vannak fura tuneteim, egy hányással,majd par napra rá hasmenéssel kezdodott, aztán gyakori belgaz-gyengeseg, mostanra mar csak a has feszulo erzes tumetvan,kis gyengeseggel, gyakori szaj szarazsaggal,izom gyengeseggel..
Ti mire tippeltek mi lehet ez pontosan ? vagy mire van a legnagyobb esely?[ Szerkesztve ]
-
gordonfreemN
addikt
Visszamentem múlt héten a visszamaradó vizelet problémával a dokihoz, mert bár legutóbb dec elején azt mondta javulok (200 helyett már csak 100 residuum, de nem éreztem még vizelési ingert, tehát nem is tudtuk rendesen tesztelni, hogy tele van a hólyag, vizelek és mennyi marad, mert előtte 1 órával el kellett mennem) a gyógyszertől volt olyan tünetem, mintha a látásom szétesett volna, nem tudtam fókuszálni vagy hogy mondjam, rettentő fura volt, teljes zavartságot okozott (alfuzosin 10mg).
Már szentestétől nem szedtem emiatt az alfuzosint, most 11.-én ezért visszamentem, UH-val ismét nézte, nagyon kellett vizelni, ki is engedett, ismét 100ml a visszamaradó.
Mondta, hogy bajban van, nem tudja mit adjon ami jó lenne az alfuzosin helyett (amúgy ilyenkor azt nem tudja, hogy mit adjon abból, amire ő jutalékot/ajándékot kap a gyártótól vagy tényleg lehetséges ez?) mert a többi ami van, károsítja a nemzőképességet vagy mit mondott. Aztán eszébe jutott egy másik, TADILECTO 5 MG, hogy ez is jó lehet még, próbáljam ki, 6 hét múlva meg menjek vissza.Ez amúgy magánklinika volt végig. Szóval ez a Tadilecto meg, szedem szombattól, de úgy ég a nyelőcsövem, hogy kellemetlenül érzem magam eléggé miatta. Ehhez képest a két látáskimaradás elmúlt fél óra alatt és annyi volt összesen 1,5 hónap alatt, azt inkább elviselem mint ezt.
Mit gondoltok? Illetve tényleg ennyire kockázatos ez, hogy inkább szedjek olyan gyógyszereket ami érezhetően más problémákat okoz?
[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
janos666
nagyúr
Ó! Most elkaptam valami influenza félét, így nyilván visszajött a visszatérő fülgyulladás is.
Zuhanyzás közben hányingerem volt, mikor öblítettem. Most belenyúltam "intim törlőkendővel" és mutatóujjal, ami kicsit véres lett.
Menjek megint (5., 6. alkalommal ahol ) ugyan azért fül-orr-gészetre, vagy várjam meg, míg elmúlik az influenzaféleség (torokgyulladás, enyhe láz, stb)?TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
janos666
nagyúr
válasz janos666 #2311 üzenetére
Csepegtettem bele gyógynövényes vackot (ezt találtam itthon, de gyógyszertári). Mikor kitöröltem utána, megint hányingerem lett (hajszálom múlt, szorítottam az ajkaim) és bizsergett a fejem közeli harmada.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
törölt tag
Orvos felírt 20mg rosuvastatin-t. Kb lesz.rta, hogy 4hetes emelésékkel szabadna adagolni 5mg->10mg vagy 10-20, 20-30-40. Mondtam neki, hogy sportolok, szerintem figyelmen kívül hagyta és inkább az erőssége/ hosszú felezési ideje miatt választotta ezt a sztatint. Sajnos szurkáló, égő fájdalom jelentkezik illetve nehezen alszom el, depressziós epizódok is jelentkeznek. Kezelést nem mellőzhetem mert huszonéves koromban is 7,8-9mmol/L összkoleszterin 4,5-4,7 az LDL.
Inkább az érdekelne, hogy a egészségügyben lerohadó kishazánkban is elérhető Repatha injekció mennyire hatékony?Milyen egyéb mellékhatásai vannak? 2024ben 300ft/ adag de 130ezres fogyasztói árat is hajlandó vagyok kifizetni…
[ Szerkesztve ]
-
Simi37
őstag
Sziasztok!
Tavaly áprilisban kezdődött és azóta is tart, este elkezdtem ízeket nem vagy elképesztően tompán érezni. Idővel aztán reggel is jelentkezett a dolog. Kb úgy változik napközben ahogy a nap telik. Délre elmúlik de este fokozatosan visszatér szinte órát lehetne igazítani hozzá. Reggel és este ha kifújom az orromat akkor közben addig az 1-2 mp-ig minden visszajön és utána teljesen megszűnik az ízérzékelés akkor is ha előtte tompán volt valami. A tompaság olyan mint a látás színek nélkül, édes, savanyú, keserű,stb meg van de igen/nem szinten átmenet nélkül.
A dolgok illatát tökéletesen érzem abban semmi tompulás nincs. Elég sok allergiám van, a parlagfű és a por a legsúlyosabbak, télen kívül mindenhova jut valami. Tavaly elég sokáig volt parlagfű a levegőben, gondoltam majd elmúlik most, hogy már nincs, de semmi sem változott pedig most nem igazán tudok olyanról ami kiválthatná. Év közben váltogattam az allergiás gyógyszereket néha segített talán, inkább placebonak mondanám utólag, mert elég random volt, hogy jobb lett-e tőle. Ezen kívül eddig a telekre nem jellemző módon elég erős allergiás tüneteim vannak most is, este brutálisan kapar a torkom, reggel tüsszögök egy sorozatot és 5-10 zsepit telefújok.
Elsősorban tanácsra lenne szükségem, hogy találkoztatok-e már a hasonlóval, illetve hova kéne fordulni először.[ Szerkesztve ]
Ryzen 9 5900X • Asus Crosshair VI Hero • ASRock RX 6900 XT OC Formula
-
gordonfreemN
addikt
Szia.
Esetleg nem lehet, hogy a lakásban valami penészedett és az okozza a tüneteidet?
Nekem volt ilyen, a gipszkarton fal mögött nagyon régi lehetett a falazat és valószínűleg penész is. Telente állandóan kínlódtam, majd egy költözés után elmúlt.¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
Ha a sürgősségin az "orvos" nem vette figyelembe, hogy csigolya repedt, pedig a röntgenes egyértelműen leírta a záró jelentésben, és simán hazaküldte a beteget, annyival, hogy jegelje, be lehet perelni? Utána a másik kórházba be kellett vitetni mentővel, ahol közölte a doki, hogy ezt bizony műteni kellett volna azonnal!
Megéri pert indítani? Baromira fáj egy repedt, összenyomodott csigolya, ezt nem figyelembe venni, és hazaküldeni egyértelműen hiba volt. Rezidens ez a kókler, nem kéne jóváhagyni a döntéseit egy igazi orvosnak?
Én elhiszem, hogy túlterheltek, kevás az orvos de amilyen káosz van a balesetin...[ Szerkesztve ]
Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle
-
nonsen5e
addikt
Orvosi alkalmasságimat elkaszálták és továbbítottak, hogy szerezzek szakorvosi véleményt. Az kihozta, hogy az égvilágon semmi bajom nincsen, aztán a véleményt küldtem a lelet@nngyk-s címre.
Van valakinek tapasztalata, hogy hány hét/hónap/év/eon a várható idő, amire elbírálnak?
D4: hunPH, nonsense#2596
-
citkar
addikt
Pontosítsunk: az, hogy "elkaszáltak" azt jelenti, hogy alkalmatlant állítottak ki első fokon (háziorvos, vagy üzemorvos), aztán mentél másodfokra? Vagy csak kértek egy szakorvosi véleményt bizonyos betegség kapcsán, ahol abból a szempontból alkalmasnak véltek?
-
nonsen5e
addikt
Jogos, csak már nem tudok írni miközben megesz az ideg miközben sok pénz van a vizsgálatokban..
Nincs előttem a papír estig, de nem "alkalmatlan" lett az eredmény, hanem inkább valamilyen formában azt írták, hogy "értékelés elhalasztva/további vizsgálatok kellenek" (certificate not issued, deferred for further evaluation - a hivatalos angol kifejezés rá).
Sokat és nagyokat hümmögtek majd szörnyülködtek az EKG mérésnél.[ Szerkesztve ]
-
citkar
addikt
válasz nonsen5e #2321 üzenetére
Magyarországon ilyet nem láttam (de nem is nézegetem mi, hogy látszik az EESZT-ben/ügyfélkapun, akárhol).
Alapvetően két féle eredményt láttam: alkalmas (esetleg feltétellel, pl szemüveggel, vagy kontaktlencsével), vagy alkalmatlan. Értékelés elhalasztva státuszról nem hallottam. Ami nem jelenti, azt hogy nem létezik. Azt látom, hogy megbeszélik mi szükséges egy hosszabbításhoz (pl ha epilepsziás valaki kell a neurológustól vélemény) és amikor megvan a szükséges vélemény (vagy vélemények) akkor elkészítik, ha alkalmas. Vagy alkalmatlant kap első fokon (pl háziorvosnál, üzemorvosnál) és másodfokon egy bizottság farag új véleményt (pl speciális helyzetben a bizottság mondhat olyat, hogy valaki testi fogyatékosság kapcsán ilyen, meg olyan autó módisítással vezethet). -
Aprósólyom
addikt
válasz #79484416 #2326 üzenetére
Kipróbáltam kíváncsiságból tükörrel a jelenséget. Ugyan ez a tapasztalat. Viszont ha a tőkörképet nézem és a monitor van periférián, akkor viszont nincs "elcsúszás" időben. Érdekes, de nem gondolnám, hogy ez probléma.
Lehet a monitor polarizált fénye okozza a jelenséget az agyunkban? Csak egy kérdés...Jevons paradox
-
Livius
őstag
Sziasztok,
Az EESZT-ben olyan ellátást látok, ami megsem történt, ezt hol kell bejelenteni?Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
nonsen5e
addikt
válasz nonsen5e #2323 üzenetére
Na csak megkaptam az alkalmasságit.
A rendszer gondolatmentete továbbra is rejtély.> Az orvos nem ért a szívhez annyira, ezért elküld kardiológushoz mielőtt döntene.
> A kardiológus megállapítja, hogy az égvilágon semmi bajom nincs.
> Az eredeti orvos / népegészségügyi központ megkapva az eredményt kiállítja az alkalmasságimat 1 év érvényességgel az alap/normál 5 év helyett.Tehát annyira mégis értenek hozzá, hogy ezt megszüljék valahogy, ugyanakkor annyira meg mégsem, hogy megállapítsák, hogy van-e bajom vagy nincs? Kóceráj.. Járhatom a kanosszát évente.. Remélem 40+ majd az alap egy év helyett arányosan 2 hónapra adják beleszámítva a hónapot mire eredményt kapok.
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
Csináltattam egy vérvizsgálatot (szedtem egy gyógyszert, ami a betegtájékoztatón szerint megdurcázhatja a májat). Egyedül ezek vannak rajta csillagozva. Ezzel beszélni kell a háziorvossal?
HDL koleszterin : 0,8 mmol/l * 0,9 - 2,1
Triglicerid : 7,54 mmol/l * 0,65 - 1,85
Az első csak pici eltérés, de a második négyzserese a felső határnak.
Túl sok zsít eszek, vagy pont az lehet, hogy meghülyült kicsit a májam?TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
citkar
addikt
válasz janos666 #2332 üzenetére
A májadról nem derült ki információ számomra, ez a két érték a vérben lévő lipidekről ad információt.
A HDL esetében annak örülnénk, ha magasabb lenne kicsit ennél, de ilyen kis eltérés nem ad okot aggodalomra.
A triglicerid mér jelentősen nagyobb eltérést mutat valóban, azért nem kell temetni magad, de érdemes odafigyelni bizonyos dolgokra. Neten sok mindent találsz ezzel kapcsolatban, pl itt is adnak tanácsokat. Érdemes 3-6 hónap után kontrollálni, mennyire sikerült javítani a triglicerid értéken. Bizonyos esetben felmerül gyógyszer bevezetése, de ez sok mindentől függ, röviden attól, hogy milyen kockázatú beteg vagy. -
törölt tag
Sziasztok!
Minek lehet a tünete kromatikus aberráció? Eleinte csak szemüvegben érzékeltem, azt hittem, csak lencsehiba, de hétvégén, szemüveg nélkül egy fekete-fehér képregényt olvasva is láttam a képeken.
Meg ezek a nagy fényerejű LED panel hirdetőtáblák szoktak még furák lenni, ha pl. fekete-fehér képet mutat, zöld aura van a színek találkozásánál.
Van egy IBD-m ami miatt van évente néhány hónapig kortikoszteroidot szedek, illetve egy vérképzőszervi betegségem, ami miatt nagyon magas a vérlemezke számom. Lehet ezeknek valami mellékhatása?
Ja meg rengeteget nézek kijelzőket, nem tudom ettől mennyire lehet.
-
janos666
nagyúr
Kösz. Láttam ezt a listát. Két dologra tudtam leszűkíteni: mikor legutóbb influenzás voltam, rengeteg mézet megittam teával (ami végül is cukor), illetve utána, mikor már jobban voltam, de még mindig depis, akkor esténként bevágtam egy üveg bort (és az alkohol is majdnem cukor), pár nappal a vérvétel előtt is.
A többinél nincs csillag, azért nem másolgattam be. Vagy nem elég a csillagokat nézni?TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
citkar
addikt
válasz janos666 #2337 üzenetére
A magas triglicerid szinted valószínűleg nem egy, vagy két közelmúltbéli étkezéstől ilyen magas, hanem részben a folyamatos étkezési szokásaiddal kapcsolatos, részben genetikai eredetű lehet. Bár szerintem a majdnem minden este 7 dl bor elhagyása, vagy heti 7 dl-re csökkentése már érdemi javulást hozhat. Ha változtatsz az életmódódon, pár hónap után érdemes kontrollálni.
-
janos666
nagyúr
A megelőzőm 3-4 hónapban nagyon ritkán ittam alkoholt (az azt megelőző 1-2 évben sűrűn), most az elhúzódó influezám után kaptam rá megint, de nem minden nap.
Egyébként egy jellemző nap étkezése kb. így néz ki:
- tojásrántotta, "felkockázott" nyers káposztával és némi majonézzel
- baromfihús zöldséggel/burgonyával/rizzsel (ez ~90% zöldségsaláta vagy édesburgonya volt, mielőtt megdrágultak az élelmiszerek, most több a burgonya/rizs)
- zabkása almareszelékkel (vagy csak eritrittel, esetleg egy pohár gyümölcslével főzve - megint csak "üresedik" az is, mióta túl drága minden).
Hagyományos sütemények, kenyér, ilyesmik nincsenek, már az ételallergiák (búzaliszt, tej) és hízási hajlam miatt se: az antipszichotimumoktól (végigjártam: olanzapin, risperidon, quetiapin) ~10 kilót híztam (8-at az olanzapiontól 1-2 hónap alatt, de a többi is hizlal annyit, hogy azóta sem fogytam vissza), emiatt nézettem meg a vérem. Most állttam át cariprazin-re, ami elvileg már nem fog hizlalni, vagy májat károsítani, de még kétes, hogy más tekintetben mennyire jó ez nekem (elvileg kevésbé álmosít, viszont 24/7 stabilan hat, így az éjszakai quetiapin-tól mégsem sokkal jobb, azóta vedelem nappal az eszpresszót, vagy szundítgatnom kell otthon, pedig nem voltam nagy kávés, főleg nem szundítós fajta).Egyedül az anyai nagymamám volt curkobeteg, de keményen (vizesedő láb, elhízás, stb), de ő is 70 felett halt meg (férje 90 felett). Genetikailag jobban félek attól, hogy anyám 55 körül elment áttétes petefészek rákban, majd az ő anyja vérrákban kicsivel 70 alatt.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
addikt
Sziasztok!
Nagyjából már egy hónapja zúg a jobb fülem, bármiféle feltünő előzmény nélkül. Nem voltam nagyon megfázva, nem dolgozok szeles/hangos helyen (irodában), kb egyik napról a másikra kezdődött el.
Elég idegestő, mivel zavaróan zúg a fülem, valamint tompábban is hallok arra az oldalra, leginkább a mélyebb tartományokban.
Voltam a fül-orr-gégén, ott sürgősségivel továbbküldtek a klinikára, ahol 2 nap huzavona után végül szteroidos infúziót kaptam 8 napig, ami segített, viszont most hogy ennek vége lett (nagyjából 2 hete), pár napja visszatért kb ugyan arra a szintre a zúgás és a hallásromlás mint a kezelés előtt.
A záró szerint “bal old. ép hallás, jobb old. 2000 Hz-ig ép hallás, 3000-8000 Hz-en kisfokú, idegi típ. halláscsökkenés.”-em van.
Nem szívesen “veszteném” el a hallásomat, eddig soha sem volt semmi baj a fülemmel, elég jól is hallottam. Mondjuk eddig kb bárkivel beszéltem, mindenki azt mondja, hogy ohh, az én fülem is zúg már x éve, kezdem kicsit ufónak érezni magam, hogy eddig én jól hallottam, de szeretnék ezután is.
Természetesen vissza fogok menni a Klinikára, mert én nem szeretnék rosszabb hallással élni, viszont érdekelne más emberek véleménye is.
Előre is köszönöm a válaszokatSwift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi
-
addikt
válasz #79484416 #2344 üzenetére
Nekem egyszer sem mosták ki a fülemet, csak végigkukucskálták vagy 3-4x. Gondolom ha lett volna benne valami, akkor ki is lett volna mosva.
A metrózást kipróbálnám, hátha használ Nekem is, de Debrecentől kicsit messze vanSwift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi
-
janos666
nagyúr
válasz #79484416 #2344 üzenetére
Fogd be az orrod és kezd fújni, míg kipattan, vagy kellemetlen/fáj. Nekem ezt napi 5-6x kell csinálni 6-8 éve.
Lesz, aki azt mondja hogy fecskendővel nyomd, de szerintem hülyeség, ott a kezed és a tüdőd, ami automatikusan "kikapcsol", ha túl erősen akarod fújni...TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Asszociációs játék. :)
- alza vélemények - tapasztalatok
- Elektromos autók - motorok
- Derail Valley
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Politika
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben +koffer +MC +extrák
- DJI Mini 3 pro drón kiegészítők - táska, propellervédő, ND Filter szett
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (45)
- DJI Mavic 3 Classic FMC drón táska, koffer (Skyreat)
- DJI FPV Racer FMC drón - Fly More Combo + Motion controller
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest