- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
-
PROHARDVER!
Ezt a fórumot azért hoztuk létre,hogy ne zavarjuk azon felhasználókat, akik még csak most ismerkednek a tablettel, vagy akár az Android rendszerrel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
meszilacci19
újonc
Sziasztok!
Két hét után most jelezték a tesco vevőszolgálatról, hogy a szervizbe leadott tab javítása gazdaságtalan. Hiba a kijelző egy része elsötétedett és az usb aljzaton nem tölthető. Most mik a további lehetőségeim? 2014. decemberben vásároltam, 2 év garival. -
PLaci58
addikt
válasz meszilacci19 #3553 üzenetére
Szerintem visszaadják a pénzed, mert gondolom cserekészüléket nem tudnak adni.
[ Szerkesztve ]
"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
meszilacci19
újonc
válasz vargalex #3555 üzenetére
Szia!
Sajnos úgy néz ki, nem ilyen egyszerű a helyzetem.
A kijelzőn a sötét sáv állítólag kijelző törés miatt van és ez nem garanciális.
Ezt úgy meg lehet állapítani, hogy szét sem szedték? Az usb csatinál nekem is kitöredezett a műanyag és megragasztottam, tehát egyértelmű, hogy nem szedték szét, különben is láttam itt képeket a szervízben szétszedett tabokról.
Az usb csatlakozóra is azt mondták, hogy nem garanciális hiba, mert használat közben ment tönkre.
Kicsit viccesnek találom... Újra visszaküldtem de nem fűzök nagy reményeket hozzá.. -
vargalex
félisten
válasz meszilacci19 #3556 üzenetére
Szia!
Valamiért úgy értettem, hogy garanciális cserét jelent a nem gazdaságos javítás. Egyébként, ha jól tudom, 1 éven belül nekik kell bizonyítani a nem rendeltetésszerű használatot (azaz pl. hogy leesett).
Néhány embernél előfordult itt a topicban a fél képernyő eltűnése. Nálunk is, de az konkrétan 1,5 m-t esett, ezért meg sem próbáltam a garit.[ Szerkesztve ]
Alex
-
tihibaby
senior tag
válasz meszilacci19 #3556 üzenetére
Most azt tisztázzuk le,ki szívózik veled:a Tecsó,vagy a szerviz?
Ha a szerviz,én felhívnám őket elmagyaráznám mi a szitu,és ha nem vevők semmi korrekt megoldásra,jelezném hogy a fogyasztóvédelemhez fordulok,amit egyébként,ha erre semmit nem reagálnának,meg is tennék.
Tecsó,dettó,de ők tapasztalatom szerint nem szoktak ilyenekkel kínlódni,inkább csere,vagy vásárold le,vagy legutolsó esetben visszaadják a lóvét.
Szal' a lényeg ne hagyd rájuk,nem úgy van az! -
nagyúr
válasz tihibaby #3558 üzenetére
Ha nem lenne amúgy ennyire pitiáner dolog, az elsötétülő félképernyő dologgal akár csoportos perre is lehetne vinni az ügyet, egyértelműen szériahiba, vagy tervezési hiba, mert olyan nincs, hogy magától, vagy egy erősebb mozdulattól eltörik valami, amit alapvetően kézi használatra, sőt, mobil eszköznek szántak. Nekem az az érzésem, hogy vagy a tervezés, vagy az összeszerelés közben a kicsi hely miatt valahol a kijelzőnek feszül egy alkatrész, emiatt elég egy kis nyomás, hogy megroppanjon. És mind ugyanott.
-
imitto
csendes tag
Sziasztok!
Befogtam a tabletet munkahelyi rohangálósnak, és rögtön szembesültem egy hibával: rejtett wifi hálózathoz nem tudok csatlakozni. Tudom hogy kell, ugyanúgy létrehozom a kapcsolatot mint pl. a telefonomon, de a tablet nem csatlakozik. Megjelenik a listában az SSID, alatta "Kapcsolódás", majd "Mentve", és ez loopolva. Van erre valami megoldás?
-
lalamper
csendes tag
Sziasztok,
Létezik már 5-ös android erre a cuccra? Egy rákás alkalmazásra azt mondja a Play store, hogy nem kompatibilis.
Esetleg valami főzött ROM? Cyanogenmod?
Köszi!
-
fsdb
aktív tag
válasz lalamper #3563 üzenetére
A proci is csinálhatja, nem feltétlenül az Android verzió, nem MTK meg ARM hanem Intel és nem szereti.
Nemrég van piacon és még ez van.
A magas verziószám is csinálhatja pl.: MX player 1.7.40 ha jól tudom 2.3 androidon megy, 4.2.2-n már nem, van ilyen J1 J2 verzió, nekem a play -ről a J2-t ajánlotta azzal megy (az is 1.7.40-es).Az ön családjában szenved valaki elmebajban? Nem szenved senki! Mindenki élvezi!!!
-
Fittboy
csendes tag
Sziasztok,
napokban szereztem egy ilyen tabot újonnan és az lenne a kérdésem,hogy merjem-e frissíteni a wifin keresztül a gyári szovtverét amit felajánl?
Több helyen olvastam,hogy kukás lehet tőle a gép és mivel nincs már cseredarab csak a pénzt adnák vissza azt nem szeretném.Köszi
-
vargalex
félisten
Elég sok alkalmazásnál sajnos a készítő nem állítja be jól a kompatibilitási követelményeket, úgyhogy ezért mondja a play, hogy nem kompatibilis. Ami nálam ilyen volt, azt telepítettem telefonra (ha még nem lett volna), majd apkshare-val átküldtem a tablet-re. Ott pedig telepítettem. Az összes eddigi működött.
A hardware különbségeket a Dalvik virtuális gép elfedi az alkalmazások elől nagyrészt. Illetve egyáltalán nem vagyok meggyőződve róla, hogy lenne olyan utasításkészlete egy ARM CPU-nak, amit az x86 CPU nem ismer.[ Szerkesztve ]
Alex
-
fsdb
aktív tag
válasz Fittboy #3566 üzenetére
Ha nem akarsz vele ráfaragni inkább ne.
Szokásos: feltöltve, alaphelyzetbe állítva, vírusirtó stb.. kikapcsolva.
(Kábelnézegetés elég soknak rossz a csatlakozása, én töltéskor négezettem milyen helyzetben biztos, esetleg olyan kábel ami mozgatásnál nem szórakozik.)Az ön családjában szenved valaki elmebajban? Nem szenved senki! Mindenki élvezi!!!
-
stranger2006
tag
válasz Fittboy #3566 üzenetére
Szia!
Nem tudom, hol olvasgattál ilyeneket, de szerintem csak emiatt nyugodtan frissíthetsz. Más kérdés, hogy van-e valami értelme, szerintem nem nagyon.
A tabunk az eddigiek alapján majdnem "agyonverhetetlen", úgy hogy nagy tragédia nem érhet, ha jól bánsz vele. Én inkább a memórianövelő változtatások telepítését javaslom, az hasznosabbnak tűnik, mint a gyári frissítések (feltéve, hogy ugyanarról beszélünk: Update1, 2) -
vargalex
félisten
Szia!
Chrome-ból sem kell feltétlenül szerintem az x86-os. Bár, nem emlékszem, hogy nálam milyen vana telepítve. A play-ban természetesen lehet különböző architechtúrákra optimalizált változata... Ezért írtam, hogy általában. Azaz nagyon sokszor nem indokolt, hogy azt mondja a play (vagyis a fejlesztő), hogy nem kompatibilis. Konkrétan melyik alkalmazásról lenne szó?
Alex
-
scream
veterán
válasz vargalex #3571 üzenetére
Köszönöm, szóval akkor a Dalvik és/vagy ART miatt igazándiból az (szinte) az alkalmazások javarészének futnia kéne minden eszközön? És csak a fejlesztők hanyagsága miatt nem megy
A probléma nem nálam merült fel, én meg szoktam oldani más eszközről + ZIPit-tel, szóval nem tudom, hogy pontosan milyen alkalmazás(ok)ra lenne szükség.
[ Szerkesztve ]
-
atomchicken
tag
Sziasztok!
Tegnap este kikapcsoltam a tabletem, ma próbáltam bekapcsolni, de csak az Op3n Dott logó körül forog a zöld csík. Valószínűleg boot loopba esett :/
A tab belső memóriájában olyan fájlok vannak amelyek nekem kellenének. Egyik sem pótolhatatlan, de több óra lenne mire mindet újra beszerzem.
Recoverybe be tudok lépni, a windows is felismeri valemnnyire. (Eszközkezelőben, total commenderben nem jelenik meg a tablet belső memóriája.)
Van rá bármiféle mód, hogy kimentsem az adataim, mielőtt nyomok egy factory resetet?
Köszi:
Gábor -
atomchicken
tag
válasz atomchicken #3574 üzenetére
Sikerült felvarázsolnom a CWM recoveryt.
Az sd kártyát nem bírom mountolni, ezért backupot sem tudok csinálni.ADB keresztül elérem a tabletet, de a mappa struktúrában nem igazán igazodom ki.
Az alábbi parancs nem talál semmit:
> adb shell ls -lR | find egyetemBármi ötlet, tanács?
-
cubix
tag
-
Fittboy
csendes tag
válasz stranger2006 #3570 üzenetére
Arra a frissítésre gondoltam amit magától felajánl a tab. Root/gari vesztés nélkül is lehet területet növelni?
Tudnátok linkelni egy leírást? Köszi -
vargalex
félisten
-
-
oba
addikt
válasz Fittboy #3590 üzenetére
Szerinted az op3ndott a hivatalos facebook oldalára olyan frissítést tenne közzé ami elcseszi a tabletet? Ha így lenne, szerinted még ott lenne a post ennyi idő után is? Én is innen csináltam meg, és elsőre sikerült. Figyelmesen olvasd el a leírást, hogy mikor mit kell telepíteni, ne keverd össze a hangerő le ill. fel gombokat amikor rádugod majd a tabletet annál a résznél amikor kéri. Összefoglalót olvasd el. Ha nem menne akkor másik kábel, másik usb port, másik gép, másik oprendszer.
Kézzel készült óraszíjaim - https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/oba/index.html
-
Fittboy
csendes tag
Tehát,ha esetleg valamit elrontok valamikor, ezzel vissza lehet állítani,ez egy teljes értékű firmware.
Köszönöm a tippeket és a segítséget
Az iPad mini tokot még nem próbálta senki? Azt látom,hogy a hangszóró helye nincs meg,de az egy kis faragással megoldható. A többi gomb helye passzol? Csak mert találtam hozzá olcsóbban és jobb minőségű Ipad mini tokot,mint a Teclasté.
-
RoundRobin
aktív tag
válasz atomchicken #3574 üzenetére
"Van rá bármiféle mód, hogy kimentsem az adataim, mielőtt nyomok egy factory resetet?"
Nincs.
Vennék: 286-os (esetleg XT) alaplapot.
-
RoundRobin
aktív tag
válasz PLaci58 #3573 üzenetére
"Windowsnál sincs processzor függő program. Ezt lerendezi az operációs rendszer"
Már hogy ne lenne?
A windows (A CE és egyéb derivátumok nem számítanak) csak és kizárólag x86-os processzorokon fut. Akár AMD akár Intel, vagy más a proci gyártója, mivel ezek egymással kompatibilisek. Ami ott mindegy, az a processzor frekvenciája, tehát hogy 1.8 Ghz vagy 3 az csak a rendszer sebességét befolyásolja. Na ez utóbbi mindegy, de a processzor architektúrája az bizony nem.Vennék: 286-os (esetleg XT) alaplapot.
-
nagyúr
válasz RoundRobin #3595 üzenetére
Szerintem van, ha valahogy be tudja hozni a cwm-et, de ahhoz az adb konzol beható ismerete is kell.
Helló kolléga, rég jártál erre, úszni támadt kedved? -
Fittboy
csendes tag
-
RoundRobin
aktív tag
"Szerintem van, ha valahogy be tudja hozni a cwm-et,"
Na de ha csak bootloop-ig jut el?
(OFF)Úszni annyira nem, csak kicsit pancsolni. A vasat elcseréltem egy lenovo laptopra, most nézegetek másik TAB-ot magamnak, de az már 10 collos lesz. Bár könnyen lehet, hogy TECLAST márkájú. Valójában rájöttem, hogy én baromira nem tudom kihasználni a tabletet. Ha van, nem nyúlok hozzá szinte soha, ha viszont nincs, akkor meg hiányzik. A fene se érti ezt. (/OFF)
Vennék: 286-os (esetleg XT) alaplapot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPad Air 5 M1 64GB Wifi+Cellular + Magic keyboard
- Onyx Boox Max Lumi 13,3 e-ink tablet és e-book olvasó, teljeskörű androiddal, alig használt eladó
- Eladó Gyári Apple Ipad Mini Smart Folio tok
- Kindle Touch
- Microsoft Surface Pro 5 12.3" 2K Windows tablet i5-7.gen 8G/256GB, 4G/LTE - Üzletből, garanciával,
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest