- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
-
PROHARDVER!
Motorolaj és szűrő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
K Norbi
addikt
válasz tibbike01 #11796 üzenetére
Levegő/Pollenszűrőből Mann filtert neki.
Olajszűrőből szintén Mann filter. [link]
De!A te fajtádból csakis gyárit kéne [link]
Elmondja miért.
Hiába Mann, hiába ugyanaz.
Nem tartja meg olajat.Üzemanyagszűrő nincs a tiédbe.
(#11799) grizlisandor
Ezek nagy részét 2012.09(FL) utáni autónál kiküszöbölték M32 váltó.igen, annyi a különbség, hogy 2013 utániak később hullanék szét.
[ Szerkesztve ]
-
grizlisandor
veterán
válasz K Norbi #11801 üzenetére
Én egy FL 1.4T mekafull felszereltséggel elfogadnék.
(#11803) tibbike01:
Élettartam durva szűrő az üzemanyagpumpán.
Szerintem csak a pumpával együtt tudod cserélni, mint a Honda Jazzen. -
tboldi
nagyúr
válasz grizlisandor #11805 üzenetére
Igazából lehet külön is, csak át kell építeni.
-
bul07
nagyúr
2020-ban nekem volt bajom HENGST szűrővel, a második csere HENGST szűrő is ment vissza, aztán harmadiknak már inkább MAHLE ORIGINAL lett
Ebben a hozzászólásomba leírás és képek a második szűrőről is
Mivel a linkek nem élnek már ez a típus volt HENGST FILTER E85KP D146 [link]
Kauffer-től volt és akkor jól vizsgáztak mert futárral volt a cserék intézve, és mikkor a MAHLE ORIGINAL kértem harmadjára csak a két szűrő közötti pár száz forintos árkülönbséget kellet kifizetni
Azóta ha szűrőt veszek és hozza futár az az első hogy kibontom megnézem, még ha csak egy két év múlva fogom azt a szűrőt használni akkor is
[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Asbee
veterán
Mindennél bele lehet futni ilyenbe. Mann olajszűrő látod nem tartotta meg az olajat. Van youtubeon román mérnök srác, mann légszűrő magasan legrosszabb volt, még az alco is magasan rávert szűrésben. Nekem a kínai mahle original olajszűrő volt pihe könnyű és érdekes kialakítású. Hengstben eddig csak német gyártásba futottam bele.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz grizlisandor #11786 üzenetére
Nekem a szervofolyadek lesz musoron. Fekre ramert most tavasszal, akkor meg jo volt.
#nincsbennetarcsi
-
bul07
nagyúr
Persze, csak az volt meglepő hogy egymás után kettő is hibás volt, lehet rossz széria volt, vagy pont valami visszavitt hibás darabokat kaptak hátha el tudják adni
MEYLE Szűrőről mi az általános vélemény?
Hogy miért
Nézelődök hogy mit kellene venni, ha már most úgy is lesz rendelés, ahogy néztem olyan 8e Km már van benne, persze nem mostanában fogom cserélni min még egy év, és valahol 20e Km környékén, és igen nem fogom évente cserélni ha a gyári könyvében az van hogy 90e Km-ként kell cserélni [kép]Most ugye MAHLE KX 220D[link] van benne 6281 Ft
Néztem még
BOSCH 1 457 070 008 [link] 5080 FtViszont ez nagyon jó áron van
MEYLE 100 323 0004 [link] 3309 FtUgye ez egy PD TDI kell a jó minőségű üzemanyag szűrő
Jó ez a MEYLE márka?[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
hads
tag
-
MasterMark
titán
Renaultba mi a gyári olajszűrő márka?
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
tboldi
nagyúr
válasz MasterMark #11822 üzenetére
Tippre Purflux, az is fhanszia.
-
MasterMark
titán
válasz tboldi #11824 üzenetére
Azt a Peugeot olajszűrőházán láttam felírva, a Renault mindig különutas.
Amúgy erről jut eszembe Renault papírszűrős házhoz lehet valahol kapni leszedőt? Eszeveszett módon rá tud szorulni és semmi fogás nincs rajta. Múltkor is már a vízpumpafogóval dolgoztam meg, de félek eltöröm.
Switch Tax
-
bul07
nagyúr
(#11817) tboldi
Hát lehet bevállalom
...
Nem tudom hogy ki tudja Téma összefoglalót de esetleg ezeket be lehetne rakni
Online katalógusok
Mann Filter [link]
MEYLE [link]
Hengst [link]
MAHLE [link]
UFI [link]
PURFLUX [link]( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
tboldi
nagyúr
válasz MasterMark #11825 üzenetére
A Honda 100%, de van, hogy a digók is Purfluxot használnak (az UFI mellett). A Rönót nem tudom.
Nekem meg ez jutott eszembe ezt olvasva: [link]
Az olaszokhoz, legalábbis az 1.3 Multijethez és az 1.4 T-Jethez csak egy 27-es dugókulcs kell a kupak leszedéséhez. [kép][ Szerkesztve ]
-
zsolti1
csendes tag
Sziasztok.
Suzuki sx4 1.6 88kw M16A automata autóhoz szeretnék
egy minőségi hűtőfolyadékot venni , ebben kérném a
segítségeteket.
Köszönöm. -
roti86
őstag
válasz tboldi #11832 üzenetére
Királyság, pont ezzel szemeztem, csak nem vagyok benne biztos, hogy mehet és keveredhet a gyári Ecstar Super Coolanttal. Ez árban jóval kedvezőbb és ugye japán autókhoz ajánlják, úgyhogy annyira nem lehet rossz.Az Ecstarról szokás szerint semmi infó milyen összetételű, OAT vagy P-OAT vagy HOAT....
-
TommyY2
tag
válasz tboldi #11832 üzenetére
Nekem kb. 3 éve a 2008-as Splash-be cserélt az előző szerelőm hűtőfolyadékot.
Nem tudom, hogy mit tett bele, de ugyan az ment a 2001-es Renault Scenic 1.6 autónkba is. Kék színű volt, állítólag az Unix-ban vette, de nem volt rajt semmi cimke.
Okozhat valami gondot, ha nem megfelelő lett beletéve?
TommyY
-
Qru
MODERÁTOR
-
Qru
MODERÁTOR
Segítsetek már tágítani a látóköröm. Olyan olajat keresek ami ezeket tudja:
- ILSAC GF5 (vagy jobb)
- API SM (vagy jobb)
- 5W30 vagy 5W40
- a meleg oldali viszkozitás 12 fölött van de 14 alatt.Egyelőre a Motul X-Cess Gen2 vagy a Shell Helix Ultra van radaron.
#nincsbennetarcsi
-
roti86
őstag
A Kauffernek elég jó az olajkeresője
-
Qru
MODERÁTOR
válasz molnarpeter #11845 üzenetére
Igen, pontatlan voltam: nem kell tudnia egy időben a kettőt. Tehát ILSAC GF5 (vagy jobb) vagy API SM (vagy jobb). Sajnos ACEA minősítés nem ír a gyártó.
Ha mindkettőt tudja az nyilván nem baj de sok olaj van ami csak az egyikre van minősítve (ami megint nem jelenti azt, hogy nem is felelne meg a minősítésnek). Bár ezt te tudod.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz molnarpeter #11847 üzenetére
Akkor elsírom neked a szitut: Bubiba kéne vmi jó olaj. Az összes hozzáértő nagy név egybehangzóan azt mondja, hogy az 5W30 túl vékony bele. Ez évtizedes típustapasztalat, szóval nem a Nőklapjában olvasták kategória. Szar a hatásfoka ezért melegszik mint atom emellé alulméretezett a hűtése, ezért ajánlott az 5W40 használata.
Oké de a hidegindításkori kopást minimalizálnám, ezért kéne nekem egy hidegen vékony melegen viszonylag vastag olaj. Na ilyen nincs, azért lőttem be a 12-14 meleg oldalit, ami olyan 80-85 körüli hideg oldalival párosul. Ezt még elfogadhatónak gondolom. Ehhez közel jár a Motul X-cess Gen2 (85,2/13,5) és még közelebb a Shell Helix Ultra (79,1/13,1). Adalékolásban viszont a Motul erősebb. De ha van valami egyéb alternatíva azt megszívlelném..
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz molnarpeter #11849 üzenetére
Nem elvetendő! Körbenézek ebbe az irányba is! Látod máris tágítottál a látóteremen.
Motul X-Max 0W40: 81/13,9
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest