Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Olympia76

    tag

    válasz MaCS_70 #41524 üzenetére

    Én a szóban forgó linket azért linkeltem, hogy ott tudod leellenőrizni, hogy ott tudsz meggyőződni arról, hogy a Sonoff dongle-d támogatott.

    A firmware-t gyakorlatilag sehogy sem tudod leellenőrizni (legalábbis nekem nincs tudomásom bármilyen metódusról). Felülírni felül tudod azt ami rajta van, hogyha biztos akarsz lenne benne, hogy mi van rajta, de megnézni nem (ez csak ZHA-ban vagy Z2M-ben látszik).

    A test -w ttyUSB0 && echo success || echo failure futtatásánál lehet user permission issue is. Próbáld meg sudo-val futtatni (sudo test -w ttyUSB0 && echo success || echo failure).

    ...de egyébként z2m-t próbáltad telepíteni a fenti failure-től függetlenül?
    Az eddigi info-k alapján egyelőre hiba nem látszik.

    Abban egyébként egyetértek LouiS-al, hogy az alapok ismerete hiányában a sokkal nehezebb utat választottad, hogy ezt összehozd. Nem olyan triviális, pont azért, mert érteni kell a guide-okat is, hogy a különböző forrásokból tudd "szintetizálni", hogy mire van szükség. Az nem jó, ha több guide-ot is megpróbálsz egymás után vakon copy-paste-el követni, mert egyik ütheti a másikat, illetve olyan "elváltozások" jöhetnek létre amit korrigálni kell(het), hogy a másik működjön.

Új hozzászólás Aktív témák