- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen egeret válasszak?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
lcdtv
tag
Sziasztok! CC2652 BLE vásároltam. Van rajta 3 gomb BTN1, BTN 2, RST. Sajnos a HomeAssistant nem ismeri fel illetve mint USB jelen van de azon kívül semmi. Szeretném flash-elni de nem tudom boatloader modba tenni.Vagy legalább is nem megy az írás. Van valami trükk vagy más usb-n kívüli írás ami segíthet. Köszi!
-
Zirowe
nagyúr
Akkor viszont mégsem annyira jó befektetés.
Lehet maradok egy CC2538+CC2592, az is tud ennyi eszközt, olcsóbb is, jó lesz az.
Köszi.We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Galahed
senior tag
válasz amargo #29200 üzenetére
Nekem is ez a tipus volt, ez a kazán keringető szivattyú megszorulás elleni védelme, minden délben 1 percre elinditja a fűtési kört (értelemszerüen nyáron is, mert leginkább akkor van rá szükség, mer a fűtés jó pár hónapra leáll, olyankor a keringető szivattyú hajlamos a megszorulásra)
Vhol ki lehet kapcsolni a menüben de már nem emlékszem , hogy hol. (Már két éve lecseréltem másra) -
nszero
csendes tag
Helo. Szertnék integrálni egy bluetooth Danalock v3 bt okos zárat. Eddig csak a gyári appal működik. Milyen eszközt ajánlotok ha, domo integrációhoz?
-
amargo
addikt
válasz Galahed #29203 üzenetére
Huuu, ezt de jó tudni! Bár itt a kazánban nincs szivattyú(még menüje sincsen) ez annyira buta még, de akkor tuti valamit védeni akar vele.
Köszönöm az infót!
szerk: közben osszeraktam, hogy a termosztát kapcsolja be és ott tényleg be van állítva 😊[ Szerkesztve ]
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
radio11
tag
Az én villamos kazánom is indít naponta 1 percre, de csak a motort (fűtést nem)
-
vampire17
addikt
válasz amargo #29199 üzenetére
Igen, jo lenne egy olyan megoldas, hogy azt rakhatnank bele, amit akarunk. (mint pl a tasmocompiler ) Szep webes feluleten... Igy tamogathatna mindent, mint a Z2M, de megsem foglalnak a folosleges dolgok a memoriat, csak amit az user hasznal...
En ezt olyan rendszerben hasznalnam, ahol nincs mas, csak egy ilyen gateway, meg zigbee cuccok... az automatizalast ezzel a script nyelvel csinalnam....
[ Szerkesztve ]
-
Pubszon
veterán
Üdv.
Tasmotás eszközön beállítottam a hosszú (HOLD) gombnyomást.
MQTT-n kommunikál a HA-al.
Ha megnyomom, kapcsol, majd ha megnyomom lekapcsol. Ez működik is szépen. Viszont szeretném a nyomva tartást is kihasználni másra.
Hogy tudom én ezt megoldani?ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
amargo
addikt
válasz radio11 #29206 üzenetére
Igen, mert nektek a kazán része a motor is és ott biztosan lehet állítani. Egy buta kazánnál külön van, ezért nálam is úgy van megoldva, hogy a kazán és a motor egyszerre indul. Nincs ezzel semmi probléma, csak elfelejtettem a termosztát motorvédő funkcióját, mert esetemben tök felesleges onnan indítani.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
válasz vampire17 #29207 üzenetére
Most is azt raksz bele, amit akarsz. define-okkal azt teszel bele ami kell (én mindig magamnak fordítom). Mindegyik mellett ott van, hogy mennyi helyet foglal, azaz eléggé kicsire is összenyomható a csomag, csak macerás az espHome ezt megcsinálja helyetted.
-
fo_di
őstag
válasz Zirowe #29202 üzenetére
a 2652-es mindenképpen jobb választás egy 2538asnál, mert a 2538-as annyival kisebb kapacitású, hogy ha teelszórod a házat routerekkel, hogy minden azokhoz kapcsolódjon, akkor is lassú lesz a hálózat, mert a koordinátor prüszköl
a 2652-essel a hálózat ténylegesen instanttá válik, nincs benne késés -
vampire17
addikt
válasz amargo #29210 üzenetére
Igen, de ezt most csak funkciokkal lehet megtenni, pl akarok-e opentherm-et, vagy sensorokat, ssl-t, stb..(en is igy csinalom amugy, a fontebb linkelt progival) en arra gondolok, hogy a Z2T-nel lehetne zigbee cuccokat osszevalogatni, hogy mit tudjon kezelni a gateway. Mert jelen helyzetben majd az lesz, h elfogy a hely es azt mondjak, nem vesznek fel tobbet.
-
Demo07
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget, tapasztalatot és infót kérnék!
Teljes fűtés korszerűsítésben vagyok, amihez keresek Wifis termosztátot! (típus, link, stb...)
A rendszerről röviden...
-Viessmann Vitodens 100-W 32KW kazán +8l tágulási tartály
-Indirekt meleg víz tároló 200L, elektromos fűtőbetéttel(napelemes előkészítés miatt)
3 szintet visz majd a kazán amik külön körön mennek, szivattyúnkként leválasztva.
A komplett rendszerben 4db szivattyú van, amiből 3 a különböző szintek szabályzásáért felel.
Alsó szinten padlófűtés, középső szinten valamint a tetőtérben radiátoros fűtés, és ezeket szeretném külön szintenként vezérelni a termosztátokról és appból/webes felületről. (Radiátorokra termo fej szükséges lehet!??)
Aminek örülnék ha tudná a termosztát:
-Wifi, a legjobb lenne ha tudná az 5Ghz szabványt (nem kiemelten fontos, de jó lenne)
-App elérés és vezérlés, programozás
-Webes felület, elérés, vezérlés programozás (külső hálózatról is)
-Legyen fizikai modul amin az alap adatok láthatók (aktuális, és beállított kívánt hőmérséklet)
Opcionális.:
-külső hőmérő szenzor támogatás, akár rádió frekvenciás, akár padló szenzor
-Lan(RJ-45) csatlakozási lehetőség a vezérlő modulon, ha az a termosztáttól különálló.
-Okosotthon integráció google, amazon, stb rendszerekhez.
-Kültéri hőmérő szenzor csatlakozási lehetőség
Tudom, hogy nem egyszerű dolog amiket leírtam, de hátha valaki már megfutotta korábban az ilyen és hasonló köröket és van tapasztalat, értékes infó, hogy mi ami jó és mi az a típus/termék amit hanyagolni kell.
Előre is köszönöm! -
vampire17
addikt
válasz Demo07 #29213 üzenetére
Szia
Haat amit leirtal, ott mar elegge bele lehet menni a vezerlesbe... kerdes hogy mennyire akarsz?
Mivel OpenTherm-es ez a kazan, szerencsre elegge sok lehetoseged van. (Van amugy a Viessmann -nak gyari OT vezerlese is, az sem rossz.) De azon kivul el lehet menni "hagyomanyosabb" iranyba (pl Tado, vagy Wiser) eseleg valami "komplexebbe", pl Loxone....
Kerdes, hogy mennyira akarsz belemenni a dologba...
[ Szerkesztve ]
-
Flowtation
őstag
válasz Flowtation #29168 üzenetére
Sziasztok!
Erre esetleg lenne valakinek tanácsa, válasza?
Köszönöm!Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
code1005
senior tag
Sziasztok,
használ itt HA alatt valaki Presence Simulation-t? Elvileg tök egyszerű lenne működésre bírni, nekem viszont mégsem csinál semmit.
plata o plomo
-
Zolli77
csendes tag
En nem hasznalom, de ha jol tudom ez a komponens amire gondolsz az entity-k state history-jabol dolgozik, nem lehet hogy a recorder ki van kapcsolva azokra az entitasokra amikkel probalkoznal?
Üdv.
-
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
Egy ásott kútban lévő víz magasság szeretném mérni /naplózni HA-ban. Erre van valami kész megoldás?
Köszi előre is!
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó ....
-
gya/352
tag
Üdv Mindenkinek! Úgy döntöttem, hogy a WemosD1mini alapú beltéri hő/pára mérőimet ki szeretném váltani valami gyári megoldásra, mert közvetlenül a hőmérőn is szeretném látni a mért értékeket. (tudom lehet rá barkácsolni kijelzőt, de ahhoz meg még valami doboz is kellene hogy nézzen is ki valahogy .... nem, nem akarok belemerülni már ennyire a házibarkácsba).
Gondolom valami [link] ilyesmiben kellene gondolkodnom. Van Mosquitto+Domoticz-om, ami egy mini PC-n fut, eddig oda futottak be a mért adatok. Kérdés hogy tudom-e illeszteni pl a linkelt Xiaomit a domoticz-hoz, vagy milyen más eszközben gondolkodhatok? Ha jól tudom létezik hasonló eszköz zigbee verzióban is, végülis mindegy melyik verzióra térek át, illesztő eszközt mindenképpen tenni kell a domoticzhoz, de nem tudom mely eszközökhöz létezik szoftveres megoldás a Domoticz felé. Bármilyen más ötletet is szívesen meghallgatok. -
itanczos
senior tag
válasz gya/352 #29221 üzenetére
Bár én HA-t használok, nekem egy ESP32-es cucc funkcionál Bluetooth átjáróként. Az szedi össze a 4 db általad link-elt BT hőmérő adatait és küldi wifi-n a HA-ba. Teljesen jól működik! Gondolom domoticz-al is hasonlóan menne.
Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
itanczos
senior tag
válasz Flowtation #29217 üzenetére
Több irány is lehet!
Nekem 3 éve a Xiaomi zigbee-s kis kerek és Aqara szögletes hőmérői jöttek be, akkor még nem voltak kis szögletes kijelzős BT-sek.
Mai napig (3 éve) jól működnek a zigbee-sek, némelyikben még az eredeti elemmel.
Most viszont már a BT-seket vettem, hogy rögtön látni is lehessen az értékeket.
A frontend, vagy okosotthon rendszer hitvita is lehet. 3 éve én is a domoticz-cal kezdtem az ismerkedést, de akkoriban még csak a béta verziók támogatták a xiaomi eszközöket és bizony nem volt valami stabil... így az akkor igen gyorsan fejlődő és az új termékeket nagyon hamar támogató HomeAssistant mellett tettem le a voksom. Azóta az kezeli, már a második otthonom.
Szóval, a hőmérők kiválasztásánál fontos, hogy mire használnád! Ha pl fűtést akarsz vele vezérelni, akkor inkább olyat érdemes, ami azonnal reagál a legkisebb hőmérséklet változásra is. Ezek általában nem akkus, vagy elemes eszközök. Ha csak egyszerűen látni akarod hogyan változik a szoba hőmérséklete, akkor jók a fent említett elemes eszközök is. Persze vannak trükközések, amivel gyakoribb állapot jelentést lehet elérni az elemeseknél is, de az mindig valami kompromisszumot szül.
Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
amargo
addikt
válasz vampire17 #29212 üzenetére
Amennyire most megnéztem ez az online compiler-t: [link] ennek is lehet custom paramétereket megadni.
Legjobban innen látszik, miket lehet ki és bekapcsolni: [link] (nyilván ezzel a módszerrel a zigbee eszközök -et is lehet kapcsolgatni a végtelenségig, de azért ez örült "macera" tud lenni..) Egy esp32-n pedig azért több hely tud lenni. Mindenesetre én mint problémaként vetettem fel, de szerintem a nagy átlagnak ez nem valós probléma (jelenleg).
Az optherm is pl kapcsolható: [link]
-
vampire17
addikt
válasz gya/352 #29221 üzenetére
Szia,
En ilyesmiben is gondolkodnek: [link]
Van par elonye a zigbee, BT cuccokhoz kepest. Nagyon gyakran jelent (futesszabalyozasra is jo) alig fogyaszt valamit (2 evente cserelsz elemet) illetve sztm a homerseklet szenzookhoz pont semmi extrat nem ad hozza a zigbee/zwave.
Kinezetre mondjuk nem tul designos, de lehet talalsz jobban kinezot
Vevonek en rtl_433-at ajanlok. Ha nem is tamogatja alapbol, segitokeszek a fejlesztok es ha kuldesz adatokat, hozzaadjak (vagy elotte erdeklodsz a github oldalukon, melyik a tamogatott).
-
code1005
senior tag
válasz Zolli77 #29219 üzenetére
Nincs kikapcsolva, mondjuk history sincs nagyon mert egy üres lakásról van szó.
Az a gond, hogy beállítok egy automatizáslást és látszólag meghívja a presence_simulation.start-ot de mégsem kerül on állapotba, tehát nem is csinál semmit. Hibaüzenet természetesen nincs.plata o plomo
-
Zirowe
nagyúr
-
Olympia76
tag
Aki esetleg követte és érdekli a riasztós saga-m vége: tegnap felkerült a DSC 1832. Iszonyat szívás volt a zónaduplátlanítás a Paradox után. Összevissza vannak a szenzorok bevezetékezve (falon belül), nagyon sokat kellett nyomozni, aztán trükközni. 1 zónát (mozgásérzékelőt nem is sikerült elvinni a központig, az a DSC kezelőjének zónabővítő funkciójával sikerült csak feltenni).
Egyelőre Konnected bekötve/ bekábelezve. Működik szépen minden (szenzorok, élesítés és riasztás állapota és a ki-be riasztás is). Amit nem lehete elvitatni a Konnected-től, hogy abszolút plug&play volt. Indítás után egyből megjelent HA-ban és a portok felkonfigurálása után minden működött egyből).
Viszont tényleg rengeteg kábel, 3 plusz panel, nem látom a kezelőn felkötött szenzort ami nincs fizikailag a központnál, egyelőre még nyomozom, hogy tudok-e külön arm_stay és arm_away-re beriasztani, szóval tényleg limitált.
Megyek tovább a DSC Keybus Interface-es vonalon. Várom az alkatrészeket, valószínűleg még jövök majd kérdésekkel...
-
Olympia76
tag
válasz Degeczi #29190 üzenetére
Ez engem is érdekelne, de nem egyértelmű, hogy a BHT-002-GBLZB-t támogatja-e a zigbee2mqtt.
A BHT-002-GCLZB rajta van a supported listán, így gondolom működik a BHT-002-GBLZB is, viszont kérdés, hogy az NTC szenzor is működik-e rajta. Erre nem találtam egyértelmű megerősítést.
-
fecus
őstag
válasz nszero #29204 üzenetére
Biztos, hogy csak BT-s? Se Z-wawe se zigbee?
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
Olympia76
tag
válasz vampire17 #29230 üzenetére
A padlóba épített külső NTC szenzorra gondoltam amivel beállítható, hogy mennyi legyen (lehet) a padló max. hőmérséklete.
Ha jól nézem van rajta csatlakozó az NTC szenzornak, de ha a BHT-002-GCLZB-n nincs (arra felesleges, mert ott úgyis máshol állítod be az előremenő hőmérsékletet), akkor nem biztos, hogy ez a funkció működik rajta. Legalábbis nekem nem egyértelmű.
Itt például volt rá kérdés, de válasz/ megoldás nincsen.
Itt sincs rá válasz.
-
AcCEsS
senior tag
Egy pár hónapja tettem fel ezt a kérdést a "Raspberry Pi" topikban, de mivel ott nem kaptam választ, megpróbálom itt... hátha... :
Engem a Kodi + Hyperion lejátszás szívat. Ezer éve használom a hyperion led-fényt, de amióta PI4-re tértem át, elég gyakran előfordul, hogy lejátszás közben elfeketedik a képernyő, a tv meg kiírja, hogy nincs hdmi jel. Vagy el sem indul a lejátszás, rögtön fekete lesz a képernyő play után. SSH-n belépve újra tudom húzni a PI-t. Mintha nem lenne elegendő a HDMI fesz, vagy valami hasonló. Viszont a config_hdmi_boost a config.txt-ben már nem támogatott PI4 alatt: "This option is ignored on the Raspberry Pi 4." Ti találkoztatok hasonló problémával? Van valami ötletetek a megoldásra? Persze az sem biztos, hogy a hdmi fesz a gond...
***Nálatok működik rendesen? PI4 + Raspbian + Kodi 18.7 az alap, illetve még a "régi" hyperiont használom, nem a hyperion-ng van telepítve.
AcCEsS (https://www.metalenciklopedia.hu)
-
petakpa1
őstag
Most kértem árajánlatot két egész nagy méretű motoros üzemeltetésű napárnyékolóra a teraszokra. Közel 1,3 MFt mindennel együtt .
Az árajánlat az alábbi okoseszközöket tartalmazza:
Somfy IO motorok (2 db)
Somfy Tahoma (Premium!?) (1 db)
Eolis wirefree IO szélérzékelők (2 db)
Situo IO 5 csatornás távirányító (1 db)Namost: Magát a Tahoma boxot, nem is tudják azonnal szállítani, mert készlethiány van. Ez vélhetően igaz is, mert jópár webshop-ban megnéztem, és valóban sehol nincs készeleten, csak ígérik, hogy hamarosan....
A német Amazonon viszont van, és még magyarországi szállítással együtt is kb. 25 eFt-tal olcsóbb lenne. Illetve egy magyar forgalmazónak is írtam, hogy valóban van e náluk közel 30 eFt-tal olcsóbban, mint az én árajánlatomban?
(Gondolom a nekem árajánlatot adó cég minden egyes tételre rádobja a maga 15-20%-os árrését, ezért ennyivel drágább...)Kérdésem, hogy szerintetek meg lehet-e azt csinálni, hogy magát a Tahoma Box-ot nem rendelem meg most, hanem szereljék csak fel a napellenzőt Somfy IO motorokkal, IO szélérzékelőkkel és adják ide hozzá az távirányítót is,
ÉS
én majd külön rendelek egy Tahoma Box-ot és utólag én magam összekapcsolom majd az Somfy IO motorokkal, és onnantól kezdve tudom majd okostelóról is vezérelni a motorokat?Máshogyan megfogalmazva a kérdést, mi kell a Somfy IO motorok Tahoma box-hoz történő kapcsolásához? Jól gondolom azt, hogy a Tahoma Box nem csinál mást, mint kibocsát egy 866 MHz-es rádiófrekvenciás jelet amit a motorok érzékelnek és végrehajtják a rádiófrekvenciába kódolt utasítást? Azaz a Tahoma Box gyakorlatilag egy bridge eszköz ami egyik oldalán felkapcsolódik az internetre másik oldalán pedig egy 866 RF adóvevő, ami azokat az utasításokat amit a neten keresztül rákapcsolódó telefont/tabletet nyomkodva elküldök a Tahoma Box-ra azokat a kisugározza motorok felé azt rádiófrekvencián?
Ha ez így van akkor én nem látom annak akadályát, hogy utólag én saját magam kapcsoljam össze a motorokat a Tahoma Box-al. Illetve ha később még a redőnyökbe is Somfy IO motorokat szerelek, akkor azokat is összekapcsolhatom a Tahoma Box-al.
Jól gondolom ezeket?
(Utólag is bocsi a hosszú postért )[ Szerkesztve ]
"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))
-
Bobby81
tag
Kázán melegvíztárolójánál érdemes beállítani, hogy csak akkor fűtse fel a vizet ha itthon vagyunk?
Próbálkozott valaki esetleg vannak mérései? -
vampire17
addikt
-
Chal
addikt
válasz petakpa1 #29238 üzenetére
+1 arra, hogy csináltasd meg velük a napellenzőt motor + minden nélkül, és tedd bele utólag azt amit szeretnél. Rugalmasabb is lesz használhatóság tekintetében, és jóval olcsóbb.
Amúgy nekem is kellene egy a meglevő mellé. Esetedben sima karos napellenzőkről van szó? Az árajánlat alapján van ötleted hogy kb. mennyi lehet a szerkezet + a ponyva + a szerelési díj? Érdekelne, persze méretekkel együtt.
Illetve mindenkitől kérdezném: redőnyre van már bejáratott forrásom (Redőnydiszkont), bármit megcsinálok/összerakok már magamnak, akár felújításról, akár új beépítésről van szó. Érdekel is, tök jó legó az egész, és vélhetően nagyobb gondossággal is csinálom mint egy random redőnyös, aki még jól le is húzna. Karos napellenző alkatrészek beszerzésére viszont egyszerűen nem találok forrást, pedig az is "szabványos" elemekből épül fel (kínai barkácsáruházas darabokat leszámítva, de azok amúgy is felejtősek), és ugyanúgy lego, még talán egyszerűbb is mint a redőny. Szóval szívesebben megépíteném ezt is magamnak.
Nincs valakinek infója róla, hogy hol lehet ilyeneket beszerezni magánszemélyként (zártszelvények, mountok, tengely, kar, stb..)? Kizártnak tartom, hogy ezek a legjobbredonyesnapellenzonekedholnapra.hu féle mágusok saját maguk gyártják ezeket[ Szerkesztve ]
-
Chal
addikt
válasz vampire17 #29244 üzenetére
Azért írtam csak, mert ha karos napellenző, akkor ugyanonnét lehet bele butamotort venni (pl. SmartHome-tól) mint a redőnybe, mert ez a része is szabványos. Persze egy erősebb/nagyobb átmérőjű kell bele, de ez a tengely lemérése után adja magát. Illetve annyi, hogy itt ovális a tengely, ezért kell egy ovális műanyag gyűrű, nekem ezt a Smarthome-osok adták a motorhoz.
Azért jobb így mindez, mert akkor tuti nem kerül bele valami integrált vezérlős 433Mhz-s rettenet. Láttuk már itt sokszor fórumtársaktól, hogy hússzor elmondva se sikerült ezt megugrani a drága kivitelezőnek
[ Szerkesztve ]
-
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
A HACS install után nem tudom elfogadni a feltételeket, mert a képen látható hibaüzenetet írja ki. Mit csinálok rosszul?
[kép]Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó ....
-
itanczos
senior tag
Na, paradox riasztó téma...
Nekem egy Esprit 728 ultra panelem van. Rajta a Serial feliratú 4 pin-es csatival.
No, kiméregettem, de nem a PAI féle bekötést találtam.┌───────┐
│ Rx ┌╵
│ Tx │
│ GND │
│ AUX+ └╷
└───────┘
Nekem a felső pin-en kb 0-5v váltakozott kb 1 másodpercenként.
Második pin a GND-vel egyezett.
Harmadik pin kb 0,2v-ot mutatott, de nem GND.
Negyedig pedig fix kb. 5v-ot.
Na, most legyen okos az ember...
Aztán egy paradox riasztó hekkelő leírásban azt láttam, hogy a 728-on nem RS232, hanem RS485 a SERIAL csatlakozó!
Ja, és egy doksi szerint ezen nem 9600 a soros sebesség, hanem 1200 baud/s!
Szóval, ezért nem működött Olympia76 -nak az illesztés.
Viszont most találtam egy ígéretes ESPHome kiegészítést, ami Paradox, de nem a soros portot, hanem a DSC-hez hasonlóan a kezelő buszon kommunikál!
[Paradox-ESPHome][ Szerkesztve ]
-
petakpa1
őstag
Köszi a gyors válaszokat mindenkinek. Nyilván össze tudnám állítani magamnak is jó sok utánna olvasással, ebay-es vagy bangoodos rendeléssel az okosrészeket sokkal olcsóbban, de sajnos ennyi időm nincs a történetre...
Azt meg tudná azért valaki erősíteni, hogy ez a Somfy Tahoma Box RF frekvenciával kontrollálja a motorokat? Gyakorlatilag magából a Box-ból sugározza ugyanazt a jelet amit a távirányító sugároz gombnyomás esetén? Igazából erre irányult a kérdésem.
Ha ez így van, akkor úgy vagyok vele, hogy szereljék csak be ők távvezérelhető ún IO motorral, adjanak hozzá távirányítókat, és később én majd rendelek a netről egy Tahoma Box-ot, vagy esetleg a legújabb terméküket az ún. Tahoma Switch-et (ami csak 200 EUR) és majd én beüzemelem magamnak az okosvezértést. Spórolok magán az okosvezérlő árán és a beüzemelésen is, mert azért is plusz lóvét akarnak felszámolni@ Chal
Az egyik árnyékoló 6,5x3,25m lesz (szélesség x kinyúlás) erre 500 eFt-os ajánlatot kaptam motor és szélérzékelő nélkül
A másik 3,5x2,5-ös 300 eFt motor és szélérzékelő nélkül."... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- PlayStation 5
- Elektromos autók - motorok
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Synology NAS
- Ford topik
- Spórolós topik
- Interactive Brokers társalgó
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs