- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Projektor topic
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- Milyen videókártyát?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Dell notebook topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
amaximus
csendes tag
válasz itanczos #29247 üzenetére
Érdeklődéssel követem a Paradoxos szálat és amit megosztottál ígéretesnek tűnik. Légy szíves küldj majd összefoglalót az eredményről, ha implementálod. Kb. 2 hét múlva én is nekiugrok (a korábbi síma PGMes megoldás valami oknál fogva nem működött megfelelően; a dedikált Wemo azóta is ott a riasztó mellett).
-
itanczos
senior tag
válasz amaximus #29251 üzenetére
"... a korábbi síma PGMes megoldás valami oknál fogva nem működött megfelelően"
Melyik korábbi PGM-es megoldásra gondolsz?
Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
fecus
őstag
Ugye ZigBee esetében lehetett megoldani, hogy a kapcsoló és a lámpa akkor is működjön, ha leáll a HA és az azt futtató számítógép!?
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
amaximus
csendes tag
-
Nézem a redőnydiszkontos oldalt. Ha rendelek pár redőnyt, felteszem majd kitalálom, h kellene motor is nem gáz utólag beleszerelni? És melyiket érdemes? A rádióst vagy a simát? 7600 Ft a különbség köztük (3 redőnynél 22,8k). Annyiból csak össze lehet rakni egy (3) vezérlést - gondolom
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
vkp
aktív tag
HA és Tuya. HA-ból felraktam az új 10.0b1-et, ez alatt a régi Tuya integrációt felváltja a V2. Régit letöröltem, újat felraktam, megcsináltam hozzá a dev api-t, felhúztam alá a smartlife-ot fiókomat. Viszont a tuya integráció "Invalid authentication" hibával nem települ. Minden kulcs, account, jelszó jó. Van ötelete valakinek?
-
Chal
addikt
válasz body007 #29256 üzenetére
A tengelytől, illetve annak a rögzítésétől függ hogy bele lehet tenni a motort. Mostanában nem láttam olyan megoldást, hogy ne lehetne beletenni, hacsak nem nagyon régi a tok/tengely/stb...
Viszont nem vagyok redőnyös, csak a sajátjaimat szereltem mindig (immár a 3. ingatlanon), ezeknél az eredeti (a legrégebbi ~20 éves volt) kialakítás is képes volt motort fogadni. Ennél több rálátásom viszont nyilván nincs, mivel nem volt releváns számomra, hogy milyen tokok meg megoldások vannak/voltak egyéb helyeken.Motorból butát vegyél, arra olyan vezérlést teszel amilyet akarsz, rádióssal csak szívni fogsz.
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz body007 #29256 üzenetére
Nem gáz, de sokkal egyszerűbb, ha már eleve azzal kéred. Most meg nem mondom, h a Redőnydiszkont vagy a Redőnyoutlet, mert mindkettőtől rendeltem már (és rendben is voltak) pl. popszegeccsel rakja össze az oldalfallal, így azt le kell fúrnod utólagos motorosításnál.
Rádiós amúgyis felejtős, mert szinte kivétel nélkül nem vezérelhető vezetékesen, RF-el pedig nem praktikus otthonautomatizáláshoz (főként a pozícióra állítás/visszajelzés miatt, és amikor egyszerre többet kell vezérelni). Az annak való, aki nem tervez ilyet, csak távvezérlőt akar használni.
-
Sygnus83
csendes tag
Sziasztok !
Van egy kihasználtaltan android tabletem, amit gonoltam feltennék a falra.
Van esetleg olyan app rá amivel pár dolgot meg tudnék rajta jeleníteni, komolyabb "bevatkozás,programozás" nélkül ?
Amit szeretnék, hogy mutasson, kamera felvétel, sonoff-ewelin kapcsolók, pára és hőmérők adatai , eq-3 max fűtés /bár ezt ahogy nézem egyik sem támogatja / esetleg időjárás előrejelzés...Köszi előre is !
-
Meggyőztetek, motoros lesz (nem rádiós).
Vezérlésre mit ajánlanátok? HA szerver van.Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
itanczos
senior tag
-
Degeczi
nagyúr
válasz body007 #29269 üzenetére
De azért gondold meg, wifiset szeretnél-e, mert régen még nem volt választás, manapság viszont a legtöbben használunk Zigbee érzékelőket, és azokhoz praktikus, h hatótávnövelő routerként viselkednek a hálózati tápról működő Zigbee eszközök, mint egy ilyen redőnyvezérlő is, és a firmware-rel sem kell foglakoznod (meg nem utolsósorban a ZB eleve jobb az ilyenekhez, mint a wifi)
-
petakpa1
őstag
válasz vampire17 #29250 üzenetére
Köszönöm. Igen tudom, hogy az io 866 MHz-es és kétirányú
Esetleg akinek van itt már személyes tapasztalata Somfy rendszerrel az meg tudná azt nekem mondani, hogy minden egyes motorhoz (legyen az napellenző, redőny, kapunyitó, pergola vagy bármi más) tartozik egy dedikált 1 csatornás távirányító ami gyárilag össze van párosítva az adott motorral? Azaz motoronként 1 db párosított távirányító benne van a motor csomagjában árában?
Ha valaki persze nem akar több darab (ráadásul külsőre egyforma) távirányítóval bajlódni, az külön költségért vehet több csatornás távirányítókat?
"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))
-
vampire17
addikt
Kene nekem egy kis segitseg InfluxDB+Grafana hoz.
Van egy entitasom, ami alapbol 0 erteku es csak bizonyos esetekben vesz fol egy numerikus erteket (hibakod)
Probalom ezt megjeleniteni grafanaban. Jelenleg igy nez ki a dolog
A selectnel a "max" van kivalasztva, de ez is csak tipp....
Mi lenne a helyes config, ha azt szeretnem, hogy csak akkor jelenitsen meg erteket ha az 0 tol eltero?
Illetve a "max" az jo? vagy oda mit kene tennem?
-
amargo
addikt
válasz vampire17 #29275 üzenetére
Ha azt szeretnéd, hogy a 0-at ne lássad, akkor nem a max-ot kell meghatározni, hanem a min értéket.
Azaz van ott valamilyen kifejezésed (sql query) és belerakod, hogy
AND value > 0
így csak a 0-tól nagyobb értékek fognak megjelenni.szerk:
Szerintem ezt a kattintatós módszerrel nem lehet összerakni csak, ha átváltasz szerkesztői nézetre.[ Szerkesztve ]
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
vampire17
addikt
válasz amargo #29276 üzenetére
vegul ilyen lett:
- kivettem a "group by" bol a time interval-t, igy nem is kellett megadni semmilyen erteket a selectnel, listazott mindent. (alapbol hibat irt eddig, ha nem volt semmi a selectnel, amig a group by ban volt a time interval ertek)
- hozzaadtam egy transform query-t, amivel szurtem minden olyan ertekre, ami nagyobb mint 0.
Igy most jonak tunik.
Probald HACS bol telepiteni.
[ Szerkesztve ]
-
spider23
aktív tag
Szoba felújítás alkalmával laminált alá infraszőnyeget raknánk. Tudtok hozzá termosztátot ajánlani ami a padló hőmérsékletét méri és HA alá integrálható? Zigbee előnyben.
-
vampire17
addikt
-
bpmcwap
senior tag
köszi kipróbálom.
MÁS:
A légcserélőmet is Computerm termosztáttal programoztam le - amikor építettem, akkor még nem nagyon lehetett hozzá venni pofás beltéri időzítőt, amivel me tudtam volna oldani, ráadásul a termosztátot mindenki tudja kezelni, csak hát a programozása elég hülyén néz ki, mert gyakorlatilag maximumra állítom a hőmérsékletet akkor ugye zár az áramkör és minimumon meg leáll. Manuálisan is úgy lehet bekapcsolni, hogy fogom és feltekerem mintha fűteni szeretnék... Most hogy úgy is lecserélem a fűtés vezérlését okosra, gondolkoztam, hogy a légcserélőre is ráteszek egy okos termosztátot - a légcsere légáramlását fokozatmentesen szabályoztam, mert ha sokan vagyunk, akkor jó az 500m3, de alapból meg elég a 150m3 is - ez se folyamatos, hanem naponta 3x megy 2-3 órát. A kérdés az lenne, hogy tudtok-e esetleg valami elegánsabb megoldást a termosztát helyett, ami elérhető online és HA alá betudom integrálni vagy maradjak ennél a termosztátos megoldásnál?Túrista vagyok
-
fecus
őstag
válasz spider23 #29279 üzenetére
Erről tudnál írni kicsit bővebben privátban? Milyen fajta laminált padló alá milyen cuccot?
Nálunk jövőre lenne a laminált padló cseréje 3 szobában."Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
bpmcwap
senior tag
válasz vampire17 #29285 üzenetére
"ha jol ertem, a termosztattal lenyegeben csak egy ON/OFF jelet adtal eddig"
Gyakorlatilag igen, a computherm q7-be beprogramoztam, hogy mikor mettől meddig menjen, a jelet pedig átvittem egy mechanikus fokozatmentes ventillátorszabályzón, ahol be volt állítva a programnak megfelelően kb 150m3-ra. Ha elakartuk indítani akkor nyomtunk pár fokot a termosztáton, ha pedig nagyobb szellőztetést akatunk feljebb tekertük az igényeknek megfelelően a szabályzót.Gyártóhoz kötött saját szabályzókat lehet kapni, de olyat nem nagyon láttam még, amit bármibe lehetne integrálni - én saját rendszert építettem annakidején (külön vettem meg a csöveket, a motorokat, a szűrőt, a mindent, így megált annó kb 150-160 forintban az egész, míg akkoriban 4-5 millió alatt nem nagyon kaptam árajánlatot - persze kivitelezéssel együtt, mert rendszert kompletten senki nem ad el magában-, ma már gondolom ezek is olcsóbbak. )
[ Szerkesztve ]
Túrista vagyok
-
bpmcwap
senior tag
válasz vampire17 #29289 üzenetére
ez jól hangzik, csak számomra hiányosak a technikai paraméterei... Hány amper mehet át rajta pl? Mondjuk jobb lenne fokozatmentes, de az egyes gomboknak appban megtudom adni az értékét?
Ezek nem egyszerű ventik, 220V cső ventillátorok, akkoriban a szabályja volt a legrdágább a teljes rendszerben, nem rég rákerestem kíváncsiságból és most valami 90.000forint - majd le esetem a székről... félek tőle, hogy egy ilyen szabályzó nekem nem is lenne jó...Túrista vagyok
-
vampire17
addikt
válasz bpmcwap #29290 üzenetére
Ezek altalaban 10A-esek.
En ugy latom, ez fokozatmentes.
itt vannak a parameterek:
Parameter
Input Voltage:AC100-240V,50/60HZ
Output Voltage:AC100-240V,50/60HZ
Current:10A
Standby Power:≤0.5W
Maximum Power:≤1000W
Working Temperature:0-80℃
WiFi Protocol:IEEE 802.11b/g/n
Connection Mode:Zero line,fire line
APP:Smart Life/TuyaHa eddig ugy szabalyoztad, hogy ON/OFF oltad a 230-at a ventilatortol, illetve a venti es az ON/OFF rele koze bekotottel egy venti szabalyozot, akkor sztm ennek jonak kell lennie, mert ez pontosan ugyanazt csinalja, csak egybe epitve.
Ha "mas" aramot vittel at a termosztaton (hiszen az szarazkontaktos) akkor valoban nem jo ez neked, de ha "sima" 230-at kapcsoltad akkor megfelelo ez is sztm.
A computerm Q7 muszaki parameterei amugy ezek:
szal a q7 ben levo rele max 8A-t bir.
A cucc amugy lenyegeben ugy mukodik , hogy a kozepso gombal ON/OFF olod a relet, a ket masik gomb meg lenyegeben egy dimmer, (folso a + also a -) amivel szabalyozod az atfolyo aramot.
Olyan mint egy fenyeroszabalyzos kapcsolo, csak ez motorokhoz van (fel is hivja a figyelmet, hogy lampahoz NEM jo!)[ Szerkesztve ]
-
tradeelek11
aktív tag
válasz bpmcwap #29288 üzenetére
"Gyártóhoz kötött saját szabályzókat lehet kapni, de olyat nem nagyon láttam még, amit bármibe lehetne integrálni - én saját rendszert építettem annakidején (külön vettem meg a csöveket, a motorokat, a szűrőt, a mindent, így megált annó kb 150-160 forintban az egész, míg akkoriban 4-5 millió alatt nem nagyon kaptam árajánlatot - persze kivitelezéssel együtt, mert rendszert kompletten senki nem ad el magában-, ma már gondolom ezek is olcsóbbak. )"
Az egész rendszerről írnál egy kicsit többet, akár a megvalósításról is. Jövőre nekünk is tervbe van véve. ha esetleg a többieket zavarja akár privátban is, megköszönném az infókat
Tisztelettel
-
bpmcwap
senior tag
válasz tradeelek11 #29292 üzenetére
Persze csak most el kell rohannom az asszonyért, majd később írok ha érdekel - akár privátban is. Viszont ennek 10-12 éve, azóta sokminden megváltozott... Inkább az index forumot ajánlanám, az annak idején nagyon pörgött.
Túrista vagyok
-
-
bpmcwap
senior tag
-
bpmcwap
senior tag
válasz tradeelek11 #29297 üzenetére
Csak hirtelen. Spiro csöveket vezettem végig a házon mikor építkeztünk - 10eseket a helységekig. Két szint kétfelé osztva, ott 16os csövek. Vannak összekötő idomok, azokat pluszban még átragasztottam fémragasszal, hogy "pormentesen" szivjon/fújjon. A csöveket parkettaalátéttel szigeteltem - a drágábbikkal. A motorok után hangszigetelős csöveket vettem - 5-5 méter bőven elég volt. A motorok 220 csöventillátorok max 550m3esek, a fokozatmentes szabályzó talán ATC. Elején volt benne elektromos kalorifer is, de hót felesleges volt, mert kvázi passzívházat építettem. A vezérlése mint írtam Q7. A hőcserélőt én építettem - ma már lehet kapni olcsón passzívat egész jót, talán 170k körül. Én lépésálló hungarocellből építettem a dobozt, és lexánból vágattam a 50x50-es lapokat, amiket soronként keresztbe tettem egymásra, kiélvédőztem, összeragasztottam, beletettem a dobozba. Lehasaltam mikor 2010ben -20 fokok voltak kint, bent meg +22 és a befújt levegő 17!!!! fokos volt a nappaliban 150m3-es légcsere mellett... a 180nm-es ház fűtése kb 1000m3 gáz évente... Ja igen, az elszívó csövekhez speckó falibúrát vettem, ami ilyen gumis, ha többet szív el mint szabad neki, akkor tömít, a befúlyáshoz menetest, amit neten rendelt pár dolláros szélsebességmérővel állítottam be. Elszívás befúlyás azonos mennyiségben. Kb ennyi.
Túrista vagyok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Külpolitika
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Robotporszívók
- Autós topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.