- Milyen házat vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 3D nyomtatás
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi haladó szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
itanczos
senior tag
válasz cpt rodgi #2648 üzenetére
Igen, ezek egész pofásak!
Viszont ezekhez fix áram kell. Van alapból nyitott és alapból zárt is.
Egyik állapot fenntartásához állandó áramra van szüksége.
Illetve kell hozzá egy adapter is, amennyiben a radiátorod szelepje nem M30-as menetes. (Nekem Danfoss szerelepek vannak, amik bajonet zárasak.)Szóval, ez mellé kell még mondjuk egy Sonoff Basic relé.
Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
Piedon
tag
válasz sambenez #2652 üzenetére
Vagy a Conradból az Eq3 Bluetoothos verziója, bár oda meg kell egy bluetooth adapter és a távolság eléggé behatárolt.
Más: Akinek nem sikerülne a Sonoffokra feltelepíteni vagy az ESPeasy-t vagy a Tasmota-t, akkor próbálja meg a Nodemcu flasher programot, mert az kisebb sebességgel küldi át az adatokat a soros porton keresztül a Sonoffnak és biztosabb az átvitel (így sikerült Norby fórumtárs Sonoffját is életre kelteni).
[ Szerkesztve ]
-
itanczos
senior tag
Ez jó hír!
Viszont a legtöbb flasher-ben állítható a soros porti sebesség.Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
BullZeye
veterán
Na így pár óra után kezd körvonalazódni, hogy mit szeretnék. Még messze a vége, és a grafikai rész is eléggé puritán, de legalább már domoticzhoz hasonlóan tudom böngészőből ki-be kapcsolni villanyokat, meg látom hőmérséklet adatokat szobákra bontva. (valamint könnyebb bútorokat vásárolni, ha netről látom mi mekkora
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
itanczos
senior tag
-
BullZeye
veterán
Air purifier 2 hőméséklet értékeit honnan tudom kinyerni, hogy pontosan milyen néven érhető el, és mivel írathatom ki?
Pl configuration.yml-ben ez van:
"fan.xiaomi_air_purifier_2"Purifiernek van 10 értéke, többek között pl "temperature"
Akkor ha ezt ki akarom íratni, mit kell beírnom a group.yaml-be?
" fan.xiaomi_air_purifier_2.temperature " nem működik
-
hoodoo86
tag
válasz BullZeye #2661 üzenetére
Attribute ertekeket kozvetlenul nem tudsz megjeleniteni.
Eloszor hozz letre egy template sensort, majd ertekenek add meg a az air purifier megfelelo attributumat.
[link]A template sensort beteszed a groups.yaml-be.
Ha nem megy, este tudok konkret peldat kuldeni.[ Szerkesztve ]
-
AcCEsS
senior tag
A Xiaomi Magic Cube mozgási eseményei közül ezeket értem: off, flip90, flip180, tap_twice, shake_air
De ezek nem teljesen világosak:
- move - Ez csak sima arrébb csúsztatást jelent?
- swing - ???
- alert - ???
- free_fall - Pl. egyik kézből a másikba leejtés?Ezek az elnevezések milyen típusú mozgásokat takarnak?
[ Szerkesztve ]
AcCEsS (https://www.metalenciklopedia.hu)
-
itanczos
senior tag
válasz BullZeye #2661 üzenetére
Nálam az elemek állapotát teszem ki hasonlóan az alábbiak alapján:
...
- platform: template
sensors:
nappali_motion_battery:
friendly_name: 'Nappali mozgás érzékelő'
value_template: '{{ states.binary_sensor.motion_sensor_158d000120a29e.attributes.battery_level }}'
icon_template: mdi:battery
unit_of_measurement: "%"
gyerekszoba_motion_battery:
friendly_name: 'Gyerekszoba mozgás érzékelő'
value_template: '{{ states.binary_sensor.motion_sensor_158d0001d5c95c.attributes.battery_level }}'
icon_template: mdi:battery
unit_of_measurement: "%"
...[ Szerkesztve ]
Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
itanczos
senior tag
válasz BullZeye #2665 üzenetére
Ezek látszanak a HA-ban az adott eszköz attribútumai között?
[ Szerkesztve ]
-
itanczos
senior tag
Rendeltem egy ilyen "villanyórát"!
Impulzust ad, elvileg 2000/kWh.
Az ESPEasy implulzus modulja kezeli, így egy Sonoff relé fogja számlálni.[ Szerkesztve ]
-
balibatyo78
csendes tag
- move - Ez csak sima arrébb csúsztatást jelent? (igen)
- swing - ??? (Ezt nem tudom én sem, nem sikerült még kicsikarni ilyen eseményt belőle)
- alert - ??? (Lopás ellen van, ha elviszed a kockát a helyéről)
- free_fall - Pl. egyik kézből a másikba leejtés? (szabad esés, pl feldobom, és elkapom)Amit még tud, Domoticz alatt a forgatást beküldi hogy mekkora volt az elfordulás nagysága, jobbra ballra, +/- előjelekkel.
-
BullZeye
veterán
válasz itanczos #2666 üzenetére
Ennyit látok mint infó róla:
Bónusz kérdés:
Hiányzik Domoticz grafikonja, erre van ez a megoldás (Grafana), viszont semmit mondó hibaüzenettel nem indul el telepítés után:[ Szerkesztve ]
-
balibatyo78
csendes tag
válasz balibatyo78 #2668 üzenetére
Idő közben, kollegám elárulta, a Xiaomi magic cube-on a swing esemény, akkor van, ha csapok vele egyet a levegőben.
-
AcCEsS
senior tag
válasz balibatyo78 #2670 üzenetére
Köszönöm az infókat, sikerült végigteszteltem mindet! A "swing" érdekes, elég erőteljesen kell vele suhintani, ezért asszem ezt nem fogom erőltetni, mert egyszer tuti kidobom vele az ablaküveget. Ja, és a "swing" esetén a gateway is dumált valamit kínaiul. Némely mozgásnál beváltott az "alert" státuszra is, melynek számomra egyelőre nem definiálható az oka. Viszont a teljes részletességű log bekapcsolása esetén sem láttam olyan infót, ami az elfordítás mértékére vonatkozna. Ha erről van valakinek infója ossza meg legyen szíves, mert az nagyon érdekelne! Köszönöm!
-
hoodoo86
tag
válasz BullZeye #2669 üzenetére
Így mennie kéne:
temperature_xiaomi_fan:
value_template: '{{ states.fan.xiaomi_air_purifier_2.attributes.temperature }}'
unit_of_measurement: 'C'temperature_xiaomi_fan -t meg beteszed a groups.yaml-be.
Egy kicsit várni kell, hogy lásd az értéket a dashboard-on. Amikor újra küldi a hőmérséklet értéket a gép, és frissült a temperature attribute értéke, akkor frissül a template sensor értéke is. Addig nem mutat semmit.
-
Arcanus
aktív tag
Sziasztok!
HA-t telepítettem, s próbálom követni mennyi ideje aktív a rendszer:
- platform: template
sensors:
since_last_boot_templated:
value_template: >-
{%- set slb = states.sensor.since_last_boot.state.split('.')[0] -%}
{{ slb }}
- platform: systemmonitor
resources:
- type: disk_use_percent
arg: /home
- type: since_last_bootSzépen ki is írja, de ha rákattintok, akkor ezt kapom: kép
Minden egyes mérést külön értékként kezel, így percre van bontva az egész időintervallum (tehát óránként 60, naponta meg 1440 részre bontja az egyenest) . Hogyan lehetne ezt javítani?
-
itanczos
senior tag
válasz BullZeye #2669 üzenetére
Na, most felkeltette a figyelmemet a grafana HA alá az írások alapján.
Nekem így sikerült: [link]
De nálam a grafana és az influxdb nem a pi-n van, hanem a nas-on Syno alatt.Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
AcCEsS
senior tag
válasz balibatyo78 #2676 üzenetére
Nálam is Domoticz van használatban, ha hazaérek megnézem a aktuális változók listáját, kíváncsi vagyok az eredményre. Ha esetleg nem sikerülne, megkeresnélek privátban, ha szabad...
-
spanyoll
addikt
Sziasztok!
Olyan lehetőség van, hogy ha hazaérek és a telefon felcsatlakozik a wifire, akkor magától bekapcsolódjon a pc-m, ami ugyanazon a hálózaton van?
Ha igen akkor mi kell ehhez?Ja és persze fordítva, ha lekapcsolódik a telefon a wifiről akkor meg kikapcsolja magát.
[ Szerkesztve ]
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
-
Yoshida
aktív tag
válasz spanyoll #2680 üzenetére
Először keress pl. a telefonodra, vagy egy másik otthoni gépre wake on lan alkalmazást, kell a mac addresse a gépednek, és a hálókártyánál, talán a biosban is engedélyezni kell a wake on lant. (engedélyezés után be kell bootolni, majd kikapcsolni a gépet, akkor már él, aktiválódott a lehetőség). Ha telefonról megy, akkor a géped már képes felkelni, utána csak az okosotthonod kell megnézni (nem vágom most neked mi van), hogy kell a wake on lant összekötni a geofencinggel (vagy csak egy egyszerű feltételt csinálni, hogy ha wifire csatlakozva látja a telefont, akkor ébressze a gépet.)
-
Spuri2000
senior tag
szerintem egyszerűbb ha a power gombra ráraksz egy mysensore vagy egy sonost ami bekapcsolja. A programon kicsit alakítani kell hogy ne billenő kapcsolóként működjön.
Ez talán egyszerűbb. Win alatt meg beállítod hogy mit csináljon a gép ha benyomod a bekapcsoló gombot.A Geofence helyett még használhatod a "Device tracker"-t. Mikor érzékeli a mobilodat például a router, akkor elindítja az általad beállított folyamatot.
[ Szerkesztve ]
-
layerke
aktív tag
Nem látom, hogy bármilyen okos otthon szervered vagy valamid lenne, amit írtak előttem is, pár lépés az egész:
1. engedélyezed a wake on lant a biosba
2. mac addresst feljegyzed
3. telefonra taskert vagy e-robotot vagy bármi más automatizáló szoftvert telepítesz
4. beállítod benne a wake on lan macet és azt is, hogy ha az otthoni wifiden van a telefon és a geoadatok is ezzel egybevágnak, akkor kapcsolja be a gépet, ellenkezőjére kapcsolja ki (ez bonyolultabb szerintem, nem kerestem rá megoldást így hirtelen, de biztos lehet shellbe valami leállító parancsot küldeni a windowsnak) -
skoos
őstag
Sziasztok,
Nem kifejezetten okos témával jövök, de fejlettebb mint egy mezei lámpakapcsoló.
Felújítunk. Bejárati ajtó, előszoba, előszobai wc.
Ez 3 ajtó. Itt mindig tele a kezünk pakkokkal és le föl öltözködünk. A kapcsoló is persze mindig a kabátok alatt rejtőzik, sehogyse jó.
Arra gondoltam, ha egy egyszerű mágneses ajtónyitási kapcsolót herbelnék össze időzárral, az megoldás lehet:
-ha a 3 ajtóból bámelyik nyílik, akkor felkapcs
-ha minden zárva, akkor még 5percig ég
-ha bármi nyitva, égjen.Ezek az ajtók keveset vannak nyitva, naponta sokat használjuk, de sok a macera is. A wc-ben természetesen sima mezei kapcsoló lesz. Ez a 3 ajtónyitás érzékelő+időkapcsoló csak az előszoba lámpára vonatkozna.
Láttatok már ilyet, létezik egyáltalán? Nem tűnik komplikáltnak.
Szerintetek?
-
-
Norby-007
tag
Úgy tűnik én is megszívtam a Broadlink Rm pro - val, mert az újat vettem meg és az Alexaval semmi mást nem irányít csak a tv-t. Sikerült itt már valakinek ezt az rm pro-be tenni home Assistant alá? Az Alexa már némileg applikálva lett a HA-ba, azaz észreveszi a csoportokat, meg a gateway, yeelight izzót, de azokat az rf-es és IR-es távirányítós cuccokat amiket belőttem a broadlink alá nem tudom Alexával irányítani. Tud segíteni ebben valaki?
Köszi -
krisztián28
csendes tag
Szervusztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Adott egy konyhai szagelszívó aminek három fokozata van a ventilátor sebességének kapcsolására. ESP EASY alatt egy D1 minivel szeretném megtudni hogy az adott szagelszívó bármelyik sebességen működik-e vagy kikapcsolt állapotban van. A szagelszívót nem szeretném megbontani és a belsejében változtatásokat eszközölni! Az ötletem az lenne, hogy az elszívó betáp kábelén figyelném a fázis vezetéket, hogy mekkora áramerősség folyik rajta, ezt az értéket kéne valahogy illesztenem a D1 mini egyetlen analóg lábára ami ha jól tudom csak 0-1V -ig képes mérést végezni.
Van erre esetleg valakinek ötlete vagy látott esetleg a neten valami kapcsolást vagy érzékelő szenzort erre a célra? Nagyon fontos lenne, hogy ESP EASY alatt működni tudjon!Esetleg egy Sonoff pow esp easy firmware-vel jó lehetne a feladatra?
Előre is köszönöm az építő jellegű hozzászólásokat!
-
Jamesch
tag
válasz Norby-007 #2688 üzenetére
Alexam nincs, de IHC-ben létrehozott scene-eket nem látja.
Google Home az látja a Lamp-eket meg a scene-eket.Egyébként ha nem ragaszkodsz Alexahoz, Google-el úgy is tudod használni hogy nem kell hozzá HW-es assistant, elég a telefonon lévő. Illetve a kezdeti setuphoz kell
Egyébként az a tippem hogy várható mostanában Alexás fejlesztés is a Google támogatás kb 2-3 hete él
Ja és |V|etal !!! |,,|¸
-
BullZeye
veterán
válasz BullZeye #2687 üzenetére
Na Grafana fent van nekem is, szépen mér meg minden, bár fura, hogy nagyon jelszót nem kér sehol belépéshez, oké, hogy nincs megnyitva port kifelé, de attól még érdekes
Jelszó be van állítva influxdb-hez, de mégis beenged anélkül másik gépről simán, sőt grafanát se érdekli a jelszó hiánya.
[ Szerkesztve ]
-
balintka23
újonc
Sziasztok!
Adott egy Sonoff TH16 és egy gázkonvektor. A kettő közé szeretnék valamit ami áramból hőt csinál. Létezik egy bizonyos KonvekPro nevű kütyü erre a célra, csak hát ugye a költséghatékony otthoni barkácsolás a cél
Előre is köszönöm! -
-
Norby-007
tag
válasz Norby-007 #2695 üzenetére
Sajnos az a baj, hogy új a broadlink és ez semmire sem jó, vennem kell egy régit, nem akarja itt valaki eladni véletlenül a korábbi boradlinkjét? De nem a mini kell hanem a másik (háromszög, lehetőleg piros aljzattal), mert RF irányítására is szükségem van. De szívesen veszem, ha esetleg valaki meg tudta oldani az újjal is, nekem ezzel nem sikerült sajnos:
- platform: broadlink
host: Ip cím
mac: '...................'
name: broadlink
timeout: 15
switches:
projektor:
friendly_name: "Projektor"
command_on: 'JgB+AAgACOIeAAoqEwAI4A8AATAoAAjZFAABPAgHCQAHhg0AAT8SAAjoCgABPBgACN4QAAowEAABPwoACOIRAAozCAABRRYACN4TAAopEAAKNgwAAT0OAAjgFwABPRMAB40JAAFBFQABPRIAAUUKAAeSDgABOB8ACNsKAAFEEwANBQAAAAAAAAAAAAA='
command_off: 'JgB+AAgACOIeAAoqEwAI4A8AATAoAAjZFAABPAgHCQAHhg0AAT8SAAjoCgABPBgACN4QAAowEAABPwoACOIRAAozCAABRRYACN4TAAopEAAKNgwAAT0OAAjgFwABPRMAB40JAAFBFQABPRIAAUUKAAeSDgABOB8ACNsKAAFEEwANBQAAAAAAAAAAAAA='[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest