-
PROHARDVER!
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yoshida
aktív tag
válasz spanyoll #2680 üzenetére
Először keress pl. a telefonodra, vagy egy másik otthoni gépre wake on lan alkalmazást, kell a mac addresse a gépednek, és a hálókártyánál, talán a biosban is engedélyezni kell a wake on lant. (engedélyezés után be kell bootolni, majd kikapcsolni a gépet, akkor már él, aktiválódott a lehetőség). Ha telefonról megy, akkor a géped már képes felkelni, utána csak az okosotthonod kell megnézni (nem vágom most neked mi van), hogy kell a wake on lant összekötni a geofencinggel (vagy csak egy egyszerű feltételt csinálni, hogy ha wifire csatlakozva látja a telefont, akkor ébressze a gépet.)
-
Spuri2000
senior tag
szerintem egyszerűbb ha a power gombra ráraksz egy mysensore vagy egy sonost ami bekapcsolja. A programon kicsit alakítani kell hogy ne billenő kapcsolóként működjön.
Ez talán egyszerűbb. Win alatt meg beállítod hogy mit csináljon a gép ha benyomod a bekapcsoló gombot.A Geofence helyett még használhatod a "Device tracker"-t. Mikor érzékeli a mobilodat például a router, akkor elindítja az általad beállított folyamatot.
[ Szerkesztve ]
-
layerke
aktív tag
Nem látom, hogy bármilyen okos otthon szervered vagy valamid lenne, amit írtak előttem is, pár lépés az egész:
1. engedélyezed a wake on lant a biosba
2. mac addresst feljegyzed
3. telefonra taskert vagy e-robotot vagy bármi más automatizáló szoftvert telepítesz
4. beállítod benne a wake on lan macet és azt is, hogy ha az otthoni wifiden van a telefon és a geoadatok is ezzel egybevágnak, akkor kapcsolja be a gépet, ellenkezőjére kapcsolja ki (ez bonyolultabb szerintem, nem kerestem rá megoldást így hirtelen, de biztos lehet shellbe valami leállító parancsot küldeni a windowsnak)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest