Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Degeczi

    nagyúr

    válasz vampire17 #16327 üzenetére

    Egyszerű automatizálásokhoz (és ha Blocky-val megoldható volt, valszeg ilyen) már elég a felületelen kattintgatni. Amihez nem, ott is könnyen megtanulható a yaml, a kimondottan bonyolultakhoz pedig az Appdaemon tökéletes, kényelmes megoldás (Pythonban).
    A leírások nagyon jók, sok példával, és fórumokon is rengeteg tapasztalat gyűjthető.

    Persze, mehet párhuzamos több rendszer is, amíg nincs vezérlés ugyanarra az eszközre több helyen. Sőt, ugyanazt is lehet több helyen próbálgatni, ehhez is kényelmes megoldás a Docker (asztali gépen szépen kikísérletezhető minden, aztán a végső helyére már a kész, beállított config fileokat lehet fölmásolni)

    A Docker egyik célja pont az, h könnyítse a dolgod... Semmilyen függőséggel nem kell törődnöd, hiszen mindent tartalmaz ami kell a rendszer futásához, az elkülönítés miatt pedig összeakadás sem fordulhat elő (ha pl. másik szoftvernek más verzióra lenne szüksége vmiből). Egy frissítés is annyiból áll, h leállítod és törlöd a docker kontéred meg az image-t amiből épült, majd újra kiadod azt az egyetlen parancsot, amivel annak idején létrehoztad, és pár perc múlva már ott az új rendszer.
    A config file-ok, adatok a host géped egy megosztott mappájában lesznek, azokat természetesen nem érinti a konténer törlése. Sőt, a HA egyik komoly előnye, h ha változtatsz vmi rendszer komponensen (egy eszköz illesztőprogramján), akkor egyszerűen lemásolod az eredeti forrást egy custom_components mappa alá, módosítasz rajta amit kell - és újraindítás után már a saját változatodat fogja használni. Ez is a host gépeden van, szintén változatlan marad verzióváltás során, így egy újabb HA verziót telepítve is megmarad a saját, módosított programod.

Új hozzászólás Aktív témák