Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz rumkola #5582 üzenetére

    Az FC2 esetében a fejlesztők is mondták, hogy konfigurációfüggő a hiba. Nem válogat a gyártók között. A megoldás lehet a patch és a max FPS parancs.
    Az egyes alkalmazásokon más okozhat hibát, hiszen mindegyik egyszerű program az FC2-nél tudjuk mi a hibás, hiszen a fejlesztők is ezt a megoldást hírdetik a hivatalos fórumon, továbbá előjön NV és AMD kártyán is ... kizárt, hogy az AMD és az NV drivere ugyanott működik rosszul.
    A Furmark ellen mindenki védekezik. A legjobb megoldás a hardveres PWM védelem, mert az megkerülhetetlen. Az NV és az AMD régi kártyákra vonatkozó driveres fojtása addig lehetséges, amíg a kódot a shader fordító csinálja. Előbb-utóbb valaki csinál egy olyan terhelés szimulátort, ami előre fordított kódot alkalmaz, és akkor csak a hardveres védelem tudja kezelni a problémát. Nyilván a legnagyobb baj itt az, hogy a Furmark fejlesztői nem vállalják be a leéget kártyákat. Mint tudjuk a beépített védelmek a túlterhelésre messze nem száz százalékosak. Erre példa volt a ventilátorvezérlésben problémás driver. Sok embernek megmentette a fagyás a GeForce-ot, de volt olyan kártya, ami belehalt az akcióba. A Furmark számlájára is sokszáz meghalt kártyát lehet írni. Egyelőre jól kezelik a gyártók a problémát. Az AMD és az NV új generációja is hardveresen védekezik a terhelésszimulátorok ellen. Bár az egondolás más, de hatékonynak mondható mind a kettő. Szvsz az NV hardveres feszültségállítása is megfelelő, ha sok a kártyának a cucc, akkor visszaveszi az órajeleket és a feszültséget.

    Az előre renderelt képkockák száma hasonló eredményt ad a max FPS-hez. Megfogod a kártya teljesítményét, így a szinkronizációs hiba kevésbé lesz látható.

    smkb: Ez az Asus féle Voltage tweak. Igazából a Fermin ez értelmét veszti, mert alapból hardveres a feszültség vezérlése. Persze lehet, hogy alkalmaznak valami tweak-et ide. A hűtés megoldott. 1,8 A-es a venti és 12 V-ról működik ... 7-8000-et is képes pörögni, sőt többet is. Ekkora légszállítás mellett nem hiszem, hogy probléma a hűtés.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák