Új hozzászólás Aktív témák
-
muxi-muxi
senior tag
válasz ribizly #25248 üzenetére
Meg tudom érteni a választásodat, teljesen józan döntés. Múlt szombaton jártam az egyik német Saturnban, Zotac Trinity 3070Ti kellette magát 880 euróért. WQHD-ig ez a kártya szerintem nagyon kafa, odáig talán a memória is elég. Aláírom, hogy a 3080-as, ne adj isten Ti olyan 30 százalékkal gyorsabb, csakhogy az árdifi olyan negyven/száz (sima negyven, Ti meg száz), nagyon nem mindegy a leányzó fekvése. Úgy is mondhatnám, hogy az abnormális árazású kártyák közül még ez a legkevésbé húzós...
Mindegy, milyen gép, csak fagyjon...
-
Laraxior
titán
-
KRoy19
őstag
EVGA kártyára kiterjesztett garit csak akkor lehet venni, ha az iPon-nál veszem a kártyát?
Csak mert az EVGA honlapja azt írja, hogy csak akkor lehet venni, ha hivatalos EVGA partnertől veszem, azon a listán meg csak az iPon van fent itthon. -
nagyúr
-
KRoy19
őstag
válasz bulikavagyok #25256 üzenetére
Király, köszi. Én is onnan rendeltem.
-
nagyúr
-
KRoy19
őstag
válasz bulikavagyok #25258 üzenetére
Te is azért vetted, mert ez a kártya van legközelebb az ajánlott végfelhasználói árhoz?
-
vdc
tag
Segítsetek nekem abban,. hogy UV-ról hol találok valamilyen leírást? Valaki mintha említette volna, hogy valahol valaki már összefoglalta...
-
MPowerPH
félisten
AB -ben nyomsz egy Ctrl+F -et, es huzogassad azokat a gorbeket. Legjobban ugy mukodik, hogy leveszed egyenes vonalra, leheto legalacsonyabb frekvenciara. Elmented, aztan onnan kivalasztasz egy feszultseget, megfogod, es felhuzod akkora frekvenciara, amekkoran hasznalni szeretned.
Nalam ez a kiindulasi alap. Innen 2db huzassal azt allitasz be, amit szeretnel, es szep, szabalyos gorbet kapsz.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
nagyúr
válasz KRoy19 #25259 üzenetére
Igen, ez volt az egyik fő indok! A másik, h pár játéknál keveselltem a 3080 teljesítményét. Nem mondom, h ez a kártya teljesen OK, de mégiscsak erősebb 10-15%-kal. A következő generációig tervezek vele, és szerintem eladáskor sem lesz sokkal kisebb a különbség a két kártya ára között. Illetve még azt is lehetségesnek tartom, h bő egy év múlva az LHR-es kártyák piacképesebbek lesznek a feltételezhető "bányamentes" múltjuk miatt. De igazából ennek nincs túl nagy jelentősége, vagy bejön, vagy nem... A legfontosabb, h addig is élvezem a nagyobb teljesítményből adódó előnyöket.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Na letesztelem a Ti-t is
Régen szerettem a Palitot egy Gamerock OC jön, ennek most jó volt az ára, annyira szarokat nem olvastam róla , max vissza megy
Szeretem ezeket a svéd webshopokat,
11:52 megrendelés
12:49 feladva
vasárnap pff lusta disznók[ Szerkesztve ]
-
KRoy19
őstag
válasz bulikavagyok #25262 üzenetére
Nekem elég lett volna a 3080 teljesítménye, de én sajnos nem tudom elengedni az MSRP-t, és nem vagyok hajlandó egy 800-900€ kárnyáért 1300-1400€-t fizetni. Akkor inkább fizetek egy 1400€ kártyáért 1600€-t és cserébe kapok 10-15% extra teljesítményt, meg +2GB Vramot.
Én is azt gondolom, hogy az LHR-es kártyákat jobbann el lehet majd adni miután lecseng a bányászláz, de majd meglátjuk. -
őstag
válasz ScomComputer #25267 üzenetére
Thx Scom, erre majd én is ránézek
-
PsycHo88
senior tag
Sziasztok , sikerült hozzá jutnom ehhez a 3080as karihoz nem tudom hogy itt esetleg használ e valaki ilyet , a kérdésem a következő , lehet e valahogyan állítani a pumpa sebességét ? Mert eléggé hangos . és zavar még filmezésnél is hallom
( ͡° ͜ʖ ͡°)"ne félj különc lenni és akkor viszed valamire" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
Laraxior
titán
válasz echterion #25270 üzenetére
Ó, a másik topikban olvastam a minap durvábat is. Némasági, meg halksági kérdésben.
Szóval én már mindent elhiszek, hogy hangos."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Laraxior
titán
válasz Puma K #25272 üzenetére
Az oké, hogy lehet hallani, hogy kerepel az a vacak, mert azt én is meghallom, de voltak ott sokkal blődebb dolgok is, leszabályzott ventinek a hangja, macska lélegzése... Jóistenem."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
ribizly
veterán
-
Puma K
nagyúr
válasz Laraxior #25273 üzenetére
A ventilátor témánál főleg a Noiseblocker NB-eLoop esetén én is huzigáltam a szemöldökömet értetlen arckifejezést társítva az olvasottak alapján.
Nem mondom hogy hangtalanok a Noiseblocker ventilátorai még az áruk ellenére sem.
De hajnalok hajnalán mikor még a gép mögött ücsörgök és olvasgatok, akkor a 3 helységgel arrébb horkoló kutyát jobban hallom mint az 50-60 cm-re lévő gépben lévő ventilátorokat... Windows-ban...
... megjegyzem, hogy nálam a minimum fordulat amin forognak az annyi amennyit még síri kussban sem hallani...
Pedig van 1db 20 cm-es, 7 db 14 cm-es és 3db 12 cm-es ventilátor a gépben, plusz egy D5 egy ementáli sajt házban aminek a hangszigetelése 0 de legalább jól szellőzik.
Az indokolatlanul magas terhelés nélküli fordulatok meg azért vannak nálam így beállítva, hogy kellően levegőzzön a gépház belseje...
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
PsycHo88
senior tag
Meg van hogy mit hallok 3:57-nél . a cpu coolerem arctic liquid freezer ii 360 argb
[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°)"ne félj különc lenni és akkor viszed valamire" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
ribizly
veterán
válasz PsycHo88 #25278 üzenetére
Gyönyörű!
Na ezért lett újra Noctua NH-D15-öm több AIO után (Corsair H90 Hydro, Cooler Master Seidon 120V Ver.2 , Cooler Master MasterLiquid ML360R RGB), mert mindig volt valami nyűgjük. Bár a Kraken-ekre nem sok panasz van meg az általad használt AC-t is dícsérik (igazából az egész lineup-ot).
Mindenesetre haverom amikor nálam volt meglepődött mennyire halk a gépem, miközben nála jobb ventik vannak és egy X62.|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
Laraxior
titán
válasz PsycHo88 #25278 üzenetére
Pfff, ez jó ratyi. De hát aio... Az nem vízhűtés.
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Laraxior
titán
válasz Puma K #25282 üzenetére
Toronyhűtő: Nincs vele semmi gond, hely kell neki. sok hely. Esetleg eltakar más, fontos, hűtenivaló alkatrészeket, ramokat, vrm. Nem olyan szuper, ha túl közel van a VGA és a CPU Cooler.
AIO: Létezik az olcsó húsnak híg a leve verzió itt is. A drágábbak általában jobbak, minőségibbek.
Épített víz: Közel sem igaz, hogy csak méregdrágán lehet épített vizet készíteni. Vannak használt blokkok, amiben nincs mozgó alkatrész, ergo sok gondja nem lehet. Tartályból is van kicsi, olcsóbb, szivattyúból ott a DDC, sokak által használt megbízható szivattyú. Csövek, csatlakozókból megint csak nem a krómozott merevcsövet kell nézni elsőre, meg a hozzávaló csicsás csatikat. Megfelelő helyen a csőnek métere 100HUF, vagy még annyi sem. Radiátor is van az aprón szinte mindig használt.
Több évig használtam a vizemet, az apróról vadászott cuccokból. Sosem volt egyiknek sem semmi baja.#25283 ribizly: Csak a merevcsövezésre helytálló az amit mondasz. Ha lágycsöved van, akkor tökmindegy, hogy milyen alaplapot, vagy épp CPU-t, ramot veszel.
VGA-ra is volt univerzális GPU blokk, én konkrétan 3-4 VGA-t kihúztam vele.[ Szerkesztve ]
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Puma K
nagyúr
válasz ribizly #25283 üzenetére
Ugyan nekem még csak a CPU-n van vízhűtés 2019. óta, de gond nélkül váltottam platformot Z97+4790K-ről Z370+9900K-ra. Előtte voltak toronyhűtéseim és AIO-k is, de köszi egyikből sem kérek többet.
Az épített víznél csak a blokkot kell cserélni. Ha szükséges.
De itt is meg van az, hogy csak egy másik lefogatót kell beszerezni és mehet tovább ugyan az az épített víz. De egy lefogatót esztergálni új foglalat esetén amihez nincs gyártói megoldás nem feltétlenül nagy kihívás.
Ráadásul az épített víznél nincs megkötve a kezed. Úgy rendezed el a csöveket és akkorára vágod a hosszukat amekkorára csak szeretnéd:
Így ez nem valami nagy érv a toronyhűtők hűtési kapacitásának a korlátaival és az ezzel járó zajjal szemben. Ésszel épített vízhűtésnél ugyan úgy lehet pörgetni a hardvereket.
[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
válasz Laraxior #25284 üzenetére
Sokan az esetleges beazas okozta karok miatt felnek a vizhutestol. Mert azert egy-egy apro hiba is csunyan megbosszulja magat. Lasd en, oreg roka vagyok a vizhutesekben, megis beleestem egy hibaba, ami utana hanyagsag, oda nem figyelest kovetoen ujabb hibakat generalt.
Don't Tread On Me
-
kissdani
senior tag
válasz Puma K #25286 üzenetére
És mit csinálsz ha Vga-t fejlesztesz? Mert oda egy RTX biztos nem fér be.
Viccelek csak én is nézegetem az épített vízhűtéseket majd az a cél.85XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_
-
-
GAbre
veterán
[link]
Kicsit + vagyok lepve 2 db 3090 értékeken.
Sajnos többnyire nem jó értelemben.
De hát 1általán nem foglalkoztak ebben a szériában slivel...Avatar
-
Puma K
nagyúr
Bácsi, ne a Cseh 2-őt tessék nézni.
The End of SLI As We Know It: Nvidia Reveals New Model - September 17, 2020
Már tavaly óta nyilvánvaló volt az SLI vége a jelenlegi formájában.
Sőt azok számára akik legalább a GTX 700-as széria óta 2 vagy több kártyás rendszereket hajtottak a gyakorlati tapasztalatok szerint is érezhető volt a játékokban-driver-ben a hivatalos SLI profil hiánya.
[ Szerkesztve ]
-
GAbre
veterán
-
Lacielvtárs
nagyúr
+1 így igaz szinte hangtalan hacsak épp nem csavarom el az orrát az RTX3090-nek, mondjuk Metro Exodus alatt, mert ott aztán megjön a hangja, de amúgy csendes, alapjáraton is, és régebbi játékok alatt is úgy tapasztalom hogy csendes
mondjuk a néma filmeknél igaz lehet az állítás
[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest