- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen TV-t vegyek?
- OLED TV topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Apple asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- SSD kibeszélő
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jack@l
veterán
válasz pkornel #31243 üzenetére
Középről haladok az olvasatlan komentekkel a végéig és nem csinálok statisztikát a * kérdések megválaszolásáról
De nem ez a lényeg, hanem a játék húzás nélküli karival megy ultrán 80-100 fps-t DX11-el, multiban. Igaz hogy a grafikától nem estem hanyatt, de azért elég jó.A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
pkornel
aktív tag
válasz Winchester95 #31246 üzenetére
Nem képzelek be semmit sem fraps mértük leginkább az SW közben ahol 70fps környékén volt tuning után 80+ A Mad max is úgyszintén 90 fps helyet 100+ fps. De ha kell csinálok videót szívesen.
-
nagy.matyika
aktív tag
válasz GeneraL_XTX #31250 üzenetére
Elnézést, legközelebb jobban figyelek
Intel I7 4770K, Gigabyte Z87-HD3, KLEVV Urbane 2400 MHz 2*8 GB, Gigabyte GTX 970 g1 Gaming, OCZ Agility 3, WD Green 1 TB, Scythe Grand Kama Cross 2, Noiseblocker Eloop stb.
-
nagy.matyika
aktív tag
válasz pkornel #31255 üzenetére
Na így már oké
Ma jött meg a 970 G1-em, mert az előzőt meghirdettem, hogy nagyobbra cseréljem, de közben elbizonytalanodtam és vettem még egy ugyan ilyet. 78.9%-os az ASIC-ja és 1418-ra Boostol alapból. Ugyan olyan órajellel, jobb eredményeket kap, mint a 70.7%-os előző, valószínű, hogy kevesebb hibás frame van. Ez alap órajelen 2545 pontot kap Valley-be, ami szerintem elég jó. Tuningolva meg tud annyit, mint a ref 980.
[ Szerkesztve ]
Intel I7 4770K, Gigabyte Z87-HD3, KLEVV Urbane 2400 MHz 2*8 GB, Gigabyte GTX 970 g1 Gaming, OCZ Agility 3, WD Green 1 TB, Scythe Grand Kama Cross 2, Noiseblocker Eloop stb.
-
blu79
addikt
válasz nagy.matyika #31256 üzenetére
Ez így van egy tuningolt 970 egyenlő egy ref 980-al
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
nagy.matyika
aktív tag
Sajnos, azért nem mindegyik, a másik kártyám ugyan olyan órajelek mellett kb 100 ponttal kapott kevesebbet Valley-ban, de ettől függetlenül, azért nem keseredtem el, de ez egy picit jobban megy.
-
blu79
addikt
válasz nagy.matyika #31258 üzenetére
Az én volt Msi 970 Gamingem játékokban 1520/8000 órajeleken egy az egyben ref 980-at hozta , fps re pontosan, összehasonlító videót is csináltam róla.
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
Winchester95
őstag
válasz nagy.matyika #31258 üzenetére
Mibe fogadjunk hogy x idő múlva jön valaki aki ki fog oktatni téged arról amit írsz?
Konkrétan a bugos valley tesztekről. De nem én leszek az. -
blu79
addikt
- amikor az nV oldaláról töltötök le drivert vagy a Geforce-ról akkor milyen Language-t választotok? US vagy UK ?
-
nagy.matyika
aktív tag
válasz Winchester95 #31261 üzenetére
A minimum FPS bugos, de maga a teszt két azonos típusú és órajelű kártya között nem véletlen mutat eltérést. Az előző kártyámat, akár hányszor mértem, mindig olyan eredményt hozott, hogy tekinthető mérési hibahatárnak is. (pár pont eltérés).
Most lefuttattam egy 3Dmark Firestrike-ot. Azonos órajelen 200 ponttal kap többet összesítésben így a gépem, valamint több, mint 250 ponttal több a graphics score. Most az összesített 11266 proci tuning nélkül. Erre mit lépsz? Egyre inkább arra gyanakszom, hogy magasabb ASIC-cal, ugyan azon órajelen több értékelhető frame van.
[ Szerkesztve ]
-
-
nagy.matyika
aktív tag
válasz ingalls #31264 üzenetére
Ipon-tól jött. Szerencsém volt, nem volt bontott a kártya és jót sikerült kifogni. Ettől függetlenül nem fogom tuninggal használni.
[ Szerkesztve ]
-
ingalls
senior tag
válasz nagy.matyika #31266 üzenetére
1418-cal nem is kell
-
blu79
addikt
válasz ingalls #31264 üzenetére
szia, 2 játékot próbáltam : gta v és project cars, a Note 4-el vettem fel a videókat , ezután a gépen egymás mellé raktam és összehasonlítottam, a project cars egy az egyben ugyanannyi fps-t kaptam min a ref 980-al, kanyarról kanyarra , méterről méterre, a tuning ref 980-al kereken 10 fps-el kaptam többet, próbáltam száraz és esős körülményt de az eredmény ugyanaz volt 970 tuning = ref 980 , 980 tuning 10fps plusz a tuning 970-hez képest. A gta v-nél ha hiszitek ha nem a tuning 970 verte a ref 980-at kb.2-3 fpsel , a tuningolt ref 980 itt már csak 8-9 fps-el volt jobb a tuning 970-nél. A játékokat FHD felbontásban néztem vagyis 1920x1200. Nekem nincs youtube csatornám de ha lesz felteszem, de holnap megkérdezem az ismerősömet hogy van e neki és ha igen akkor feltesszük
(#31265) Lauda csak azért kérdezem, mert van e változás a kettő között?
[ Szerkesztve ]
-
ingalls
senior tag
Valley eredmény az új Black-emmel.
1566MHz GPU, +350 memórián, alapfesz, 75°C, 50% venti.
ASIC: 68.3%(#31270) blu79 : Memóriával nem szórakoztam még. Ma nem is fogok, mennem kell sörözni - hiába, az élet nem kívánságműsor
[ Szerkesztve ]
-
ingalls
senior tag
Valahogy ki kéne találnom, hogy hogyan mehetnék a Te értékeid közelébe. Nekem mennyin ment a GPU, hogy 1800 fölött legyél?
Nekem eddig minden kártyám kevesebbet hozott, mint másoké azonos órajelen. Javasolták, hogy húzzam újra a rendszert. Meg is tettem, zsír új 8.1-et frissítettem 10-re. Az egész masina ki van pucolva. Mégis gyengébben szerepel, mint a többi fórumtársé. Nem igazán értem.(#31271) GeneraL_XTX : Igen Nem tehetek róla, mindig visszatérek. Apróról vettem és rákérdeztem a tulajdonságaira. Nem akartam zsákbamacskát. A saját szerencsémre már nem fogok kártyavételt bízni. Kitesztelt darabokat fogok venni.
Egyébként halvány cicergést csak 3500 FPS-től lehet hallani.(#31273) blu79 : Na akkor gyorsan megnézzük úgy is.
[ Szerkesztve ]
-
blu79
addikt
válasz GeneraL_XTX #31271 üzenetére
- szerintem ha a memóriának adott volna +500-at a 350 helyett akkor lehet meglett volna a 28xx
- nekem 1 éves lassan ez a 8.1 azóta többször csináltam helyreállítást , prociteszteléskor meg volt egy két bsod , de mégis a rendszeremmel nincs gond , ez érdekes hogy nálad ilyen. Az AB-be adj a memónak +500-at és a Gpu-nak + 225 , power limit maxon meg a temp limit is
[ Szerkesztve ]
-
blu79
addikt
- egyébként lehet nem beszéltem róla soha de az én volt 970-nek tudjátok mennyi volt az ASIC-ja? 68,x! és mégis bődületesen ment
-
davidsone
addikt
válasz GeneraL_XTX #31276 üzenetére
de mintha 65% lett volna létezik h romlott v én emlékszem rosszúl
(#31277) blu79: jaja derék
[ Szerkesztve ]
...reklámozzák, terjesztik, beszippantják az agyadat, megerjesztik...
-
davidsone
addikt
válasz GeneraL_XTX #31280 üzenetére
spártai darab volt
...reklámozzák, terjesztik, beszippantják az agyadat, megerjesztik...
-
blu79
addikt
-
Grave_444
nagyúr
válasz GeneraL_XTX #31284 üzenetére
Érdekes, mert nálam 65 fokon is tartja az 1500MHz-et játékok alatt.
-
ingalls
senior tag
válasz GeneraL_XTX #31284 üzenetére
Annyit tudok, hogy a AB on screen 1576-ot mutat végig.
-
törölt tag
válasz GeneraL_XTX #31280 üzenetére
Az igen. "Ritka sz@r darab".
-
synthattik
aktív tag
-
blu79
addikt
válasz ingalls #31290 üzenetére
Azt javaslom hogy valley alatt nyiss egy gpu-z sensors ablakot, majd ha lemegy a valley lépj ki és a nyillal lassan pásztázd végig a gpu órajelnél a piros csíkot és meglátod hogy végig tartotta e az adott órajelet, szerintem visszaboostolt és nem volt stabil
-
ingalls
senior tag
Sajnos véletlenül GPU-Z-ben a GPU-ra nem max-ot kértem, hanem átlagot. De jól látható, hogy stabil végig, 1536-on ment. Visszavettem kicsit, hogy nem a túlhajtás legyen a baj.
Az eredmények így is elég gyengék. Nem tudom a 2800-at elérni.
De az is igaz, hogy az eddigiek még 2500 score-ra sem volt elég[ Szerkesztve ]
-
ingalls
senior tag
válasz ingalls #31294 üzenetére
Bocs a dupláért: látszik az ábrán, hogy stabilan tartotta a beállított értéket a gpu.
Lefuttattam ugyan ezekkel a beállításokkal újra, s most kereken 1800 lett. Ahogy nézem, főleg a néha indokolatlanul beeső minimum fps miatt lehet. Sokaknál láttam, hogy 40 fölötti a minimum. Nekem 35 fölött még nem volt. Átlag fps is több volt eggyel. Nem értem. 50+ pontos szórásban lehet mérési hiba?
-
nagyúr
-
ingalls
senior tag
válasz FollowTheORI #31296 üzenetére
De ez az avg egy hosszabb intervallumon mért eredmény. Benne volt előtte több perc idle is. Szóval ez nem mérvadó. Ott látszik, hogy végig egy stabil órajelet tartott, ami pedig 1536 volt. Csak ezt most nem tudom bizonyítani. De akkor végighúztam rajta az egeret és végig a max beállított értékeket mutatta.
-
Jack@l
veterán
válasz ingalls #31295 üzenetére
1486/1976 -al hajszálra ugyanennyi pontot kapok
[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Newbie007
csendes újonc
válasz synthattik #31292 üzenetére
Figyeld a GPU / RAM órajel arányt, mert az sem mindegy. Néha kihagynak ciklust ha nem megfelelő.
(Nekem AMD-vel volt régen ez, de gondolom Nv-nél is ugyanaz. Mivel Gigabyte 970 Mini-ITX kareszom van, csak egy 100-ast mertem rajta húzni, de azt viszi atom stabilan.)
-
nagyúr
válasz ingalls #31297 üzenetére
Értem. Azt hittem előtte nem volt semmi hanem elindítottad játék/teszt közben egy időre.
Amugy tedd át current-re és húzd oda az egeret ahol maxon tartja és máris van bizonyítékod (+prntscr ofc).
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Hálózati / IP kamera
- Politika
- Milyen TV-t vegyek?
- Ukrajnai háború
- OLED TV topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Okos Otthon / Smart Home
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.