- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Modst3R fórumtársunk részletes cikke: [link]
2016 májusában az nVidia bemutatta a(z) GeForce GTX-1080 és GTX-1070-es újgenerációs termékét, ami már a Pascal architektúrára épül. A GP104-es maggal van dolgunk, ami fölfogható a GP102 kistestvérének, erre épül majd a Quadro P5000-es termékük is.
A teljes GP104 2560 CUDA maggal rendelkezik, azonban ennyi csak a GTX-1080-ban aktív, a GTX-1070-nek 1920 aktív egységgel kell gazdálkodnia. A lapka mérete: 314 mm², TSMC gyártja 16nm FF+ -on.
Figyelem! Ezek az órajelek csak a Founder's Edition-re vonatkoznak, ettől a különböző gyártói, ún. custom kártyák eltérnek, a fogyasztás szintén eltérhet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szinyák
őstag
Palit 1070.-en Super JetStream / Game Rock Samsung vagy Hynix ram chipek csücsülnek ???
Szinyák
-
imi123
őstag
-
AdluAn
tag
Szerintetek az mennyire igaz hogy az msi kártyán is lehet hűtést cserélni garanciavesztés nélkül? A csavaron ott van a matrica gondolom nem véletlen.
[link] -
pohár
félisten
válasz Szinyák #7151 üzenetére
én még nem láttam a 1070-es szérián Hynix VRAM-ot, de a GameRock Premium Samsung modulos, úgyhogy valószínűleg a JetStream is (meg a többi 1070-es is, ezért lehet ilyen szépen húzni a RAM frekijét)
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
törölt tag
Sziasztok,
Szerintetek melyiket érdemes inkább megvenni? 1070? GTX 980ti? FHD-n játszanék.
-
Dyingsoul
veterán
válasz tome.jr #7149 üzenetére
Nagyon frankó! Két fontos kérdésem lenne:
A Frostflow mennyire hangos? A VRM-ek hűtését hogy oldottad meg? Simán csak a ventilátor hűti? Elég az neki? Valahol nem látszik, hogy a VRM-ek hány fokosak?Attól félek egyébként, hogy a Frostflow-nak a pumpája később nagyon hangos lesz.
[ Szerkesztve ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
deicide
veterán
Nem tudom hová írjak, hátha itt találkozott valaki már hasonlóval, vagy elirányít a megfelelő helyre.
A felállás: 1080 SLI, HDMI-n erősítőn keresztül egy TV és DP-n keresztül a monitor rákötve az egyik kártyára.
Minden működik szépen, tudom szépen kapcsolgatni, melyik kijelző legyen aktív. Aztán tegnap hirtelen elkezdte azt csinálni, hogyha átkapcsolom TV-re, oké, a monitor kikapcsol, aztán ha visszarakom a monitorra a képet és kikapcsolom a TV-t, akkor a monitor kikapcsol és eltűnik a kép. Ha visszakapcsolom a TV-t, akkor visszajön a kép is a monitorra (és nem a TV-re). Drivert újraraktam, erősítő/tv beállításait átnéztem, hiába. Ha kihúzom a kártyából a HDMI kábelt, akkor megmarad a kép a monitoron, de amint visszadugom és a TV nincs bekapcsolva, azonnal sleep módba megy a monitor és valószínűleg átmegy a kép a TV-re (Amit persze nem tudok, hisz ki van kapcsolva).
Mi lehet a megoldás, valamit nVidia driverben turkálni, registry-ben?
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
csibuka85
senior tag
válasz deicide #7163 üzenetére
Nekem pont uganez a hiba volt 980 , 980Ti , 470-es kártyával. Pont így van összekötve nekem is.
Z790 AORUS MASTER,I7 13700K+ARCTIC 420 RGB,G. PHANTOM 4090 GS,G SKILL TRIDENT Z5 RGB 32 GB 7200 CL34, SOUND B. Z,LOGITECH Z5500 THX 5.1,K. Renegade FURY 4 Tb M.2 ,34 TB HDD,EVGA G2 1300W,COSMOS C700P ,LOGITECH G7,G903,ASUS HORUS RGB,R.BLACKSHARK V2 7.1,L.G633 .1, AOC AGON 353UCG 200HZ HDR1000
-
VTom
veterán
válasz csibuka85 #7164 üzenetére
Win10?
Nekem azt kezdte el, hogy a TV-t minden alkalommal ki kell kapcsolnom, kihúzni a hdmi-t, várni kicsit, visszadugni, visszakapcsolni, különben nem látja a windows. Sokan küzdenek mindenféle problémával TV esetén win 10 alatt, de általános megoldást nem találtam ráEverybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
VoltanIgor
tag
Sziasztok!
Lenne két kérdésem. 1070-est tervezek venni a közeljövőben, az alábbi konfigba be lehet pattintani minden gond nélkül? Nem kell cserélni semmit? Házba is befér?
i7-4770K | Asus Z87-C | 16 GB Corsair Vengeance LP | FSP Aurum S Gold 600w |Corsair Carbide 300R
Ezen kívül azt érdekelne, hogy mivel jelenleg WIn-7 Ultimate-et használok, a kártya berakásakor kell-e reinstall, valamint egyelőre nem tervezek Win 10-re váltani, ez ugye nem lenne gond?
Köszi előre is!
-
Locutus
veterán
Mármint gondolom azok, akiknek több féle kijelző van rákötve.
Nekem az elsődleges és egyetlen a TV- HDMI-n, lassan egy éve semmi gond nincs vele win10 alatt.
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
csibuka85
senior tag
Nekem a HDMI-t kell válogatni a TV-n de ki is kell kapcsolni sok esetben és utána meg szétesik a kép is.
Z790 AORUS MASTER,I7 13700K+ARCTIC 420 RGB,G. PHANTOM 4090 GS,G SKILL TRIDENT Z5 RGB 32 GB 7200 CL34, SOUND B. Z,LOGITECH Z5500 THX 5.1,K. Renegade FURY 4 Tb M.2 ,34 TB HDD,EVGA G2 1300W,COSMOS C700P ,LOGITECH G7,G903,ASUS HORUS RGB,R.BLACKSHARK V2 7.1,L.G633 .1, AOC AGON 353UCG 200HZ HDR1000
-
Forestgreen
aktív tag
válasz VoltanIgor #7166 üzenetére
Ha nem cserélsz alaplapot (vagy processzort) nem kell windows-t újratelepítened, elég, ha az összes illesztőprogramot letörlöd...
ASROCK Z790 Riptide WiFi + Core i5-12600K+MAG Coreliquid E360, Gainward GeForce RTX 3070 Ti Phoenix, 1 TB SSD, CORSAIR 32GB Vengeance RGB DDR5 6000MHz + Corsair 6500X
-
bélanéni
őstag
válasz VoltanIgor #7166 üzenetére
DX12 miatt és mivel egyre több játéknak lesz minimális követelménye a WIN10, szerintem kellene váltanod.
Ha mindig igazat mondasz, semmire sem kell emlékezned.
-
deicide
veterán
válasz csibuka85 #7164 üzenetére
És mi lett a megoldás, ha egyáltalán?
Mert tudom ki/be húzogatni a HDMI kábelt, ha épp a TV-n akarok sorozatot nézni, csak kényelmetlen és ha eddig ment, nem látom okát, miért ne kellene működnie.Illetve mi változhatott, ha nem változtattam semmilyen beállításon, hanem csak elkezdte. Nálam Win7 van és hónapok óta hibátlan, tegnap este kezdte el. Ami más volt, hogy napközben egyszer úgy állítottam le a gépet, hogy a TV-n volt hagyva a kép, eddig mindig visszaraktam a monitorra, mielőtt a gépet kikapcsoltam
-
bélanéni
őstag
válasz VoltanIgor #7172 üzenetére
"nem vagyok nagy rajongója a Win 10-nek"
Ezt nem értem. Nyilván a szimpátia fontos dolog, de a Win10-el semmi gond, sőt. Te tudod.Ha mindig igazat mondasz, semmire sem kell emlékezned.
-
Reggie0
félisten
válasz Forestgreen #7169 üzenetére
Proci cserehez sosem kellett uj windows. (Sot alaplap cserehez sem kell mindig)
-
deicide
veterán
válasz VoltanIgor #7172 üzenetére
Be lehet és újratelepíteni sem fog kelleni. Én 2010 óta nem raktam újra a Win7-em, csak cserélgettem alatta a platformokat.
-
-
zzeN
aktív tag
Strix 1080 van raktáron 260k-ért iponon raktárfigyelő szerint.
Ocó.
-
szallasi007
őstag
válasz deicide #7175 üzenetére
Nekem tegnap kezdte el csinálni megspékelve azzal hogy film nézése közben elment a hang a hdmi-n keresztül. Cseréltem kábelt, próbáltam másik hdmi csatlakozón a tv-n de nem javult a helyzet. Ha letiltottam a több kijelzőt majd újra endelyeztem akkor kép és hang is volt kb 20 percig aztán kezdte elölről. Nem tudom oprendszer vagy driver okozza de vmi nem kerek.
[ Szerkesztve ]
-
deicide
veterán
válasz szallasi007 #7180 üzenetére
Na de így a semmiből mitől? Érthetetlen. Írtam nVidia-nak is, hogy kapcsoljon össze valami driver mérnökkel, vagy nem tudom, mert fura. Este még kipróbálom, hogy visszarakom a 2 TitanX-et, hogy azzal is csinálja-e, vagy 1080 specifikus a probléma.
-
keIdor
titán
-
csibuka85
senior tag
válasz deicide #7171 üzenetére
Sajnos én sem tudok rájönni hogy mi lehet a baj. Néha még HDMI váltásnál még hangja sincs a TV-nek és mikor váltogatom hol összemennek hol óriási ikonok lesznek a TV-n és a Monitoron.
-
deicide
veterán
válasz Lotus_Omega #7186 üzenetére
Szeretem az állandóságot és ha újratelepíteném, biztos idegesítene, ha valami nem úgy lenne, mint volt.
csibuka85: Akkkor egyelőre marad, hogy ki van húzva a HDMI, aztán ha tévézni akarok, bedugom. Mert az nVidia sem látja egyelőre az okát a dolognak. De még dolgoznak azért rajta.
[ Szerkesztve ]
-
Lotus_Omega
tag
Ha valakinek van GTX1070 Gigabyte G1-es kártyája és sikerült tuningolnia tegye meg hogy segít nekem.
Egyelőre 50MHz-et sikerült növelnem az órajelen.
Hiába emelek feszt, nem tudok feljebb menni az órajellel.//Z390 AORUS MASTER//9900k@4.8//2x16GB BALLISTIX@3.5//RTX 4070TI//
-
Dareius
tag
Sziasztok érdeklődni szeretnék.
EVGA GeForce GTX 1070 FTW GAMING ACX 3.0
-ben mennyivel több tuning potenciál lehet EVGA GeForce GTX 1070 FE vagy SC- verziókhoz képest? (vízhűtés lenne rá pattintva)Tulajdonképpen az érdekelne melyikkel járnék hosszútávon jobban ár érték arányban. Meg rejt e több lehetőséget az a +8 pin vagy csak E-pénisz növelésre jó.
Válaszokat előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
gainwardgs
veterán
válasz Lotus_Omega #7189 üzenetére
Ha fesszel sem megy tovább akkor ott a vége szerintem.
A 980Ti-d viszont bután megy[ Szerkesztve ]
-
AeSDé Team
őstag
Sziasztok!
Van már valami normális áron beszerezhető GTX 1070 vagy még mindig a készlethiány-dolog megy? -
VTom
veterán
válasz Dareius #7190 üzenetére
A voltage-limit miatt ÉN nem vennék emelt órajelű, feláras kártyát.
Az itt előforduló tulajok véleménye alapján ugyanazt tudja szinte minden kártya, csak hőfokban, zajszintben van eltérés.
A +1 8 pines csatinak nem sok értelmét látom a fent is említett voltage lock miatt.Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
Bird
addikt
Jönnek lassan a HTPC-be szánt verziók is...
.:A konzolozás körülbelül olyan, mint a Canon / Nikon: amelyiket előbb veszed a kezedbe, azt szokod meg.:.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest