- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Milyen házat vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Androidos tablet topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
-
PROHARDVER!
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mukucs
senior tag
Clio 2/2 ben a klímapanel miért nem világít szerintetek? Maga a panel nem olyan vagy valami izzóprobléma lehet? Sötétben tapogatózok sokszor..
-
MC Pite
veterán
válasz rob210 #67924 üzenetére
Zsír...(meg se néztem a programokban, azt hittem külön vannak)
Köszi
Van ajánlott márka ami tartósabb porvédő? Meyle MSC0112, Monroe PK190, KYB 912024?Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Bass
addikt
Noh szép napot,megnéztem az uj densokat 0,8 volt a hézag,leszedtem a pillango szelepet az alapjárat miatt és ott a tömités max 1mm-t áll ki nem kevés az? Kicserélni nem tudtam mert holnap jön meg az új,a többi csövet is szemrevételeztem,megnyomkodtam nem látok rajta sérülést amitől megbolondulna az alapjáratom. Remélem csak ez. De történt egy kis baleset,az egyik trafo leszorito csavar kikapta a menetet 🙄 járt már valaki igy? Ötlet h ne kelljen szelep fedelet cserélni? Fater kitakált egy töcsavaros megoldást ,alul 8-s hajtanánk bele új menetet)felül 6-s menet a trafó miatt ami akár még jó is lehet.
"The gods who light up the sky at the gate of sethu"
-
senior tag
Clio II, 1.4, 16V, 2005-ös
1. Bal első rugó végéből letört egy fél menetnyi. Monre, KYB vagy Sachs legyen az új?
Ezt mennyire illik/ajánlott párban cserélni?2. Hidegindításnál, elsőre elindul, de mikor elengedem a kulcsot, egy fél másodpercig fulladozik a motor, mintha le akarnak állni, de aztán nem. Melegen vagy menet közben nincs gond, alapjárat is jó. Van ötlet, hogy mi okozhatja, vagy csak egyszerűen indítózzak picit tovább?
3. A rádió időnként elhalkul, mintha gyenge lenne a rádiójel. Pl. megálltam a sorompónál, és elhalgatott a rádió, ahogy előre gurultam 1-2 métert, utána újra jó lett. Kicsúszhatott vagy elszakadhatott az antennakábel?
Путин, иди нахуй!
-
molnarpeter
nagyúr
válasz Atti777 #67956 üzenetére
1. párban mindenképp, ugyanúgy fáradt rugót nem nagyon kapsz újonnan, és egyébként is többféle szokott lenni gyárilag, amit az utángyártó ipar sokszor figyelmen kívül hagy. Mondjuk a megmaradt jót megpróbálhatod elpasszolni, de fordítva nem biztos, hogy megéri nekiállni azonos rugót keresni bontva, ami ki tudja, mikor törik ugyanúgy. (Új márkát nem tudok mondani, én megvenném ami legolcsóbb alkatrészek.hu-n vagy kauffernél, de ez nem biztos, hogy a legjobb döntés )
-
törölt tag
válasz Atti777 #67956 üzenetére
A fulladozást nekem is csinálja, 10 alkalomból egyszer és csak reggel első indításnál. Gyertyát cseréltem K20TT, trafó Denso igaz még gyáriak. FHP-t is cseréltem.
Élő adatra kellene kötni pont akkor mikor így brummog és akkor lehetne látni mi a baja. Másnál is van ilyen, a mai napig nem tudjuk pontosan mitől van, de az autó működését nem befolyásolja. -
parker75
tag
Sziasztok!
Most vettünk a páromnak egy 2014-es Clio-t.
A műszerfal kijelzője olasz nyelvre van állítva.
Hogyan kell átállítani ? Gondolom magyar nyelv nincs benne?!
Köszönöm -
Bass
addikt
Más ,sógor 2008-s 1.4 98le megane 2 -je megmakkant, egy tankolás után 0-t mutat a szintjelző és sípol indításkor mint ha üres lenne. Új a komplett benzinpumpa is. Mi tud elszállni benne?
-
Jaded
őstag
válasz parker75 #67971 üzenetére
dCi-nél minimum az hogy ne füstöljön, nagyon kormolnia sem kéne. Hűtővíz tartály kupakot csavard le, nézd meg a hűtővizet. Ha meleg a motor mire odaérsz, akkor hagyd is ott, ott rejtegetnek valamit tuti ha elviszed kipróbálni, melegedés után rúgd el picit, hogy érezd egyáltalán a turbó megy-e vagy csak dísznek van ott.
A többiek majd kiegészítenek, futóművet nem ismerem.Renault Megane IV Limited
-
MC Pite
veterán
válasz rob210 #67968 üzenetére
Köszi
Azon filózok egy futóműálítást is hozzácsapok ha nem találnak közben cserélendő futóműelemet akkor is (2017ben volt); üa szűrőre viszont nem találok ajánlást, hagyjam még 200k km-ig akár, vagy cseréltessem? (4,5 év, 105E km)
Szerk: tipusra/motorra jellemző... tervszerű megelőző karbantartást is megköszönöm ha javasoltok (én ennél nem igen tudok tipushibákról, de megköszönöm ha kapok infót).
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Bass
addikt
válasz rob210 #67974 üzenetére
Igen,a kocsit ugy vette hogy ha tele volt a tank 3/4-ig mutatott ,elvitte renault mesterhez ahol kiderült h 1.6-ba valot raktak valamiért bele ami nem is passzolt ezért a pereménél jött ki a nafta . Most raktak bele uj komplett pumpát,szintjelzőstül ami 1.4-be valo. Kb 1,5 hónapig minden oké azt egy tankolás és már semmit sem mutat,csak nem a vadi uj ac ment tönkre,eret vág magán 😄
-
Bass
addikt
válasz rob210 #67977 üzenetére
Hát ránézésre is más a teteje ,itt van nálam a kiszedett is. Az egység ugyan(tudom h egyben van) az de ahol a tankba ül az más volt és nem lehetett rendesen lezárni így amikor tele volt kitudod jönni ott ahol nem passzolt. Amúgy tényleg ügyes renaultnál dolgozó fickó.
[ Szerkesztve ]
-
Benir8
senior tag
Sziasztok!
Valaki rakott már fel ilyen váltókar javító készletet? Mennyire tartós, mint a váltó szétbontáskor szimmering csere? Már mostanában nagyon szivárog, gondoltam gyors megoldásként felszerelném.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Köszi mindenkink a segítséget, akkor párban cserélem a rugókat, de akkor már lehet a lengéscsillapítót is kellene, ha már úgyis szét van szedve.
Majd a fojtószelepre is ránézek, úgy is akarom cserélni ott az O gyűrűket, meg akkor megcsináltatom az ECU-ban tárolt értékek törlését
Még egy kérdés jutott eszembe, kb mennyi fékfolyadék kell bele, ha az egészet le akarom cserélni? Illetve az ABS miatt mennyire problémás a légtelenítés? Csak azért kérdezem, mert ABS-es BMW motorkerékpárnál gyári diag műszer nélkül kb lehetetlen a tökéletes légtelenítés
[ Szerkesztve ]
Путин, иди нахуй!
-
KTU
addikt
Segítséget szeretnék kérni hogy ez a kattogó, zúgó hang, mennyire nem természetes, mikor ráadom a gyújtást, egy Renault Megane 1, 2003, 1,4 benzinnél.
Az utastér-levegőszűrőház mellől jön valahonnan.
Nem tudom hogy előtte volt-e, erősödött-e, nem én járok az autóval, csak én javíttatom, nejemé.
Március környékén mentem vele, akkor még nem volt, igaz ilyen meleg sem volt, nem tudom a meleghez van-e köze.
Köszönöm[ Szerkesztve ]
"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
kisninja
őstag
-
CactuS
Arcképgyáros
Skacok, még mindig keringek a twingo RSek körül, de közben szembejött 1-2 darab Clio GT. Ezt ismeri esetleg valaki? Ha jól láttam, akkor ebben is az az l 1.6os motor van, mint a twingo RSben, csak 133 ló helyett 128 helyett. A GTről viszont önmagában elég kevés infót találtam, pl: hogy más e a felfüggesztés vagy csak egy finom body kit + ülések a GT szint része. Gondolom egy Cliot a 128 paci végképp nem fogja szétvetni.
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz rob210 #67987 üzenetére
Hát akkor majd alakul, elrakom a típust tartaléknak, ha nagyon nem jutok dűlőre a Twingo RS felhozatallal és már nagyon kell valami. Köszönöm az infót.
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
törölt tag
A Megane1 ph2/kombi 14-es gyári lemez felnije melyik? Csak most vettem észre, hogy a nyári szett más, mint a téli ami az autón van. Gondolkozom a felnik eladásán, mivel nekem nem lesz rá szükségem és tudni szeretném akkor melyik is a gyári.
Nekem a bal oldalihoz hasonló van a kocsin, csak kicsit oválisabbak a lyukak és ezüst. A nyári szett a garázs mögött az pedig a jobb oldalira hasonlít, csak az a kidudorodás nincs rajta hanem laposabb. Azért szeretném tudni pontosan melyik-melyik, mert akkor úgy hirdetem.
Délután csinálok majd pontos képet is.[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
-
törölt tag
válasz diablo1984 #67990 üzenetére
Most jut eszembe, hogy a pótkereket ha megnézem abból kiderül melyik a gyári. Na majd délután lecsekkolom azt is.
-
lgergely88
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne Hozzátok, hogy lehetséges e fényszóró magasság állító motor cseréje a fényszóró kiszedése nélkül? Clio 3-asról lenne szó, a motort leszednem sikerült, de az újat nem bírom a helyére pattintani. Maga a motor a helyére áll, de az állító pöcök nem pattan be a helyére, így lóg a foglalat. Nem lenne kedvem emiatt a fél autót szétkapni! Van valami lifehack erre? Köszi pacsi! -
MC Pite
veterán
válasz rob210 #67978 üzenetére
Üa szűrő: Az enyém benzines. Van ahol amikre írnak 3-5 éve 40-60 ezret, van amiknél semmit nem írnak (élettartam?). Ahol könnyen cserélhető, ott pár évente cserélem, ennél úgy nézem elvileg a tank mellett lesz (már nincs aknám, rajz alapján). 3600,- a Purflux, nem egy nagy tétel.
Porvédő: Igen, azt tudom hogy kompletten kiszedik, drágább lesz a leves mint a hús.
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Imrush777
újonc
Sziasztok! Megane 2 jobb ablakemelőm recsegve működött felfele menet. Szétszedésnél láttam hogy le van szakadva a bovdenvég a motornál. Elég ha csak a véget cserélem? Mert a bovdenen magán nincs szakadás semmi. Nehéz az új véget rátenni a régi bovdenre?
[ Szerkesztve ]
-
SPeti1984
senior tag
Sziasztok. Egy Mégane I. Classic 1.9 dízel F9QK732 motorszamu autónál mennyi a vezérlés csere periódus? Ez szijas vagy láncos?
-
nOvOp
senior tag
Sziasztok!
2004-es C3 1.4 benzines.
A hűtőfolyadék a minimumhoz közelít. Tavaly októberben lett lecserélve szerelő által (akkor közép környékére lett feltöltve). Azt láttam, hogy rózsaszín folyadék került bele, de nem tudom milyen. Még nem töltöttem utána soha. Milyet érdemes venni? (a keverési arányokat gondolom úgyis látom majd a dobozon) Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest